Arvioitu lukuaika: 0 minuuttia

Topi Kairenius – Kevytyrittäjyys-podcast

Topi-Kairenius-kevytyrittäjyyspodcast

Muistatko törmänneesi Youtubessa ötököitä kokanneeseen kevytyrittäjään? Kyseessä on hyönteiskokki Topi Kairenius, Kevytyrittäjyys-podcastin uusin vieras ja mies, jolla on missio.

Vaikka Topi Kairenius tunnetaankin nykyään ennen kaikkea hyönteiskokkina, on hän myös esimerkki siitä, kuinka omia intohimoja voi siirtää työksi monella eri mielenkiinnon alueella. Neljä vuotta sitten myös palikkataiteilijana tunnettu Kairenius perusti ystäviensä kanssa oman pienpanimo Fat Lizzard Brewing Companyn.

"Kun löysi alat, joista itse tykkää ja joista on hyötyä myös muulle ihmiskunnalle, on kombo sellainen, jota haluaa ylläpitää ja kehittää."

Kuuntele podcast ja selvitä:

  • Millaista on aloittaa kevytyrittäjyys?
  • Miten oman intohimon siirtäminen työksi onnistuu?
  • Mitä tekee hyönteisten hyvinvoinnin valvoja?

Topin ura hyönteiskokkina alkoi viisi vuotta sitten, kun omien lasten allergiat ja kummastus siitä, miksei hyönteisten syönti ole levinnyt länsimaihin, nostivat päätään. Topi on ollut mukana myös edesauttamassa hyönteisten hyväksyntää elintarvikkeiksi. Kolmen vuoden työ palkittiin viime vuoden lopussa, kun hyönteisasetus vapautui ja hyönteisten kasvattaminen ja myyminen elintarvikkeena sallittiin myös Suomessa.

Kuuntele nyt!


Ylläoleva jakso on jo Kevytyrittäjyys-podcastin yhdeksäs! Jos pidit tästä, käythän kuuntelemassa myös aiemmat jaksot täältä!

Tilaa Kevytyrittäjyys-podcast

Rekisteröidy kevytyrittäjäksi

Olli Kopakkala

Olli on toiminut tulospohjaisen markkinoinnin parissa lähes kymmenen vuotta. Hän rakastaa rugbyä, ja huonoa huumoria. Olli on ollut mukana perustamassa UKKO.fi:tä vuonna 2012.

Muita artikkeleita aiheesta Podcastit:

  • Podcastit Leena-Mari Laukkanen – Kevytyrittäjyys-podcast

    Kevytyrittäjyys-podcastimme uudessa jaksossa Olli Kopakkalan vieraana on Saksassa asuva matkabloggaaja, yrittäjä ja diginomadi Leena-Mari Laukkanen. Miten bloggaamisesta ja somesta tuli Leena-Marille työ? Entä kuinka onnistuu yrittäminen ulkomailla? Leena-Mari pyörittää Düsseldorfissa omaa sometoimistoa Leenamari.fi, jonka ohella hän pitää suosittua London and Beyond -nimistä blogia. Bloggaajan arjen lisäksi tässä jaksossa puhutaan muun muassa yrittäjyydestä, ulkomailla asumisesta, somekohuista ja AirBnB:stä. Leena-Mari kertoo podcastissamme myös sen,…

    Lue lisää
  • Podcastit Frank Martela – Kevytyrittäjyyspodcast

    Kevytyrittäjyyspodcastin neljännessä jaksossa vieraana kirjailija, tutkija ja filosofi Frank Martela. Frank on vastikään julkaissut uuden Itseohjautuvuus-kirjan yhdessä Karolina Jarenkon kanssa. Podcastissa Olli ja Frank keskustelevat Frankin uudesta kirjasta, itsensä ja muiden johtamisesta sekä organisaatioista työelämässä. Frankin mukaan itseohjautuva työntekijä on sellainen, joka pystyy oma-aloitteisesti viemään työtään haluamansa suuntaan. Organisaatioista puhuttaessa käypä termi on itseorganisoiva; sellaisessa organisaatiossa johtajan rooli on pienempi verrattuna…

    Lue lisää
  • Podcastit Aatu Itkonen – Kevytyrittäjyys-podcast

    Kevytyrittäjyys-podcastin uudessa jaksossa vieraana on esiintyjä, viihdetaiteilija ja juontaja Aatu Itkonen. Aatu on vasta 17-vuotias, mutta nuoresta iästään huolimatta uraa viihteen parissa on kertynyt jo useampia vuosia. Kevytyrittäjänä toimiva Aatu Itkonen keikkailee myös kouluissa ja erilaisissa oppilaitoksissa kertomassa omasta urastaan ja yrittäjyydestä yhtenä työllistymisvaihtoehtona. Miten nuoret ottavat tietoa vastaan sanavalmiilta kevytyrittäjältä? Tässä jaksossa podcastin juontaja Olli Kopakkala ja Aatu keskustelevat…

    Lue lisää