UKKO Kevytyrittäjyys – kattavin kokonaispalvelu kevytyrittäjälle

Kevytyrittäjyys on huoleton vaihtoehto. Liittyminen on ilmaista, eikä sido mihinkään. Aloita laskuttaminen ilman omaa yritystä nyt!

Hei! Huomaathan, että emme jatka Internet Explorer -selaimen tukemista rekisteröitymisessä mm. tietoturvasyiden takia. Suosittelemme, että otat käyttöösi jonkun muun selaimen (esim. Microsoft Edge, Chrome, tai Firefox).

Laskuta kevytyrittäjänä. Liity nyt ilmaiseksi!

Tänään on paras päivä aloittaa – aina kannattaa yrittää.
Rekisteröidy UKKO Kevytyrittäjäksi ->
kevytyrittajyys-vai-oma-yritys-vertailutaulukko-pieni-110221

Miksi UKKO Kevytyrittäjyys?

 • Et tarvitse omaa yritystä tai y-tunnusta
 • Ei byrokratiaa, ei paperitöitä
 • Ei sitoumuksia, eikä juoksevia kuluja
 • Et tarvitse alkupääomaa kevytyrittäjyyden aloittamiseen
 • Kurssit ja oppaat apunasi

UKKO Kevytyrittäjyys on Suomen suurin ja suosituin kevytyrittäjyyspalvelu, jonka avulla laskutat keikoistasi. Päätät itse kenelle työsi teet ja mihin hintaan. Huolehdimme puolestasi kaikesta laskutukseen liittyvästä byrokratiasta. Sinä voit keskittyä työhösi ja luottaa, että tärkeät maksut ja ilmoitukset tulevat hoidetuksi oikein ja ajoissa. UKKO Kevytyrittäjyys-palvelua käyttää jo yli 100 000 kevytyrittäjää eri aloilta!

Rekisteröidy veloituksetta ja ota selvää kuinka helposti juuri sinusta voisi tulla kevytyrittäjä!

Kevytyrittäjyys?
Laskuta ilman omaa yritystä!

Kevytyrittäjyys on uudenlainen tapa tehdä sitä mitä rakastat ja saada siitä tuloa. Tee työ ja laskuta siitä yksityishenkilönä ilman omaa y-tunnusta tai toiminimeä. Kevytyrittäjänä et kanna huolta paperitöistä tai byrokratiasta – me teemme sen. Katso alta, miten kevytyrittäjyys toimii!

1. Tee työt2. Luo lasku3. Nosta palkka

Näin helppoa omien palveluiden myyminen kevytyrittäjänä on!
Rekisteröidy tästäRekisteröidy
tulolaskuri-kevytyrittaja

Kevytyrittäjän tulolaskuri – kuinka paljon ansaitsen?

Kokeile kevytyrittäjä-laskurilla, kuinka paljon rahaa voisit veloittaa työstäsi.

Tutustu tulolaskuriin

ukko.fi-kevytyrittajyys

Sinä kysyt – me vastaamme!

Voisinko minä olla kevytyrittäjä? Miten aloitan?
Asiakasneuvontamme auttaa 09 6980 934 (ark. klo 8–18).

Usein kysyttyä

Laskuta kevytyrittäjänä! Liity nyt ilmaiseksi!

Rekisteröidy

Kevytyrittäjyys on sinua varten kun…

Haluat työskennellä omilla ehdoilla

Kevytyrittäjänä tämä on mahdollista. Päätät itse kenelle, milloin ja mihin hintaan työsi teet. Me hoidamme byrokratian puolestasi.

Haluat kokeilla yrittäjyyttä ennen yrityksen perustamista

Käyttäjistämme 86 % kokee kevytyrittäjänä toimimisen helpottavan siirtymistä yrittäjyyteen. Kevytyrittäjänä voit rauhassa harjoitella yrittäjämäistä työskentelytapaa, kuten oman osaamisen markkinointia ja hinnoittelua sekä kerätä asiakaskantaa. Oman yrityksen voit aina perustaa sitten kun tunnet olevasi siihen valmis.

Teet sivutöitä päätyösi tai opiskeluiden ohella

Kukapa ei tahtoisi hieman lisäansioita? Myy ja hyödynnä omaa osaamista freelancerina töiden tai opintojen ohella. Kevytyrittäjänä voit kerätä oman alan työkokemusta keikkatöillä jo opiskeluaikoina tai kokeilla siipiäsi oman osaamisen myyntiin ennen yrittäjäksi ryhtymistä.

Teet satunnaisesti töitä, eikä oman yrityksen perustaminen kannata

Kevytyrittäjyys sopii sinulle jos haluat laskuttaa satunnaisesta, kausiluonteisesta tai harrastuspohjaisesta lisätyöstä helposti ja kätevästi. Palvelua käyttävät mm. bändit, bloggaajat ja urheiluvalmentajat.

Olet kyllästynyt oman yrityksen pyörittämiseen

Joskus oman yrityksen pyörittäminen paperitöineen voi tuntua raskaalta. Kevytyrittäjänä aikaa jää muuhunkin. Jätä paperityöt UKKO.fi:n huoleksi ja keskity rauhassa siihen, minkä taidat parhaiten.

“Laskutuspalvelu sopi todella hyvin tarkoituksiini. Aluksi osa-aikainen kevytyrittäjyys tuntui mukavalta, sillä halusin tehdä vähemmän työtunteja ollakseni enemmän yksivuotiaan poikani kanssa.”

Paula Anttila, musiikkileikkikoulun pitäjä

“Pyöritin aiemmin omaa yritystä, mutta siirryin laskutuspalveluun, koska sen kautta toimiessa ei tarvitse huolehtia esimerkiksi yrityksen veroilmoituksista ja muista paperitöistä.”

Jarmo Mäkinen, näyttelijä

Laskuta ilman y-tunnusta tai toiminimeä

UKKO.fi on helppokäyttöinen palvelu, jonka avulla voit laskuttaa työsuoritteet ilman omaa yritystä. Ei aloitus- tai kuukausimaksuja, ei juoksevia kuluja!

Yli 100 000 aktiivista käyttäjää

UKKO.fi on 2012 perustettu kotimainen palvelu, jolla on jo yli 100 000 aktiivista käyttäjää. Olemme Suomen suurin kevytyrittäjyyspalvelu!

Turvallinen kotimainen palvelu

UKKO.fi on suomalainen palvelu. Tämän johdosta olemme saaneet kunnian käyttää Avainlippu-merkkiä.

Mietityttääkö jokin aloittamisessa?

Etkö löytänyt tietoa sinua askarruttavasta asiasta tai mietitkö sopiiko kevytyrittäjyys sinulle?
Jätä yhteydenottopyyntö

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on uusi joustava työmuoto! Kevytyrittäminen mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan aloittamisen helposti. Laskuta tekemästäsi työstä yksityishenkilönä, ilman omaa y-tunnusta tai toiminimeä. Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse kantaa huolta yrittäjän byrokratiasta, sillä hoidamme kaikki vaadittavat paperityöt, kuten verot, vakuutusmaksut, maksumuistutukset sekä tarvittaessa perinnän puolestasi. Kevytyrittäminen ei edellytä omaa y-tunnusta, etkä täten joudu pitämään esimerkiksi monimutkaista kirjanpitoa.

Kevytyrittäjyys sopii toimeksiantosuhteissa tehtäviin työkeikkoihin. Sovi työsuorituksista ja hinnoista itse kulloisenkin toimeksiantajasi kanssa. UKKO.fi hoitaa käyttöehtojen mukaisesti kevytyrittäjän ja toimeksiantajan väliseen sopimukseen perustuvaa maksuliikennettä. UKKO.fi-laskutuspalvelun ja kevytyrittäjän välille ei siis muodostu työsuhdetta.

Kevytyrittäjänä saat vapauden toimia omilla ehdoillasi, varmistuen samalla, että kaikki laskutukseesi liittyvät maksut ja ilmoitukset tulevat hoidetuiksi. Koska me hoidamme paperityöt, sinulle jää enemmän aikaa. Tämän ajan voit käyttää tehden juuri sitä mitä rakastat!

Kevytyrittäjyys on vaihtoehto y-tunnukselle

Kevytyrittäjyys on uudenlainen vaihtoehto oman yrityksen perustamiselle. Kevytyrittäjä sopii työkeikoistaan itsenäisesti omien asiakkaittensa kanssa ja laskuttaa työsuoritteensa laskutuspalvelun kautta. UKKO.fi on Suomen suurin ja suosituin kevytyrittäjille suunnattu laskutuspalvelu. Tällä sivulla kuvataan UKKO.fi kevytyrittäjyyttä. Huomaathan, että kevytyrittäjyys-termiä saatetaan käyttää myös muunlaisista palveluista, joiden toimintamalli saattaa poiketa UKKO.fi-palvelusta.

Kevytyrittäjyys mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan ilman omaa y-tunnusta. Kevytyrittäjyys-termi viittaa perinteistä yrittämistä kevyempään toimintamalliin, jossa paperityöt on ulkoistettu laskutuspalvelulle. Viime aikoina termiä on alettu käyttää hieman harhaanjohtavasti myös sellaisista palveluista, joiden käyttäjälle perustetaan oma y-tunnus. Perinteisesti kevytyrittäjyys tarkoittaa kuitenkin nimenomaan toimintaa laskutuspalvelun kautta ilman omaa y-tunnusta.

luo-laskuja-kevytyrittajana-UKKOfi-hallintapaneelissa_900x600

Miten kevytyrittäjyys toimii?

Kevytyrittäjä markkinoi itse omaa työtään ja sopii työn sisällöstä, hinnasta ja muista ehdoista asiakkaansa kanssa. Kun työ on tehty, kevytyrittäjä tekee laskun UKKO.fi:n verkkopalvelussa ja UKKO.fi lähettää laskun asiakkaalle. Asiakkaan maksettua laskun, UKKO.fi hoitaa tarvittavat paperityöt ja maksaa loppuosuuden kevytyrittäjälle.

 1. Sovi toimeksiannosta asiakkaan kanssa
 2. Tee työt
 3. Luo lasku
 4. Nosta palkka

Lisää käytännön tietoa kevytyrittäjyydestä löydät UKKO.fi:n Usein kysyttyä -sivulta.

Mihin kevytyrittäjyys soveltuu?

Kevytyrittäjä voi tehdä hyvin monen eri alan töitä kunhan kyseessä on oman työsuoritteen myynti. Joitakin poikkeuksia lukuunottamatta tuotteiden myyntiä varten on yleensä parempi perustaa oma yritys. Tarkempaa tietoa löydät Usein kysyttyä-sivultamme. Tyypillisiä kevytyrittäjiä ovat mm. graafiset suunnittelijat, valokuvaajat, toimittajat, bloggaajat, siivoojat ja rakennusalan ammattilaiset. UKKO.fi:n käyttäjiin voit tutustua Viikon kevytyrittäjä-blogisarjassamme.

Kannattaako kevytyrittäjyys?

Se kannattaako oma yritys vai kevytyrittäjä toimiminen paremmin, riippuu monesta eri tekijästä kuten siitä kuinka säännöllistä toiminta on ja vaatiiko se paljon alkuinvestointeja.

Kannattaa myös laskea omalle työlleen hinta. Jos perustat oman yrityksen, on paperitöihin käytetty aika pois asiakkailta laskutettavaan työhön käytettävissä olevasta ajasta.

Sekä kevytyrittäjänä, että yrittäjä on osattava hinnoitella oma työ oikein. Hinnoittelussa on huomioitava työstä syntyvät kulut, kuten esimerkiksi tarvikkeet ja matkakulut. Tulolaskurillamme voit testata, paljonko laskutussummasta jää käteen tai vaihtoehtoisesti kuinka paljon tulisi laskuttaa saadaksesi tietyn summan tilille. Hinnasto-sivultamme löydät tietoa palvelun hinnoittelusta ja kevytyrittäjän sivukuluista.

Jos kuitenkin harkitset omaa y-tunnusta, kannattaa toiminimi perustaa UKKO Toiminimiyrittäjyys-palvelun kautta. Toiminimen perustaminen hoituu helposti, nopeasti ja täysin maksutta!

Aloita kevytyrittäjyys jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helppo tapa laskuttaa yrittäjämäisestä työstä ilman omaa yritystä. Liittyminen ei maksa mitään, eikä velvoita mihinkään.
Avaa tili jo tänään

Miten UKKO Kevytyrittäjyys toimii?

Oheisella videolla käydään kattavasti läpi, miten kevytyrittäjyys käytännössä toimii!

 • Mitä on kevytyrittäjyys ja miten se toimii?
 • Miten kevytyrittäjyys eroaa muista työnteon muodoista ja mihin se soveltuu?
 • Mitä kaikkea UKKO.fi hoitaa ja miten asettaa laskutussumma oikein?

Kevytyrittäjyys vertailussa palkkatyöhön ja oman yrityksen perustamiseen

Olemme koonnet oheiseen kuvaan vertailun siitä mitä kevytyrittäjyys tarkoittaa verrattuna oman yrityksen perustamiseen. Vertailussa on mukana palkkatyö, kevytyrittäjyys UKKO.fi:n kautta, toiminimi ja osakeyhtiö.

Kevytyrittäjyys ponnahduslautana yrittäjyyteen

Kevytyrittäjyys on erinomainen tapa testata omaa liikeideaa käytännön tasolla ennen oman yrityksen perustamista. UKKO.fi-palveluun rekisteröityminen ei sido tai velvoita mihinkään, joten voit rauhassa kokeilla miten liikeideasi lähtee lentoon ja harjoitella tarvittavia yrittäjätaitoja kuten oman osaamisen markkinointia ja myyntiä sekä oman työn hinnoittelua. Oman yrityksen voit aina perustaa myöhemmin, kun tiedät että asiakkaita riittää ja toimintasi on kannattavaa. Kevytyrittäjyys tarjoaa pehmeämmän siirtymän palkkatöistä sivutoimiseen yrittäjyyteen ja sitä kautta oman yritystoiminnan aloittamiseen.

UKKO.fi-palvelun kevytyrittäjien yrittäjätarinoita voit lukea täältä. Lue videolla esiintyvän Paulin tarina.

Tee hyvä päätös – Ala kevytyrittäjäksi

Klikkaa tästä ja ala kevytyrittäjäksi!