Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Vanhempainvapaalla työskentely

vanhempainvapaalla-työskentely

Haluaisitko hyödyntää osaamistasi vanhempainvapaalla? Ala kevytyrittäjäksi!

Tiesitkö, että vanhempainvapaalla työskentely sunnuntaina tai arkipyhinä ei vaikuta vanhempainrahaan? Näin on! Kevytyrittäjyys mahdollistaa helpon tavan laskuttaa satunnaiset keikkatyöt ilman omaa yritystä – myös vanhempainvapaalla. UKKO.fi hoitaa laskutuksen, eikä sinun tarvitse murehtia kirjanpidosta tai muista yrittäjän paperitöistä.

 • Päätä itse milloin, kenelle ja mihin hintaan työsi teet.
 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, etkä ole kirjanpitovelvollinen
 • Hoidamme paperityöt puolestasi
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

Monia mietityttää myös vanhempainvapaan merkitseminen CV:hen. Kevytyrittäjänä tehdystä keikkatyöstä saa myös arvokasta kokemusta, joka kannattaa merkata myös omaan ansioluetteloon!

PIKASTEPIT KEVYTYRITTÄJYYTEEN

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Lue lisää kevytyrittäjyydestä vanhempainvapaalla!

kuvassa kevytyrittäjä miia numminen

Kevytyrittäjyys mahdollisti pienimuotoisen työnteon Miialle myös äitiyslomalla

”Olen Miia Numminen, 32-vuotias elämänhaluinen Personal Trainer, ravintovalmentaja ja pienen työttövauvan äiti Keuruulta. Elämäntapani on liikuttaa itseäni, perhettäni, läheisiäni sekä asiakkaitani. Liikun ja liikutan mahdollisimman monipuolisesti, eikä itselläni ole yhtä lajia ylitse muiden.

kuvassa kevytyrittäjä puhelimessa

Itsensätyöllistäjä, näin huolehdit sosiaalisista kontakteistasi!

työssä, jossa pääsee hyödyntämään todellisia kykyjään ja suunnittelemaan aikataulunsa sekä yhteistyönsä itse. Itsensätyöllistäjiin lukeutuvat muun muassa yksinyrittäjät, kevytyrittäjät, freelancerit ja apurahansaajat.

kuvassa kevytyrittäjä sonja suomela

Sonja Suomela jakaa ihonhoitorutiinejaan ja esittelee tuotteita blogissaan

Olen hyvinkääläinen kosmetiikkabloggaaja. Blogini on vajaa kaksi vuotta vanha kosmetiikkaintoilijan purkkishow. Blogin kantavia teemoja ovat ihonhoito ja korealainen kosmetiikka sekä meikki- ja hiusjutut. Varsinainen päivätyöni on leikkaussalissa anestesiasairaanhoitajana.

Miten hyvät ideat syntyvät? Ja mistä idea omalle yritykselle?

Harvoin kaikista parhaat ideat syntyvät kesken kiireisen työpäivän – useimmiten loistokas idea pulpahtaa päähän, kun sitä vähiten odotamme; esimerkiksi laiturin nokassa, saunassa tai juoksulenkillä. Mistä tämä johtuu?

Anna meidän hoitaa paperityöt – ja sinulla jää aikaa sille kaikkein tärkeimmälle

Älä anna asiantuntijuutesi ruostua!

Kevytyrittäjyys mahdollistaa perhe-elämän ja työelämän yhteensovittamisen. Monelle se tarjoaa myös sitä tärkeää omaa aikaa hektisen perhearjen keskellä. Voit työskennellä vaikka kotoa käsin itse valitsemillesi asiakkaille muutaman tuntia sunnuntaisin. Me hoidamme lakisääteiset paperityöt ja sinulla jää aikaa myös sille kaikkein tärkeimmälle. Myös työelämään palaaminen vanhempainvapaan jälkeen helpottuu, kun olet pitänyt ammattitaitoasi yllä vanhempainvapaan aikana.
Pidä yllä omaa osaamista ja työskentele sen verran kuin haluat – silloin kun sinulle parhaiten sopii. Kevytyrittäjyys on mahtava väylä tehdä sitä mitä rakastat ja tienata siinä sivussa lisätuloja vanhempainvapaan aikana.

Kevytyrittäjyys on uusi työnteon muoto, joka mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan ilman oman yrityksen perustamista. Valitset itse omat asiakkaasi ja määrität itse omat hintasi. Sinun ei tarvitse kantaa huolta yrittäjän byrokratiasta, sillä UKKO.fi hoitaa kaikki vaadittavat paperityöt, kuten verot, vakuutusmaksut ja eläkemaksujen pidättämisen.

Kevytyrittäjä et tarvitse omaa y-tunnusta, vaan voit toimia yksityishenkilönä. Aloittaa voit vaikka jo tänään!

Palveluumme rekisteröityminen on ilmaista ja pääset luomaan laskuja saman tien. Palvelumme käytöstä maksat ainoastaan silloin kun töitä on.

Näin helppoa se on!

 • Luo lasku
 • Asiakkaasi maksaa laskun
 • Saat palkan tilille

Mikä kevytyrittäjyys?
Mitä kevytyrittäjyys tarkoittaa? Lue lisää kevytyrittäjyydestä

kuvassa kevytyrittäjä tietokoneella

Kokeile tulolaskuria
Testaa tulolaskurillamme helposti, kuinka paljon rahaa saat pankkitilillesi laskutetusta summasta!

Marikasta kuoriutui sisustussuunnittelija

kevytyrittäjä marika vanhempainvapaalla

– Laskutuspalvelun avulla minulle jäi enemmän aikaa tehdä sitä mitä osaan. UKKO.fi:n kautta toimiessani opin asioita oman työni hinnoittelusta ja laskutuksesta. Koen, että motivaationi ja suunnitelmani lähteä yrittäjäksi vahvistuivat tehdessäni töitä laskutuspalvelun kautta.

Kevytyrittäjyys sopi erinomaisesti Marikan ja perheen elämäntilanteeseen, sillä Marika oli tällöin vanhempainvapaalla.

LUE MARIKAN TARINA

 

Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

 • Työelämä LinkedIn työnhaussa – 10 vinkkiä parempaan LinkedIn-profiiliin

  LinkedIn on työntekijän ja työnhakijan tärkein sosiaalisen median kanava, joka on keskittynyt toimimaan työelämän verkostoitumiskanavana. LinkedInin idea on luoda oma profiili, jonka keskeinen sisältö periaatteessa vastaa henkilön ansioluetteloa tai käyntikortin tietoja. Verkostoituminen on yksi LinkedInin oleellisimmista toiminnoista. Tavoitteena on luoda omalle profiilille mahdollisimman paljon näkyvyyttä, jotta muut käyttäjät löytäisivät profiilin todennäköisemmin. Työnhaku on LinkedInissa vain yksi kyseisen sosiaalisen median kanavan…

  Lue lisää
 • Työelämä Mistä kesätyö? Vielä ehdit työllistää itsesi kesäksi!

  Kesätyö – kaikki siitä puhuu, jokainen sen haluaa, mutta harva sen saa. Suuri osa yrityksistä on valmiita palkkaamaan työntekijöitä kesäksi, sesonkiavuksi tai projekteihin, vaikka yrityksellä ei olisikaan julkisesti avoimia työpaikkoja. Tässä artikkelissa kerromme parhaat vinkit kesätyöpaikkojen etsimiseen ja oman kesäduunin löytämiseen. Kerromme, mistä kesätöitä vielä saa ja miten niihin tulee hakea. Lue kirjoituksemme nyt ja löydä unelmiesi kesätyöpaikka! Kesätyöpaikkojen sesonki…

  Lue lisää
 • Työelämä Viisi pahinta virhettä, jotka voit tehdä työnhaussa

  Työnhaku on lopulta yksinkertainen ja useimmiten melko samankaltaisena toistuva prosessi, jossa pyritään mahdollisimman onnistuneesti saattamaan yhteen työntekijää tarvitseva työnantaja, ja työpaikkaa etsivä työnhakija. Työnhaussa on tärkeää olla rennosti ja aidosti omana itsenään, mutta liika välinpitämättömyys voi kostautua. Kokemus opettaa välttämään suurimmat karikot töitä hakiessa, mutta seuraavana ovat listattuna pahimmat virheet, joihin työnhakija ajattelemattomuuksissaan saattaa sortua. 1. Väärän työpaikan tavoittelu Itselle…

  Lue lisää