Verovähennykset

Kevytyrittäjän verovähennykset

Tiesithän, että kevytyrittäjänä olet oikeutettu hakemaan tulonhankkimisvähennyksiä omassa henkilökohtaisessa verotuksessasi? Kyllä vain!

Vähennykset pienentävät veron määrää, mikä tarkoittaa, että käyttöösi jää enemmän rahaa. Katso alta mistä kuluista ja maksuista koostuu kevytyrittäjän verovähennykset ja miten merkitset ne omassa verotuksessasi.

Sivua päivitetään jatkuvasti, mutta ajankohtaisimman tiedon verotukseen liittyvistä vähennyksistä saat aina suoraan Verohallinnosta. Muistathan myös, että yksittäiset verotuspäätökset tekee aina verottaja, eikä UKKO.fi voi vaikuttaa niihin.

Eri kustannusten käsittelystä UKKO.fi-palvelussa voit kysyä lisätietoa aina asiakaspalvelustamme:

asiakaspalvelu@ukko.fi
Puhelin 09 6980 934 (arkisin kello 9–16)

Nämä kulut voit vähentää

Alla luetellut kulut ovat lähtökohtaisesti vähennyskelpoisia laskutuspalvelua käyttävän henkilön omassa henkilökohtaisessa verotuksessa. Vähennykset pienentävät verojesi määrää mikä tarkoittaa, että omaan käyttöösi jää enemmän rahaa.

Palvelumaksu

Vuoden 2018 alusta lähtien (1.1.2018 alkaen) UKKO.fi:n palvelumaksu (5 %) on arvonlisäverollinen palvelu, josta UKKO.fi:n tulee suorittaa arvonlisävero (24 %). Käyttäjän on mahdollista hakea ja saada palvelumaksusta tulonhankkimisvähennystä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa. Ohjeet tähän saat meiltä kevään 2019 aikana.

Katso myös: Palvelumaksu ja palkan jakautuminen

UKKO.fi tapaturmavakuutusmaksu

1.1.2018 alkaen UKKO.fi tapaturmavakuutusmaksusta on mahdollista hakea ja saada tulonhankkimisvähennystä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Matkakulut

Laskulla erittelemättömät korvaukset, joihin ei liity kuittia, ovat lähtökohtaisesti saajalleen verollista tuloa. Kulut vähennetään laskutetusta summasta ennen palkanlaskentaa ja niitä vastaava osuus maksetaan kokonaisuudessaan ennakonpidätystä toimittamatta. Näihin kuluihin kannattaakin muistaa hakea tulonhankkimisvähennystä omassa verotuksessa keväisin.

Tulemme muistuttamaan sinua tästä alkuvuonna 2018, kun on aika täydentää verottajan lähettämä veroehdotus.

Katso myös: Miten merkitsen matkakulut?

Sosiaaliturvamaksu

Sosiaaliturvamaksu on myös käyttäjälle vähennyskelpoinen omassa verotuksessa.

Tarkemmat ohjeet vähennyksen tekemiseen saat meiltä kevään 2019 aikana.

YEL-maksut

UKKO.fi:n kautta on mahdollista hankkia ja maksaa yrittäjän eläkevakuutusta, eli YEL-vakuutusta. Käyttäjä voi itse määrittää omasta hallintapaneelista haluaako hän maksaa YEL-vakuutusta kauttamme. Pidättämämme maksut tilitetään eläkevakuutusyhtiö Varmalle kahdesti vuodessa, aina kesä- ja joulukuisin.

Mikäli käyttäjän YEL-pidätykset ovat päällä, pidätämme YEL-maksuja palkoista aina seuraavaa YEL-laskua varten. Varman lähettämän laskun mukaan maksetut YEL-maksut ovat vähennyskelpoisia käyttäjän omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Katso myös: Mikä ihmeen YEL?

Mihin vähennysoikeus perustuu?

Tilatessasi esimerkiksi verokorttia, voit perustella UKKO.fi-palvelusta aiheutuneita kuluja esimerkiksi seuraavasti:

”UKKO.fi-laskutuspalvelun perimät maksut (palvelumaksu, työnantajan sairausvakuutusmaksu, UKKO.fi-tapaturmavakuutusmaksu). Verohallinnon antaman ohjeen (A248/200/2017) mukaan laskutuspalveluyrityksen tarjoamistaan palveluista työn suorittajilta perimät palkkiot ovat pakollisia kuluja palvelun käyttäjälle ja tulonhankkimiseen suoraan liittyviä menoja, joita hän voi vaatia vähennettäväksi omassa tuloverotuksessaan. Edellä mainitut maksut ovat pakollisia kuluja palvelun käyttäjälle ja siten vähennyskelpoisia TVL 95 § 1 momentin 4 kohdan mukaisesti.”

Huom!

Muistathan, että yksittäiset verotuspäätökset tekee aina verottaja, eikä UKKO.fi voi vaikuttaa niihin. Olemme koonneet nämä neuvot avuksesi sitoumuksetta, mutta huomaathan, että jokaisen verovelvollisen tilanne on aina yksilöllinen. Näin ollen UKKO.fi ei ota vastuuta verotietojesi oikeellisuudesta, eikä lopullisesta verotuspäätöksestä. Olet aina itse viime kädessä vastuussa omista veroasioistasi. Mikäli sinulla on kysyttävää omaan verotukseesi liittyen, voit olla yhteydessä Verohallinnon asiakaspalveluun.

Liity nyt - Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.