Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Top 10 podcastit Suomessa – UKKO.fi suosittelee!

podcastit-top10-suomi

Podcastit! Mikä ihana uusi trendi, mutta mistä ja miten niitä oikein kuunnellaan? Entä miksi niitä pitäisi kuunnella?

Vaikka alkuun ajatus musiikin sijaan puheen kuuntelusta aamubussissa aiheutti ainakin allekirjoittaneelle vilunväreitä, on podcasteihin helppo hurahtaa. Parhaimmillaan ne ovatkin oikeastaan piristämään hieman väsynyttä hetkeä, sillä niissä yhdistyy kutkuttavalla tapaa ajankohtaisuus ja henkilökohtaisuus. Parhaat jaksot saavat aikaan illuusion juttutuokiosta kaverin kanssa – paitsi, että riittää kun kuuntelee.

Käytännössä kuka tahansa voi aloittaa oman podcastin ja tuoda sen muiden kuunneltavaksi.

Tapoja on monia ja  edullisimmillaan hommaan riittääkin oikeastaan mikrofoni ja tietokone. Kuulijan kulmasta tietysti miellyttävämmän kokemuksesta tekee laatu, vähintäänkin sellainen, että volyymin ollessa täysillä jutuista saa selvää. Tärkeintä on kuitenkin itse sisältö.

Mitä podcasteja kuuntelisin?

Ja sisällöissähän riittää! Aivan kuten soittolistoja, on podcasteja jo tarjolla sen verran, että päivästä tai tilanteesta riippuen voi valita kuunneltavaksi joko kevyttä jutustelua tai tiivistä tietoiskua. Muinoin blogien kanssa tapahtunut ähkyilmiö alkaa podcastien osalta olla todellisuutta ainakin jo jenkeissä ja ehkä myös rakkaassa länsinaapurissa. Suomessakin uusia podcasteja tuntuu tällä hetkellä ilmestyvän lähes viikoittain, mutta toistaiseksi omat suosikit on vielä mukavan helppo karsia ja löytää.

Helpointa on lähteä liikkeelle miettien mikä itseä juuri nyt kiinnostaa.

Osa podcasteista yhdistelee leveämmällä pensselillä eri aiheita ja asiantuntijoita, kun taas toiset keskittyvät vain yhteen tiettyyn nicheen. Ja kuinka ollakkaan, molemmat toimii!

Parasta podcasteissa

Kaikkein parasta podcasteissa on se, että kuuntelu ei oikeastaan vaadi sen kummempaa effortia. Loppupelissä tarvitset vain puhelimen. Podcasteja voi kuunnella monista eri lähteistä ja yksi etappi onkin ehkä löytää niistä se oma suosikki. Suosituin podcasteille kodin tarjoava alusta lienee monelle jo ennestäänkin tuttu SoundCloud. Sen lisäksi useimmat podcastit löytää esimerkiksi iTunesista tai suomalaiset podit yhteen keräävältä jakso.fi-sivustolta. Viime aikoina myös Spotify on kunnostautunut alustana podcasteille.

Myös UKKO.fi:ltä löytyy oma Kevytyrittäjyys-podcast – sen löydät esimerkiksi täältä!

Omat duunit -podcastiin!

Kaikki suomalaiset podcastit löytyvät kootusti osoitteesta jaksot.fi/podcastit. Alta löydät kuitenkin UKKO.fi:n suosikit –mietitty tottakai erityisesti kevytyrittäjää silmällä pitäen!

UKKO.fi suosittelee – Top 10 podcastit Suomessa

 1. Unelmaduunarit
  Kuuntele tämä podcast, niin työstä häviää rangaistuksen maku! Podcastissa Satu Rämö ja Hanne Valtari juttelevat eri alojen unelmaduunareiden kanssa siitä, kuinka loikka unelmien töihin tehtiin – mikä onnistui ja mikä meni pieleen.
  Suosittelemme ainakin jaksoa: Janita Autio – Harrastelijasta halutuksi valokuvaajaksi
 2. Rahapodi
  Nordnetin #rahapodi on Suomen parhaaksi valittu podcast, jossa puhutaan taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Podia vetävät Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi sekä yhteistyökumppanuuksista vastaava Miikka Luukkonen.
  Suosittelemme ainakin: Vieraat- jaksoja, joissa eri alojen asiantuntijoita
 3. Steal My Job
  Steal my job on podcast työn tulevaisuudesta. Toistaiseksi päätösjaksoonsa maaliskuun alussa tullutta podcastia löytyy 10 jakson verran.
  Suosittelemme ainakin jaksoa: Millaista navigointia tulevaisuuden ura vaatii, Anna Perho?
 4. Social Selling Mastery Podcast by @SaniLeino
  Sosiaalisen myynnin sanansaattaja ja maailman sadan vaikutusvaltaisimman Social Selling vaikuttajan joukkoon kuuluvan Sani Leinon podcast sarja
  Suosittelemme ainakin jaksoa: Tärkeimmät asiat mitä ymmärtää Sosiaalisesta Myynnistä
 5. Luovia
  Luovia on podcast taiteesta, yrittäjyydestä ja luovemmasta elämästä.
  Suosittelemme ainakin jaksoa: Viisi ominaisuutta, jotka tekevät minusta vahvemman yrittäjän
 6. Apunen/Maliranta
  EVAn ja Etlan podcastissa Matti Apunen ja Mika Maliranta haastattelevat ajankohtaisia vieraita markkinatalouden parissa.
  Suosittelemme ainakin jaksoa: Laskeeko työllisyysaste tekoälyn takia?
 7. Very Finnish Problems
  Mikä Suomessa ja Suomalaisissa on niin mielenkiintoista? Tai oikeastaan omituista? Helsingissä asuva brittikirjailija Joel Willians on kirjoittanut best-seller kirjan Very Finnish Problem. Podcast on samalla teemalla jatkava hauska ja leppoinen matka meihin Suomalaisiin. Podcastin kaikki jaksot on puhuttu Englanniksi.
  Suosittelemme ainakin jaksoa: How Finnish winter tries to kill you
 8. Bisnespöytä
  Bisnespöytä-podcast tarjoaa näkökulmia yrittäjälle tärkeisiin asioihin. Miten voit kehittää bisnestäsi? Mitkä ovat parhaat käytännöt esimerkiksi taloushallinnossa, laskutuksessa ja toiminnanohjauksessa? Miten selviät parhaiten yrittäjänä kohtaamistasi haasteista? Aiheen mukaan vaihtuvien asiantuntijoiden keskustelua luotsaa Ani Malmi.
  Suosittelemme ainakin jaksoa: Näin onnistut yrittäjänä – sarja
 9. Rikastamo
  Kannattaako ostaa luksuslaukku? Entä kesäasunto etelästä? Kuinka edetä palkkaneuvotteluissa? Rahalla ei ehkä saa onnea, mutta sillä voi toteuttaa unelmia ja tehdä elämästä merkityksellistä. Rikastamo-podcastin Unna Lehtipuu ja Terhi Majasalmi auttavat työkseen ihmisiä rahan, uran ja merkityksen kolmiyhteydessä. Rikastamossa he jakavat kullanarvoisia vinkkejä ilmaiseksi.
  Suosittelemme ainakin jaksoa: Psykologinen pääoma – ominaisuus pääkopassa
 10. Café Au lait – Kahvihetkiä maailmalla 
  Café au lait löytyy nykyään myös RadioPlaysta! Millaista on suomalainen elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa. Jokainen jakso noudattelee eri teemaa.
  Suosittelemme ainakin jaksoa: Riia – Designerin elämää ranskassa

Hyviä kuunteluhetkiä – muistathan jakaa omat suosikit kommenteissa!

Muita artikkeleita aiheesta Podcastit:

 • Podcastit Mikko "OJ" Ojanen – Kevytyrittäjyys-podcast

  Kevytyrittäjyys-podcastin uudessa jaksossa Ollilla on vieraana yrittäjäkouluttaja sekä arvostettu kirjailija, Mikko "OJ" Ojanen. Ojasella on myynnin ja johtamisen valmennusyritys Kaswu Oy, jonka perusidea on tuplawarmistaa sovittujen tavoitteiden toteutuminen arjessa yhdessä asiakkaiden kanssa. Viimeisimpänä hän on kirjoittanut Ota opiksesi -nimisen kirjan, josta pääsemme myös kuulemaan hiukan podcastissa. "Kun valmennus loppuu, todellinen valmennus vasta alkaa" Podcastin juontaja Olli Kopakkala ja vieras Mikko…

  Lue lisää
 • Podcastit Martin Linnankoski – Kevytyrittäjyyspodcast

  Kevytyrittäjyyspodcastin uusimmassa jaksossa Ollin vieraana on Vild Music -musiikkiyhtiön perustanut Martin Linnankoski. Uudessa jaksossa keskustellaan musiikista ja erityisesti siitä, miksi toisista tulee tähtiä ja toisista taas ei. Mikä erottaa menestyjän harrastajasta? Ja mitä kaikkea pitää tapahtua, jotta musiikkibisneksessä voi menestyä? Yllä olevan lisäksi podcastin uusimman jakson kuuntelemalla saat vastauksen ainakin seuraaviin kysymyksiin: Miten musiikista voi tehdä itselleen ammatin? Kuinka paljon…

  Lue lisää
 • Podcastit Kasper Strömman – Kevytyrittäjyys-podcast

  Kevytyrittäjyys-podcastissa vieraili viime viikolla merkkihenkilö eli vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman. Graafikko ja bloggaja Kasper Strömman tekee itse myös Suomen suosituinta podcastia, joten tässä vapputunnelmaisessa jaksossa keskustellaan totta kai podcasteista. Tämän viikon jaksossa Kasper ja Olli juttelevat myös lemmikeistä, Aku Ankasta, freelancerina olemisesta, blogimaailmasta ja henkilöbrändäyksestä – ironisesti toki. Kuuntele tämänkertainen Kevytyrittäjyys-podcastin jakso, niin saat vastauksen ainakin näihin kiperiin kysymyksiin: Kuka…

  Lue lisää