Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Mikä ihmeen kevytyrittäjyys? Miten UKKO.fi toimii?

kevytyrittaja

Mikä ihmeen kevytyrittäjyys? Onko se jotain leikkiyrittäjyyttä? Onko sitten olemassa raskasyrittäjyyttäkin? Miten UKKO.fi toimii?

Törmäämme vastaavanlaisiin kommentteihin päivittäin UKKO.fi:n sosiaalisen median kanavissa. Vaikka olemme aktiivisesti yrittäneet jalkauttaa suomen kieleen kevytyrittäjyys-termiä, ja vaikka kerromme äänekkäästi yrityksemme toiminnasta sekä verkkosivuillamme, somessa että erilaisissa tapahtumissa, on laskutuspalvelun toimintaperiaate monelle vielä vieras.

Päätimmekin nyt kuvata UKKO.fi:n toiminnan mahdollisimman yksinkertaisesti tämän tekstin ja oheisen sarjakuvan avulla. Kuvan saat tarvittaessa suuremmaksi täältä.

UKKO.fi-laskutuspalvelun käyttäminen on helppoa ja vaivatonta!

Miten UKKO.fi toimii?

 1. Ensimmäiseksi UKKO.fi:tä käyttävä kevytyrittäjä sopii tehtävästä työstä asiakkaan kanssa. Sovittava työsuoritus voi olla vaikkapa leikkimökin rakentaminen, kuten kuvassa.
 2. Työstä tehdään aloitusilmoitus omassa hallintapaneelissa vakuutusten voimassaolon varmistamiseksi.
 3. Sovittu työ tehdään eli esimerkkitapauksessa rakennus tulee valmiiksi.
 4. Työn tekemisen jälkeen kevytyrittäjä luo laskun UKKO.fi-palvelussa. UKKO.fi toimittaa laskun käyttäjän asiakkaalle.
 5. Asiakkaan maksettua laskun hoitaa UKKO.fi kaiken byrokratian ja paperityöt eli vähentää laskutussummasta arvonlisäveron sekä muut maksut ja verot.
 6. Paperitöiden jälkeen UKKO.fi maksaa palkan käyttäjän omalle pankkitilille.

Yksinkertaista, eikö vain?

Laskutuspalvelua käyttävän kevytyrittäjän ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta eikä muista yrittäjän paperitöistä, joten aikaa jää enemmän käytettäviksi tuottavaan työhön ja omiin asiakkaisiin. Tarkempia eroja kevytyrittäjyyden ja yrittäjyyden välillä voit lukea aiemmasta blogipostauksestamme.

Eikö laskutuspalvelumme toiminta tunnu vieläkään ymmärrettävältä? Ei hätää, katso videolta kertaus siitä, kuinka UKKO.fi toimii.

Muita artikkeleita aiheesta Kevytyrittäjyys:

 • Kevytyrittäjyys Ripsiteknikko UKKO.fi-kevytyrittäjänä

  Ripsiteknikko – työllistä itsesi vaikka sivutoimisesti ja laskuta asiakkaita UKKO.fi-laskutuspalvelun avulla Itsensä hemmottelu ja kauneudenhoito on yhä tärkeämpää ihmisille ja mm. ripsiteknikoista on kova kysyntä. Ripsiteknikkona voit työskennellä kotoa käsin ja valita itse, koska työskentelet. Ripsiteknikko, myy omaa osaamistasi itsenäisesti, ilman omaa yritystä! Päätä itse kenelle töitä teet ja mihin hintaan. UKKO.fi hoitaa laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvän byrokratian. Et tarvitse omaa…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Yrittäjyys työelämän trendinä vuonna 2021 – Itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa, samoin heille suunnatut palvelut

  Työelämän muutokset näkyvät etenkin yrittäjyydessä: itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa Suomessa, ja kasvu näkyy myös UKKO.fin sekä samaan konserniin kuuluvan UKKO Pron kasvussa. Kuvassa konsernimme uutta vahvistusta! Vasemmalta oikealle Olli Saukola (head of people and culture), Milka Malmi (asiakaspalvelu), Sebastian Erkkilä (Financial Management Specialist) ja Jenna Heino (yrittäjyyskoulun päätoimittaja). Molemmat yritykset tarjoavat palveluitaan itsenäisille yrittäjille; toinen on kevyempi vaihtoehto niille, jotka…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Matkaopas – tee unelmasta totta!

  Matkaopas – laskuta työstäsi ilman omaa yritystä Matkailuoppaat ovat sesonkiluonteisen työn sankareita. Työtä on tarjolla, mutta usein siitä pitäisi pystyä laskuttamaan esimerkiksi omalla toiminimellä. UKKO.fi tarjoaa helpon tavan laskuttaa matkaopastyöt ilman oman yrityksen tai toiminimen perustamista. Helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla luot laskun yksityishenkilönä, helposti ja muutamassa minuutissa. Vastaanottaja maksaa laskun, me hoidamme byrokratian, jonka jälkeen sinä nostat palkan. UKKO.fi:n käyttäjänä voit keskittyä…

  Lue lisää