Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Erika Leppäkari tekee työkseen lempiharrastustaan

viikon-kevytyrittaja-erika-leppakari

Olen Erika, pian 21 vuotta täyttävä tamperelainen. Teen suurin piirtein kaikkea luovaa vapaa-ajallani, mutta en ikinä olisi ajatellut tekeväni niitä työkseni!

Mitä teet?

Tähän mennessä olen piirtänyt ja paljon. Tämän lisäksi näyttelen, laulan, tanssin, kirjoitan ja valokuvaan.

Kevytyrittäjänä on parasta se, että pystyy itse määrittelemään työaikansa, ainakin asiakkaan määräämissä rajoissa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Sain työtilauksen eräältä tutultani ja sen mahdollistaminen käytännössä oli UKKO.fi:n ansiota. Hän tarvitsi kuvituksia omalle yritykselleen ja pyysi minua tekemään niitä, koska tiesi minun piirtävän paljon. Hän piti tyylistäni ja tahtoi myös antaa minulle tämän tilaisuuden ponnahduslautana itseni työllistämiseen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kevytyrittäjänä on parasta se, että pystyy itse määrittelemään työaikansa, ainakin asiakkaan määräämissä rajoissa. Oma alani on minulle rentoa. Herään aamulla ja laittaudun päivätyötäni varten.

Erika Leppäkari kuvitus

Saatan tehdä kuvituksia töissä ollessani tai illalla, kun katselemme telkkaria. Kun kuvituksen luonnos tulee valmiiksi, laitan siitä varmistuskuvan asiakkaalle, ja hän kertoo, onko se sellainen kuin hän oli ajatellut.

Kun asiakas hyväksyy kuvan, teen sen valmiiksi asti ja lähetän sen taas uudestaan varmistettavaksi. Asiakas saa korjata kuvaa niin usein kuin vain haluaa, ja lopulta lähetän sen sähköpostitse.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on se, että työ on samalla myös harrastukseni. Saan asiakkaistani inspiraatiota töihini. Luovuus ei aina lähde käyntiin, ellei ole joitain rajoitteita.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittyä aktiivisuudessa. Olen kovin laiska mainostamaan itseäni ja epävarma omista taidoistani, mutta eikös me kaikki olla? Pitäisi jaksaa ottaa itseä niskasta kiinni ja huudella, että hei, tarviiko joku kuvia?

Erika Leppäkari kuvitus 2

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Jatkakaa sitä mitä teette! Syökää hyvin ja muistakaa riittävä nesteytys! Rakastakaa työtänne ja nauttikaa elämän pienistäkin iloista!

Käy kurkkaamassa Erikan töitä hänen Instagramissaan!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Selostaja, juontaja ja ääninäyttelijä Thomas rakastaa viihdyttämistä

    Kuka olet? Olen Thomas Tontchev, 29-vuotias itseoppinut selostaja/mediapersoona Helsingistä, opiskelen yliopistolla tietojenkäsittelytiedettä ja olen erityisen ulospäinsuuntautunut henkilö. Mitä teet? Selostan suomeksi ja englanniksi vaihtoehtourheilulajeja, kuten elektronista urheilua ja pyötälätkää. Tämän lisäksi toimin myös haastattelijana ja lavaisäntänä/seremoniamestarina tapahtumissa, joissa tälle on erikseen tarve. Näiden lisäksi toimin myös ääninäyttelijänä sekä radio-/mainosäänenä projekteissa, joihin saan tungettua itseni mukaan. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Kiinnostus elektroniseen urheiluun alkoi viisi…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Kosmetologi ja bloggaaja Charlotta Takkula

    Viikon Kevytyrittäjä Charlotta Takkula tekee kosmetologin ja meikkaajan töitä sekä kirjoittaa blogia. Kuka olet? Olen Charlotta, 21-vuotias yrittäjänalku Helsingistä. Ammatiltani olen kosmetologi. Mitä teet? Tällä hetkellä teen keikkaluontoisesti kosmetologin ja meikkaajan töitä sekä kirjoitan blogia. Kauneudenhoito on aina ollut lähellä sydäntäni, samoin kirjoittaminen, joten näiden kahden yhdistäminen on täydellinen työ minulle. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Halusin kokeilla siipiäni yrittäjänä, ja eräs asiakas halusi…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Nancy Tinkerbella on hyvää tekevä monilahjakkuus

    Kuvaaja: Ilkka Kyllönen Olen Nancy Tinkerbella, liikuntarajoitteinen pin-up / mainosmalli ja muusikko. Mitä teet? Juonnan omaa radio-ohjelmaani Elämäntapailua Nancyn kanssa. Esiinnyn soolona, duona ja bändini Tinkerbella & big bad bear kanssa. Kirjoitan ja sävellän omaa musiikkia. Suomessa toimin maailman suurimman pin-up järjestön the Luscious Ladies:in Suomen jaoston presidenttinä, sekä pyöritän vapaaehtoistyöllä toimivaa Pin-up-tytöt kiusaamista vastaan -kampanjaa. Kirjoitan myös omaa kolumniani…

    Lue lisää