Looking for courier specific details?

Laskuta ilman omaa yritystä kevytyrittäjänä

Laskuta työt ilman omaa y-tunnusta

Tee sitä mitä rakastat – me hoidamme laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt.

Laskuta ilman omaa yritystä -Kevytyrittäjänä se onnistuu!

Laskutus ilman yritystä kevytyrittäjänä voi olla keino saada lisätuloja, tapa muuttaa harrastus ammattimaisemmaksi tai ainoastaan väylä tavoitella omaa unelmaa liikeidean testaamisen kautta. Yhteistä näille kaikille kuitenkin on ajatus siitä, että työhön käytetty aika tulisi olla tehokasta ja keskittyä mahdollisimman paljon itse tekemiseen. Paperinpyörittelyyn käytetty aika on suoraan pois asiakkailta tai omasta muusta vapaa-ajasta.

UKKO Kevytyrittäjyys on ratkaisu tähän! Voit myydä omaa osaamistasi itse ja UKKO.fi hoitaa puolestasi kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset. Sinä voit keskittyä markkinoimaan osaamistasi, palvelemaan asiakkaita ja tekemään sitä mitä rakastat!

 • Luo lasku jo tänään – me hoidamme paperityöt ja byrokratian puolestasi!
 • Laskutus ilman y-tunnusta
 • Tarvitsemme vain verokorttisi ja tilinumerosi.
 • Maksamme rahat tilillesi.
 • Ei yrittäjän paperitöitä tai kirjanpitovelvollisuutta.
 • Liittyminen on maksutonta – maksat palvelun käytöstä ainoastaan silloin kun sinulla on laskutusta!
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

Liity sinäkin yli 160 000 käyttäjän joukkoon!

Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset heti luomaan ensimmäisen laskusi. Lasku on valmis alle viidessä minuutissa. Saat rahat palkkana tilillesi, kun asiakkaasi maksaa laskun. Helppoa ja vaivatonta!

Rekisteröidy kevytyrittäjäksi
ammatit-kollaasi

Laskutus ilman yritystä  helposti ja vaivattomasti laskutuspalvelun kautta

Mikä on UKKO.fi?

UKKO Kevytyrittäjyys on helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka mahdollistaa yksityishenkilön laskutuksen. Kevytyrittäjyys yhdistää yrittäjyyden ja palkkatyön parhaat puolet.

Sovi töistä, hinnoista ja työn suorittamisen aikataulusta, me hoidamme loput. Lähetämme laskusi asiakkaalle sekä huolehdimme, että he maksavat laskun ajallaan. Kun me olemme saaneet rahat, maksamme ne sinun pankkitilillesi aivan kuten tavallisessakin palkkatyössä.

Huolehdimme vakuutuksista, eläkemaksuista ja veroista. Liity nyt käyttäjäksi ilmaiseksi ja tutustu palveluumme tarkemmin. Liittyminen ei velvoita sinua mihinkään, eikä se maksa mitään!

laskin_kevytyrittäjä_hinnoittelu

Mitä jää käteen?

Voit tarkistaa tilillesi tulevan rahamäärän helposti tulolaskurimme avulla. Huomaathan, että tulolaskurin summat ovat ainoastaan suuntaa-antavia. Todellisen palkkasumman näet rekisteröitymisen jälkeen.

 • Kätevä laskutuspalvelu!

  UKKO.fi on helppokäyttöinen palvelu, jonka avulla voit laskuttaa työsuoritteet ilman omaa yritystä. Ei aloitus- tai kuukausimaksuja!

 • Ei paperitöitä, ilmoituksia tai byrokratiaa!

  UKKO.fi:n käyttäjänä vältyt oman yrityksen tai toiminimen vaatimilta viranomaisilmoituksilta. Kevytyrittäjänä et ole myöskään kirjanpitovelvollinen.

 • UKKO.fi-palvelu sopii monille aloille!

  Keskity asiakkaisiisi ja jätä laskutus, palkanlasku ja muut paperityöt meille. Kokeile jo tänään!

laskuta-ilman-omaa-yritysta-vertailutaulukko-pieni-110221 – kopio

Laskutus ilman toiminimeä

Laskuttaakseen työstä asiakasta, ei ole välttämätöntä perustaa omaa yritystä. Työt voi tehdä myös kevytyrittäjänä laskutuspalvelun kautta. Tällöin laskutuspalvelu hoitaa byrokratian ja kevytyrittäjä voi keskittyä työn tekoon. Kevytyrittäjyys onkin huolettomampi vaihtoehto esimerkiksi toiminimelle!

Laskutus ilman yritystä:

 • Ei kirjanpitoa tai muita yrittäjän paperitöitä
 • Ei kiinteitä kuluja, palvelumaksu vain palkanmaksun yhteydessä
 • Ei erillisiä kuluja laskujen lähetyksestä
 • Ei aloituskuluja, liittyminen on maksutonta
 • Ei sitoumuksia, käytät vain kun sinulla on laskutettavaa työtä

Luo ensimmäinen lasku vaikka heti! Laskun toimitustavaksi asiakkaalle voit valita sähköpostin, verkkolaskun tai postin.

Luo lasku

Miksi laskuttaisin ilman omaa yritystä, enkä hankkisi omaa y-tunnusta?

Jos liiketoimintasi on vasta alussa, eikä vakituista asiakaskuntaa vielä ole, on laskuttaminen ilman yritystä kevytyrittäjänä usein helpompi ja riskittömämpi vaihtoehto. Kevytyrittäjyys on monesti toimiva ratkaisu myös työn ollessa kausiluontoista tai muuten vaikeasti ennakoitavissa.

Oman yrityksen pyörittämiseen liittyy usein kiinteitä kuluja esimerkiksi vakuutuksista ja kirjanpidosta. Oman toiminimen perustaminen on toki helppoa, mutta tällöin on itse huolehdittava laskutuksesta, perinnästä, ennakkoveroista, arvonlisäveroista, mahdollisista yel-maksuista, kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä.

Kirjanpidon voi toki ulkoistaa, mutta kirjanpitokulut on tällöin maksettava silloinkin kun asiakkaita ei ole. Jos taas kirjanpidon tekee itse, kannattaa myös omalle tuntityölle laskea hinta eri vaihtoehtoja pohtiessa.

UKKO.fi huolehtii UKKO.fi:n käyttöehtojen ja vakuutusehtojen mukaisesti tapaturma- ja vastuuvakuutuksista. Yrittäjänä joudut itse hankkimaan tarvittavat vakuutukset.

Laskutus ja maksunvalvonta hoituvat helposti UKKO.fi:n kautta

Yrittäjä joutuu yleensä hankkimaan jonkin laskutusohjelman lähettääkseen laskuja. Toimiessasi kevytyrittäjänä UKKO.fi:n kautta voit lähettää sähköposti-, verkko- tai postilaskuja ilman erillistä veloitusta.

Mikäli asiakas jättää laskun maksamatta, joutuu yrittäjänä huolehtimaan itse maksumuistutuksista ja perinnästä. Toimiessasi kevytyrittäjän UKKO.fi lähettää automaattisesti maksumuistutukset erääntyneistä laskuista ja tarvittaessa huolehdimme myös perinnästä.

UKKO.fi:n kautta on helpompaa hoitaa YEL-maksut

Yrittäjänä joudut itse hoitamaan yel-maksujen pidättämisen ja maksamisen. Mikäli tarvitse yel-vakuutuksen, voi kevytyrittäjänä ottaa sen ja hoitaa pidätykset helposti UKKO.fi:n kautta.

Käytä aikasi toimintasi kehittämiseen ja siihen mitä rakastat

Kevytyrittäjänä et tarvitse omaa y-tunnusta, joten sinulla jää aikaa keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen, asiakassuhteisiin ja siihen mitä osaat parhaiten. UKKO.fi:n kautta laskuttavat kevytyrittäjät pääsevät myös hyödyntämään Kevytyrittäjän myyntikoulua ja Kevytyrittäjän markkinointikoulua.

Kevytyrittäjänä saat yrittäjyyden vapauden ilman huolta paperitöistä!

Voit tehdä töitä kotitoimistolta, työmaalta tai vaikka laiturin nokasta. Sovit itse toimeksiantajasi kanssa työtehtävistä ja työn hinnasta. Me hoidamme kevytyrittäjän ja toimeksiantajan väliseen sopimukseen perustuvan maksuliikenteen. Laskuttaessasi kevytyrittäjänä saat työstäsi käteen jäävän summan tilillesi, etkä joudu itse pähkäilemään verojen ja viranomaismaksujen pidätysten kanssa. Tarvitsemme ainoastaan verokorttisi ja tilinumerosi.

Testaa liikeideasi ennen yrityksen perustamista

Oman liikeidean testaaminen ennen yrityksen perustamista kevytyrittäjänä mahdollistaa toiminnan käynnistämisen matalalla kynnyksellä – voit tehdä laskun vaikka heti! Laskuttaminen UKKO.fi-laskutuspalvelun kautta ei sido mihinkään. Jos huomaat, ettei toimintasi ole kannattavaa, voit milloin tahansa lopettaa ilman erillistä ilmoitusta – ei y-tunnuksen lopettamiseen liittyvää byrokratiaa. Jos taas huomaat, että asiakkaita tulee ovista ja ikkunoista, voit aina halutessasi perustaa oman yrityksen. Toisaalta moni haluaa keskittyä siihen mitä rakastaa ja jättää paperityöt Ukon huoleksi toiminnan kasvaessakin.

Näin helppoa se on!

 1. Tee työt ja luo lasku
 2. Asiakkaasi maksaa laskun
 3. Nosta palkka tilille
Laskuta ilman yritystä