Arvioitu lukuaika: 4 minuuttia

Ammattibloggaaja ja toiminimiyrittäjä Emilia Huttunen kirjoittaa Mutsis on -blogia ja pyörittää pian neljän lapsen perhettä

Emilia-Huttunen-bloggaaja-yrittaja-omin-sanoin

Emilia Huttunen odottaa neljättä lastaan ja laskuttaa samalla sievoisia summia bloggaamisella. Iso perhe, raskausajan haasteet ja kymmeniä tuhansia lukijoita keräävä blogi ovat melkoinen yhtälö. UKKO Toiminimiyrittäjänä Emilia voi kuitenkin päättää itse, minkä verran tekee töitä ja sovittaa työskentelynsä perheen aikatauluihin.

Millaista on olla ammattibloggaaja ja mistä keksit aiheita uusiin kirjoituksiin?

Blogini sisältö on aina kummunnut aidosta arjestani, joten ideoin uusia kirjoituksia aina sen mukaan, mitä elämässäni milloinkin tapahtuu, ja millaisia asioita itse olen herännyt pohtimaan. Minusta kirjoittaminen on mukavinta, kun aihe oikeasti tuntuu hyvältä ja ajankohtaiselta, joten pyrin aina menemään fiiliksen mukaan.

Jos yrittää liikaa, siinä kuolee fiilis! Yhteistöissä minulla on sama linja ja lähden mukaan vain kampanjoihin, jotka oikeasti sopivat minulle ja meidän perheen elämään.

Koska bloggaan ammatikseni, käytän kirjoittamisen lisäksi paljon aikaa myös kaikkeen taustalla tapahtumaan näkymättömään hommaan, kuten yhteydenpitoon seuraajien, kollegoiden, yritysten ja alan ammattilaisten kanssa. Suurin osa palkkiostani koostuu yhteistöistä ja näiden sopiminen, suunnitteleminen ja toteuttaminen vie paljon aikaa.

Emilia Huttunen bloggaa ammatikseen ja pyörittää samalla perheen arkea.

Millainen on tavallinen arkipäiväsi?

En tee täyspäiväisesti töitä, sillä hoidan osan viikosta kotona taaperoa, mutta tavallinen työpäiväni menee suunnilleen näin: Lastenhoitaja saapuu aamulla puoli yhdeksän jälkeen meille kotiin, jutellaan tulevasta päivästä, ruoasta ja kuulumisista, ja sitten minä livahdan rauhassa päiväunille. Ei siis kuulosta kovin rankalta!

Olen tällä hetkellä raskaana ja tämä raskaus on sujunut aika hankalasti, enkä saa öisin nukuttua, joten hyödynnän nämä lastenhoitopäivät myös niin, että otan ensin tunnin päikkärit. Päikkäreiden jälkeen jaksan sitten paremmin tehdä loppupäivän kunnolla töitä.

Aloitan aina tarkistamalla päivän kalenterin, sillä joka sunnuntai jaottelen tulevan viikon hommat yksittäisille päiville. Yleensä aloitan valokuvaamisesta, jos minulla on jotain kuvattavaa, ja sen jälkeen siirryn tekemään näitä näkymättömiä pikkuhommia, kuten sähköposteihin vastaamista, kampanja-aikataulutusta ja laskutusta.

Seuraavaksi menen sitten lounaalle taaperon ja lastenhoitajan kanssa, ja nautin tästä hirveästi. Yrittäjänä saan itse päättää aikatauluni, ja kun palkkasimme kotiin lastenhoitajan, voin ottaa aina pieniä halitaukoja taaperon kanssa. Lounaan jälkeen jatkan töitäni ja lastenhoitaja laittaa taaperon päiväunille. Tässä kohtaa yleensä syvennyn isompiin tehtäviin, kuten postauksen kirjoittamiseen.

Kun isommat tulevat koulusta, ohjeistan heidät tekemään läksyt ja syömään välipalaa, mutta he eivät kaipaa valvontaa ja saan vielä jatkaa töitä. Lopetan työpäiväni yleensä siihen, kun aviomieheni tulee kotiin, vaikka usein kyllä palaan sitten vielä illalla tekemään lisää töitä.

Mikä on parasta toiminimiyrittäjyydessä?

Parasta tässä hommassa on juurikin se, että voin sovittaa työaikatauluni perheen ympärille, eikä toisin päin!

Emilia Huttusen blogi

Top 3 vinkkisi työskentelyyn kotona lasten kanssa?

 1. Hiljaiset hetket hyötykäyttöön

Hyödynnä kaikki hiljaiset hetket, kuten päiväuniaika, tai lastenohjelmien pariin rauhoittuminen. Kymmenessä minuutissakin ehtii jo tehdä pari pikkuhommaa alta pois, niin ei sitten jää niin paljon tehtävää sinne iltamyöhään, jonne perheellisillä kaikki oma tekeminen yleensä rajoittuu. Joka kerta, kun taaperoni viihtyy edes pari minuuttia yksin jonkun leikin parissa, vastaan äkkiä muutamaan viestiin.

 1. Tauot ja rutiinit

Pidä taukoja ja yritä ylläpitää selkeää rutiinia. Aikataulu auttaa tuomaan kotiinkin sitä työpaikkafiilistä, eikä ala sitten niin herkästi tekemään vaikka kotitöitä, kun pitäisi tehdä ihan niitä omia töitä.

 1. Kalenteri ja to do -listat

Kirjoita kaikki ylös kalenteriin tai edes johonkin muistilapulle. To do -tyylinen listaus auttaa minua muistamaan kaikki päivän tehtävät, kun olen yksin vastuussa kaiken muistamisesta. Lasten kanssa ajatukset herkästi harhailevat ja asioita unohtuu, jos ne eivät lue selkeästi ylhäällä.

Mikä on ihanin viesti tai kommentti, jonka olet lukijoiltasi saanut? Entä ikävin?

Ihania viestejä tulee niin kovin paljon, että niistä on mahdotonta päättää! Ehkä eniten sydämeen jäävät viestit, joissa kiitellään vaikeiden asioiden esiin ottamisesta. Yritän aina tarjota seuraajilleni vertaistukea ja kertoa aidosti myös niistä elämän nurjista puolista.

Se lämmittää aina ihan älyttömästi, kun kuulee, että omista kirjoituksista on ollut toiselle apua. Juuri sen takia alunperin lähdin tätä hommaa tekemään!

Ikäviä viestejä ei tule enää niin paljoa, kun palkkasin 5-6 vuotta sitten moderaattorin, joka poistaa kaiken asiattoman, enkä joudu itse niitä lukemaan. Mutta tasaisesti näitäkin kuitenkin tulee. Ikävimmältä ehkä tuntuu viestit, joissa arvostellaan ulkonäköäni, koska raskauskilojen kanssa painittuani tämä aihe on vähän herkkä.

Teillä on koira nimeltä Voldemort. Kuka on perheen isoin Potter-fani?

Potterit ovat minun suosikkejani, mutta onnekseni olen saanut myös lapset innostumaan niistä, etenkin esikoiseni! Salakavalasti koiraa hankkiessamme sain lapset rakastumaan Voldemort -nimeen, jolloin myös aviomieheni oli pakko suostua siihen. Häntä vieläkin nolottaa kysyessä kertoa Voldemortin nimeä kellekään, kun se aina aiheuttaa niin hauskoja reaktioita ihmisissä.

Mitä näkisit Iseeviot-peilissä?

Iseeviot-peilissä näkisin ihan ehdottomasti itseni omassa omakotitalossa aviomieheni kanssa, lasten ja lastenlasten ympäröimänä, mutta itse olisin silti maagisesti säilynyt yhtä nuoren näköisenä! Mukana saisi kyllä mielellään olla myös muutama säkillinen kultakaljuunoita, mutta tärkeintä olisi olla perheen kanssa!

 

Klikkaa tästä tutustumaan Mutsis on -blogiin.

Inspiroiduitko bloggaamisesta? Nappaa tästä vinkkimme blogin kirjoittamiseen.

 

Tutustu myös muihin yrittäjätarinoihin:

Sisällöntuottaja Anna-Katariina tavoittelee unelmiaan kevytyrittäjänä

Oona on 19-vuotias valmentaja, joka tekee sitä, mitä rakastaa

Teppo vaihtoi toimistotyön matkaoppaan hommiin ja nauttii freelancerin vapaudesta

 

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat Y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Muita artikkeleita aiheesta Inspiraatio:

 • Inspiraatio Yrittäjä saa nyt myös tienata - EVAn selvitys paljasti muuttuneet asenteet

  Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA selvitti viime vuonna suomalaisten suhtautumista yrittäjyyteen ja totesi sen muuttuneen myönteisemmäksi verrattuna aiempiin vuosiin. Yrittäjyyden positiivinen vaikutus yhteiskuntaan korostuu nyt vastauksissa aiempaa enemmän. Suomalaiset ovat perinteisesti varovaista kansaa, eikä turhia riskejä ole tapana ottaa. Tämä on ehkä heijastunut myös suhtautumiseen yrittäjyyteen. Yrittäjäksi ryhtyvä joutuu aina heittäytymään, keräämään rohkeutensa ja ottamaan riskin. Varovaisten suomalaisten maltillinen suhtautuminen yrittäjyyteen näkyi…

  Lue lisää
 • Inspiraatio Matte Plays -YouTubekanavalla hakkeroidaan ja asennetaan tarkoituksella tietokoneelle haittaohjelmia – miten Youtubessa erottuu massasta?

  YouTubella on yli 2 miljardia käyttäjää ja videoita katsellaan yli miljardi tuntia päivittäin. Massasta erottuminen on koko ajan vaikeampaa kasvavassa sisällöntuottajien joukossa. Tässä artikkelissa esittelemme 23-vuotiaan Maten, joka löysi oman juttunsa ja teki Matte Plays -kanavastaan itselleen ammatin. Videolla sohvalla istuvat vierekkäin reipas nuori mies ja vaaleatukkainen nuori nainen. He kertovat aikovansa kohta asentaa tietokoneelle haittaohjelmia kokeillakseen, mitä tapahtuu. Välillä…

  Lue lisää
 • Inspiraatio Vieraskynä: Bloggaaja, tunne arvosi!

  Ihmiset ovat siirtyneet viettämään vapaa-aikaansa enenevissä määrin nettiin. Sieltä etsitään tarpeellista tietoa, viihdytetään itseä ja jaetaan paloja omasta elämästä toisten nettikäyttäjien kanssa. Mainio esimerkki nykyajan netti-ilmiöstä on blogit: blogeista saa tietoa ajankohtaisista aiheista, kuumimmista trendeistä ja niiden kautta voi seurata muiden ihmisten tavallista elämää. Blogit ovat varteenotettava kilpailija muunmuuassa perinteisille aikakaus- ja sanomalehdille, ja niiden kävijämäärät osoittavat että blogeille on…

  Lue lisää