Looking for courier specific details?

Tietoa yrityksestä

UKKO.fi lyhyesti

Olemme Suomen kattavin itsenäisten yrittäjien palvelu.

  • Perustettu 2012
  • Markkinajohtaja vuodesta 2016
  • Asiakaslaskutus ylitti 100 MEUR vuonna 2019 ja 200 MEUR vuonna 2023
  • Vuonna 2024 UKKO-asiakkaiden kokonaislaskutus yrityksen historian aikana ylitti miljardin euron rajan
  • Yli 170 000 rekisteröitynyttä käyttäjää vuonna 2024
  • Tunnettuus 82% vuonna 2024

Palvelumme

Vuonna 2021 UKKO.fi uudistui ja nyt UKKO.fi tarjoaa useita erilaisia digitaalisia palveluita itsenäisille yrittäjille: UKKO kevytyrittäjyys ilman Y-tunnusta tai omalla Y-tunnuksella, UKKO toiminimiyrittäjyys sekä Yrittäjyyskoulu.  Vuonna 2022 UKKO.fi kävi läpi kokonaisvaltaisen brändiuudistuksen, jossa yhtenäistettiin palvelut kahdeksi: UKKO Kevytyrittäjä ja UKKO Yrittäjä. UKKO Kevytyrittäjä -palvelu tarjoaa laskutusmahdollisuuden Y-tunnuksella tai ilman. UKKO Yrittäjä on helpoin työkalu yrityksen pyörittämiseen toiminimi- tai osakeyhtiöyrittäjälle.

UKKO Kevytyrittäjä – huolettomin tapa laskuttaa työstäsi

UKKO.fi:n kevytyrittäjäpalvelut mahdollistavat yrittäjämäisen toiminnan joko ilman oman yrityksen perustamista tai omalla Y-tunnuksella. Huolehtimme kaikesta laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvistä paperitöistä sekä viranomaisilmoitusten ja maksujen hoitamisesta. Näin kevytyrittäjämme voi keskittyä tekemään töitä itse valitsemilleen asiakkaille UKKO.fi:n huolehtiessa byrokratiasta. Valitse palvelu joko Y-tunnuksella tai ilman. Molemmat sopii esimerkiksi satunnaiseen laskutukseen.

UKKO.fi-kevytyrittäjiä on Suomessa jo yli 160 000.

UKKO Yrittäjä – toiminimen tai osakeyhtiön luottovaruste

UKKO Yrittäjä auttaa ottamaan seuraavan askeleen yrittäjyyden polulla. Yrittäjäpalvelu tekee yrittäjyydestä helpompaa. Palvelussa saa kaikki tarvittavat pienyrittäjän taloushallintopalvelut; nykyaikaiset työkalut pitävät sisällään muun muassa kirjanpidon, myynti- ja ostolaskutuksen sekä reaaliaikaisen talouden seurannan. Palvelun kautta pääsee eroon exceleistä, kansioista sekä lipuista ja lapuista. Taloushallintopalvelu nykyaikaistaa taloushallintosi digitaaliseksi, jolloin säästyy reilusti omaa aikaa ja yrityksen reaaliaikainen taloustilanne on aina näkyvillä.

UKKO Yrittäjä -palvelua käyttää jo yli 5 000 pienyrittäjää.

Yrittäjyyskoulu – selkokielinen ja ymmärrettävä oppaasi yrittäjyyteen

Yrittäjyyden perusasioihin liittyy paljon huolenaiheita ja pelkoja, jotka ovat voitettavissa ihan asiallisella tiedolla. Tuota asiallista tietoa Yrittäjyyskoulu juuri tarjoaa, mutta se tekee sen helpossa muodossa, jopa mukavan rennosti. Kysymme tyhmäksi koetut kysymykset lukijoiden puolesta ja selvitämme sopivissa paloissa vaikeaksi koettua liiketoiminnan byrokratiaa.

UKKO.fi yrityksenä

Työelämä on muuttunut ja yrittäjyys on murroksessa. UKKO.fi mahdollistaa yrittäjyyden kaikille ja tekee yrittämisestä helppoa. Yhdeksän vuoden aikana UKKO.fi on saattanut yli 100 000 kevytyrittäjää yrittäjyyden polulle, heidän tekemästään työstä on maksettu veroja yli 115 miljoonaa euroa ja työtä on tehty yli 500 000 toimeksiannon verran. UKKO.fi on ollut tärkeässä roolissa myös harmaan talouden ehkäisemisessä. Tänä päivänä UKKO.fi auttaa myös toiminimi- ja osakeyhtiöyrittäjiä ja lisäksi tarjoaa helppotajuista ja ymmärrettävää tietoa yrittäjyydestä kaikille avoimessa Yrittäjyyskoulussa. Koska aina kannattaa yrittää ja ilman yrittämistä UKKO.fi:kin olisi ollut vain yksi baarissa keksitty idea muiden joukossa.

Lue lisää vastuullisuudestamme >>

UKKO.fi haluaa luoda ihmisille mahdollisuuksia yrittää ja toimia osana työelämän muutosta. Pienyrittäjien määrä Suomessa kasvaa joka vuosi ja kevytyrittäjyys on noussut merkittäväksi itsensä työllistämisen muodoksi. Suomessa on paljon osaavia ammattilaisia, joiden tietotaitoa ja kokemusta tulisi pystyä hyödyntämään työelämässä helpommin. UKKO.fi tekee tästä mahdollista.

Alan suurimpana ja tunnetuimpana toimijana olemme UKKO.fi:ssä ottanneet kantaa työelämän muutoksesta käytävään keskusteluun sekä asiantuntijana antaneet lausuntoja alaa koskevaa lainsäädäntöä uudistettaessa. Kehitämme UKKO.fi:tä aktiivisesti, jotta palvelumme pystyy vastaamaan yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin.

Me teemme Suomesta paremman paikan yrittää. Ymmärrämme, miten  työelämä muuttuu ja me autamme toimimaan tässä muuttuneessa maailmassa. Teemme yrittäjyydestä helpompaa ja kannustamme ihan kaikkia yrittämään.

Vuonna 2020 UKKO.fi:n liikevaihto oli noin 95 miljoonaa ja vuosi 2020 oli yritykselle voitollinen. Tällä hetkellä yritys työllistää yli 100 työntekijää.

Tutustu vuosikatsaukseemme 2021 ja tärkeimpiin tunnuslukuihimme tarkemmin. 

Miten UKKO.fi sai alkunsa?

Olli Kopakkala, Ukko Kumpulainen, Antti Turpeinen ja Marko Yli-Paavola perustivat UKKO.fi:n vuonna 2012 helpottamaan itsensätyöllistäjien työllistämistä. Nyt UKKO.fi on alan johtava toimija ja se on muuttanut suomalaista työelämää lyhyessä ajassa.

Lue lisää UKKO.fin syntytarinasta >> 

 

Arvomme

UKKO.fi:n arvot ohjaavat yrityksemme kaikkea toimintaa sekä suhtautumistamme palvelumme käyttäjiin, heidän asiakkaisiinsa, yhteistyökumppaneihimme ja ympäröivään yhteiskuntaan.

Arvomme näkyvät päivittäisessä työssämme ja siinä, kuinka näemme toisemme, kollegamme, täällä UKKO.fi:ssä.

UKKO.fi on työelämän muutoksen etujoukoissa kulkeva palvelu, joka haluaa, että Suomessa olisi enemmän kannattavia yrityksiä ja yrittäjiä, jotta ihmiset saisivat yhä enemmän tehdä sitä, mitä rakastavat. Palvelumme tarkoituksena on tehdä yrittäjämäisen toiminnan aloittamisesta mahdollisimman helppoa madaltamalla kynnystä lähteä tavoittelemaan omia unelmia.

Aina kannattaa yrittää

Aina kannattaa yrittää on ollut yrityksemme slogan jo useamman vuoden ajan, sillä siihen kiteytyy olennaisesti sekä kevytyrittäjyyden työn ydin että UKKO.fi:n työntekijöiden toiminnan keskeisin ajatus. Yrittäjyys ja yrittäjämäinen tapa tehdä työtä kertovat meille ennen kaikkea siitä, että työn tekijä on motivoinut, sitoutunut ja innoissaan siitä, mitä hän tekee.

Toivomme kaikille rohkeutta tavoitella omia unelmiaan. Kannustammekin kevytyrittäjiä sekä kollegoitamme rohkeisiin, kunnianhimoisiin ja omannäköisiin ratkaisuihin työssä ja elämässä.

Intohimo omaan työhön takaa myös jatkuvan kehittymisen. Me UKKO.fi:llä näemme työssämme jatkuvasti asioita, joita voimme tehdä vieläkin paremmin. Uskallamme etsiä uusia ratkaisuja ja kyseenalaistaa vanhaa – samaa toivomme myös palvelumme käyttäjiltä.

Olemme ylpeitä siitä, miten muutamme suomalaista työelämää ja siitä, kuinka voimme tarjota tuhansille kevytyrittäjille mahdollisuuden päästä tavoittelemaan omia unelmiaan avullamme. Kun myös käyttäjämme ovat ylpeitä omista saavutuksistaan, ovat heidän asiakkaansakin tyytyväisiä työn tuloksiin.

Yksi UKKO-yhtiöiden työkulttuurin kulmakivi on ollut yhteisöllinen meininki ja aito halu kuulla työntekijöidemme ääntä. Tämä filosofia näkyi myös kevään 2021 arvojenpäivitysprojektissa, jossa arvot päivitettiin työntekijöiden kokemusten pohjalta ja yhteisen keskustelun tuloksena. Saimme koko henkilöstön osallistumaan projektiin ja lopputuloksena syntyi kiteytys UKKO-yhtiöistä näiden neljän arvon kautta: yhteisöllisyys, rohkeus oppia, ihmisläheisyys ja luotettavuus.