Toiminimen kirjanpito edullisesti

Laskutuksesta veroilmoituksiin – kaikki kuuluu kuukausihintaan. Ei kpl-kohtaisia rajoituksia tai kuluja. Alkaen 20€ /kk

Anna meidän hoitaa kirjanpitosi – säästä aikaa ja rahaa

Hoidamme byrokratian puolestasi, jotta sinä voit käyttää aikasi paremmin
 • Yksinkertaista taloushallintosi

  Kaikki tarvittavat työkalut samassa paikassa laskutuksesta kirjanpitoon

 • Tiedä mistä maksat

  Kiinteällä kuukausihinnalla saat kaiken mitä tarvitset. Ei lisämaksuja tai piilokuluja

 • Asiakaspalvelun tuki turvanasi

  Asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa asioissa, niin puhelimitse kuin sähköpostitse

Toiminimen taloushallinto yhdessä paketissa

Toiminimen kirjanpidon ei tarvitse olla monimutkaista ja hankalaa. Eikä se olekaan, kun käyttää oikeita työkaluja. UKKO Toiminimi on ainut työkalu, minkä tarvitset toiminimen kirjanpidon hoitoon. Haluamme tehdä toiminimiyrittäjien taloudenpidosta helppoa, vaivatonta ja järkevän hintaista. Haluamme auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan, eivätkä paperityöt saa olla tässä esteenä.

UKKO Toiminimi -palvelu yksinkertaistaa taloushallinnon:

 • Tee laskut palvelun kautta
 • Ota kuva kuiteista ja lisää ne järjestelmään kuukausittain
 • Koostamme kirjanpidon ja teemme ALV- ja veroilmoitukset puolestasi

Palvelussamme on iso joukko käteviä ominaisuuksia, jotka nopeuttavat sinun työtäsi. Saat käyttöösi asiakas- ja tuoterekisterit sekä ajopäiväkirjan. Pystyt lähettämään verkkolaskut suoraan järjestelmästämme. Kaikki tämä kuuluu kiinteään ja ennakoitavaan kuukausihintaan. Pääset tutustumaan palvelun käyttöön varaamalla ajan palvelun esittelyyn.

Kaikki mitä tarvitset toiminimen kirjanpitoon

Helppokäyttöisen ohjelmamme lisäksi et tarvitse muita työkaluja

 • Yhdenkertainen kirjanpito

  Säästä aikaa ja vaivaa – me hoidamme yrityksesi kirjanpidon. Hoidamme myös poistot ja vähennykset.

 • Laskutustyökalu

  Rajaton laskutus. Lähetä ja vastaanota laskut verkkolaskuina, postitse tai sähköpostilla.

 • Kuitit helposti kirjanpitoon

  Kuvaa kuitit ja lisää ne palveluumme. Järjestelmämme lukee tiedot kuvista automaattisesti.

 • Helppokäyttöinen järjestelmä

  Nykyaikainen järjestelmämme tekee elämästäsi helpompaa. Palvelua on vaivatonta käyttää.

 • Viranomaisilmoitukset

  Hoidamme puolestasi ALV- ja veroilmoitukset. Haemme puolestasi myös ALV-alarajahuojennuksen.

 • Asiakas- ja tuoterekisteri

  Helpota ja nopeuta laskutustasi tallentamalla asiakkaasi ja tuotteesi helppokäyttöiseen rekisteriin.

Et koskaan jää yksin – asiakaspalvelu apunasi

Osaava asiakaspalvelumme sekä taloushallintomme on aina tukenasi, niin verkossa, puhelimessa, kuin sähköpostin välitykselläkin. Pidämme huolen, ettei yrittäjyytesi pysähdy byrokratian rattaisiin.

Tee samoin kuin tuhannet muut suomalaiset yrittäjät: Siirrä kirjanpitosi meille ja nauti todellisesta yrittäjän vapaudesta. Keskity omaan työhösi ja kasvata toimintaasi. Se on yhteinen tavoitteemme.

 • Kaikki talouspalvelut yhdestä osoitteesta
 • Toimii kaikilla laitteilla – ei ladattavia ohjelmia
 • Asiakaspalvelu ja taloushallinto tukenasi
 • Jo yli 4 000 käyttäjää!
 • Luotettava kotimainen kirjanpitopalvelu
 • Tarvitessasi saat kauttamme myös Zettle-maksupäätteen, jonka myyntiraportit siirtyvät suoraan kirjanpitoosi

Kehitämme palveluamme jatkuvasti ja meillä on pitkä lista uusia ominaisuuksia, jotka ovat tulossa palveluun. Kaikkien näiden uudistusten tarkoituksena on tehdä toiminimiyrittäjän elämästä helpompaa.

Asiakaspalvelija auttaa yrittäjää

Ulkoista taloushallintosi meille!

Me hoidamme tilitoimiston vaihdon puolestasi

Jos toimintasi on jo käynnissä ja sinulla on käytössä kirjanpitopalvelu, kirjanpito-ohjelma tai palkattu kirjanpitäjä, saat siirrettyä kirjanpitosi helposti meille. Me hoidamme tilitoimiston vaihtoon liittyvät rutiinit puolestasi, nykyisen tilitoimiston irtisanomisesta lähtien. Sinulle jää vain tehtäväksi rekisteröityä UKKO Toiminimi -palveluun, ja ilmoittaa rekisteröitymisen yhteydessä vanhan tilitoimistosi yhteystiedot. Et myöskään maksa kahdesta palvelusta päällekkäin, vaan UKKO Toiminimi -palvelusta maksat vasta siinä vaiheessa, kun yhteistyö vanhan tilitoimiston kanssa on päättynyt.

Mikäli olet tehnyt kirjanpidon itse kuluvalta vuodelta tai se on jäänyt kokonaan tekemättä, voimme tehdä alkuvuoden kirjanpidon sinulle rästikirjanpitona hintaan 50 €/kk + alv 24 %. Ilmoita vain tällöin rekisteröinnin yhteydessä että olet kirjanpidon tehnyt itse kuluvalta vuodelta.

tilitoimiston vaihtaminen nainen kirjoittaa muistiinpanoja

Keskity yrittämiseen, jätä paperityöt meille

Rajaton laskutus ja tositeiden lisäys sekä ALV- ja veroilmoitukset kuuluvat kuukausihintaan

Reilu kuukausihinta ilman yllätyksiä

Kiinteä kuukausihinta sisältää toiminimen yhdenkertaisen kirjanpidon, rajattoman laskutuksen ja tositteiden lisäyksen, alv- ja veroilmoitukset sekä muita näppäriä ominaisuuksia, jotka helpottavat laskutusta, tositteiden lisäystä ja taloutesi seurantaa. Kuukausihinta määräytyy yrityksesi koko elinkaaren aikana kerryttämän liikevaihdon mukaan.

30 päivän ilmainen kokeilujakso

Kokeile palveluamme 30 päivää maksutta. Totea itse kuinka helposti asioita voidaan tehdä kun pienyrittäjä on ollut palvelun suunnittelun keskiössä.

Paljon laskuttaville edullinen määräaikainen sopimus

Onko liikevaihtosi jo saavuttanut 50 000€ rajapyykin? Säästä 240 euroa ja ota palvelumme käyttöön 12 kk määräaikaisella sopimuksella – kuukausihinta on tällöin 60€+alv/kk! Voit koska vain ottaa määräaikaisen sopimuksen käyttöön asetukset osiosta. Lue lisää hinnoittelustamme.

luotettava-suomalainen-toimija

Helpoin tapa tehdä toiminimen kirjanpitoa

UKKO Toiminimi -palvelun avulla hoidat yrityksesi laskutuksen sekä kirjanpidon helposti ja vaivattomasti. Näppärä käyttöjärjestelmä mahdollistaa laskujen lähettämisen ja kuittien lisäämisen kaikilla laitteilla. Et tarvitse erillisiä ohjelmia vaan riittää että sinulla on pääsy nettiin. Lisää kuva kuitista, vaikka heti kaupan kassalla puhelimellasi!

Palvelu sopii sinulle kun

 • Myyt palveluita ja/tai tuotteita
 • Toimintasi on jatkuvaa
 • Olet täysi-ikäinen
 • Kirjanpitosi voidaan hoitaa yhdenkertaisena
 • Haluat että kirjanpito sekä ALV- ja veroilmoitukset tehdään puolestasi
 • Haluat että byrokratia hoidetaan puolestasi
 • Haluat mahdollisuuden vähentää hankintoja kirjanpidossasi

“Hei, olen kalastusopas Janne Parviainen Kalamaniasta. Suosittelen UKKO Pro-palvelua, joka on säästänyt minulta paljon aikaa. Erityisesti laskujen luonti kännykällä toimii hienosti ja on tärkeää liikkuvassa työssäni.”

Kalamania, Kalastusopas

“UKKO Toiminimi tekee kaikki kirjanpitotyöt minun puolestani ja veloitus on todella kohtuullinen. Minulle yrittäjänä jää aikaa enemmän muuhun, kun minun ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta.”

Sanna

Toiminimen laskutus, kuitit, kirjanpito ja ALV-ilmoitukset

Säilytä yrityksesi taloudenpitoon liittyviä laskuja, tositteita ja muita dokumentteja UKKO Toiminimi -palvelussa. Kun vastaanotat tai lähetät laskuja palvelussamme, siirtyvät tiedot automaattisesti kirjanpitoon. Tositteet säilyvät myös meillä tallessa.

Laiteriippumaton

Tee kirjanpito silloin kun sinulle parhaiten sopii. Kotisohvalla tai reissussa, sinä päätät missä ja miten. UKKO Toiminimi -palvelua voi käyttää millä laitteella tahansa. Läppärit, tabletit ja puhelimet. Ei asennettavia ohjelmia!

Ei avausmaksua!

UKKO Toiminimi -palvelun saat käyttöön ilman kallista avausmaksua. Maksat palvelustamme vain kertyneen liikevaihdon mukaisesti. Palvelun käyttö ei myöskään sido sinua pitkiin sopimuksiin ja irtisanomisaikoihin. Luotamme siihen, että olet tyytyväinen palveluumme!

Viranomaisilmoitukset

UKKO Toiminimi -palvelu luo sinulle alv-laskelmat, jotka toimitamme myös verottajalle. Verovuoden lopuksi lähetämme sinulle lyhyen kyselyn, jonka perusteella saamme laadittua myös veroilmoituksesi. Haemme puolestasi myös ALV-alarajahuojennuksen.

Tuloslaskelma

Palveluun sisältyy reaaliaikainen toiminimen tuloslaskelma.

Tuoterekisteri

Tallenna helposti myymäsi tuotteet hintoineen ja nopeuta laskutustasi. Tee automaattitiliöinnit tuotteille. Ei rajoituksia, luo niin iso rekisteri, kuin tarvitset!

Asiakasrekisteri

Tallenna rajattomasti asiakkaita järjestelmään helposti ja nopeasti. Naputtelet asiakkaan tiedot vain kerran paikalleen ja jatkossa laskutus sujuu parilla klikkauksella.

Ajopäiväkirja

Kirjaa ajosi helppokäyttöiseen ajopäiväkirjaan. Ajopäiväkirja käytössäsi kun yritysajosi ylittää 50 % kaikista ajoistasi.

Postitse, sähköpostitse ja verkkolaskuna

Yhdenkertaiseen kirjanpitoon kuuluu sekä myyntilaskutus että ostolaskutus. Voit vastaanottaa laskuja suoraan järjestelmään ja lähettää laskut palvelusta verkkolaskuina, postitse tai sähköpostitse.

Ostolaskupalvelu

 • Ei laskujen, asiakkaiden tai tuotteiden kpl-rajoitusta
 • Paperilaskujen vastaanotto
 • Verkkolaskujen vastaanotto
 • Kaikki kulutositteet sähköisessä varastossa
 • Standardien mukainen lasku

Mitä sinun tehtäväksesi jää?

Lähinnä yritystoimintasi pyörittäminen! Lähetä asiakkaillesi laskut, lisää kuitit ja kuittaa kuukausittain, kun olet saanut kuukauden tositteet lisättyä palveluun, ja me hoidamme homman siitä eteenpäin.

Varaa aika palvelun esittelyyn!

Käydään yhdessä läpi, miten palvelumme helpottaa yrityksesi arjen pyörittämistä. Esittely ei sido sinua mihinkään.

Toiminimen verot: ALV, ALV-alarajahuojennus, ennakkoverot, veroilmoitus…

Tuottavatko toiminimen verokysymykset päänvaivaa? Ei hätää, tämänkin osalta UKKO Toiminimi huolehtii toiminimen kaikista tarvittavista paperitöistä. Saat selkeät raportit maksettavista arvonlisäveroista ja ilmoitamme sinulle aina ALV-kauden päätteksi saitko palautuksia vai joudutko maksamaan veroja verottajalle. Huolehdimme myös ALV-alarajahuojennuksen hakemisesta puolestasi ja teemme yrityksesi veroilmoituksen.

Ennakkoverot haet itse OmaVerossa, mutta me autamme siinäkin tarvittaessa. Helppoa, eikö? Tarjoamme myös kattavat tukipalvelut, puhelimitse, sähköpostitse sekä Yrittäjyyskoulumme kattavassa tietopankissa. Voit lukea esimerkiksi artikkelimme toiminimen arvonlisäverotuksesta, ennakkoveroista, tai tarkastella Usein kysyttyjä kysymyksiä.

Jätä toiminimen kirjanpito meidän huoleksemme. Hoidamme paperityöt puolestasi ja voit keskittyä omaan osaamiseesi. Jos sinulla ei vielä ole omaa toiminimeä, niin me autamme myös siinä: Kauttamme toiminimen perustaminen on ilmaista! Alkavana yrittäjänä sinulla on mahdollisuus hakea myös valtion myöntämää starttirahaa.

Toiminimen kirjanpito – Mitä kaikkea se pitää sisällään?

Kirjanpitolain mukaan jokainen yritys on velvollinen tekemään kirjanpitoa harjoittamastaan liike- tai ammattitoiminnasta. Lähtökohtaisesti kaikkien kirjanpitovelvollisten tulee tehdä kahdenkertaista kirjanpitoa, mutta toiminimiyrittäjän on kuitenkin mahdollista tehdä tietyin ehdoin yhdenkertaista toiminimen kirjanpitoa. Kirjanpidosta on myös hyötyä, sillä sen avulla yrittäjä pysyy paremmin kartalla oman liiketoimintansa kannattavuudesta.

Toiminimen kirjanpito itse vai ulkoistettuna?

On olemassa lukuisia vaihtoehtoja hoitaa toiminimen kirjanpito. Mikäli liiketoiminta on pienimuotoista tai sivutoimista, voi yrittäjä selvitä siitä myös itse, jolloin ei ole pakko hankkia kirjanpitäjää.

Vaihtoehtoisesti toiminimen kirjanpidon voi hyvin myös ulkoistaa ammattilaisille, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta – moni sivutoiminenkin yrittäjä päätyy tähän ratkaisuun, sillä kirjanpidon hoitaminen itse voi tuottaa paljon päänvaivaa, kun sitä ryhtyy ensimmäistä kertaa tekemään. Ulkoistaminen voi olla hyvä ratkaisu: voit keskittyä pelkkään ydinosaamiseesi eli siihen, mitä oikeasti haluat tehdä.

Kirjanpitoyrityksestä riippumatta, yrittäjä itse on aina vastuussa kirjanpidosta, vaikka sen laatiminen olisikin annettu ulkopuolisen tehtäväksi.

Helpoin vaihtoehto toiminimen kirjanpitoon?

UKKO Toiminimi -palvelun käyttäjänä kirjanpitosi hoidetaan automaattisesti ja maksat palvelusta vain liikevaihtosi perusteella. Rekisteröidyttyäsi palveluun voit heti lähettää ensimmäiset laskut verkossa.

Palvelumme käyttäjinä toimii monen eri toimialan ammattilaisia, kuten valokuvaajia, konsultteja, somevaikuttajia, rakennusmiehiä, siivoojia ja kosmetologeja, jotka ovat halunneet keventää työtaakkaansa ulkoistamalla taloushallinnon asiat meille.

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun kuva

Usein kysytyt kysymykset

yrittäjä miettii kysymyksiä

Kuinka aloitan UKKO Toiminimi -palvelun käytön?

Voit ryhtyä UKKO Toiminimiyrittäjäksi rekisteröinti sivumme kautta, joko jo olemassa olevalla Y-tunnuksella, tai voit perustaa Y-tunnuksen kauttamme. Lisätietoa löydät Toiminimen perustaminen -sivulta.

Huomaathan, että yhdellä ihmisellä voi olla vain yksi Y-tunnus. Jos sinulla on jo esimerkiksi useita vuosia sitten perustettu, ja sen jälkeen lakkautettu Y-tunnus, tulee sinun aktivoida tämä kyseinen Y-tunnus. Voit tehdä sen muutosilmoituksella YTJ:n sivuilta.

Kenelle UKKO Toiminimi -palvelu sopii?

Palvelu on suunniteltu yksityisille elinkeinoharjoittajille (tmi), jotka voivat tehdä yhdenkertaista kirjanpitoa. Voit olla joko päätoiminen tai sivutoiminen yrittäjä.

Palvelumme ei puolestaan sovi sinulle, mikäli:

 • Toimintasi on maa- ja metsätaloutta tai sijoitustoimintaa.
 • Liiketoimintasi vaatii kahdenkertaista kirjanpitoa.
 • Tarvitset säännöllistä palkanlaskentaa, etkä voi käyttää kolmannen osapuolen tarjoamia palkanlaskentapalveluja palkan laskemiseen ja maksamiseen.
 • Yrityksesi myymiin tuotteisiin sovelletaan marginaaliverotusta. (esim. käytettyjen autojen kauppa tai kirpputorit.)
 • Tilikautesi on jokin muu kuin kalenterivuosi.
 • Varaston ylläpito on merkittävä osa liiketoimintaasi, etkä pidä itsenäisesti säännöllistä inventaariota ja varaston arvon sivukirjanpitoa.
 • Sinulla on säännöllistä tavaran maahantuontia EU:n ulkopuolelta (huomaathan, että Iso-Britannia ei enää kuulu EU:hun).
 • Liiketoimintaasi kuuluu eläimiä ja niihin liittyviä hankintoja (esim. kasvatus), kuitenkin koulutus, trimmaus, ulkoilutus ja muut vastaavat palvelut ovat sallittuja.
 • Olet alle 18-vuotias.

Ajantasaisen listan löydät Usein Kysytyistä Kysymyksistä.

Miten vaihdan tilitoimistoni UKKO Toiminimi -palveluun?

Mikäli haluat vaihtaa nykyisen tilitoimistosi UKKO-palveluun, onnistuu se helposti. Rekisteröitymislomakkeella valitset vain vaihtavasi tilitoimistoa.

Kuukausihinta määräytyy tilitoimistoa vaihtaessa yrityksesi tämänhetkisen kertyneen liikevaihdon mukaan. Voit tutustua tarkemmin hinnastoomme hinnasto -sivultamme.

Tilitoimiston vaihto sujuu kanssamme helposti, sillä me otamme yhteyden vanhaan tilitoimistoosi ja hoidamme siirron puolestasi! Mikäli olet tehnyt itse kirjanpidon kuluvalta vuodelta, niin voimme tehdä alkuvuoden kirjanpidon sinulle rästikirjanpitona hintaan 50€/kk + alv 24%.

Mitä palvelun kuukausihintaan sisältyy?

Palvelumme kuukausihinta pitää sisällään seuraavat ominaisuudet:

 • Yhdenkertainen kirjanpito
 • Rajaton laskutus ja laskujen vastaanotto
 • Tositteiden tarkistus
 • ALV-ilmoitukset
 • Veroilmoitus
 • ALV-alarajahuojennuksen haku
 • Asiakaspalvelun tuki ja turva
 • Tuote- ja asiakasrekisteri
 • Ajopäiväkirja yli 50 % yritysajoa ajaville
 • Tuloslaskelma
 • Kuittien ja tositteiden digitaalinen säilytys
 • Talouden seuranta

Sopiiko palvelu osakeyhtiöille?

Tällä hetkellä tarjoamme ainoastaan yhdenkertaista kirjanpitoa toiminimiyrittäjille. Osakeyhtiöiden tulee laatia kirjanpitonsa kahdenkertaisena ja näin ollen emme siis voi tarjota kirjanpitopalveluamme osakeyhtiöille.

Edellyttääkö rekisteröityminen sitoutumista palveluun?

UKKO Toiminimi -palveluun rekisteröityminen on täysin ilmaista, eikä velvoita sinua sitoutumaan palvelun käyttöön. Voit rekisteröityä palveluun, kokeilla sitä 30 päivää maksutta ja lopettaa käytön vaikka saman tien, jos se ei ollutkaan sinun juttusi. Jos perustat toiminimen kauttamme, on palvelu sinulle ilmainen kunnes saat ensimmäisen maksun asiakkaaltasi. Käytössä on myös porrastettu hinnoittelu, joka tukee aloittavaa yrittäjää. Täältä voit lukea lisätietoja porrastetusta hinnoittelustamme.

Ota toiminimen kirjanpito käyttöösi jo tänään

Hoidamme paperityöt ja kirjanpidon puolestasi, jotta sinulle jää enemmän aikaa yrittämiseen