Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

YouTuben avulla täysipäiväiseksi yrittäjäksi – Kuukauden yrittäjä Eetu Pesonen

eetu-pesonen-ukko-pro-kuukauden-yrittaja_2

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Eetu Pesonen, netissä tuttavallisemmin eeddspeaks. Tuotan sisältöä Youtubeen ja muihin sosiaalisen median kanaviin. Jaan elämääni, arkeani, ajatuksiani ja kokemuksiani yli 300 000 seuraajalle Youtubessa jo kahdeksatta vuotta.

Olen vuosien saatossa rakentanut eeddspeaks brändiäni siihen pisteeseen, että voin täysipäiväisesti elättää itseni sen avulla. Toteutan paljon kaupallisia yhteistöitä eli mainossisältöjen tuottamista kanavissani sekä puhujaesiintymisiä erilaisissa tapahtumissa.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Kollegoideni suosituksesta päätin perustaa toiminimen jonka turvin laskuttaminen eri tahoilta mahdollistaa paljon uusia työkeikkoja. Työn laatu on myös sellaista, että hankintojen tekeminen on fiksumpaa yrityksen nimissä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kun sähköposti ja kalenteri on tarkistettu voikin suunnitella mitä tekee seuraavaksi. Usein se sisältää sisältöjäni kuluttavien ihmisten palautteen seulomista ja sen kautta uuden sisällön ideointia ja tuottamista. Aina se videoeditointiohjelma yleensä aukeaa, koska jotain materiaalia on aina leikattavissa seuraavaa julkaisua varten.

Miten UKKO Pro on auttanut sinua?

UKKO Pro sai minut VIIMEIN parin vuoden jahkailun jälkeen perustamaan toiminimen, sillä pidin sen perustamista pitkään kauhean hankalana prosessina. UKKO Pron tarjoama kirjanpitopalvelu sekä asiantunteva asiakaspalvelu on tehnyt yrittäjyyden aloittamisesta huomattavasti helpompaa. Olen voinut kysyä typeriäkin kysymyksiä heiltä ja aina saanut vastaukset ongelmiini.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ainutlaatuinen tilaisuus jakaa omaa – usein myös arkistakin elämää täysin omilla säännöillä. Lisäksi tietenkin vapaus työskennellä niihin kellonaikoihin kun itselle hyvältä tuntuu.

Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi?

Järjestelmällisyyttä. Olen tehnyt tätä työkseni jo muutaman vuoden ja tuntuu että ajan hallinnointi on usein haastavaa. On huono tapa unohtaa katsoa kelloa, kun uppoutuu johonkin projektiin jota huomaa viimeistelevänsä vielä aamuviideltä.

Terveiset ja vinkit muille yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville?

Jos harkitset vielä, anna palaa! Jos olet jo yrittäjä, koita löytää itsestäsi yksi puoli jota kehittää paremmaksi yrittäjänä. Kun opit itsestäsi uutta, se näkyy työn jäljessä.

Eetun YouTube-kanavaan pääset tutustumaan täällä. Eetulle voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen eeddspeaks@gmail.com.

Haluatko sinä kuukauden yrittäjäksi?

Kuukauden yrittäjä on UKKO Pro:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen yrittäjiä. Onko sinulla oma tarina yrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen!

Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Ville Kekäläinen keikkailee sivutoimisesti drag-artistina oman yrityksen nimissä

  Olen drag-artisti Ville Kekäläinen. Yritykseni on Ville Kekäläinen Productions, joka tuottaa tasokkaita drag show -esityksiä yritysten ja yksityishenkilöiden tilaisuuksiin. Esitykseni koostuvat musiikkinumeroista, stand upista ja näköisimitaatioista. Kilpailumenestys kannusti drag-artistiksi Opiskelin teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia AMK:ssa. Heti koulun alussa aloin keikkailemaan aktiivisesti drag show’n parissa voitettuani alan kilpailuja. Nopeasti keikkailussa haasteeksi muodostui palkkiot ja lopulta oli pakko keksiä keino, miten opiskelijana voisin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Floristi Marika teki intohimostaan sivutyön: “Ilo ja mielenkiinto pysyvät näin yllä!”

  Marika Kettunen koki floristin ammattinsa palkitsevana, mutta kuormittavana. Niinpä hän kouluttautui pari vuotta sitten vähemmän kuluttavaan päivätyöhön. Palo kukkien parissa työskentelyä kohtaan jäi kuitenkin kytemään. Marika päätti tehdä kompromissin: toimia projektisihteerin töissä päivisin, ja floristina iltaisin sekä viikonloppuisin. Jälkimmäinen toimi onnistuu mainiosti kevytyrittäjänä. Kaikki alkoi kymmenisen vuotta sitten, kun Marika muutti takaisin synnyinseudulleen Kirkkonummelle työpaikkaa etsien. Paikallinen kukkakauppa haki samaan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Eeva Roots on somevaikuttaja ja itseoppinut valokuvaaja

  Olen Eeva, 34-vuotias helsinkiläinen itseoppinut valokuvaaja, sosiaalisen median vaikuttaja ja stylisti. Olen todella intohimoinen luovaa, visuaalista ja kaupallista työtä kohtaan monipuolisesti. Nautin ehdottomasti monipuolisesta työstä sekä itseni kehittämisestä. Mitä teet? Työni ja myös työnkuvani on vaihteleva, mutta tällä hetkellä pääpiste on sosiaalisen median yhteistöissä, joita toteutan eri yritysten kanssa, Pääpiste vaihtui lopetettuani viimeisimmän palkkatyöni vaatekaupassa, vaikka siinäkin ohella tein ahkerasti…

  Lue lisää