Kevytyrittäjyys – kevyt tie yrittäjyyteen!

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on uusi joustava työmuoto, joka mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan aloittamisen helposti ilman omaa y-tunnusta tai toiminimeä. UKKO.fi-palvelun avulla voit siis laskuttaa tekemästäsi työstä yksityishenkilönä.

Valitset itse omat asiakkaasi ja määrität itse omat hintasi. Sinun ei tarvitse kantaa huolta yrittäjän byrokratiasta, sillä me hoidamme kaikki vaadittavat paperityöt, kuten verot, vakuutusmaksut, maksumuistutukset sekä tarvittaessa perinnän puolestasi.

UKKO.fi-kevytyrittäjänä sinulla ei siis ole omaa y-tunnusta, etkä täten ole esimerkiksi kirjanpitovelvollinen.

Kevytyrittäjyys sopii toimeksiantosuhteissa tehtäviin työkeikkoihin eli käyttäjä sopii työsuorituksista ja hinnoista itse kulloisenkin toimeksiantajansa kanssa. UKKO.fi-laskutuspalvelun ja käyttäjän välille ei siis muodostu työsopimuslain mukaista työsuhdetta.

UKKO.fi hoitaa käyttöehtojen mukaisesti käyttäjän ja toimeksiantajan väliseen sopimukseen perustuvaa maksuliikennettä.

Miksi kevytyrittäjyys?

Syitä on monia, aivan kuten elämäntilanteitakin. Kevytyrittäjänä saat kuitenkin vapauden toimia omilla ehdoillasi, varmistuen samalla siitä, että kaikki tarvittavat maksut ja ilmoitukset laskutukseesi liittyen tulevat hoidetuiksi. UKKO.fi-kevytyrittäjänä sinulla ei myöskään ole juoksevia kuukausikuluja. Maksat siis vain silloin kun sinulla on jotain laskutettavaa.

Tutustu UKKO.fi:n hinnastoon.

Koska me hoidamme puolestasi laskuttamiseen liittyvät tilitykset ja paperityöt, jää sinulle kevytyrittäjänä myös enemmän aikaa. Tämän ajan voit käyttää kuten itse haluat, tehden juuri sitä mitä rakastat.

Tee sitä mitä rakastat onkin ollut yrityksemme slogan jo useamman vuoden ajan, sillä siihen kiteytyy olennaisesti kevytyrittäjyyden työn ydin. Toivomme kaikille rohkeutta tavoitella omia unelmiaan. Kannustammekin kevytyrittäjiä sekä kollegoitamme rohkeisiin, kunnianhimoisiin ja omannäköisiin ratkaisuihin työssä ja elämässä.

Liity nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Miksi UKKO.fi?

 • Et tarvitse omaa y-tunnusta
 • Ei kirjanpitovelvollisuutta
 • Päätä itse milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
 • Ei sitoumuksia, eikä juoksevia kuluja

Haluamme toimia kevytyrittäjän kumppanina koko matkan ajan. Jo ennen rekisteröitymistä, ladattavissasi on laaja määrä tuottamiamme kursseja ja oppaita, esimerkiksi hinnoittelun ja markkinoinnin saralla. Toivomme, että näistä oppaista on sinulle hyötyä, kun mietit kevytyrittäjyyden aloittamista.

Rekisteröidyttyäsi saat pääsyn omaan hallintapaneeliin, josta pääset luomaan ja lähettämään laskuja. Lisäksi löydät hallintapaneelista valikoiman rahanarvoisia etuja, esimerkiksi co-working-tiloihin, autonvuokrauspalveluihin sekä erinäisiin koulutuksiin liittyen – näitä etuja voit hyödyntää heti rekisteröidyttyäsi!

Rekisteröidy veloituksetta ja ota selvää, kuinka helposti juuri sinusta voisi tulla kevytyrittäjä! Rekisteröityminen on ilmaista, eikä velvoita sinua mihinkään.

Kevytyrittäjyys on helpompi väylä yrittäjäksi.
Miksikö? Vertaile eri työmuotoja täällä ja päätä itse!

Kokemuksia

Paula Anttila, musiikkileikkikoulun pitäjä

"Laskutuspalvelu sopi todella hyvin tarkoituksiini, vaikka koko ajan taustalla oli ajatus siitä, että perustan oman yrityksen mahdollisimman pian. Aluksi osa-aikainen kevytyrittäjyys tuntui kuitenkin mukavalta, sillä halusin tehdä vähemmän työtunteja ollakseni enemmän yksivuotiaan poikani kanssa."

Jarmo Mäkinen, Näyttelijä

Pyöritin aiemmin omaa yritystä, mutta siirryin laskutuspalveluun, koska sen kautta toimiessa ei tarvitse huolehtia esimerkiksi yrityksen veroilmoituksista ja muista paperitöistä.

Liity nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

UKKO.fi kevytyrittäjyys UKKO.fi kevytyrittäjyys UKKO.fi kevytyrittäjyys

 

 

Näin helppoa kevytyrittäjyys on!

 1. Sovi toimeksiannosta asiakkaasi kanssa
 2. Tee työt ja luo lasku
 3. Asiakkaasi maksaa laskun ja sinä saat rahat tilille

Tee mitä rakastat – Aloita kevytyrittäjyys!

 • Helppo ja vaivaton laskutus
 • Et tarvitse omaa y-tunnusta
 • Ei kirjanpitovelvollisuutta
 • Saat rahat tilille
 • Ei sitoumuksia – halutessasi voit lopettaa
Aloita jo tänään!

Kevytyrittäjyys on sinua varten kun...

Haluat työskennellä omilla ehdoilla

Kevytyrittäjänä tämä on mahdollista. Päätät itse kenelle, milloin ja mihin hintaan työsi teet. Me hoidamme byrokratian puolestasi.

Haluat kokeilla yrittäjyyttä ennen yrityksen perustamista

Käyttäjistämme 86 % kokee kevytyrittäjänä toimimisen helpottavan siirtymistä yrittäjyyteen. Kevytyrittäjänä voit rauhassa harjoitella yrittäjämäistä työskentelytapaa, kuten oman osaamisen markkinointia ja hinnoittelua sekä kerätä asiakaskantaa. Oman yrityksen voit aina perustaa sitten kun tunnet olevasi siihen valmis.

Teet sivutöitä päätyösi tai opiskeluiden ohella

Kukapa ei tahtoisi hieman lisäansioita? Myy ja hyödynnä omaa osaamista freelancerina töiden tai opintojen ohella. Kevytyrittäjänä voit kerätä oman alan työkokemusta keikkatöillä jo opiskeluaikoina tai kokeilla siipiäsi oman osaamisen myyntiin ennen yrittäjäksi ryhtymistä.

Teet satunnaisesti töitä, eikä oman yrityksen perustaminen kannata

Kevytyrittäjyys sopii sinulle jos haluat laskuttaa satunnaisesta, kausiluonteisesta tai harrastuspohjaisesta lisätyöstä helposti ja kätevästi. Palvelua käyttävät mm. bändit, bloggaajat ja urheiluvalmentajat.

Olet kyllästynyt oman yrityksen pyörittämiseen

Joskus oman yrityksen pyörittäminen paperitöineen voi tuntua raskaalta. Kevytyrittäjänä aikaa jää muuhunkin. Jätä paperityöt UKKO.fi:n huoleksi ja keskity rauhassa siihen, minkä taidat parhaiten.

Toiminimi vai kevytyrittäjyys

Sopiiko kevytyrittäjyys minulle?

Kevytyrittäjyys sopii oman osaamisen myyntiin. Kauttamme voit toimia useilla aloilla lukuunottamatta tiettyjä luvanvaraisia töitä. Kysy lisää 09 6980 934 (ark. klo 9–16).

 

Palveluamme käyttävät mm.
bloggaajat, freelancerit, konsultit, graafikot, valokuvaajat, esiintyjät, kodinhoitajatkääntäjät, affiliatemarkkinoijat, muusikot, ohjelmoijat, personal trainerit, rakennusmiehet, siivoojat, viikonlopputyöläiset ja eläkeläiset

Osallistu ilmaiselle kurssille!

Oletko kiinnostunut kevytyrittäjyydestä, mutta et halua vielä rekisteröityä palveluumme? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden tutustua toimintamalliimme sekä oppia tärkeitä yrittäjyystaitoja.

Kaikki kurssit ja oppaamme ovat täysin ilmaisia – voit siis aloittaa oppimisen vaikka heti.

Tutustu oppaisiin!

Liity nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Laskuta ilman y-tunnusta tai toiminimeä

UKKO.fi on helppokäyttöinen palvelu, jonka avulla voit laskuttaa työsuoritteet ilman omaa yritystä. Ei aloitus- tai kuukausimaksuja, ei juoksevia kuluja!

UKKO.fi users kevytyrittäjyys

Yli 80 000 aktiivista käyttäjää

UKKO.fi on 2012 perustettu kotimainen palvelu, jolla on jo yli 80 000 aktiivista käyttäjää. Olemme Suomen suurin kevytyrittäjyyspalvelu!

UKKO.fi kevytyrittäjyys suomalainen

Turvallinen kotimainen palvelu

UKKO.fi on suomalainen palvelu. Tämän johdosta olemme saaneet kunnian käyttää Avainlippu-merkkiä.

Yhteistyössä