Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Erika Leppäkari tekee työkseen lempiharrastustaan

viikon-kevytyrittaja-erika-leppakari

Olen Erika, pian 21 vuotta täyttävä tamperelainen. Teen suurin piirtein kaikkea luovaa vapaa-ajallani, mutta en ikinä olisi ajatellut tekeväni niitä työkseni!

Mitä teet?

Tähän mennessä olen piirtänyt ja paljon. Tämän lisäksi näyttelen, laulan, tanssin, kirjoitan ja valokuvaan.

Kevytyrittäjänä on parasta se, että pystyy itse määrittelemään työaikansa, ainakin asiakkaan määräämissä rajoissa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Sain työtilauksen eräältä tutultani ja sen mahdollistaminen käytännössä oli UKKO.fi:n ansiota. Hän tarvitsi kuvituksia omalle yritykselleen ja pyysi minua tekemään niitä, koska tiesi minun piirtävän paljon. Hän piti tyylistäni ja tahtoi myös antaa minulle tämän tilaisuuden ponnahduslautana itseni työllistämiseen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kevytyrittäjänä on parasta se, että pystyy itse määrittelemään työaikansa, ainakin asiakkaan määräämissä rajoissa. Oma alani on minulle rentoa. Herään aamulla ja laittaudun päivätyötäni varten.

Erika Leppäkari kuvitus

Saatan tehdä kuvituksia töissä ollessani tai illalla, kun katselemme telkkaria. Kun kuvituksen luonnos tulee valmiiksi, laitan siitä varmistuskuvan asiakkaalle, ja hän kertoo, onko se sellainen kuin hän oli ajatellut.

Kun asiakas hyväksyy kuvan, teen sen valmiiksi asti ja lähetän sen taas uudestaan varmistettavaksi. Asiakas saa korjata kuvaa niin usein kuin vain haluaa, ja lopulta lähetän sen sähköpostitse.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on se, että työ on samalla myös harrastukseni. Saan asiakkaistani inspiraatiota töihini. Luovuus ei aina lähde käyntiin, ellei ole joitain rajoitteita.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittyä aktiivisuudessa. Olen kovin laiska mainostamaan itseäni ja epävarma omista taidoistani, mutta eikös me kaikki olla? Pitäisi jaksaa ottaa itseä niskasta kiinni ja huudella, että hei, tarviiko joku kuvia?

Erika Leppäkari kuvitus 2

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Jatkakaa sitä mitä teette! Syökää hyvin ja muistakaa riittävä nesteytys! Rakastakaa työtänne ja nauttikaa elämän pienistäkin iloista!

Käy kurkkaamassa Erikan töitä hänen Instagramissaan!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Freelancer sisällöntuottaja Anna-Katariina: "Jokainen kevytyrittäjänä laskutettu työ vie minua kohti unelmaani"

  UKKO-kevytyrittäjä Anna-Katariina Maksimoff toimii päivätyönsä ohessa sisällöntuottajana ja toimittajana. Muille alan freelancer-töistä kiinnostuneille hän haluaa huomauttaa, että eteen saattaa tulla keikkoja miltä aihealueelta tahansa; siksi kannattaa varautua jatkuvaan taustatyöhön, asioiden selvittelyyn ja uuden opetteluun. Hei! Olen Anna-Katariina, 29-vuotias tamperelainen sisällöntuottaja, jonka juuret ovat journalismissa ja mieli tiukasti markkinoinnissa. Päivätyönäni teen asiakasviestintää, ja kevytyrittäjänä työni koostuvat sisällöntuotannosta ja toimittajan töistä. Kirjoitan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Merenneito ja työmaailman ikiliikkuja Anni Perttula

  Kuka olet? Olen 25-vuotias eteläkarjalainen nainen, myymäläpäällikkö, uimaohjaaja, sihteeri ja viihdetaiteilija, sellainen työmaailman ikiliikkuja. Olen myös Suomen ensimmäinen ammatikseen esiintyvä merenneito! Mitä teet? Kaiken muun ohella mielenkiintoisin “työ” mitä teen on ihka oikeana merenneitona esiintyminen, satuhahmon illuusion luominen. Esiinnyn kylpylöissä, uimahalleissa, lasten juhlissa, festareilla sekä kaikenlaisissa muissa tapahtumissa Merenneito Riia-hahmona, muiden viihdyttäjien ja esiintyjien tavoin. Helpoiten olen ehkä rinnastettavissa esiintyjänä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen

  Viikon Kevytyrittäjä sisustussuunnittelija Marika Ritala-Mäkinen tekee sisustussuunnitelmia niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin. Kuka olet? Olen Marika, vähän päälle kolmikymppinen sisustussuunnittelija Lempäälästä. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja kaksi alle kouluikäistä lasta. Mitä teet? Teen suunnitteluprojekteja, sisustuskonsultointia ja koulutuksia niin yksityisille kuin yrityksille tällä hetkellä UKKO.fi:n kautta. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Aloin työskennellä osa-aikaisesti vanhempainvapaani aikana ja koin, että laskutusosuuskunnan kautta minulle jäisi aikaa paremmin…

  Lue lisää