Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

YouTuben avulla täysipäiväiseksi yrittäjäksi – Kuukauden yrittäjä Eetu Pesonen

eetu-pesonen-ukko-pro-kuukauden-yrittaja_2

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Eetu Pesonen, netissä tuttavallisemmin eeddspeaks. Tuotan sisältöä Youtubeen ja muihin sosiaalisen median kanaviin. Jaan elämääni, arkeani, ajatuksiani ja kokemuksiani yli 300 000 seuraajalle Youtubessa jo kahdeksatta vuotta.

Olen vuosien saatossa rakentanut eeddspeaks brändiäni siihen pisteeseen, että voin täysipäiväisesti elättää itseni sen avulla. Toteutan paljon kaupallisia yhteistöitä eli mainossisältöjen tuottamista kanavissani sekä puhujaesiintymisiä erilaisissa tapahtumissa.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Kollegoideni suosituksesta päätin perustaa toiminimen jonka turvin laskuttaminen eri tahoilta mahdollistaa paljon uusia työkeikkoja. Työn laatu on myös sellaista, että hankintojen tekeminen on fiksumpaa yrityksen nimissä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kun sähköposti ja kalenteri on tarkistettu voikin suunnitella mitä tekee seuraavaksi. Usein se sisältää sisältöjäni kuluttavien ihmisten palautteen seulomista ja sen kautta uuden sisällön ideointia ja tuottamista. Aina se videoeditointiohjelma yleensä aukeaa, koska jotain materiaalia on aina leikattavissa seuraavaa julkaisua varten.

Miten UKKO Pro on auttanut sinua?

UKKO Pro sai minut VIIMEIN parin vuoden jahkailun jälkeen perustamaan toiminimen, sillä pidin sen perustamista pitkään kauhean hankalana prosessina. UKKO Pron tarjoama kirjanpitopalvelu sekä asiantunteva asiakaspalvelu on tehnyt yrittäjyyden aloittamisesta huomattavasti helpompaa. Olen voinut kysyä typeriäkin kysymyksiä heiltä ja aina saanut vastaukset ongelmiini.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ainutlaatuinen tilaisuus jakaa omaa – usein myös arkistakin elämää täysin omilla säännöillä. Lisäksi tietenkin vapaus työskennellä niihin kellonaikoihin kun itselle hyvältä tuntuu.

Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi?

Järjestelmällisyyttä. Olen tehnyt tätä työkseni jo muutaman vuoden ja tuntuu että ajan hallinnointi on usein haastavaa. On huono tapa unohtaa katsoa kelloa, kun uppoutuu johonkin projektiin jota huomaa viimeistelevänsä vielä aamuviideltä.

Terveiset ja vinkit muille yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville?

Jos harkitset vielä, anna palaa! Jos olet jo yrittäjä, koita löytää itsestäsi yksi puoli jota kehittää paremmaksi yrittäjänä. Kun opit itsestäsi uutta, se näkyy työn jäljessä.

Eetun YouTube-kanavaan pääset tutustumaan täällä. Eetulle voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen eeddspeaks@gmail.com.

Haluatko sinä kuukauden yrittäjäksi?

Kuukauden yrittäjä on UKKO Pro:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen yrittäjiä. Onko sinulla oma tarina yrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen!

Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Meikkaaja Maria Kalliokoski: “Kannattaa seurata omia unelmia!”

  Helsinkiläinen Maria saa tehdä sitä, mistä tykkää niin päivätyönään kuin kevytyrittäjänäkin: päätoimisesti hän työskentelee kauneusketju Kicksillä, ja tekee tämän ohella meikkauskeikkoja sekä sosiaalisen median sisältöjä. ”On hienoa, että saan tehdä tällaista taiteellista työtä, mistä todella nautin. Se jos mikä on inspiroivaa!” Maria Kalliokoski opiskeli estenomiksi ja hän teki pieniä, usein palkattomia keikkoja jo tuona aikana. Niiden kautta hän sai loistavasti…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Bloggaaja Nina

  Olen Nina, ja kirjoitan blogia nimeltä Tunnetila. Mitä teet? Työskentelen pääasiallisesti median parissa, mutta vaatimattomana harrastuksena alkaneesta lifestyle-blogistani on tullut vuosien saatossa tärkeä osa elämääni. Olen kirjoittanut Tunnetila -blogiani jo yli kahdeksan vuotta. Kirjoitan blogissani arkea ilahduttavista asioista hyvinvoinnista matkusteluun ja kosmetiikasta omaan tyyliin. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Blogini on minulle pääasiassa harrastus, mutta vuosien saatossa olen saanut paljon yhteistyöehdotuksia blogini…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuusi inspiroivaa naisyrittäjän tarinaa naisten päivänä

  8.3. naisten päivän kunniaksi jaamme muutaman inspiroivan yrittäjätarinan naispuolisilta kevytyrittäjiltämme! Jokainen heistä on aiemmin esitelty myös Viikon kevytyrittäjä -artikkelisarjassamme. Tarinat näyttävät, kuinka erilaisissa elämäntilanteissa ja töissä kevytyrittäät voivat toimia. Toivomme, että ne innostavat muitakin olemaan rohkeita, seuraamaan omia intohimojaan ja rakentamaan omaa polkuaan niitä noudattaen. Tutustu siis Katjaan, Susanneen, Ailaan, Millaan, Wicked Violettaan ja Emiliaan! ”Ollaan me kevytyrittäjät paljon yhteydessä…

  Lue lisää