Hur hittar jag uppdrag på bästa sätt?

hitta-uppdrag

Som lättföretagare är det ditt ansvar att hitta uppdrag. Samtidigt som det är en stor fördel att själv kunna välja vilja uppdrag du tar, kan det även vara en av de stora utmaningarna som lättföretagare. Därför har vi listat våra bästa tips och råd som förhoppningsvis hjälper dig i sökandet efter uppdrag!

Till att börja med, bör du se dig om på det du redan har.  Antagligen har du en telefonbok med kontakter, sociala medier eller rent utav träffar både vänner och bekanta.

Det leder oss till de första stegen:

Sprid ditt budskap
Berätta för de i din omgivning vad din verksamhet går ut på och se till att alla får uppgifter om dig och din business. Sprid allt från din e-postadress till visitkort. Ord sprider sig snabbt! Och det är den enklaste kanalen att börja nå ut till folk.

Ring runt
Ja, det kan kännas jobbigt att ringa personer.

Men att göra det kan vara mycket gynnsamt för dina framtida uppdrag.

Direkt röstkontakt är ett starkare sätt att bygga relationer på än i skrift och förhoppningsvis vill personen sträcka ut en hjälpande hand och kanske i sin tur har kontakter.

Boka förutsättningslösa möten
Våga boka in möten hos företag och visa hur du kan hjälpa just dem. I vårt tidigare blogginlägg får du flera råd om vad du bör tänka på när du väl bokat in mötet.

UKKO.fi lättföretagare - hur hittar jag uppdrag?

Sedan bör du tänka på din verksamhets närvaro online

Idag sker nästan allt online, så det är viktigt att du syns när någon söker efter dig. Främst sociala medier är ett mycket bra och kostnadseffektivt alternativ eftersom du inte betalar för det, men når ut till många personer.

LinkedIn
Om du inte redan har ett konto där, bör du skaffa dig ett då det är företagens mecka. När du väl skaffat dig en LinkedIn-profil, se till att du lägger ned tid på att skapa en så utförlig profil som möjligt. Skriv en kort beskrivning om dig själv, lägg till en professionell bild på dig och förklara vad du jobbar med nu. Lägg även till både vänner och bekanta.

Därefter är det viktigt att du engagerar dig genom att både dela artiklar själv och engagera dig i andras inlägg.

Ett inlägg kan enkelt få en mycket stor spridning på LinkedIn som når ut till dina kontakters kontakter och så vidare.

Facebook
På Facebook bör du skaffa dig en företagsprofil. Beskriv ditt företag och ladda gärna upp bilder på någonting du gjort. Dela sedan information om din verksamhet på ditt privata konto för att nå ut till dina befintliga vänner.

Hemsida
Det är alltid bra att kunna visa upp en hemsida, vilket även visar på seriositet.

Därefter bör du engagera dig i olika grupper

Tänk även längre än just sociala medier. Internet har oändligt med sidor, så varför inte nyttja dem för att få uppdrag?

Gå med i olika forum på internet
Det är ett perfekt tillfälle att kunna berätta om din verksamhet och dela kontaktuppgifter. Det finns många olika forum där medlemmarna vill hjälpa varandra. Facebook har även dem många olika grupper som är enkla att hitta efter sökord.

När du väl har jobbet, har du ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter.

Se det som en stor möjlighet till fler jobb!

Ett bra utfört jobb genererar en nöjd kund som i sin tur kommer att rekommendera dig vidare och förhoppningsvis anlita dig i framtiden. Så se till lämna varje kund nöjd!

Publicera en gadget
Här kan du hitta olika gadgets att publicera som visar att du är en seriös företagare vilket kommer locka kunder till dig.

Muita artikkeleita aiheesta Blogg:

 • Blogg Vad för ett skattekort?

  Visste du att skattekortet ändrades i början av år 2019? Det finns bara ett skattekort nu och samma skattekort med en årlig inkomstgräns lämpar sig för alla löneinkomster. Förändringen förenklar och underlättar förskottsinnehållningen även om den kan kännas krånglig i början. Därför går jag igenom de olika förändringar i skattekortet i denna artikel. Hur fungerar beskattning? I Finland har beskattningen…

  Lue lisää
 • Blogg 5+6 verktyg för lättföretagare – känner du redan de här?

  Lättföretagande! Gammal och välkänd för många, ännu en ny bekant för andra. Vad allt behöver en lättföretagare för att starta? Svaret är enkelt: för att starta lättföretagande behöver man egentligen inget annat än skattekort, personbeteckning och e-postadress. Det blir ändå lättare att kontinuerligt driva affärsverksamhet när man kan utnyttja alla tillgängliga redskap. Även om självständigt arbete och företagsliknande verksamhet hör…

  Lue lisää
 • Blogg Vilken typ av bolag ska jag starta? Elle behöver jag ens starta företag?

  Många går i tankarna om att starta eget företag och funderar över vilken bolagsform som ska väljas – eller om de ens behöver välja en bolagsform. Vad är egentligen för- och nackdelarna med de olika typerna, och vad är bäst för dig? Förhoppningsvis känns det klarare efter att du läst denna artikel. Aktiebolag Ett aktiebolag är ett företag där delägarna,…

  Lue lisää