Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

YouTuben avulla täysipäiväiseksi yrittäjäksi – Kuukauden yrittäjä Eetu Pesonen

eetu-pesonen-ukko-pro-kuukauden-yrittaja_2

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Eetu Pesonen, netissä tuttavallisemmin eeddspeaks. Tuotan sisältöä Youtubeen ja muihin sosiaalisen median kanaviin. Jaan elämääni, arkeani, ajatuksiani ja kokemuksiani yli 300 000 seuraajalle Youtubessa jo kahdeksatta vuotta.

Olen vuosien saatossa rakentanut eeddspeaks brändiäni siihen pisteeseen, että voin täysipäiväisesti elättää itseni sen avulla. Toteutan paljon kaupallisia yhteistöitä eli mainossisältöjen tuottamista kanavissani sekä puhujaesiintymisiä erilaisissa tapahtumissa.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Kollegoideni suosituksesta päätin perustaa toiminimen jonka turvin laskuttaminen eri tahoilta mahdollistaa paljon uusia työkeikkoja. Työn laatu on myös sellaista, että hankintojen tekeminen on fiksumpaa yrityksen nimissä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kun sähköposti ja kalenteri on tarkistettu voikin suunnitella mitä tekee seuraavaksi. Usein se sisältää sisältöjäni kuluttavien ihmisten palautteen seulomista ja sen kautta uuden sisällön ideointia ja tuottamista. Aina se videoeditointiohjelma yleensä aukeaa, koska jotain materiaalia on aina leikattavissa seuraavaa julkaisua varten.

Miten UKKO Pro on auttanut sinua?

UKKO Pro sai minut VIIMEIN parin vuoden jahkailun jälkeen perustamaan toiminimen, sillä pidin sen perustamista pitkään kauhean hankalana prosessina. UKKO Pron tarjoama kirjanpitopalvelu sekä asiantunteva asiakaspalvelu on tehnyt yrittäjyyden aloittamisesta huomattavasti helpompaa. Olen voinut kysyä typeriäkin kysymyksiä heiltä ja aina saanut vastaukset ongelmiini.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ainutlaatuinen tilaisuus jakaa omaa – usein myös arkistakin elämää täysin omilla säännöillä. Lisäksi tietenkin vapaus työskennellä niihin kellonaikoihin kun itselle hyvältä tuntuu.

Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi?

Järjestelmällisyyttä. Olen tehnyt tätä työkseni jo muutaman vuoden ja tuntuu että ajan hallinnointi on usein haastavaa. On huono tapa unohtaa katsoa kelloa, kun uppoutuu johonkin projektiin jota huomaa viimeistelevänsä vielä aamuviideltä.

Terveiset ja vinkit muille yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville?

Jos harkitset vielä, anna palaa! Jos olet jo yrittäjä, koita löytää itsestäsi yksi puoli jota kehittää paremmaksi yrittäjänä. Kun opit itsestäsi uutta, se näkyy työn jäljessä.

Eetun YouTube-kanavaan pääset tutustumaan täällä. Eetulle voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen eeddspeaks@gmail.com.

Haluatko sinä kuukauden yrittäjäksi?

Kuukauden yrittäjä on UKKO Pro:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen yrittäjiä. Onko sinulla oma tarina yrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen!

Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kristiina nauttii sisällöntuotannosta päivätyönsä ohessa

  Hei! Olen Kristiina Mehto, varhaiskasvatuksen opettaja Helsingistä Kokopäivätyöltäni olen varhaiskasvatuksen opettaja esiopetuksessa. Tuotan sen ohessa sisältöä eri somekanaviini. Mitä teet? Kaikki alkoi blogistani Kauniimpaa kuin koskaan reilut neljä vuotta sitten. Blogini ympärille on rakentunut sisällöntuotantoa Instagramiin, Facebookiin ja viimeisimpänä Tiktokiin. Lisäksi minulla on Oriflamen verkkokauppa. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olin nähnyt UKKO.fi:n mainoksia usein, ja kun Kauniimpaa kuin koskaan alkoi pikkuhiljaa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Annina kipuili yrityksensä keulakuvana olemista, mutta sitten uskaltamisesta seurasi tuhansien kiitosten vyöry

  Menestynyt nurmijärveläinen kynttiläyrittäjä Annina Rosenström piiloutui vuosien ajan tuotteidensa taakse, kunnes hän päätti ettei anna pelon sanella tekemisiään. Matka tähän pisteeseen oli pitkä. Annina Rosenström, 37, painoi nappulaa ja julkaisi kuvan itsestään Candle Light Story -yrityksensä Instagram-tilille. Kuvassa Rosenström kävelee hymyillen puhtaiden hankien reunustamaa kävelytietä ja pitelee tunikansa reunoista kiinni. Vaaleilla kutreilla istuu näyttävä kukkaseppele, valkoisia kerberoita ja vaaleanpunaisia ruusuja.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Yrittäjäksi vaikka väkisin

  Matti Keski-Kohtamäki on aina ollut kiinnostunut valokuvauksesta. Vuonna 2012 hän haki opiskelemaan alaa. Kova yritys ei kuitenkaan tuonut haluttua tulosta ja opiskelupaikka jäi saamatta. Tästä sisuuntuneena Matti päätti, että valokuvaaja hänestä vielä joku päivä tulee. Ja niin hänestä tulikin. Ensin keikkoja päivätyön ohella Matti teki päivätöitä ja kuvasi sen päälle keikkoja omalla ajallaan. Tammikuusta 2012 lähtien yrittäjyys alkoi kuitenkin kiinnostamaan yhä…

  Lue lisää