UKKO Osakeyhtiö on täällä! Helpoin tapa pyörittää osakeyhtiötä.

UKKO Kevytyritys

Kevytyrittäjyyden helppous, yrittäjyyden edut. Toiminimen Y-tunnus satunnaiseen yrittäjyyteen. Me hoidamme paperityöt puolestasi.

Ei juoksevia kuluja! Maksat vain palvelua käyttäessäsi

Yrityksen perustaminen ja laskun luonti 0 €
 • Palveluun rekisteröityminen on helppoa. Perustamme sinulle Y-tunnuksen ilmaiseksi muutamassa minuutissa.
 • Saatuasi tunnukset pääset heti luomaan laskuja asiakkaillesi ja lisäämään liiketoimintaasi liittyviä kulukuitteja palvelussa. Emme veloita erikseen kuittien lisäämisestä.
 • Olet aina vakuutettu UKKO-turvalla (tapaturma- ja vastuuvakuutus).
Laskutuksesta 5 %
 • Asiakkaan maksun kirjautuessa pidätetään palvelumaksu, joka on 5 % laskutuksesta.
 • Käteen jäävään osuuteen vaikuttaa myös UKKO-turva 2,9 %, arvonlisävero ja ennakonpidätys oman veroprosenttisi mukaan.
tlp

UKKO Kevytyritys

Kevytyrityksen avulla laskutat ketterästi ja joustavasti kuin kevytyrittäjä, mutta sinulla on toiminimiyrittäjän mahdollisuudet. Saat muutamassa minuutissa Y-tunnuksen, jonka avulla

 • Säästät rahaa vähentämällä yrityksesi ostot verotuksessa
 • Voit saada jopa 3600 euroa rahaa takaisin ALV-alarajahuojennuksen ansiosta liikevaihtosi alittaessa 30 000 euroa
 • Saat 5 % tuloistasi verovapaana yrittäjävähennyksen ansiosta
 • Sinulla on mahdollisuus myydä myös tuotteita
 • Mahdollisuus starttirahaan

Palvelu sallii sinulle silti

 • Mahdollisuuden toimia satunnaisesti ja silloin, kun se itsellesi sopii
 • Maksamisen vain laskutuspalvelun käytöstä – juoksevia kuluja ei ole

Mietityttääkö sinua jokin?

Olemme keränneet moniin yrittäjää askarruttaviin kysymyksiin vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tänne, joten käythän lukemassa!

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Vastaamme kysymyksiisi mielellämme ja autamme sinut eteenpäin!

1. Tee työsi2. Luo lasku3. Nosta rahat

Tee töitä silloin kun sinulle sopii, ilman pitkäaikaisia sitoumuksia. Emme veloita erikseen laskun lähettämisestä tai työhön liittyvien kulujen käsittelemisestä. Rekisteröityminen on täysin maksutonta.
Aloita nyt
kevytyritys

Mistä tiedän, sopiiko UKKO Kevytyritys minulle?

UKKO Kevytyritys sopii erinomaisesti pienimuotoiselle ja satunnaiselle yrittäjyydelle, sillä juoksevia kuluja ei ole, vaan maksat ainoastaan, kun käytät palvelua.

Jos autolla ajosta yli 50 % on yritysajoa

Jos kuitenkin käytät autoa siten, että ajat 50 % auton ajoista yritysajoa, auto pitää kirjata kirjanpitoon eikä se valitettavasti onnistu UKKO Kevytyrityksen kautta. Samoin, jos sinulla on paljon vähennettävää tai laskutat ulkomaille, suosittelemme UKKO Toiminimi -palvelua, jossa nämä kaikki onnistuu helposti!

Jos sinulla on aktiivinen Y-tunnus

UKKO Kevytyritys sopii uusille toiminimiyrittäjille, joilla ei vielä ole Y-tunnusta tai joilla Y-tunnus ei ole ollut aktiivisena hetkeen. Mikäli sinulla on aktiivinen toiminimen Y-tunnus, suosittelemme UKKO Toiminimi -palvelua, jossa hoidamme myös tilitoimiston vaihdon ilmaiseksi puolestasi!

Jos teet hankintoja asiakkaan puolesta

Kevytyrityksessä verokorttisi mukainen veroprosentti pidätetään ja tilitetään verottajalle laskusi kokonaissummasta. Mikäli laskuusi sisältyy asiakkaalle hankkimiasi tuotteita (esimerkiksi rakennusmateriaaleja), pidätetään verot myös tästä osasta. Välttääksesi tämän, suosittelemme UKKO Toiminimeä.

Tietopankki Kevytyrityksestä

UKKO Kevytyritys yhdistää kevytyrittäjyyden helppouden yrittäjyyden etuihin. Voit toimia satunnaisesti ja tehdä töitä silloin kun sinulle sopii. Maksat palvelusta vain silloin kun saat maksun asiakkaaltasi. UKKO Kevytyrityksessä ei siis ole jatkuvia kuluja tai kuukausimaksuja. Saat kauttamme toiminimen Y-tunnuksen heti rekisteröinnin yhteydessä ja me hoidamme paperityöt puolestasi.

Verotus UKKO Kevytyritys -palvelussa

Y-tunnuksellinen yrittäjä maksaa pääsääntöisesti kahdenlaisia veroja, sekä ennakkoveroja että arvonlisäveroja. Palvelumme hoitaa nämä veroasiat uusien yrittäjien puolesta ja ilmoitamme sinut ALV- ja ennakkoperintärekistereihin, kun perustat Y-tunnuksen kauttamme.

Yrityksen tuloista maksetaan ennakkoveroa. OmaVerosta voit tilata itsellesi uuden verokortin, mihin ilmoitetaan sekä ansiotulot että yrittäjänä saamasi tulot. Ilmoita veroprosenttisi palvelussamme ja me pidätämme ennakkoveron osuuden lähettämistäsi laskuista ja tilitämme ne Verohallinnolle vuoden lopussa.

Arvonlisävero on taas puolestaan kulutusvero, joka lisätään myytäviin tuotteisiin ja palveluihin. Tämän veron maksaa siis ostaja ja myyjä tilittää sen eteenpäin Verohallinnolle. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tästä huolehtia, sillä me pidätämme mahdollisen arvonlisäveron osuuden laskuistasi ja tilitämme ne puolestasi eteenpäin. Sinun tarvitsee siis vain ilmoittaa meille veroprosenttisi ja me hoidamme loput

Palvelun lopetus – lopeta milloin vain

Voit lopettaa Kevytyritys -palvelun käytön milloin haluat. Toiminimen Y-tunnuksen voi myös helposti laittaa tauolle tai lopettaa tekemällä muutosilmoituksen kaupparekisteriin. Tarkemmat ohjeet Y-tunnuksen lopettamisesta.

UKKO Kevytyritys – helpoin tapa laskuttaa Y-tunnuksella

Kevytyrittäjyyden helppous yhdessä yrittäjän etujen kanssa! Saat Y-tunnuksen heti käyttöösi.