Toiminimen kirjanpito edullisesti

Unohda paperityöt ja keskity omaan osaamiseesi. UKKO Toiminimiyrittäjyys hoitaa kirjanpidon, ALV-ilmoitukset ja veroilmoitukset puolestasi.

Anna meidän hoitaa kirjanpitosi – säästä aikaa ja rahaa

Hoidamme byrokratian puolestasi, jotta sinä voit käyttää aikasi paremmin.
Kokeile 30 päivää maksutta!Aloita nyt!

Kaikki mitä tarvitset toiminimen kirjanpitoon

Helppokäyttöisen ohjelmamme lisäksi et tarvitse muita työkaluja kirjanpidon hoitoon

 • Toiminimen kirjanpito

  Säästä aikaa ja vaivaa – me hoidamme yrityksesi kirjanpidon.

 • Rajaton määrä laskuja

  Nopea ja helppokäyttöinen laskutusohjelma kuuluu kuukausihintaan. Lähetä ja vastaanota laskut verkkolaskuina, postitse tai sähköpostilla.

 • Kuitit helposti kirjanpitoon

  Kuvaa kuitit ja lisää ne palveluumme. Järjestelmämme lukee tiedot kuvista automaattisesti. Nopeaa ja vaivatonta.

 • Helppokäyttöinen järjestelmä

  Nykyaikainen järjestelmämme tekee elämästäsi helpompaa. Palvelua on helppoa ja vaivatonta käyttää.

 • Viranomaisilmoitukset

  Hoidamme puolestasi ALV- ja veroilmoitukset. Haemme puolestasi myös ALV-alarajahuojennuksen.

 • Asiakas- ja tuoterekisteri

  Helpota ja nopeuta laskutustasi tallentamalla asiakkaasi ja tuotteesi helppokäyttöiseen rekisteriin.

Toiminimen taloushallinto yhdessä paketissa

Toiminimen kirjanpidon ei tarvitse olla monimutkaista ja hankalaa. Eikä se olekaan, kun käyttää oikeita työkaluja. UKKO Toiminimiyrittäjyys on ainut työkalu, minkä tarvitset toiminimen kirjanpidon hoitoon. Haluamme auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan, eivätkä paperityöt saa olla tässä esteenä.

Haluamme tehdä toiminimiyrittäjien taloudenpidosta helppoa, vaivatonta ja järkevän hintaista. UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun avulla voit nykyaikaistaa toiminimen kirjanpidon helposti.

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelu yksinkertaistaa taloushallinnon:

 • Tee laskut palvelun kautta
 • Ota kuva kuiteista ja lisää ne järjestelmään kuukausittain
 • Koostamme kirjanpidon ja teemme ALV- ja veroilmoitukset puolestasi

Palvelussamme on iso joukko käteviä ominaisuuksia, jotka nopeuttavat sinun työtäsi. Saat käyttöösi asiakasrekisterit, tuoterekisterit ja saat lähetettyä verkkolaskut suoraan järjestelmästämme. Kaikki tämä kuuluu kiinteään ja ennakoitavaan kuukausihintaan.

Tilitoimiston vaihdon helppous

Jos toimintasi on jo käynnissä ja sinulla on käytössä kirjanpitopalvelu, kirjanpito-ohjelma tai palkattu kirjanpitäjä, saat siirrettyä kirjanpitosi helposti meille. Rekisteröinnin yhteydessä valitset vain vaihtoehdon ”vaihdan tilitoimistoa” ja seuraat ohjeita.

Tilitoimiston vaihto onnistuu helposti kauttamme, me olemme yhteydessä tilitoimistoosi ja hoidamme siirron puolestasi! Mikäli olet tehnyt kirjanpidon itse kuluvalta vuodelta, voimme tehdä alkuvuoden kirjanpidon sinulle rästikirjanpitona hintaan 50 €/kk + alv 24 %.

Et koskaan jää yksin.

Osaava asiakaspalvelumme sekä taloushallintomme on aina tukenasi, niin verkossa, puhelimessa, kuin sähköpostin välitykselläkin. Pidämme huolen, ettei yrittäjyytesi pysähdy byrokratian rattaisiin.

Tee samoin kuin tuhannet muut suomalaiset yrittäjät: Siirrä kirjanpitosi meille ja nauti todellisesta yrittäjän vapaudesta. Keskity omaan työhösi ja kasvata toimintaasi. Se on yhteinen tavoitteemme.

 • Kaikki talouspalvelut yhdestä osoitteesta
 • Toimii kaikilla laitteilla – ei ladattavia ohjelmia
 • Asiakaspalvelu ja taloushallinto tukenasi
 • Jo yli 4 000 käyttäjää!
 • Luotettava kotimainen kirjanpitopalvelu
 • Tarvitessasi saat kauttamme myös Zettle-maksupäätteen, jonka myyntiraportit siirtyvät suoraan kirjanpitoosi

Kehitämme palveluamme jatkuvasti ja meillä on pitkä lista uusia ominaisuuksia, jotka ovat tulossa palveluun. Kaikkien näiden uudistusten tarkoituksena on tehdä toiminimiyrittäjän elämästä helpompaa.

Keskity yrittämiseen, jätä paperityöt meille

Rajaton laskutus ja tositeiden lisäys sekä ALV- ja veroilmoitukset kuuluvat kuukausihintaan
Kokeile 30 päivää maksutta!

Reilu kuukausihinta ilman yllätyksiä

Kiinteä kuukausihinta sisältää toiminimen yhdenkertaisen kirjanpidon, rajattoman laskutuksen ja tositteiden lisäyksen, alv- ja veroilmoitukset sekä muita näppäriä ominaisuuksia, jotka helpottavat laskutusta, tositteiden lisäystä ja taloutesi seurantaa.

30 päivän ilmainen kokeilujakso

Kokeile palveluamme 30 päivää maksutta. Totea itse kuinka helposti asioita voidaan tehdä kun pienyrittäjä on ollut palvelun suunnittelun keskiössä.

Paljon laskuttaville edullinen määräaikainen sopimus

Onko liikevaihtosi jo saavuttanut 50 000€ rajapyykin? Säästä 240 euroa ja ota palvelumme käyttöön 12 kk määräaikaisella sopimuksella – kuukausihinta on tällöin 60€+alv/kk! Voit koska vain ottaa määräaikaisen sopimuksen käyttöön asetukset osiosta. Lue lisää hinnoittelustamme.

luotettava-suomalainen-toimija

Helpoin tapa tehdä toiminimen kirjanpitoa

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun avulla hoidat yrityksesi laskutuksen sekä kirjanpidon. Automaattisten toimintojen ansiosta sinulla säästyy huomattavasti enemmän aikaa keskittyä ydinliiketoimintaasi.

Näppärä käyttöjärjestelmä mahdollistaa, että voit lähettää laskuja, lisätä kuitteja ja hoitaa toiminimesi kirjanpitoa huoletta kaikilla laitteilla. Lisää kuva kuitista, vaikka heti kaupan kassalla puhelimellasi!

Järjestelmää on helppo käyttää ja se toimii kätevästi millä tahansa laitteella. Et tarvitse erillisiä ohjelmia vaan riittää että sinulla on pääsy nettiin.

“Hei, olen kalastusopas Janne Parviainen Kalamaniasta. Suosittelen UKKO Pro-palvelua, joka on säästänyt minulta paljon aikaa. Erityisesti laskujen luonti kännykällä toimii hienosti ja on tärkeää liikkuvassa työssäni.”

Kalamania, Kalastusopas

“UKKO Toiminimiyrittäjyys on minulle tärkeä väline paitsi laskutuksen ja kirjanpidon hoitamiseen, myös töiden suunnitteluun ja asiakashallintaan. Seuraan sivuston kautta myyntiä eri asiakkaille ja tilastojen pohjalta saatan vaikka ideoida uusia juttuaiheita asiakkaille, joille en ole vähään…”

Anna Gustafsson, Toimittaja

Toiminimen laskutus, kuitit, kirjanpito ja ALV-ilmoitukset

Säilytä yrityksesi taloudenpitoon liittyviä laskuja, tositteita ja muita dokumentteja UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelussa. Kun vastaanotat tai lähetät laskuja palvelussamme, siirtyvät tiedot automaattisesti kirjanpitoon. Tositteet säilyvät myös meillä tallessa.

Laiteriippumaton

Tee kirjanpito silloin kun sinulle parhaiten sopii. Kotisohvalla tai reissussa, sinä päätät missä ja miten. UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelua voi käyttää millä laitteella tahansa. Läppärit, tabletit ja puhelimet. Ei asennettavia ohjelmia!

Ei avausmaksua!

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun saat käyttöön ilman kallista avausmaksua. Maksat palvelustamme vain kertyneen liikevaihdon mukaisesti. Palvelun käyttö ei myöskään sido sinua pitkiin sopimuksiin ja irtisanomisaikoihin. Luotamme siihen, että olet tyytyväinen palveluumme!

Ei asennettavia ohjelmia

Palvelumme toimii helposti missä ja mistä tahansa. Ei yhteensopivuusongelmia, voit käyttää mitä laitetta vain. Helppoa ja yksinkertaista, eikö? Tarvitset vain internetselaimen, jolla tälläkin hetkellä luet tätä sivua.

Viranomaisilmoitukset automaattisesti

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelu luo sinulle alv-laskelmat, jotka toimitamme myös verottajalle. Verovuoden lopuksi lähetämme sinulle lyhyen kyselyn, jonka perusteella saamme laadittua myös veroilmoituksesi. Haemme puolestasi myös ALV-alarajahuojennuksen.

Tuoterekisteri

Tallenna helposti myymäsi tuotteet hintoineen ja nopeuta laskutustasi. Tee automaattitiliöinnit tuotteille. Ei rajoituksia, luo niin iso rekisteri, kuin tarvitset!

Asiakasrekisteri

Tallenna rajattomasti asiakkaita järjestelmään helposti ja nopeasti. Naputtelet asiakkaan tiedot vain kerran paikalleen ja jatkossa laskutus sujuu parilla klikkauksella.

Postitse, sähköpostitse ja verkkolaskuna

Yhdenkertaiseen kirjanpitoon kuuluu sekä myyntilaskutus että ostolaskutus. Voit vastaanottaa laskuja suoraan järjestelmään ja lähettää laskut palvelusta verkkolaskuina, postitse tai sähköpostitse.

Ostolaskupalvelu

 • Ei laskujen, asiakkaiden tai tuotteiden kpl-rajoitusta
 • Asiakasrekisteri
 • Tuoterekisteri ja automaattiset viennit kirjanpitoon
 • Paperilaskujen vastaanotto
 • Verkkolaskujen vastaanotto
 • Kaikki kulutositteet sähköisessä varastossa
 • Standardien mukainen lasku

Tuloslaskelma

Palveluun sisältyy reaaliaikainen toiminimen tuloslaskelma.

Mitä sinun tehtäväksesi jää?

Lähinnä yritystoimintasi pyörittäminen! Lähetä asiakkaillesi laskut, lisää kuitit ja kuittaa kuukausittain, kun olet saanut kuukauden tositteet lisättyä palveluun, ja me hoidamme homman siitä eteenpäin.

Toiminimen verot: alv, alv-alarajahuojennus, ennakkoverot, veroilmoitus…

Yrittäjä tekemässä paperitöitä

Tuottavatko toiminimen verokysymykset päänvaivaa? Ei hätää, tämänkin osalta UKKO Toiminimiyrittäjyys huolehtii toiminimen kaikista tarvittavista paperitöistä. Saat selkeät raportit maksettavista arvonlisäveroista ja ilmoitamme sinulle aina alv-kauden päätteksi saitko palautuksia vai joudutko maksamaan veroja verottajalle. Huolehdimme myös ALV-alarajahuojennuksen hakemisesta puolestasi ja teemme yrityksesi veroilmoituksen. Ennakkoverot haet itse OmaVerossa, mutta me autamme siinäkin tarvittaessa. Helppoa, eikö? Tarjoamme myös kattavat tukipalvelut, puhelimitse, sähköpostitse sekä Yrittäjyyskoulumme kattavassa tietopankissa. Voit lukea esimerkiksi artikkelimme toiminimen arvonlisäverotuksesta, ennakkoveroista, tai tarkastella Usein kysyttyjä kysymyksiä.

Jätä toiminimen kirjanpito meidän huoleksemme. Hoidamme paperityöt puolestasi ja voit keskittyä omaan osaamiseesi. Jos sinulla ei vielä ole omaa toiminimeä, niin me autamme myös siinä: Kauttamme toiminimen perustaminen on ilmaista! Alkavana yrittäjänä sinulla on mahdollisuus hakea myös valtion myöntämää starttirahaa.

Toiminimen kirjanpito – Mitä kaikkea se pitää sisällään?

Kirjanpitolain mukaan jokainen yritys on velvollinen tekemään kirjanpitoa harjoittamastaan liike- tai ammattitoiminnasta. Lähtökohtaisesti kaikkien kirjanpitovelvollisten tulee tehdä kahdenkertaista kirjanpitoa, mutta toiminimiyrittäjän on kuitenkin mahdollista tehdä tietyin ehdoin yhdenkertaista toiminimen kirjanpitoa. Kirjanpidosta on myös hyötyä, sillä sen avulla yrittäjä pysyy paremmin kartalla oman liiketoimintansa kannattavuudesta.

Toiminimen kirjanpito itse vai ulkoistettuna?

On olemassa lukuisia vaihtoehtoja hoitaa toiminimen kirjanpito. Mikäli liiketoiminta on pienimuotoista tai sivutoimista, voi yrittäjä selvitä siitä myös itse, jolloin ei ole pakko hankkia kirjanpitäjää.

Vaihtoehtoisesti toiminimen kirjanpidon voi hyvin myös ulkoistaa ammattilaisille, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta – moni sivutoiminenkin yrittäjä päätyy tähän ratkaisuun, sillä kirjanpidon hoitaminen itse voi tuottaa paljon päänvaivaa, kun sitä ryhtyy ensimmäistä kertaa tekemään. Ulkoistaminen voi olla hyvä ratkaisu: voit keskittyä pelkkään ydinosaamiseesi eli siihen, mitä oikeasti haluat tehdä.

Kirjanpitoyrityksestä riippumatta, yrittäjä itse on aina vastuussa kirjanpidosta, vaikka sen laatiminen olisikin annettu ulkopuolisen tehtäväksi.

Helpoin vaihtoehto toiminimen kirjanpitoon?

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun käyttäjänä kirjanpitosi hoidetaan automaattisesti ja maksat palvelusta vain liikevaihtosi perusteella. Rekisteröidyttyäsi palveluun voit heti lähettää ensimmäiset laskut verkossa.

Palvelumme käyttäjinä toimii monen eri toimialan ammattilaisia, kuten valokuvaajia, konsultteja, somevaikuttajia, rakennusmiehiä, siivoojia ja kosmetologeja, jotka ovat halunneet keventää työtaakkaansa ulkoistamalla taloushallinnon asiat meille.

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun kuva

Oletko valmis ulkoistamaan kirjanpitohuolesi?

Aloita palvelumme käyttö!

Usein kysytyt kysymykset

yrittäjä miettii kysymyksiä

Kuinka aloitan UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun käytön?

Voit ryhtyä UKKO Toiminimiyrittäjäksi rekisteröinti sivumme kautta, joko jo olemassa olevalla Y-tunnuksella, tai voit perustaa Y-tunnuksen kauttamme. Lisätietoa löydät Toiminimen perustaminen -sivulta.

Huomaathan, että yhdellä ihmisellä voi olla vain yksi Y-tunnus. Jos sinulla on jo esimerkiksi useita vuosia sitten perustettu, ja sen jälkeen lakkautettu Y-tunnus, tulee sinun aktivoida tämä kyseinen Y-tunnus. Voit tehdä sen muutosilmoituksella YTJ:n sivuilta.

Kenelle UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelu sopii?

Palvelu on suunniteltu yksityisille elinkeinoharjoittajille (tmi), joiden täytyy tehdä yhdenkertaista kirjanpitoa. Voit olla joko päätoiminen tai sivutoiminen yrittäjä.

Palvelumme ei puolestaan sovi sinulle, mikäli:

 • Toimintasi on maa- ja metsätaloutta tai sijoitustoimintaa.
 • Liiketoimintasi vaatii kahdenkertaista kirjanpitoa.
 • Tarvitset säännöllistä palkanlaskentaa, etkä voi käyttää kolmannen osapuolen tarjoamia palkanlaskentapalveluja palkan laskemiseen ja maksamiseen.
 • Yrityksesi myymiin tuotteisiin sovelletaan marginaaliverotusta. (esim. käytettyjen autojen kauppa tai kirpputorit.)
 • Tilikautesi on jokin muu kuin kalenterivuosi.
  • Voit kuitenkin vaihtaa tilikautesi päättymään 31.12. ennen asiakkuuden aloitusta
  • Aloittavien yrittäjien tulee ilmoittaa ensimmäinen tilikausi päättyväksi kuluvan vuoden 31.12.
 • Varaston ylläpito on merkittävä osa liiketoimintaasi, etkä pidä itsenäisesti säännöllistä inventaariota ja varaston arvon sivukirjanpitoa.
  • Käyttääksesi palvelua, sinun tulee voida toimittaa inventaariolista ja -arvo vuoden vaihteessa ja pyydettäessä.
  • Merkittäväksi varastoksi lasketaan usein noin 1 000€ myyntiin tarkoitettu varasto.
 • Sinulla on säännöllistä tavaran maahantuontia EU:n ulkopuolelta (huomaathan, että Iso-Britannia ei enää kuulu EU:hun).
 • Liiketoimintaasi kuuluu eläimiä ja niihin liittyviä hankintoja (esim. kasvatus), kuitenkin koulutus, trimmaus, ulkoilutus ja muut vastaavat palvelut ovat sallittuja

Ajantasaisen listan löydät Usein Kysytyistä Kysymyksistä.

Miten vaihdan tilitoimistoni UKKO Toiminimiyrittäjyyteen?

Mikäli haluat vaihtaa nykyisen tilitoimistosi UKKO-palveluun, onnistuu se helposti. Rekisteröitymislomakkeella valitset vain vaihtavasi tilitoimistoa.

Kuukausihinta määräytyy tilitoimistoa vaihtaessa yrityksesi tämänhetkisen kertyneen liikevaihdon mukaan. Voit tutustua tarkemmin hinnastoomme hinnasto -sivultamme.

Tilitoimiston vaihto sujuu kanssamme helposti, sillä me otamme yhteyden vanhaan tilitoimistoosi ja hoidamme siirron puolestasi! Mikäli olet tehnyt itse kirjanpidon kuluvalta vuodelta, niin voimme tehdä alkuvuoden kirjanpidon sinulle rästikirjanpitona hintaan 50€/kk + alv 24%.

Mitä palvelun kuukausihintaan sisältyy?

Palvelumme kuukausihinta pitää sisällään seuraavat ominaisuudet:

 • Yhdenkertainen kirjanpito
 • Rajaton laskutus ja laskujen vastaanotto
 • Tositteiden tarkistus
 • ALV-ilmoitukset
 • Veroilmoitus
 • ALV-alarajahuojennuksen haku
 • Asiakaspalvelun tuki ja turva
 • Tuote- ja asiakasrekisteri
 • Ajopäiväkirja yli 50 % yritysajoa ajaville
 • Tuloslaskelma
 • Kuittien ja tositteiden digitaalinen säilytys
 • Talouden seuranta

Sopiiko palvelu osakeyhtiöille?

Tällä hetkellä tarjoamme ainoastaan yhdenkertaista kirjanpitoa toiminimiyrittäjille. Osakeyhtiöiden tulee laatia kirjanpitonsa kahdenkertaisena ja näin ollen emme siis voi tarjota kirjanpitopalveluamme osakeyhtiöille.

Edellyttääkö rekisteröityminen sitoutumista palveluun?

UKKO Toiminimiyrittäjä -palveluun rekisteröityminen on täysin ilmaista, eikä velvoita sinua sitoutumaan palvelun käyttöön. Voit rekisteröityä palveluun, kokeilla sitä 30 päivää maksutta ja lopettaa käytön vaikka saman tien, jos se ei ollutkaan sinun juttusi. Jos perustat toiminimen kauttamme, on palvelu sinulle ilmainen kunnes saat ensimmäisen maksun asiakkaaltasi. Käytössä on myös porrastettu hinnoittelu, joka tukee aloittavaa yrittäjää. Täältä voit lukea lisätietoja porrastetusta hinnoittelustamme.

Ota toiminimen kirjanpito käyttöösi jo tänään

Hoidamme paperityöt ja kirjanpidon puolestasi, jotta sinulle jää enemmän aikaa yrittämiseen
Kokeile palvelua 30 päivää maksutta!Aloita nyt!