Kauneudenhoitoalan ammattilainen – laskuta ilman omaa yritystä!

Arvioitu lukuaika: 4 minuuttia

Kauneudenhoitoalan ammattilainen

Meikkaa, maskeeraa, hoida ja huolittele – mutta älä stressaa paperitöistä

Kauneudenhoitoala vaatii yrittäjähenkisyyttä ja kykyä palvella monenlaisia asiakkaita. Yrittäjähenkisyys ei kuitenkaan vaadi välttämättä oman yrityksen perustamista, sillä kevytyrittäminen sopii mainiosti myös meikkaajille, maskeeraajille ja muille kauneudenhoidon ammattilaisille.

Meikkitaiteilija eli meikkaaja neuvoo asiakkaita kullekin sopivan meikkityylin teossa tavaratalon meikkipisteellä ja loihtii kauniita juhlameikkejä häihin ja muihin tilaisuuksiin.

Maskeeraajan osaamisalueeseen sisältyy lisäksi kyky tehdä niin teatterivalaistukseen toimiva meikki kuin elokuvan kohtaukseen sopivat tekoruhjeet ja vammat. UKKO.fi:n kautta on helppo laskuttaa niin meikkauskeikkojen kuin oman meikkibloginkin tulot.

Kauneutta auttavat vaalimaan myös toinen toistaan upeampia kynsiä loihtivat kynsiteknikot ja kynsiartistit, joilla pitää olla hallussaan visuaalisuuden lisäksi lukuisat erilaiset, jatkuvasti kehittyvät tekniikat ja materiaalit.

Kauneudenhoitoalan ammattilaiselta vaaditaan sosiaalisia taitoja niin asiakkaiden ja mallien kanssa kuin yhteistyökykyä stylistien, puvustajien ja kuvaajien kanssa sekä joustavuutta mukautua kuvauksien aikatauluihin.

Tee sitä mitä rakastat ja jätä paperityöt UKKO.fi:n huoleksi!

Vertaa toiminimiyrittäjyyttä ja kevytyrittäjyyttä!

makeupartist meikkaa naista

Loihdi upeita meikkejä ja keskity erilaisten hoitojen tekemiseen – toteuta haaveesi yrittäjänä

Oletko kenties kauneudenhoitoalan opiskelija tai muuten vain kiinnostunut kokeilemaan siipiä kauneudenhoitoalalla? Hienoa, olet tullut oikeaan paikkaan! Toiminimiyrittäjyys on turvallinen ja helppo tapa kokeilla yrittämistä matalalla kynnyksellä. Toiminimiyrittäjänä sinulla on mahdollisuus tienata hyvin, eikä toiminimen perustaminen ole vaikeaa. UKKO Toiminimiyrittäjyys mahdollistaa yrittäjyyden helposti ja ilman virheitä. Kun perustat toiminimen kauttamme, me huolehdimme puolestasi toiminimen perustamisilmoituksen ja saat Y-tunnuksen meiltä noin muutaman arkipäivän kuluttua. Meidän kautta myös toiminimen perustaminen on ilmaista.

Jos mietit että voitko juuri sinä alkaa tekemään yrittäjänä töitä, niin vastaus on ehdottomasti kyllä! Jokaisella on nykyisin mahdollisuus tällaiseen työskentelymuotoon. Kannattaa kokeilla rohkeasti ja nauttia itsensä työllistämisestä ja uuden oppimisesta.

Keytyrittäjyyden plussat

 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin.
 • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan.
 • Saat palkkaa.
 • Et ole kirjanpitovelvollinen.
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

Palvelun käyttö on ilmaista ja maksat vain palkan nostamisen yhteydessä palvelumaksun. Simppeliä, eikö?

Aloita kevytyrittäjyys jo tänään!

Toiminimiyrittäjyyden plussat

 • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
 • Työskentele itsenäisesti, ilman esimiehen hengitystä niskaan
 • Toiminimiyrittäjyys ei edellytä muodollista pätevyyttä
 • Voit vähentää verotuksessa liiketoimintaasi liittyvät kulut, kuten esimerkiksi meikit ja hiustuotteet
 • Toiminimen perustaminen ei vaadi alkupääomaa
 • Yrittäjänä saat pitää kaiken laskuttamasi arvonlisäveron, jos laskutuksesi on kalenterivuoden aikana alle 15 000 €
 • Et joudu maksamaan laskutuspalkkiota kenellekään, jolloin tienaat myös enemmän kuin kevytyrittäjänä
 • Halutessasi voit aina laittaa toiminimen tauolle tai lopettaa milloin tahansa
 • Kirjanpito on mahdollista pitää yksinkertaisena
 • Yrittäjänä saat 5% tuloistasi verovapaana yrittäjävähennyksen ansiosta
 • Helpompi markkinoida ja myydä palveluita (toiminimi sopii kaikille aloille)

Aloita toiminimiyrittäjänä nyt

kosmetologi työskentelee

Keskity ydintyösi tekemiseen

Kauneudenhoitoalan työt ovat vaativia palveluammatteja. Työ vaatii tekijältään niin sosiaalista luonnetta kuin myös kykyä tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa, kuten esimerkiksi asiakkaiden, mallien, stylistien ja kuvaajien kanssa. Meikkitaiteilijan työpäiviin voi sisältyä muun muassa asiakkaiden meikkityylien neuvontaa ostoskeskuksissa sekä arki- ja juhlameikkien loihtimista eri tilaisuuksiin. Osaamisalueeseen saattaa lisäksi kuulua elokuvien roolimaskeerauksien tekoa sekä kampausten ja peruukkien työstämistä. Kosmetologin työhön voi kuulua muun muassa erilaiset hoidot ja hieronnat, ripsienpidennykset, kulmien muotoilut, kestovärjäykset sekä rakennekynnet.

Iltaisin töiden jälkeen saatat kuitenkin olla väsynyt ja kenties kamppailet kirjanpidon paperityön tekemisen, kadonneiden kuittien, verojen, alvien, vähennysten tai muiden vastaavien aikaa vievien asioiden parissa. Tähän kaikkeen on kuitenkin ratkaisu! UKKO Toiminimiyrittäjyys hoitaa nämä puolestasi, jolloin sinä voit keskittyä siihen mitä oikeasti osaat.

UKKO Toiminimiyrittäjyys tekee kirjanpidon ja paperityöt puolestasi

Kauneusalan yrittäjänä sinulla on velvollisuus huolehtia yrityksesi kirjanpidosta. Jotta yrittäjyytesi olisi mutkatonta, täytyy sinulla olla järkevät työkalut myös taloudenhallintaan. UKKO Toiminimiyrittäjyys on suunniteltu toiminimiyrittäjille helppokäyttöiseksi. Palvelu kokoaa samaan ohjelmaan laskutuksen ja kirjanpidon. Palvelussa lähetetyt ja vastaanotetut laskut siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon. Sinun tarvitsee ottaa vain kuvat kuiteista ja syöttää tiedot joko puhelimella tai tietokoneella. Näin kirjanpitosi pysyy aina ajan tasalla ja kuitit ovat tallessa digitaalisessa kuittivarastossa.

UKKO Toiminimiyrittäjyyden hinnoittelu perustuu kertyneeseen liikevaihtoon, palvelu on maksuton siihen asti kunnes saat asiakkaaltasi ensimmäisen maksun ja hinta nousee portaittain liikevaihtosi kasvaessa. Lisätietoa hinnoittelusta löydät Hinnasto -sivultamme.

Liikevaihdosta riippumatta, palveluun sisältyy kaikki ominaisuudet, mitä toiminimen kirjanpitoon voisi kaivata. Palvelun kuukausihintaan kuuluu jopa alv- ja veroilmoitukset, mistä muut palveluntarjoajat ottavat lähes poikkeuksetta lisähintaa!

Keskity asiakastyöhösi sekä markkinointiin, me hoidamme talousasiat puolestasi kuntoon.

Kuinka ryhtyä toiminimiyrittäjäksi?

Toiminimiyrittäjyys tuo mukavaa vaihtelua ja joustavuutta perinteiseen "kahdeksasta neljään" -palkkatyöhön verrattuna. Ehkä tämä onkin juuri yksi syy siihen, miksi yhä useampi ihminen työskentelee nykyisin yrittäjänä.

Voit perustaa toiminimen helposti ja nopeasti meidän toiminimen perustamispalvelun avulla.

Sinun tarvitse täyttää lomakkeeseen vain perustiedot, kuten nimi, osoite ja henkilötunnus, sekä perustettavan yrityksen toimiala. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, ja asia on kunnossa. Toiminimen perustaminen on täysin ilmaista. Tämän jälkeen voit heti ryhtyä käyttämään palveluamme sekä olet valmis lähettämään ensimmäiset laskusi ja lisäämään liiketoimintasi kulut palveluumme!

Rekisteröinnin yhteydessä sinulla on myös mahdollisuus hankkia kauttamme yrittäjän eläkevakuutus, eli YEL-vakuutus. Lisäksi saat alustan kirjanpidon- ja laskutuksen hoitamiseen, voit tilata myös kauttamme Zettle maksupäätteen edullisesti.

Aloita toiminimiyrittäjänä

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

 • Ammatit Matkaopas – tee unelmasta totta!

  Matkaopas – laskuta työstäsi ilman omaa yritystä Matkailuoppaat ovat sesonkiluonteisen työn sankareita. Työtä on tarjolla, mutta usein siitä pitäisi pystyä laskuttamaan esimerkiksi omalla toiminimellä. UKKO.fi tarjoaa helpon tavan laskuttaa matkaopastyöt ilman oman yrityksen tai toiminimen perustamista. Helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla luot laskun yksityishenkilönä, helposti ja muutamassa minuutissa. Vastaanottaja maksaa laskun, me hoidamme byrokratian, jonka jälkeen sinä nostat palkan. UKKO.fi:n käyttäjänä voit keskittyä…

  Lue lisää
 • Ammatit Hoida toimeksiantona tehty diplomityö helposti – laskuta ilman yritystä

  Aiheuttaako diplomityö ja palkkio päänvaivaa? Turhaan! UKKO.fi:n kautta voit laskuttaa tekemästäsi työstä ilman omaa toiminimeä. Toimeksiannolla tehtävä diplomityö tuo tutkimusta lähemmäs konkretiaa ja auttaa luomaan työelämän tärkeitä kontakteja ja verkostoja. Onnistunut toimeksianto hyödyttääkin niin opiskelijaa, kuin tomeksiantajaa! Kun sopiva yhteistyökumppani löytyy, on aika sopia palkkiosta. Monet yritykset suosivat laskuttamista, mutta pelkkää diplomityötä varten yrityksen pystyyn laittaminen kuulostaa turhan työläältä –…

  Lue lisää
 • Ammatit Tuutori

  Hallitsetko kouluaineen? Voit tienata tuutoroinnilla! Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai kokeilla omaa liikeideaa, kun osaa jotain muita hyödyttävää. Jos hallitset jonkin kouluaineen tai pääsykoeaiheen hyvin, voit tukea ja auttaa toista opiskelussa ja laskuttaa siitä. Pääset helposti alkuun, kun kerrot osaamisestasi esimerkiksi lähikoulujen ilmoitustauluilla. Opettamiseen et tarvitse mitään erityisiä välineitä sillä oppikirjatkin saa helposti lainattua kirjastosta.…

  Lue lisää