Looking for courier specific details?

Osakeyhtiön kirjanpito, laskutus ja tilinpäätös

UKKO Yrittäjä on taloushallinnon ratkaisu, jossa osakeyhtiön kirjanpito, laskutus, tilinpäätös ja kaikki tarvittava hoituu yhden palvelun kautta.

Henkilö käyttää UKKO Yrittäjää matkapuhelimella

Mitä asiakkaamme meistä sanovat?

 

Varaa tapaaminen asiantuntijamme kanssa

Käymme mielellämme tilanteesi läpi kanssasi, ja autamme alkuun osakeyhtiön perustamisessa.
UKKO_Turva_if

UKKO Turva – jottei yksikään osakeyhtiöyrittäjä jäisi oman onnensa nojaan

KOKO UKKO TURVA OSAKEYHTIÖLLE VAIN 30 €/KK

UKKO Turva on kattava turvapaketti osakeyhtiöyrittäjälle. Se tarjoaa apua monenlaisissa tilanteissa, kuten pätevien toimeksiantosopimusten tekemisessä sekä työssä tapahtuvissa tapaturmissa tai vahingoissa. UKKO Turva vakuutuskumppanina on If.

 • Vakuutukset: tapaturmavakuutus ja vastuuvakuutus
 • Sopimusmallikirjasto
 • Valtakirjat ja dokumentit
 • Myyntikoulu ja markkinointikoulu
 • Rahanarvoisia etuja mm. autovuokraamoista ja toimitiloista

UKKO Turva on saatavilla kaikille rekisteröityneille käyttäjille. Turvan aktivointi tapahtuu palvelun sisältä UKKO Turva -välilehdeltä.

Mitä UKKO Yrittäjä -palvelu sisältää?

Perusta osakeyhtiö helposti

Kahdenkertainen kirjanpito

Veroilmoitus sisältyy hintaan

Rajaton laskutus – sähköpostitse, postitse tai verkkolaskuina

Kuittien sähköinen talletus ja säilytys

Tilinpäätös sisältyy hintaan

Tuloslaskelma ja tase

ALV-alarajahuojennuksen haku

Reaaliaikainen analytiikka yrityksesi tilanteesta

Ilmainen asiakaspalvelu

Asiakas- ja tuoterekisteri

Yrittäjän palkka ja matkakulut

Tiedät mistä maksat ja mitä hintaan kuuluu – ei yllätyskuluja

UKKO Yrittäjä -palvelussa hoituu osakeyhtiön kirjanpito, laskutus, viranomaisilmoitukset, tilinpäätös sekä yrittäjän palkan maksaminen. Lisäksi saat käyttöösi muita näppäriä ominaisuuksia, jotka helpottavat laskutusta, tositteiden lisäystä ja taloutesi seurantaa edullisella kuukausihinnalla.


Aloittava yrittäjä: maksat palvelusta vasta kun lähetät ensimmäisen laskun

Haluamme hinnoittelumme tukevan aloittavia pienyrittäjiä. Uutena yrittäjänä voit käyttää palveluamme ilmaiseksi jopa kuuden kuukauden ajan. Sinun ei tarvitse maksaa mitään, ellet laskuta asiakkaitasi tai saa liikevaihtoa kyseisen ajanjakson aikana. Me haluamme kannustaa yrittäjiä ja olemme siksi tehneet alkutaipaleen mahdollisimman helpoksi yrittäjille.

Jos perustat uuden osakeyhtiön, tulee perustamisessa maksettavaksesi ainoastaan viranomaismaksu; se on sähköisesti tehdyssä perustamisessa 280 € ja paperilomakkeella tehtynä 370 €. Voit vähentää maksun yrityksen kuluna heti perustamisen jälkeen.

Näin helposti perustat osakeyhtiön
UKKO Yrittäjä -palvelussa:

1.

Täytä uuden yrityksen tiedot rekisteröinnin yhteydessä

Keksi yrityksellesi nimi, päätä toimiala ja täytä perustiedot, niin tarvittavat dokumentit luodaan automaattisesti.
2.

Allekirjoita perustamispaperit, saat parissa viikossa Y-tunnuksen

Lähetämme perustamispaperit kaikkien osakkeenomistajien sähköpostiin allekirjoitettavaksi.
3.

Yhdistä vielä yritystilisi, niin voit aloittaa laskuttamisen!

Avaa yritystili omassa pankissasi ja yhdistä se palveluun, niin olet valmis aloittamaan! Yritystilin avaaminen edellyttää usein kaupparekisteröintiä, joka saattaa tapauksesta riippuen kestää 2-3 viikkoa. Tarkista yritystilin avaamisen edellytykset pankistasi.
hinnasto-sivun-kuva-uusi

Keskity yrittämiseen – älä murehdi taloushallinnosta

Tarjoamme sinulle vaivattoman ja nopean tavan luoda ja lähettää laskuja samassa palvelussa. Vastaanotat kaikki laskut kätevästi yhdessä paikassa, jolloin sinun tarvitsee vain lisätä kuittisi palveluun helposti kuvina. Kirjanpitosi hoituu kuin itsestään samalla, kun asiantuntijamme ja kirjanpidon ammattilaiset auttavat varmistamaan sen virheettömyyden. Näin helppoa osakeyhtiön taloushallinnon kuuluisikin olla!

Palvelumme hyödyntää moderneja tekniikoita, kuten koneoppimista ja automaatiota, mutta viime kädessä asiantuntijamme auttavat varmistamaan, että kirjanpitosi on kunnossa. Tarvittaessa neuvomme sinua täysin maksutta.

Tuemme sinua kaikissa osakeyhtiösi vaiheissa


Maksuton asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme ja talouden asiantuntijamme neuvovat sinua kaikissa osakeyhtiöön liittyvissä asioissa. Saat vastaukset omaan yritykseesi ja kirjanpitoosi liittyviin asioihin nopeasti, etkä maksa siitä mitään. UKKO.fi-verkkosivustolta löydät myös runsaasti artikkeleita, oppaita ja vinkkejä, jotka auttavat sinua etenemään yrittäjyydessä.

Opi uutta yrittäjyydestä Yrittäjyyskoulussa

Edisty omassa tahdissasi ja löydä kaikki tarvitsemasi tieto yrittäjyydestä yhdestä paikasta. Yrittäjyyskoulu on kehitetty pienyrittäjän tarpeisiin: käsittelemme liiketoiminnan kannalta merkittäviä aiheita ja puramme ne yksinkertaisiksi artikkeleiksi, joista saat nopeasti tarvitsemasi tiedon. Artikkelit ja oppaat kertovat sinulle kaiken oleellisen esimerkiksi verotuksesta, YEL-vakuutuksesta ja markkinoinnista.

Saat paljon tietoa yrittäjyydestä Yrittäjyyskoulun kautta

Ota yhteyttä

Jimi Forsman

Jimi Forsman

Myyntiedustaja
+358 50 434 7273
jimi.forsman@ukko.fi

Miro Tiala

Miro Tiala

Myyntiedustaja
+358 50 460 2442
miro.tiala@ukko.fi

UKKO Yrittäjä vastaa osakeyhtiöyrittäjän tarpeisiin

Suomessa on jo yli 270 000 osakeyhtiötä, mikä tekee siitä maamme suosituimman yritysmuodon. Välillä osakeyhtiö nähdään haastavana vaihtoehtona, sillä se vaatii yrittäjältä enemmän hallinnollista työtä kuin esimerkiksi toiminimiyrittäjyys. Me UKKO.fi:llä haluamme helpottaa pienyrittäjän arkea ja varmistaa, että hän voi keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja yrityksensä kasvattamiseen yritysmuodosta riippumatta.

UKKO Yrittäjä -palvelu on luottovaruste, jossa kirjanpitosi hoituu sähköisesti automatisoidussa palvelussa. Samalla voit seurata reaaliaikaisesti yrityksesi taloutta ja lähettää kaikki laskut asiakkaillesi parissa minuutissa.

Osakeyhtiö kasvattaa pienyrittäjän uskottavuutta

Osakeyhtiö valitaan yritysmuodoksi usein silloin, kun tavoitellaan kasvua. Siksi se on monesti myös uskottavimman näköinen yrittäjyyden muoto. Se tuo markkinointietua ja vahvistaa yrityksesi uskottavuutta, mikä on ensisijaisen tärkeää asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja mahdollisten rahoittajien silmissä. Osakeyhtiön valinta kertoo vakavuudesta liiketoiminnan suhteen ja tarjoaa joustavuutta esimerkiksi työntekijöiden palkkaamiseen ja rahoituksen hakemiseen. Tämä on erityisen tärkeää tilanteissa, joissa yritys tekee kauppaa suurten yritysten kanssa, pyrkii solmimaan merkittäviä sopimuksia tai toteuttaa jatkuvaa uusasiakashankintaa ilman vakiintunutta asiakaskuntaa.

Osakeyhtiö sopii erilaisille yrityksille ja yrittäjille. Se on hyvä yritysmuoto silloin, kun:

 • Haluat erottaa henkilökohtaisen omaisuutesi ja vastuun yrityksestä. Osakeyhtiö on erillinen oikeushenkilö, joten sen omistajat eivät yleensä vastaa henkilökohtaisesti sen veloista tai velvoitteista.
 • Tavoittelet rahoitusta ulkopuolisilta sijoittajilta. Toisin kuin toiminimi, voi osakeyhtiö myydä osakkeita ja houkutella sijoittajia yritykseen, mikä helpottaa yrityksen kasvattamista.
 • Yrityksesi on tuottava ja haluat hyödyntää verosuunnittelun mahdollisuuksia. Osakeyhtiöstä voi nostaa tuloja eri tavoin ja hyödyntää esimerkiksi kevyempää pääomaverotusta.

Suosittelemme punnitsemaan omia tarpeita, yritystoiminnan luonnetta ja tulevaisuuden suunnitelmia ennen osakeyhtiön perustamista. UKKO.fi:n asiantuntijat auttavat mielellään arvioimaan, sopiiko osakeyhtiö omaan tilanteeseesi.

Varaamalla alta palvelun esittelyn käymme yhdessä suunnitelmasi läpi ja neuvomme sinua sopivan yritysmuodon valinnassa. Samalla vastaamme kaikkiin kysymyksiisi UKKO Yrittäjä -palvelun käytöstä ja ominaisuuksista.

markkinointi-yritys3

Osakeyhtiön hallinnollinen vastuu

Yritysmuodon valinnassa on hyvä huomioida myös yrittäjän lakisääteiset vastuut ja velvoitteet. Tästä syystä moni yksinyrittäjä valitsee hallinnollisesti mahdollisimman kevyen yrittäjyysmuodon kuten kevytyrittäjyyden tai toiminimen. Osakeyhtiötä saatetaan vältellä siksi, että siihen liittyy huomattavasti enemmän aikaa vieviä vastuita ja velvollisuuksia. Vaikka osakeyhtiö on yritysmuotona työläämpi, kaiken siihen liittyvän hallinnon ei tarvitse jäädä omalle kontollesi.

UKKO Yrittäjä on suunniteltu juuri sellaisen pienyrittäjän tarpeisiin, joka haluaa hyödyntää osakeyhtiön edut mahdollisimman pienellä panostuksella sen hallinnointiin.

UKKO Yrittäjä -palvelussa:

 • Hoidamme puolestasi jo osakeyhtiön perustamisen tai tilitoimiston vaihtamisen
 • Sinä saat keskittyä yrittämiseen, kun palvelumme laatii osakeyhtiösi kirjanpidon
 • Lisäät palveluun vain yrityksesi tulot ja menot – ja sekin hoituu helposti sähköisellä alustalla
 • Talouden asiantuntijat auttavat huolehtimaan, että yrityksesi kirjanpito on virheetöntä
 • Kaikki tarvittavat veroilmoitukset, tuloslaskelmat ja tilinpäätökset tehdään puolestasi
 • Pääset käyttämään helppoa laskutustyökaluamme ja lähettämään rajattomasti laskuja sähköpostitse, postitse tai verkkolaskuna
 • Näet yrityksesi reaaliaikaisen taloustilanteen yhdellä vilkaisulla
 • Kehuttu asiakaspalvelumme neuvoo sinua ilmaiseksi kaikissa mieltäsi askarruttavissa asioissa
 • Tiedät tarkkaan, mitä kirjanpitosi kustantaa – saat kaiken tämän täysin kiinteällä 120 € + alv. kuukausihinnalla

Tutustu palveluun ilmaiseksi!

Rekisteröitymällä UKKO Yrittäjä -palveluun pääset tutustumaan sen ominaisuuksiin ennen yrityksen perustamista tai kirjanpitosi siirtämistä. Jos palvelu sopii tarpeisiisi, voit kokeilla sitä ilmaiseksi 30 päivää!

Osakeyhtiöiden kirjanpito tehdään kahdenkertaisena

Toisin kuin toiminimille, osakeyhtiöille tulee aina tehdä kahdenkertainen kirjanpito ja tilinpäätös. UKKO Yrittäjä-palvelussa ne hoituvat kuitenkin vaivattomasti ja voit keskittyä rauhassa omaan yritystoimintaasi.

Kahdenkertainen kirjanpito on kirjanpitotapa, jossa jokainen liiketapahtuma kirjataan kahteen erilliseen kirjanpitotiliin. Jokaiselle tapahtumalle tehdään sekä debet- että kredit-merkinnät. Debet-merkintä osoittaa rahan kohteen, eli mihin raha käytetään, kun taas kredit-merkintä ilmaisee rahan lähteen, eli mistä raha tulee.

Kahdenkertainen kirjanpito perustuu periaatteeseen, että debet- ja kredit-summat ovat aina samansuuruiset. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen tapahtuma vaikuttaa sekä yrityksen varoihin että sen pääomaan. Esimerkiksi kun yritys myy tuotteen, siitä saatu myyntitulo kirjataan debet-puolelle tulojen kasvattamiseksi ja samalla vastaava summa kirjataan kredit-puolelle varojen lisäämiseksi.

Kahdenkertainen kirjanpito tarjoaa tarkan ja järjestelmällisen tavan seurata yrityksen taloudellista tilannetta. Sen avulla voidaan laatia tilinpäätös ja raportoida yrityksen tuloksesta sekä taloudellisesta asemasta. Kahdenkertainen kirjanpito on yleisesti hyväksytty kirjanpitoperiaate ja pakollinen osakeyhtiöille sekä monille muille yritysmuodoille.

UKKO Yrittäjä -palvelussa osakeyhtiön kahdenkertainen kirjanpito toimii maksuperusteisena. Tämä tarkoittaa sitä, että tositteet kirjataan kirjanpitoon niiden maksupäivän perusteella. Sinun tarvitsee vain lisätä tulot ja menot – loppu sujuu kuin itsestään!

Miten osakeyhtiöyrittäjä nostaa palkkaa?

Osakeyhtiön omistaja voi nostaa yrityksestään tuloja esimerkiksi osinkoina tai palkkana. UKKO Yrittäjän kuukausihintaan sisältyy aina yksi yrittäjälle tehtävä palkanlasku kuukaudessa. Käytännössä lähetät meille vain palkanlaskupyynnön palvelussa, jolloin me teemme palkanlaskennan ja toimitamme sinulle tarvittavat tiedot sivukulujen maksamiseen. Hoidamme myös kaikki palkanmaksuun liittyvät ilmoitukset tulorekisteriin.

Myös osingonjako hoituu helposti palvelussa. Kun tilinpäätöksesi on valmis, saat päättää, haluatko jakaa osinkoja. Tämän jälkeen viimeistelemme tilinpäätöksen päätöksesi mukaisesti ja huolehdimme tarvittavista viranomaisilmoituksista puolestasi!

Kuva_1@2x-854x1024

Onko kirjanpitosi tehty aiemmin muualla?

UKKO Yrittäjä -palvelu kattaa kaikki osakeyhtiön kirjanpidon ja laskutuksen tarpeet. Voit rekisteröityä palveluun ilmaiseksi ja käydä tutkimassa sen kaikkia ominaisuuksia vaikka heti!

Jos pidät näkemästäsi, pääset syöttämään yrityksesi tiedot palveluun, suorittamaan vahvan tunnistautumisen ja antamaan meille valtuudet tehdä tilitoimiston vaihdon puolestasi.

Ja kun aloitat palvelun käytön, voit hyödyntää 30 päivän ilmaisen kokeilujakson!