Toiminimen kirjanpito edullisesti

Unohda paperityöt ja keskity omaan osaamiseesi. UKKO Toiminimiyrittäjyys hoitaa kirjanpidon, ALV-ilmoitukset ja veroilmoitukset puolestasi.

Ota toiminimen kirjanpito käyttöösi jo tänään

Hoidamme paperityöt ja kirjanpidon puolestasi – Turvanasi henkilökohtainen asiakaspalvelu ja ammattikirjanpitäjät
Aloita nyt

Kaikki mitä tarvitset toiminimen kirjanpitoon

Lähetä ja vastaanota laskuja suoraan palvelusta.

 • Toiminimen kirjanpito

  UKKO hoitaa toiminimen kirjanpidon nopeasti ja asiantuntevasti. Sinä voit keskittyä omaan osaamiseesi.

 • Rajaton määrä laskuja

  Helppokäyttöinen laskutusohjelma samaan hintaan. Voit lähettää laskut palvelusta suoraan verkkolaskuina, postitse tai sähköpostitse.

 • Sähköinen kuittivarasto

  Ei enää hukkuneita kuitteja. Kuvaa kuitit kännykällä ja säilö palveluun. Nopeaa ja kätevää!

 • Vastaanota laskuja

  Vastaanota ostolaskut suoraan UKKO Toiminimiyrittäjyys -palveluun. Sähköpostitse, postitse tai verkkolaskuna.

 • Viranomaisilmoitukset

  Laadimme puolestasi ALV- ja veroilmoitukset. Haemme sinulle myös ALV-alarajahuojennuksen.

 • Asiakas- ja tuoterekisteri

  Helpota ja nopeuta laskutusta jatkossa tallentamalla asiakkaasi ja tuotteesi helppokäyttöiseen tuote- ja asiakasrekisteriin.

Toiminimen taloushallinto yhdessä paketissa

Toiminimen kirjanpidon ei tarvitse olla monimutkaista ja hankalaa. Eikä se olekaan, kun käyttää oikeita työkaluja. UKKO Toiminimiyrittäjyys on tällainen työkalu. Haluamme auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan, eivätkä paperityöt saa olla tässä esteenä. Olemme myös hinnoitelleet palvelumme kannustavaksi. Alussa toiminta on pienimuotoisempaa, eikä ole mitään syytä maksaa itseään kipeäksi.

Haluamme tehdä toiminimiyrittäjien taloudenpidosta helppoa, vaivatonta ja järkevän hintaista. UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun avulla voit nykyaikaistaa toiminimen kirjanpidon helposti.

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelu toimii näin:

 • Tee laskut palvelun kautta
 • Ota kuva kuiteista ja lisää ne järjestelmään kuukausittain
 • Koostamme kirjanpidon ja teemme ALV- ja veroilmoitukset puolestasi

Palvelussamme on iso joukko käteviä ominaisuuksia, jotka nopeuttavat sinun työtäsi. Saat käyttöösi asiakasrekisterit, tuoterekisterit ja saat lähetettyä verkkolaskut suoraan järjestelmästämme. Kaikki tämä kuuluu kiinteään ja ennakoitavaan kuukausihintaan.

Parasta kirjanpitopalvelussamme on kuitenkin se, että näet yrityksesi taloustilanteen aina reaaliaikaisesti.

Et koskaan jää yksin.

Varsinkin tuoreella yrittäjällä tulee eteen uusia asioita lähes viikottain. Osaava asiakaspalvelumme sekä taloushallintomme on aina tukenasi, niin verkossa, puhelimessa, kuin sähköpostin välitykselläkin. Pidämme huolen, ettei yrittäjyytesi pysähdy byrokratian rattaisiin.

Tee samoin kuin tuhannet muut suomalaiset yrittäjät: Siirrä kirjanpitosi meille ja nauti todellisesta yrittäjän vapaudesta. Keskity omaan työhösi ja kasvata toimintaasi. Se on yhteinen tavoitteemme.

 • Kaikki talouspalvelut yhdestä osoitteesta
 • Toimii kaikilla laitteilla
 • Asiakaspalvelu ja taloushallinto tukenasi
 • Jo yli 4 000 käyttäjää!
 • Luotettava kotimainen kirjanpitopalvelu
 • Tarvitessasi saat kauttamme myös Zettle-maksupäätteen, jonka myyntiraportit siirtyvät suoraan kirjanpitoosi

Kehitämme myös palveluamme jatkuvasti ja meillä on pitkä lista uusia ominaisuuksia, jotka ovat tulossa palveluun. Kaikkien näiden uudistusten tarkoituksena on tehdä toiminimiyrittäjän elämästä helpompaa.

luotettava-suomalainen-toimija

Helpoin tapa tehdä toiminimen kirjanpitoa

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun avulla hoidat yrityksesi laskutuksen sekä kirjanpidon. Automaattisten toimintojen ansiosta sinulla säästyy huomattavasti enemmän aikaa keskittyä ydinliiketoimintaasi.

Näppärä käyttöjärjestelmä mahdollistaa, että voit lähettää laskuja, lisätä kuitteja ja hoitaa toiminimesi kirjanpitoa huoletta kaikilla laitteilla. Lisää kuva kuitista vaikka heti kaupan kassalla puhelimellasi! Voit myös tarkistaa kätevästi millä tahansa laitteella onko asiakkaasi maksanut laskun tai miltä yrityksesi talous yleisesti näyttää.

“Hei, olen kalastusopas Janne Parviainen Kalamaniasta. Suosittelen UKKO Pro-palvelua, joka on säästänyt minulta paljon aikaa. Erityisesti laskujen luonti kännykällä toimii hienosti ja on tärkeää liikkuvassa työssäni.”

Kalamania, Kalastusopas

“UKKO Toiminimiyrittäjyys on minulle tärkeä väline paitsi laskutuksen ja kirjanpidon hoitamiseen, myös töiden suunnitteluun ja asiakashallintaan. Seuraan sivuston kautta myyntiä eri asiakkaille ja tilastojen pohjalta saatan vaikka ideoida uusia juttuaiheita asiakkaille, joille en ole vähään…”

Anna Gustafsson, Toimittaja

Toiminimen laskutus, kuitit, kirjanpito ja ALV-ilmoitukset

Säilytä yrityksesi taloudenpitoon liittyviä laskuja, tositteita ja muita dokumentteja UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelussa. Kun vastaanotat tai lähetät laskuja palvelussamme, siirtyvät tiedot automaattisesti kirjanpitoon. Tositteet säilyvät meillä tallessa.

Laiteriippumaton

Tee kirjanpito silloin kun sinulle parhaiten sopii. Kotisohvalla tai reissussa, sinä päätät missä ja miten. UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelua voi käyttää millä laitteella tahansa. Läppärit, tabletit ja puhelimet. Ei asennettavia ohjelmia!

Ei avausmaksua!

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun saat käyttöön ilman kallista avausmaksua. Maksat palvelustamme vain kertyneen liikevaihdon mukaisesti. Tutustu hinnastoomme.

Palvelun käyttö ei myöskään sido sinua pitkiin sopimuksiin ja irtisanomisaikoihin. Luotamme siihen, että olet tyytyväinen palveluumme!

Ei asennettavia ohjelmia

Palvelumme toimii helposti missä ja mistä tahansa. Ei yhteensopivuusongelmia, voit käyttää mitä laitetta vain. Helppoa ja yksinkertaista, eikö? Tarvitset vain internetselaimen, jolla tälläkin hetkellä luet tätä sivua.

Tuoterekisteri

Tallenna helposti myymäsi tuotteet hintoineen ja nopeuta laskutustasi. Tee automaattitiliöinnit tuotteille. Ei rajoituksia, luo niin iso rekisteri, kuin tarvitset!

Asiakasrekisteri

Tallenna rajattomasti asiakkaita järjestelmään helposti ja nopeasti. Naputtelet asiakkaan tiedot vain kerran paikalleen ja jatkossa laskutus sujuu pari klikkauksella.

Postitse, sähköpostitse ja verkkolaskuna

Yhdenkertaiseen kirjanpitoon kuuluu sekä myyntilaskutus että ostolaskutus. Voit vastaanottaa laskuja suoraan järjestelmään ja lähettää laskut palvelusta verkkolaskuina, postitse tai sähköpostitse.

Ostolaskupalvelu

 • Ei laskujen, asiakkaiden tai tuotteiden kpl-rajoitusta
 • Asiakasrekisteri
 • Tuoterekisteri ja automaattiset viennit kirjanpitoon
 • Paperilaskujen vastaanotto
 • Verkkolaskujen vastaanotto
 • Kaikki kulutositteet sähköisessä varastossa
 • Standardien mukainen lasku

Tuloslaskelma

Palveluun sisältyy reaaliaikainen toiminimen tuloslaskelma.

Viranomaisilmoitukset automaattisesti

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelu luo sinulle alv-laskelmat, jotka toimitamme myös verottajalle. Verovuoden lopuksi lähetämme sinulle lyhyen kyselyn, jonka perusteella saamme laadittua myös veroilmoituksesi. Haemme puolestasi myös ALV-alarajahuojennuksen.

Mitä sinun tehtäväksesi jää?

Lähinnä yritystoimintasi pyörittäminen! Lähetä asiakkaillesi laskut, lisää kuitit ja kuittaa kuukausittain, kun olet saanut kuukauden tositteet lisättyä palveluun, ja me hoidamme homman siitä eteenpäin.

Toiminimen verot: alv, alv-huojennus, ennakkoverot, veroilmoitus…

Yrittäjä tekemässä paperitöitä

Tuottavatko toiminimen verokysymykset päänvaivaa? Ei hätää, tämänkin osalta UKKO Toiminimiyrittäjyys huolehtii toiminimen kaikista tarvittavista paperitöistä. Saat selkeät raportit maksettavista arvonlisäveroista ja ilmoitamme sinulle aina alv-kauden päätteksi saitko palautuksia vai joudutko maksamaan veroja verottajalle. Huolehdimme myös ALV-alarajahuojennuksen hakemisesta puolestasi ja teemme yrityksesi veroilmoituksen. Ennakkoverot haet itse OmaVerossa, mutta me autamme siinäkin tarvittaessa. Helppoa, eikö? Tarjoamme myös kattavat tukipalvelut, puhelimitse, sähköpostitse sekä Yrittäjyyskoulumme kattavassa tietopankissa. Voit lukea esimerkiksi artikkelimme toiminimen arvonlisäverotuksesta, ennakkoveroista, tai tarkastella Usein kysyttyjä kysymyksiä.

Jätä toiminimen kirjanpito meidän huoleksemme. Hoidamme paperityöt puolestasi ja voit keskittyä omaan osaamiseesi. Jos sinulla ei vielä ole omaa toiminimeä, niin me autamme myös siinä: Kauttamme toiminimen perustaminen on ilmaista! Alkavana yrittäjänä sinulla on mahdollisuus hakea myös valtion myöntämää starttirahaa.

Toiminimen kirjanpito – Mitä kaikkea se pitää sisällään?

Kirjanpitolain mukaan jokainen yritys on velvollinen tekemään kirjanpitoa harjoittamastaan liike- tai ammattitoiminnasta. Lähtökohtaisesti kaikkien kirjanpitovelvollisten tulee tehdä kahdenkertaista kirjanpitoa, mutta toiminimiyrittäjän on kuitenkin mahdollista tehdä tietyin ehdoin yhdenkertaista toiminimen kirjanpitoa. Kirjanpidosta on myös hyötyä, sillä sen avulla yrittäjä pysyy paremmin kartalla oman liiketoimintansa kannattavuudesta.

Toiminimen kirjanpito itse vai ulkoistettuna?

On olemassa lukuisia vaihtoehtoja hoitaa toiminimen kirjanpito. Mikäli liiketoiminta on pienimuotoista tai sivutoimista, voi yrittäjä selvitä siitä myös itse, jolloin ei ole pakko hankkia kirjanpitäjää.

Vaihtoehtoisesti toiminimen kirjanpidon voi hyvin myös ulkoistaa ammattilaisille, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta – moni sivutoiminenkin yrittäjä päätyy tähän ratkaisuun, sillä kirjanpidon hoitaminen itse voi tuottaa paljon päänvaivaa, kun sitä ryhtyy ensimmäistä kertaa tekemään. Ulkoistaminen voi olla hyvä ratkaisu: voit keskittyä pelkkään ydinosaamiseesi eli siihen, mitä oikeasti haluat tehdä.

Kirjanpitoyrityksestä riippumatta, yrittäjä itse on aina vastuussa kirjanpidosta, vaikka sen laatiminen olisikin annettu ulkopuolisen tehtäväksi.

Helpoin vaihtoehto toiminimen kirjanpitoon?

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun käyttäjänä kirjanpitosi hoidetaan automaattisesti ja maksat palvelusta vain liikevaihtosi perusteella. Rekisteröidyttyäsi palveluun voit heti lähettää ensimmäiset laskut verkossa.

Palvelumme käyttäjinä toimii monen eri toimialan ammattilaisia, kuten valokuvaajia, konsultteja, somevaikuttajia, rakennusmiehiä, siivoojia ja kosmetologeja, jotka ovat halunneet keventää työtaakkaansa ulkoistamalla taloushallinnon asiat meille.

Usein kysytyt kysymykset

yrittäjä miettii kysymyksiä

Kuinka aloitan UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun käytön?

Voit ryhtyä UKKO Toiminimiyrittäjäksi rekisteröinti sivumme kautta, joko jo olemassa olevalla Y-tunnuksella, tai voit perustaa Y-tunnuksen kauttamme. Lisätietoa löydät Toiminimen perustaminen -sivulta.

Huomaathan, että yhdellä ihmisellä voi olla vain yksi Y-tunnus. Jos sinulla on jo esimerkiksi useita vuosia sitten perustettu, ja sen jälkeen lakkautettu Y-tunnus, tulee sinun aktivoida tämä kyseinen Y-tunnus. Voit tehdä sen muutosilmoituksella YTJ:n sivuilta.

Kenelle UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelu sopii?

Palvelu on suunniteltu yksityisille elinkeinoharjoittajille (tmi), joiden täytyy tehdä yhdenkertaista kirjanpitoa. Voit olla joko päätoiminen tai sivutoiminen yrittäjä.

Palvelumme ei puolestaan sovi sinulle, mikäli:

 • Sinulla on tavaran maahantuontia EU:n ulkopuolelta.
 • Liiketoimintaasi kuuluu eläimiä ja niihin liittyviä hankintoja (esim. koirankasvatus, kissankasvatus, hevoset jne.)
 • Toimintasi on maa- ja metsätaloutta tai sijoitustoimintaa.
 • Liiketoimintasi vaatii kahdenkertaista kirjanpitoa.
 • Tarvitset myös palkanlaskentaa.
 • Sinulla on tilikausi jokin muu kuin kalenterivuosi.
 • Marginaaliverotusta sovelletaan yrityksesi myymiin palveluihin tai tuotteisiin. (esim. käytettyjen autojen kauppa tai kirpputorit.)
 • Sinulla on suuri varasto (yli 1000€).
 • Myyt jonkin kansainvälisen alustan kautta tuotteita ympräri maailmaa kuluttaja-asiakkaille.
 • Kirjoitat myyntilaskuja jollain muulla valuutalla kuin euroissa.
 • Olet alle 18-vuotias.

Ajantasaisen listan löydät Usein Kysytyistä Kysymyksistä.

Miten vaihdan tilitoimistoni UKKO Toiminimiyrittäjyyteen?

Mikäli haluat vaihtaa nykyisen tilitoimistosi UKKO-palveluun, se onnistuu helposti. Rekisteröitymislomakkeella valitset vain vaihtavasi tilitoimistoa – me otamme yhteyden tilitoimistoosi ja hoidamme siirron puolestasi.

Kuukausihinta määräytyy tilitoimistoa vaihtaessa yrityksesi tämänhetkisen kertyneen liikevaihdon mukaan. Voit tutustua tarkemmin hinnastoomme hinnasto -sivultamme.

Tilitoimiston vaihto sujuu kanssamme helposti, sillä me otamme yhteyden vanhaan tilitoimistoosi ja hoidamme siirron puolestasi! Mikäli olet tehnyt itse kirjanpidon kuluvalta vuodelta, niin voimme tehdä alkuvuoden kirjanpidon sinulle rästikirjanpitona hintaan 50€/kk + alv 24%.

Mitä palvelun kuukausihintaan sisältyy?

Palvelumme kuukausihinta pitää sisällään seuraavat ominaisuudet:

 • Automatisoitu kirjanpito
 • Laskutusohjelma: luo ja vastaanota laskut samassa paikassa
 • Asiakas- ja tuoterekisterit
 • Reaaliaikainen talouden seuranta
 • ALV- ja veroilmoitukset puolestasi laadittuna
 • ALV-alarajahuojennuksen haku puolestasi
 • Maksuton asiakaspalvelun ja taloushallinnon tuki (sähköposti ja puhelin)
 • Tuloslaskelma
 • Digitaalinen arkistointi kuiteille ja tositteille
 • Ajopäiväkirja yli 50% yritysajoa ajaville

Sopiiko palvelu osakeyhtiöille?

Tällä hetkellä tarjoamme ainoastaan yhdenkertaista kirjanpitoa toiminimiyrittäjille. Osakeyhtiöiden tulee laatia kirjanpitonsa kahdenkertaisena ja näin ollen emme siis voi tarjota kirjanpitopalveluamme osakeyhtiöille.

Edellyttääkö rekisteröityminen sitoutumista palveluun?

UKKO Toiminimiyrittäjä -palveluun rekisteröityminen on täysin ilmaista, eikä velvoita sinua sitoutumaan palvelun käyttöön. Voit rekisteröityä palveluun, kokeilla sitä ja lopettaa käytön vaikka saman tien, jos se ei ollutkaan sinun juttusi. Jos perustat toiminimen kauttamme, on palvelu sinulle ilmainen kunnes saat ensimmäisen maksun asiakkaaltasi. Käytössä on myös porrastettu hinnoittelu, joka tukee aloittavaa yrittäjää. Täältä voit lukea lisätietoja porrastetusta hinnoittelustamme.

Ota toiminimen kirjanpito käyttöösi jo tänään

Hoidamme paperityöt ja kirjanpidon puolestasi – Turvanasi henkilökohtainen asiakaspalvelu ja ammattikirjanpitäjät
Aloita nyt