Looking for courier specific details?

Kampaamoalan yrittäjäksi helposti ja vaivattomasti

Perusta toiminimi helposti kauttamme – me hoidamme kirjanpitosi!

Kampaaja tekee töitä

Hiusalan yrittäjäksi UKKO.fin avulla

Me haluamme helpottaa yrittäjyytesi arkea. UKKO Yrittäjän toiminimipalvelussa hoidamme paperityöt puolestasi aina toiminimen perustamisesta veroilmoituksiin asti. Uutena yrittäjänä saat Y-tunnuksen ilmaiseksi heti rekisteröinnin päätteeksi, ja olitpa uusi yrittäjä tai vähän kokeneempi, me autamme sinua yrittäjyyden matkallasi.

 • Kaikki talouspalvelut yhdestä osoitteesta
 • Toimii kaikilla laitteilla
 • Asiakaspalvelu ja taloushallinto tukenasi
 • Jo yli 4 000 käyttäjää!
 • Luotettava kotimainen kirjanpitopalvelu
 • Halutessasi saat myös Zettle-maksupäätteen myyntiraportit suoraan kirjanpitoosi

Kampaamoalan yrittäjä tekee kampausta

Parturi yrittäjä leikkaa hiuksia

Kuinka parturi-kampaajaksi voi kouluttautua?

Parturi-kampaaja työskentelee usein Suomessa joko yrittäjänä, jolla on oma liike tai vaihtoehtoisesti sopimusyrittäjänä eli niin sanotulla vuokratuolipaikalla kampaamossa. Kampaajan työhön kuuluu pääasiassa hiustenleikkaukset, värjäykset ja erilaisten kampausten tekeminen. Kampaajaksi kouluttaudutaan yleensä suorittamalla hiusalan tutkinto. Useat ammattiopistot tarjoavat esimerkiksi hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoa, josta voi valmistua parturi-kampaajaksi.

Kampaamoalan yrittäjäksi – hyödynnä toiminimen edut

Yleensä kampaamoalan yrittäjät työskentelevät toiminimen kautta, varsinkin silloin kun työskennellään vuokratuolilla tai vuokratuissa toimitiloissa. Toiminimiyrittäjyys on yritysmuodoista se kevein ja helpoin. Toiminimi on helppo perustaa ja sen voi aina tarvittaessa laittaa tauolle tai lopettaa. Toiminimiyrittäjä pystyy tekemään kirjanpitonsa yhdenkertaisena, eikä erillisiä tilinpäätöksiä tarvita.

Toiminimiyrittäjänä pääset hyötymään myös 5% yrittäjävähennyksestä sekä mahdollisesta ALV-alarajahuojennuksesta, jotka ovat molemmat verotukseen liittyviä etuja. Verottaja laskee sinulle automaattisesti yrittäjävähennyksen ja me hoidamme ALV-alarajahuojennuksen hakemisen puolestasi aina vuoden vaihtuessa.

Toiminimen perustaminen ilmaiseksi

Toiminimen perustaminen käy helposti palvelumme kautta ja saat Y-tunnuksen heti käyttöösi. Rekisteröinnissä kysymme yhteystietojesi lisäksi millä toimialalla tulet työskentelemään. Parturi-kampaajana valitse toimialaksesi "Kauneus ja terveys", jonka takaa löydät "Parturit ja kampaamot" vaihtoehdon. Rekisteröinnin lopussa saat Y-tunnuksen itsellesi. Ilmoitamme sinut vielä ALV- ja ennakkoperintärekistereihin, joten sinun ei tästä tarvitse huolehtia.

Toimitko jo yrittäjänä? Hoidamme tilitoimiston vaihdon puolestasi!

Sinun tarvitsee vain rekisteröityä palveluumme ja me hoidamme loput! Mikäli sinulla on y-tunnus, riittää että rekisteröidyt palveluumme ja samalla ilmoitat miten olet aiemmin hoitanut kirjanpitosi – me hoidamme mahdollisen irtisanomisprosessin edeltävän kirjanpitotoimistosi kanssa ja lisäämme alkusaldot palveluumme. Helppoa ja vaivatonta.

UKKO Toiminimi palvelun näkymiä mobiilissa

Palvelumme helpottaa yrittäjyyttäsi

 • Järjestelmäämme on todella helppoa käyttää
 • Hoidamme yhdenkertaisen kirjanpidon sekä ALV- ja veroilmoitukset puolestasi
 • Saat Zettle myyntiraporit suoraan kirjanpitoosi ja käytössäsi rajaton laskutus
 • Kuittien lisäyksen helpottamiseksi järjestelmämme lukee tiedot kuiteiltasi
 • Saat kauttamme yritystoimintaan liittyviä neuvoja ja vinkkejä
 • Asiakaspalvelumme on aina apunasi kun sitä tarvitset
 • Ei kpl kohtaisia maksuja tai piilokuluja – kaikki kuuluu kuukausihintaan
 • Tehtävänäsi on lisätä kuitit ja myyntiraporitit sekä luoda laskut, me hoidamme loput!

Kampaaja viimeistelee kampausta

Mitä kuluja kampaajat voivat vähentää kirjanpidossa

Se mitä kuluja voit vähentää kirjanpidossa vaihtelee hieman sen mukaan työskenteletkö omassa kampaamossa vai vuokratuolilla toisen yrittäjän tiloissa. Yleisesti ottaen toiminimiyrittäjä voi vähentää liiketoimintaansa liittyviä kuluja ja hankintoja. Riippuen toimintatavastasi, voit mahdollisesti vähentää esimerkiksi seuraavia kuluja ja hankintoja kirjanpidossasi:

 • Toimitilan kustannukset, kalusteet ja somisteet
 • Hoitolaitteet ja työvälineet
 • Väriaineet, sampoot ja hoitoaineet
 • Kortinlukija / kassajärjestelmä
 • Logolliset työvaatteet
 • Markkinointikulut sekä kirjanpito-kulut

Me hoidamme kirjanpidon puolestasi

Sinun ei tarvitse muistaa mitä saat vähentää kirjanpidossasi, anna meidän hoitaa vähennykset puolestasi.

Reilu kuukausihinta ilman yllätyksiä

Kuukausihinta sisältää toiminimen kirjanpidon, laskutuksen, viranomaisilmoitukset ja muita näppäriä ominaisuuksia, jotka helpottavat laskutusta, tositteiden lisäystä ja taloutesi seurantaa.

Aloittava yrittäjä: maksat palvelusta vasta kun saat ensimmäisen maksun asiakkaaltasi

Haluamme hinnoittelumme tukevan aloittavia pienyrittäjiä. Uutena yrittäjänä voit käyttää palveluamme ilmaiseksi jopa kuuden kuukauden ajan. Sinun ei tarvitse maksaa mitään, ellet laskuta asiakkaitasi tai saa liikevaihtoa kyseisen ajanjakson aikana. Me haluamme kannustaa yrittäjiä ja olemme siksi tehneet alkutaipaleen mahdollisimman helpoksi yrittäjille. 

Paljon laskuttaville edullinen määräaikainen sopimus

Säästä 228 euroa ja ota käyttöösi 12 kk määräaikainen sopimus, jolloin maksat palvelun käytöstä vain 69 € + alv/kk. Palvelun voit ottaa käyttöösi helposti asetukset osiosta.

Tutustu hinnastoon tästä!

Palvelumme sisältää kaiken tarpeellisen

 • Ilmainen y-tunnus heti käyttöösi

 • Zettle-myyntiraportit suoraan palveluun

 • Rajaton laskutus – myös verkkolaskut

 • ALV- ja veroilmoitukset tehdään puolestasi

 • ALV-alarajahuojennuksen haku – saat maksamiasi alveja takaisin

 • Ilmainen asiakaspalvelu turvanasi

 • Kuittien automaattinen luku ja sähköinen talletus

 • Yhdenkertainen kirjanpito

 • Kuluvähennykset sekä hankinnat

 • Toiminimen tuloslaskelma

 • Asiakas- ja tuoterekisteri nopeuttaa laskutustasi

 • Ajopäiväkirja ajojen kirjaamiseen

Haaveena kampaamoyrittäjyys? Näillä vinkeillä pääset alkuun

Melkein jokainen meistä on jossain elämänsä vaiheessa unelmoinut kampaamoyrittäjäksi ryhtymisestä. Liian usein byrokratia, paperityöt ja kirjanpitoasioiden pyörittely on pysäyttänyt hyvät suunnitelmat.

Tässä osiossa kerromme tarkemmin, miten toteutat unelmasi kauneudenhoitoalan yrityksen perustamisesta. Lue rohkeasti eteenpäin ja aloita jo tänään!

Tärkeintä on intohimo

Yrittäjäksi voi ryhtyä helposti pienillä kustannuksilla. Yrittäjyys vaatii myös hitusen rohkeutta, valmiutta uuden opetteluun sekä avointa mieltä.  Palkintona rohkeudesta saa tehdä rakastamaansa työtä vapaammin kuin koskaan aikaisemmin. Omaan tulotasoon voi suoraan vaikuttaa ahkeruudellaan.

Yrittäjyys ei ole yhtä helppoa kuin palkkatöiden tekeminen, mutta vaikeistakin asioista selviää, kunhan oma sisäinen intohimo on linjassa yrityksen tarkoituksen kanssa.

Hyödynnä yritysneuvojan tuki ja neuvot

Suunnitellessasi oman yrityksen perustamista voit ottaa yhteyttä oman asuinpaikkakuntasi TE-toimiston yritysneuvojaan ja pyytää apua. Jokaisella yritystoimintaa suunnittelevalla suomalaisella on oikeus saada ilmaista yritysneuvontaa eikä tätä tilaisuutta kannata jättää käyttämättä!

Ennen kuin menet yritysneuvojan juttusille, kannattaa laatia vapaamuotoinen kirjallinen liiketoimintasuunnitelma, johon kirjataan mahdollisimman tarkasti, millaista toimintaa yrityksesi tulee tekemään. On hyvä myös pohtia, kuinka yrityksen aloitus on tarkoitus rahoittaa. Liiketoimintasuunnitelman pohjalta on hyvä aloittaa keskustelu yritysneuvojan kanssa, joka osaa katsoa suunnitelmaasi aivan toisenlaisesta kulmasta kuin aloitteleva yrittäjä.

Kampaamoyrittäjän liiketoimintasuunnitelma sisältää käytännössä seuraavat asiat:

 • Liiketoiminnan esittely – mitä tulet tekemään, miksi olet kilpailijoitasi parempi
 • Kenelle myyt palveluitasi – suoraan asiakkaille, vai toisen yrittäjän sateenvarjon alla
 • Ketkä ovat kilpailijoitasi – miten erotut heistä
 • Miten markkinoit ja myyt palveluitasi
 • Ensimmäisen vuoden budjetti – kuinka paljon myyntiä tarvitset ja kuinka paljon yrityksellä on kuluja

Kun liiketoimintasuunnitelma on valmiina, voit hyvillä mielin marssia hakemaan yritysneuvojalta kommentteja.

Tapaamisen aikana voidaan pohtia tarkemmin esimerkiksi, millaiset toimitilat kampaamosi tarvitsee ja millaiselle alueelle tuleva kampaamo kannattaa perustaa. Alueellinen erottuminen on erityisen tärkeää, sillä paikkakunnalla saattaa toimia useita saman alan yrittäjiä. Erikoistuminen ja oman kohderyhmän tunnistaminen ovat tämän tavoitteen onnistumisen kannalta kaiken a ja o.

Ehkäpä pystyt tarjoamaan joitakin aivan erityisiä palveluita tuleville asiakkaillesi, vaikkapa käyttämällä hiusten värjäämisessä mahdollisimman luonnollisia hiusvärejä tai erikoistumalla lasten hiusten leikkaamiseen ja muotoiluun. Tai ehkäpä sinulla on aivan erityistä kokemusta afrohiusten muotoilusta ja haluat tarjota tähän liittyviä palveluita. Osa kampaamoista on jo alkanut tarjota kampausalan palveluiden lisäksi myös esimerkiksi meikkauspalveluita pystyäkseen tarjoamaan asiakkailleen entistä laajempia palvelukokonaisuuksia.

On tärkeää, että tiedät jo alusta lähtien, mikä on toimintasi ydin ja että uskot itse omaan osaamiseesi ja tuotteidesi laatuun!

Mikä yritysmuoto sopii sinulle parhaiten?

On myös tärkeää pohtia millainen yritysmuoto sinun kannattaa valita. Yleensä pienimuotoista toimintaa varten on yksinkertaisinta valita toiminimi, mutta myös muut vaihtoehdot saattavat tulla kyseeseen tilanteestasi ja suunnitelmistasi riippuen. Kaikista näistä vaihtoehdoista kannattaa keskustella yhdessä kokeneen yritysneuvojan kanssa. UKKO Yrittäjän toiminimipalvelu auttaa sinua, jos valitset toiminimen. Me voimme perustaa toiminimen puolestasi täysin ilmaiseksi.

Kampaamon markkinointi

Markkinointi on aivan erityisen tärkeää kampaamoyrittäjälle ja myös tätä osa-aluetta voidaan pohtia alustavasti yhdessä yritysneuvojan kanssa. Toimittaessa alalla, joka on kovin visuaalinen, on erityisen tärkeää huomioida markkinoinnissa se, että kuvat ovat ammattimaiset. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että käytetään hyvää valokuvauskalustoa ja mahdollisesti lisävaloa. Erilaiset somekanavat, kuten Instagram ja Facebook, ovat erityisen hyviä kanavia tuoda omaa osaamista ja yritystoimintaa esiin. Ne ovat kanavia, jotka toimivat entisaikojen viidakkorumpujen tapaan. Näiden kanavien kautta voit myös rakentaa omaa yritysimagoasi ja brändiäsi kustannustehokkaalla tavalla. Olemme kertoneet aloittavan yrittäjän markkinoinnista tarkemmin Yrittäjyyskoulussamme.

Usein yritysneuvojan kanssa käydään omaa yrityssuunnitelmaa läpi SWOT-analyysin avulla pohtien suunnitelman ja suunnitteilla olevan yrityksen vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia. Samalla tehdään myös kannattavuuslaskelmia ja arvioidaan suunnitelmasi toteuttamiskelpoisuutta. Tapaaminen antaa aloittelevalle yrittäjälle sekä tärkeitä vinkkejä että mahdollisuuden hakea starttirahaa yrityksen alkuvaiheen ajaksi turvaamaan yrittäjän omaa taloutta siinä vaiheessa, kun yritystoiminta saattaa vielä viedä enemmän rahaa kuin se tuo. Mahdollisuudet saada starttirahaa kannattaakin selvittää perin pohjin, koska starttiraha on hyvä turva aloittelevan yrittäjän taloudelle.

Kuinka UKKO Yrittäjän toiminimipalvelu voi auttaa aloittelevaa kampaamoyrittäjää?

UKKO.fi on aloittelevan kauneusalan yrittäjän paras kaveri. Me perustamme toiminimen ilmaiseksi puolestasi ja tarjoamme käyttöösi edullisen kirjanpito-ohjelman. Palvelumme lisäksi et tarvitse erillistä kirjanpitäjää. Me hoidamme kirjanpitosi sekä ALV- ja veroilmoitukset.

Kirjanpito-ohjelmamme on äärettömän helppokäyttöinen. Voit lisätä näppärästi myyntiraportit palveluun ja mikäli käytössäsi on Zettle maksupääte, saat myyntiraportit suoraan kirjanpitoosi. Voit lisästä kuitit kirjanpitoosi ottamalla niistä kuvan kännykälläsi, järjestelmämme lukee tiedot kuvista automaattisesti. Tarkistamme jokaisen palveluumme lisäämäsi tositteen ja saat tarvittaessa apua aina osaavalta asiakaspalvelultamme.

Tee järkipäätös. Helpota arkeasi.

Keskity työsi tekemiseen ja anna meidän hoitaa byrokratia puolestasi.