Tietoa yrityksestä

UKKO.fi lyhyesti

Olemme Suomen kattavin itsenäisten yrittäjien palvelu.

  • Perustettu 2012
  • Markkinajohtaja vuodesta 2016
  • Liikevaihto ylitti 100 MEUR vuonna 2019
  • Yli 100 000 käyttäjää vuonna 2020
  • Tunnettuus 67 % vuonna 2021
  • Vuosina 2012-2021 UKKO.fi:n käyttäjät ovat maksaneet yhteensä 115 MEUR veroja, tehneet yli 500 000 toimeksiantoa ja heille maksettuja palkkioita yhteensä 377 MEUR

Palvelumme

Vuonna 2021 UKKO.fi uudistui ja nyt UKKO.fi tarjoaa kolme eri palvelua itsenäisille yrittäjille: kevytyrittäjyys, toiminimiyrittäjyys ja Yrittäjyyskoulu.

Kevytyrittäjyyspalvelu – yrittämisen ei tarvitse olla hankalaa

UKKO.fi:n kevytyrittäjyyspalvelu mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan ilman oman yrityksen perustamista. Palvelumme huolehtii kaikesta laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvistä paperitöistä sekä viranomaisilmoitusten ja maksujen hoitamisesta. Näin kevytyrittäjämme voi keskittyä tekemään töitä itse valitsemilleen asiakkaille UKKO.fi:n huolehtiessa byrokratiasta.

UKKO.fi:n kevytyrittäjyyspalvelua käyttää Suomessa jo yli 100 000 kevytyrittäjää.

Toiminimiyrittäjyyspalvelu – ota seuraava askel kohti yrittäjyyttä

UKKO.fi:n toiminimipalvelu auttaa ottamaan seuraavan askeleen yrittäjyyden polulla. Toiminimipalvelu tekee yrittäjyydestä helpompaa. Toiminimipalvelustamme saa kaikki toiminimen taloushallintopalvelut; nykyaikaiset työkalut pitävät sisällään muun muassa kirjanpidon, myynti- ja ostolaskutuksen sekä reaaliaikaisen talouden seurannan. Palvelun kautta pääsee eroon exceleistä, kansioista sekä lipuista ja lapuista. Toiminimen taloushallintopalvelu nykyaikaistaa taloushallintosi digitaaliseksi, jolloin säästyy reilusti omaa aikaa ja yrityksen reaaliaikainen taloustilanne on aina näkyvillä.

UKKO.fi:n toiminimipalvelua käyttää jo yli 4 000 suomalaista itsenäistä yrittäjää.

Yrittäjyyskoulu – selkokielinen ja ymmärrettävä oppaasi yrittäjyyteen

Yrittäjyyden perusasioihin liittyy paljon huolenaiheita ja pelkoja, jotka ovat voitettavissa ihan asiallisella tiedolla. Tuota asiallista tietoa Yrittäjyyskoulu juuri tarjoaa, mutta se tekee sen helpossa muodossa, jopa mukavan rennosti. Kysymme tyhmäksi koetut kysymykset lukijoiden puolesta ja selvitämme sopivissa paloissa vaikeaksi koettua liiketoiminnan byrokratiaa.

UKKO.fi yrityksenä

Työelämä on muuttunut ja yrittäjyys on murroksessa. UKKO.fi mahdollistaa yrittäjyyden kaikille ja tekee yrittämisestä helppoa. Yhdeksän vuoden aikana UKKO.fi on saattanut yli 100 000 kevytyrittäjää yrittäjyyden polulle, heidän tekemästään työstä on maksettu veroja yli 115 miljoonaa euroa ja työtä on tehty yli 500 000 toimeksiannon verran. UKKO.fi on ollut tärkeässä roolissa myös harmaan talouden ehkäisemisessä. Tänä päivänä UKKO.fi auttaa myös toiminimiyrittäjiä ja lisäksi tarjoaa helppotajuista ja ymmärrettävää tietoa yrittäjyydestä kaikille avoimessa Yrittäjyyskoulussa. Koska aina kannattaa yrittää ja ilman yrittämistä UKKO.fi:kin olisi ollut vain yksi baarissa keksitty idea muiden joukossa.

Lue lisää vastuullisuudestamme >>

UKKO.fi haluaa luoda ihmisille mahdollisuuksia yrittää ja toimia osana työelämän muutosta. Itsenäisten yrittäjien määrä Suomessa kasvaa joka vuosi ja kevytyrittäjyys on noussut merkittäväksi itsensä työllistämisen muodoksi. Suomessa on paljon osaavia ammattilaisia, joiden tietotaitoa ja kokemusta tulisi pystyä hyödyntämään työelämässä helpommin. UKKO.fi tekee tästä mahdollista.

Alan suurimpana ja tunnetuimpana toimijana olemme UKKO.fi:ssä ottanneet kantaa työelämän muutoksesta käytävään keskusteluun sekä asiantuntijana antaneet lausuntoja alaa koskevaa lainsäädäntöä uudistettaessa. Kehitämme UKKO.fi:tä aktiivisesti, jotta palvelumme pystyy vastaamaan yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin.

Me teemme Suomesta paremman paikan yrittää. Ymmärrämme, miten  työelämä muuttuu ja me autamme toimimaan tässä muuttuneessa maailmassa. Teemme yrittäjyydestä helpompaa ja kannustamme ihan kaikkia yrittämään.

Vuonna 2020 UKKO.fi:n liikevaihto oli noin 95 miljoonaa ja vuosi 2020 oli yritykselle voitollinen. Tällä hetkellä yritys työllistää Suomessa noin 70 työntekijää.

Miten UKKO.fi sai alkunsa?

Olli Kopakkala, Ukko Kumpulainen, Antti Turpeinen ja Marko Yli-Paavola perustivat UKKO.fi:n vuonna 2012 helpottamaan itsensätyöllistäjien työllistämistä. Nyt UKKO.fi on alan johtava toimija ja se on muuttanut suomalaista työelämää lyhyessä ajassa.

Lue lisää UKKO.fin syntytarinasta >> 

 

Arvomme

UKKO.fi:n arvot ohjaavat yrityksemme kaikkea toimintaa sekä suhtautumistamme palvelumme käyttäjiin, heidän asiakkaisiinsa, yhteistyökumppaneihimme ja ympäröivään yhteiskuntaan.

Arvomme näkyvät päivittäisessä työssämme ja siinä, kuinka näemme toisemme, kollegamme, täällä UKKO.fi:ssä.

UKKO.fi on työelämän muutoksen etujoukoissa kulkeva palvelu, joka haluaa, että Suomessa olisi enemmän kannattavia yrityksiä ja yrittäjiä, jotta ihmiset saisivat yhä enemmän tehdä sitä, mitä rakastavat. Palvelumme tarkoituksena on tehdä yrittäjämäisen toiminnan aloittamisesta mahdollisimman helppoa madaltamalla kynnystä lähteä tavoittelemaan omia unelmia.

Aina kannattaa yrittää

Aina kannattaa yrittää on ollut yrityksemme slogan jo useamman vuoden ajan, sillä siihen kiteytyy olennaisesti sekä kevytyrittäjyyden työn ydin että UKKO.fi:n työntekijöiden toiminnan keskeisin ajatus. Yrittäjyys ja yrittäjämäinen tapa tehdä työtä kertovat meille ennen kaikkea siitä, että työn tekijä on motivoinut, sitoutunut ja innoissaan siitä, mitä hän tekee.

Toivomme kaikille rohkeutta tavoitella omia unelmiaan. Kannustammekin kevytyrittäjiä sekä kollegoitamme rohkeisiin, kunnianhimoisiin ja omannäköisiin ratkaisuihin työssä ja elämässä.

Intohimo omaan työhön takaa myös jatkuvan kehittymisen. Me UKKO.fi:llä näemme työssämme jatkuvasti asioita, joita voimme tehdä vieläkin paremmin. Uskallamme etsiä uusia ratkaisuja ja kyseenalaistaa vanhaa – samaa toivomme myös palvelumme käyttäjiltä.

Olemme ylpeitä siitä, miten muutamme suomalaista työelämää ja siitä, kuinka voimme tarjota tuhansille kevytyrittäjille mahdollisuuden päästä tavoittelemaan omia unelmiaan avullamme. Kun myös käyttäjämme ovat ylpeitä omista saavutuksistaan, ovat heidän asiakkaansakin tyytyväisiä työn tuloksiin.

Yksi UKKO-yhtiöiden työkulttuurin kulmakivi on ollut yhteisöllinen meininki ja aito halu kuulla työntekijöidemme ääntä. Tämä filosofia näkyi myös kevään 2021 arvojenpäivitysprojektissa, jossa arvot päivitettiin työntekijöiden kokemusten pohjalta ja yhteisen keskustelun tuloksena. Saimme koko henkilöstön osallistumaan projektiin ja lopputuloksena syntyi kiteytys UKKO-yhtiöistä näiden neljän arvon kautta: yhteisöllisyys, rohkeus oppia, ihmisläheisyys ja luotettavuus.