Miten tulolaskuri toimii? – Selvitä, paljonko saat rahaa tilille!

Haluatko tietää, paljonko keikasta jää käteen? Kokeile tulolaskuriamme!

UKKO.fi:n tulolaskuri on työkalu, jonka avulla voit selvittää, paljonko sinun pitää laskuttaa, jotta saat tilillesi haluamasi summan. Laskuri toimii myös toisin päin eli jos olet jo sopinut keikan hinnan, voit katsoa, paljonko tulet saamaan palkanmaksun jälkeen rahaa.

Tulolaskurissa voit valita laskutuksen normaaliin tapaan tai tuntihinnoittelulla – laskuri on erittäin oivallinen työkalu omien tulojen arviointiin sekä oman työpanoksen hinnoitteluun. Tutustu siis laskuriimme jo ennen kuin lähdet myymään osaamistasi.

Katso kuinka paljon rahaa laskustasi jää käteen

Tulolaskurista näet mm. seuraavat asiat: Paljonko saat palkkaa laskutussummasta, paljonko tulee laskuttaa saadakseen tietyn bruttopalkan, paljonko tulee laskuttaa saadakseen tietyn määrän palkkaa?
Siirry tulolaskuriin

Jos olet jo havainnut, että laskutussumma ei ole sama kuin käteen jäävä summa, olet jo pitkällä!

Laskurista näet kätevästi kaikki maksut ja kulut, jotka tilitämme ja toimitamme puolestasi oikeille tahoille.

Olemme tähän alle koonneet yhden esimerkin, josta näet heti, miltä tulolaskurimme näyttää ja kuinka laskutussumma jakaantuu.

Hintaesimerkki laskusumman perusteella

Palkanmaksun yhteydessä veloitetaan palvelumaksu, joka on 5 % + alv arvonlisäverollisesta laskutussummasta (kun laskutettavan työn alv normaali 24). Laskurissa voit kuitenkin tarvittaessa huomoida myös poikkeavat arvonlisäverokannat.

Kuten huomaat, käteen jäävään osuuteen vaikuttavat myös muut maksut ja pidätykset, kuten lisäveloitus 2,7 %+alv ja sairausvakuutusmaksu 1,34 % +alv bruttopalkasta sekä ennakonpidätys oman veroprosenttisi mukaan.

Alla näet esimerkin 1000 euron (+alv) laskutussummalla, jossa palkansaajan veroprosentti on 20 %. Esimerkissä ei ole laskettu mahdollista YEL-maksua.

Tulolaskurilla voit laskea, minkä tahansa vastaavan esimerkin itse ja määritellä laskuriin myös oman veroprosenttisi. Oletusveroprosentti on 60; tämä on sama prosentti, joka palkastasi pidätetään ennakkoon, jos et toimita verokorttia palveluumme ajoissa ennen palkanmaksua. Verokortin toimittaminen onnistuu nopeasti ja helposti omasta hallintapaneelistasi.

Laskurin lopussa näet summan, joka sinun on lähtökohtaisesti mahdollistaa vähentää omassa henkilökohtaisessa verotuksessa. Lisää kevytyrittäjän verovähennyksistä löydät täältä.

Laskurista apua sekä tunti- että urakkahinnoitteluun

Työn voi hinnoitella sekä tunti- että urakkaperusteisesti. Omaa palkkaa arvioidessa ja laskiessa tulolaskurimme on korvaamaton apu, riippumatta siitä, kummanlaista hinnoittelumallia käyttää.

Tuntihinnoittelu

Tuntihinnoittelu on yleensä kevytyrittäjälle ensimmäinen mieleentuleva hinnoittelutapa ja se onkin yleisesti käytössä. Omat tulothan suunnitellaan usein tuntikohtaisesti. Tällöin mietitään, kuinka monta tuntia voin myydä kuukaudessa ja mikä korvaus näistä tunneista olisi saatava, jotta voin elättää itseni?

Tuntihinnoittelussa on yksi suuri ongelma: se on asiakkaalle vaikeasti ostettava. Toinen ongelma on se, että tunti hinta saattaa kuulostaa kuluttajan korvaan korkealta, koska hän ei osaa huomioida kaikkia sivukuluja, joita (kevyt)yrittäjän ansioistaan pitää maksaa.

Urakkahinnoittelu

Kuten todettua, urakkahinnoiteltu palvelu on yleensä asiakkaan kannalta helpompi ostaa. Asiakas tietää yhden hinnan, jolla hän saa haluamansa.

Urakkahinnoittelun nurja puoli on sen vaatima työmäärä työn tekijältä: tämä vaatii enemmän tietoa ja osaamista, sillä pitää osata arvioida mahdollisimman tarkasti työhön käytettävä aika. Lisäksi kannattaa varautua yllätyksiin.

Lue myös 7+1 vinkkiämme oman työn hinnoitteluun! tai Lataa Kevytyrittäjän hinnoitteluopas!

"Kaikki pahimmat byrokratian puolet häviää"

Juhlasuunnittelija Mia kertoo siitä, miten kevytyrittäjyys auttoi taklaamaan byrokratian ja paperityöt, jolloin hänelle jäi aikaa itse työn tekemiseen ja oman osaamisen kehittämiseen ja markkinointiin.

KATSO LISÄÄ!

Oletko valmis kevytyrittäjyyteen?

Kevytyrittäjyys on helpoin ja riskittömäni tapa aloittaa yrittäjämäinen toiminta. Voit laskuttaa ilman omaa yritystä. Liittyminen ei velvoita mihinkään, mutta saat käyttöösi valtavan joukon hyödyllisiä työkaluja. Tutustu palveluun vaikka heti!
Aloita jo tänään!