Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Yrittäjä on itsensä tärkein työkalu – toimittaja Sannan uratarina

Sanna Kissakangas on juuri tullut Espanjasta työreissulta ja vaikuttaa hyväntuuliselta. Hän järjestää viinikoulutuksia yrityksille, yksityisille ja yhteisöille, sekä toimii toimittajana, oikolukijana, copywriterina ja kääntäjänä, joskin tekoälyn myötä käännöstyö on jäänyt vähemmälle. Hän on toiminut toiminimiyrittäjänä vuodesta 2010 alkaen, vaikkei alun perin haaveillutkaan yrittäjän urasta.

Sannan lähipiirissä ei ollut juurikaan muita yrittäjiä, mutta useat epävarmat määräaikaiset työsuhteet saivat Sannan kokeilemaan yrittäjyyttä. “Sillä tiellä ollaan edelleen, enkä vaihtaisi enää takaisin korporaatioelämään”, hän toteaa hymyillen.

Myös taloushallinto oli aluksi Sannalle vierasta. “Olen tosi hyvä kirjainten kanssa, mutta numerot eivät ole ystäviäni. Kun teen itse niin paljon kaikenlaista, on hyvä, että jotain voi myös ulkoistaa – ja numerot ovat sellaisia!”, hän nauraa ja kertoo palkanneensa kirjanpitäjän vuonna 2012.

Sen jälkeen hän ollut kolmen eri tilitoimiston asiakkaana. Aiemmat kirjanpitäjät hoitivat Sannan mukaan asiansa hyvin, mutta asiakaspalvelun laatu heikkeni vuosien varrella hintojen samalla noustessa, joten Sanna alkoi pohtia jälleen kirjanpitäjän vaihtoa. Hänen hyvä ystävänsä suosittelikin UKKO Yrittäjä -palvelua, johon Sannakin lopulta tykästyi.

“Parasta UKKO Yrittäjä -palvelussa on valitsemani kiinteä kuukausihinta, eikä mitään yllätyksiä maksujen suhteen tule”, Sanna toteaa tyytyväisenä ja jatkaa, “Palvelu on myös helppokäyttöinen ja pystyn seuraamaan talouttani sieltä reaaliaikaisesti.”

Reipas ja nopea asiakaspalvelu tehnyt vaikutuksen

Suitsutusta Sannalta saa myös UKKO.fi:n asiakaspalvelu, joka on hänen mukaansa reipasta ja nopeaa. Aivan alkuaikoina, kun palvelu oli vasta lanseerattu, asiakaspalvelun vastauksissa saattoi hänen mukaansa kestää tovi, mutta nykyään kaikki toimii erinomaisesti ja vastaukset tulevat ripeästi. Apua ja tukea dokumenttien täyttämiseen hän saa aina, kun sitä pyytää. Myös kirjanpito on luotettavaa ja vaivatonta, sillä hän voi luottaa siihen, että kaikki tarvittavat toimenpiteet tehdään oikein ja ajallaan.

Kun Sannalta kysytään, mikä olisi hänen tärkein työkalunsa yrittäjänä – jos puhelinta, tietokonetta tai UKKO Yrittäjä -palvelua ei saa mainita – hän pohtii hetken ja toteaa: “Ehkä se olen minä itse ja kasvokkaiset kohtaamiset.” Esimerkiksi viinikoulutuksia yrityksille järjestettäessä Sannan tehtävänä on lyhyessä ajassa voittaa ne skeptisimmätkin henkilökunnan jäsenet puolelleen, ja siinä hänen valloittava persoonansa ja ammattitaitonsa nousee erityisasemaan. Välittömyys ja vuorovaikutus kasvokkain ihmisten kanssa ovat Sannalle tärkeitä asioita.

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat Y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Yksinyrittäjänä Sanna kaipaakin välillä työyhteisön tukea, mutta nauttii samalla vapaudesta työskennellä omilla ehdoillaan. Koronapandemian tuomien haasteiden jälkimainingeissa hän tavoitteleekin urallaan tasaisempia työvuosia varsinaisen kasvun sijaan. Sanna aikookin jatkossa hyödyntää myös UKKO.fi:n tarjoamia tapahtumia ja tiloja, kuten UKKO.fi Loungea, sillä niissä hän pääsisi jakamaan ajatuksiaan myös muiden yrittäjien kanssa. Hän toivoo, että esimerkiksi nuoret kiinnostuisivat yrittäjyydestä, mutta kokeilisivat sitä alkuun varovaisemmin, esimerkiksi kevytyrittäjinä.

“Jos UKKO.fi-palvelu olisi urani alkuaikoina ollut olemassa, olisin välittömästi ryhtynyt jo silloin kevytyrittäjäksi ja katsonut, kuinka homma lähtee käyntiin.” Sannan mukaan menestys yrittäjänä vaatii rohkeutta ja sinnikkyyttä, mutta ennen kaikkea uskoa itseensä: “Rajaton itseluottamus on vain vahvuus.”

Lue lisää:

Yrittäjän menestys rakentuu luovuudesta – Rakennuskonsultti Kimmon uratarina

Tapahtumia tuottava Laura tarttuu ilolla uusiin haasteisiin – Flikka syntyi, kun ihmiset alkoivat taas kaipaamaan kokemuksia

Tilaa Yrittäjyyskoulun suosituimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi

  Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Kirjallisuusterapeutti Päivi auttaa ihmisiä tarinoiden ja sanojen avulla

   Turkulaista Päivi Kososta inspiroi ihmisten ja tarinoiden kanssa työskenteleminen. Kirjallistuusterapeuttina hän auttaa asiakkaitaan hahmottelemaan omia tarinoitaan. Taustalla on luovan kirjallisuusterapian menetelmä, jossa yhdistyy psykoterapia ja kirjallisuus, sanat ja tarinat. Päivi on kirjallisuustieteen tohtori ja dosentti, ja omaelämäkertojen tutkiminen ja kirjailijoiden elämäntarinat ovat olleet uran keskiössä pitkään. – Olen aina ollut kiinnostunut tarinoista. 2000-luvun alkupuolella mietin, että haluaisin olla kuitenkin enemmän…

   Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Sampo on kevytyrittäjänä toimiva sähkömies – “työssä voi kehittyä jatkuvasti”

   Kuka olet? Olen Sampo, luotettava, sosiaalinen ja iloinen sähkömies Lapista. Muutin Etelä-Suomeen työn perässä noin seitsemän vuotta sitten. Mitä teet? Olen sähköasentaja eli teen isoja ja pieniä sähkötöitä yrityksille aliurakointina. Lisäksi teen jonkin verran töitä myös yksityisellä puolella. Kohteena voi olla esimerkiksi keittiöt, liikehuoneistot, asunnot, kylpyhuoneet tai vaikka kokonaiset omakotitalot. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Halusin kokeilla kevytyrittäjyyttä ennen oman yrityksen perustamista.…

   Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Myyjä Kari Tuohimaa: ”Usko itseesi ja päätöksiisi, joita olet huolella pohtinut.”

   Jyväskyläläinen kevytyrittäjämme Kari kertoo olleensa hyvin myyntihenkinen lapsuudestaan saakka, ja hänen urapolulleen on mahtunut paljon kohtaamisia, tarinoita ja naurua. ”Olen joskus miettinyt, että voisin kirjoittaa kirjankin kokemuksistani!” Kari vannoo itsensä työllistämisessä perusteellisuuden ja hyvän valmistautumisen nimeen. Hänen luottamuksensa omaan osaamiseensa ja tietotaitoonsa ei hellittänyt koronatilanteen keskelläkään, ja kovalla työllä olikin erinomaiset tulokset. Myyjän toimintaansa Kari aloitteli niinkin varhain kuin 10-vuotiaana.…

   Lue lisää