Kevytyrittäjän tulolaskuri

Kevytyrittäjän tulolaskuri

Haluan laskea:


Käytä tätä laskuria jos laskutat työsi urakkahinnan mukaan.
%
Käytä tätä laskuria jos laskutat työsi tuntihinnan mukaan.
h
%
vuotta

Kulut ja korvaukset

km
kpl
kpl
kpl

Huom!

Huomaathan, että kevytyrittäjän tulolaskurin luvut ovat suuntaa-antavia. Lukuihin vaikuttaa mm. ikä ja ammatti. Tarkan laskelman saat kun rekisteröidyt UKKO.fi-palveluun ja luot laskun.

Syötä vasemmalla olevaan laskuriin tiedot ja klikkaa Laske nähdäksesi tässä tuloarvion.

Tuloarvio
Laskutus
Summa alv (brutto)
Summa alv 0 % (netto)
Palkkakulut
Palvelumaksu ( laskutussummasta)
UKKO Turva ( laskutussummasta)
Palkka
Bruttopalkka
Ennakonpidätys
Vähennettävissä henkilökohtaisessa verotuksessa

Miten kevytyrittäjän tulolaskuri toimii? – Selvitä, paljonko saat rahaa tilille!

Haluatko tietää, paljonko työkeikasta jää käteen? Kokeile kevytyrittäjä laskuriamme!

UKKO Kevytyrittäjä laskuri on kätevä työkalu, jonka avulla selvität, paljonko sinun pitää laskuttaa, jotta saat tilillesi haluamasi summan. Kevytyrittäjyys laskuri toimii myös toisin päin, eli jos olet jo sopinut keikan hinnan, voit katsoa, paljonko tulet saamaan rahaa palkanmaksun jälkeen.

Tulolaskurissa voit valita laskutuksen normaaliin tapaan tai tuntihinnoittelulla – laskuri on oivallinen työkalu omien tulojen arviointiin sekä oman työpanoksen hinnoitteluun. Tutustu siis laskuriimme jo ennen kuin lähdet myymään osaamistasi!

Jos olet jo havainnut, että laskutussumma ei ole sama kuin käteen jäävä summa, olet jo pitkällä!

Kevytyrittäjä laskurista näet kätevästi kaikki maksut ja kulut, jotka tilitämme ja toimitamme puolestasi oikeille tahoille.

Palkanmaksun yhteydessä veloitetaan palvelumaksu, joka on 5 % laskutussummasta. UKKO Kevytyrittäjyys-hinnastosta  saat lisätietoa siitä, mitä kaikkea palvelumaksulla saat.

Kuten huomaat, käteen jäävään osuuteen vaikuttavat myös muut maksut ja pidätykset, kuten UKKO-turva ja sairausvakuutusmaksu bruttopalkasta sekä ennakonpidätys oman veroprosenttisi mukaan.

UKKO Tulolaskurilla voit laskea, minkä tahansa laskutussumma-esimerkin itse ja määritellä laskuriin myös oman veroprosenttisi, jonka löydät verokortistasi. Huomaathan, että mikäli emme ole saaneet verotustietojasi palveluumme ajoissa ennen palkanmaksua, joudumme tekemään 60 prosentin ennakonpidätyksen palkastasi. Yleensä saamme verotustiedot automaattisesti Verohallinnolta, mutta joissain tapauksissa verokortin joutuu vielä toimittamaan itse. Verokortin toimittaminen onnistuu nopeasti ja helposti kirjauduttuasi palveluun.

Laskurissa voit valita, mitä arvonlisäverokantaa laskutuksessa käytetään. Yleinen arvonlisäverokanta on 24 %, mutta poikkeuksia on. Valitse myös, oletko YEL-velvollinen vai et. Lue lisää aiheesta kevytyrittäjä ja YEL. Voit myös lisätä laskutettavaan työsuoritteeseen liittyviä kuluja, kuten matkakustannusten korvaukset ja kulukorvaukset.

Tuloarvion lopussa näet summan, joka sinun on lähtökohtaisesti mahdollista vähentää omassa henkilökohtaisessa verotuksessa. Lue lisää aiheesta kevytyrittäjän verovähennykset.

Kevytyrittäjä laskurista apua sekä tunti- että urakkahinnoitteluun

Kevytyrittäjä voi hinnoitella työn sekä tunti- että urakkaperusteisesti. Omaa palkkaa arvioidessa ja laskiessa tulolaskurimme on korvaamaton apu, riippumatta siitä, kumpaa hinnoittelumallia käyttää.

Tuntihinnoittelu

Tuntihinnoittelu on yleensä kevytyrittäjälle ensimmäinen mieleentuleva hinnoittelutapa ja se onkin yleisesti käytössä; omat tulothan suunnitellaan usein tuntikohtaisesti. Tällöin mietitään, kuinka monta tuntia voin myydä kuukaudessa ja mikä korvaus näistä tunneista olisi saatava, jotta voin elättää itseni?

Tuntihinnoittelussa on yksi suuri ongelma: se on asiakkaalle vaikeasti ostettava. Toinen ongelma on se, että tunti hinta saattaa kuulostaa kuluttajan korvaan korkealta, koska hän ei osaa huomioida kaikkia sivukuluja, joita (kevyt)yrittäjän ansioistaan pitää maksaa.

Urakkahinnoittelu

Kuten todettua, urakkahinnoiteltu palvelu on yleensä asiakkaan kannalta helpompi ostaa. Asiakas tietää yhden hinnan, jolla hän saa haluamansa.

Urakkahinnoittelun nurja puoli on sen vaatima työmäärä työn tekijältä: tämä vaatii enemmän tietoa ja osaamista, sillä pitää osata arvioida mahdollisimman tarkasti työhön käytettävä aika. Lisäksi kannattaa varautua yllätyksiin.

Lue myös 7+1 vinkkiämme oman työn hinnoitteluun tai Lataa Kevytyrittäjän hinnoitteluopas!

Haluatko tietää, mitä muut laskuttavat?

Haluaisitko tietää paljonko muut yrittäjät laskuttavat? Yrittäjän palkkalaskuri näyttää eri alojen keskimääräiset tuntihinnat.

"Kaikki pahimmat byrokratian puolet häviää"

Juhlasuunnittelija Mia kertoo siitä, miten kevytyrittäjyys auttoi taklaamaan byrokratian ja paperityöt, jolloin hänelle jäi aikaa itse työn tekemiseen ja oman osaamisen kehittämiseen ja markkinointiin.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin ja riskittömin tapa aloittaa yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.