UKKO Lättföretagande

Bli en lättföretagare – Skapa konto gratis!

Ett enklare alternativ för egenanställning, fakturera utan företag

Vad är Lättföretagande?

Lättföretagaren får det bästa av två världar. Du väljer vem du arbetar för precis som en företagare, fast utan pappersarbetet som hör till och du får din lön precis som en anställd. Vi tar han om byråkratin åt dig.

“Jag hade eget företag förut men började använda UKKO:s faktureringstjänst, då behöver jag inte själv sköta företagets skatter, bokföring eller annat tidskrävande pappersarbete utan UKKO sköter allt åt mig.”

Jarmo Mäkinen, Skådespelare

“I stället för att starta eget valde jag att börja som lättföretagare och fakturera jobben med UKKO. Med UKKO kunde jag snabbt och lätt fakturera make-up uppdrag och sommarjobb. Jag rekommenderar UKKOs service till alla mina vänner som går i starta eget tankar och vill slippa pappersarbete.”

Madeleine Humaloja, Make-up artist & stylist
vad-ar-ukko

Vad är UKKO.fi?

UKKO.fi gör det möjligt för dig som privatperson att fakturera utan att äga ett eget företag, du blir en lättföretagare istället.

Lättföretagaren får det bästa av två världar. Du väljer vem du arbetar för precis som en företagare, fast utan pappersarbetet som hör till och du får din lön precis som en anställd. Vi tar han om byråkratin åt dig.

UKKO.fi har sedan SLP Group Oy startade tjänsten 2012 fått över 80 000 aktiva användare i Finland!

Företaget växer med en otrolig fart och personalstyrkan väntas öka med ytterligare trettio personer. Lär känna oss som jobbar här genom att gå in på vår kontaktinformationssida.

Vad är lättföretagande?

Lättföretagande är en ny flexibel arbetsform som gör det möjligt att enkelt inleda verksamhet som företagare utan eget FO-nummer eller firma.

Med hjälp av UKKO.fi-tjänsten kan du fakturera för det arbete du utfört i uppdragsförhållande som privatperson.

 

 • Välj själv dina kunder och fastställ dina priser.
 • Du behöver inte oroa dig för företagarens byråkrati, för vi sköter allt pappersarbete som krävs, såsom skatter, försäkringspremier, betalningspåminnelser och vid behov indrivning.

Varför lättföretagande?

Det finns många orsaker, liksom det finns livssituationer. Som lättföretagare får du frihet att agera på dina egna villkor, samtidigt som du försäkrar dig om att alla nödvändiga avgifter och anmälningar i anslutning till din fakturering blir skötta.

Bestäm själv när du jobbar, vem du jobbar för och till vilket pris. Eftersom vi sköter redovisningen och pappersarbetet i anknytning till faktureringen, får du mer tid över. Den här tiden kan du använda som du vill och göra precis det du älskar.

Som UKKO.fi-lättföretagare har du inga löpande månadsutgifter, vilket gör det lätt att inleda verksamhet som företagare. Ta del av vår prislista.

Registrera dig avgiftsfritt och ta reda på hur lätt just du skulle kunna bli lättföretagare! Registreringen är gratis och förpliktar dig inte till något.

Lättföretagande är en lättare väg att bli företagare. Varför? Jämför olika arbetsformer här och bestäm själv!

Varför UKKO.fi?

UKKO.fi är Finlands populäraste lättföretagartjänst!

Vår tjänst har redan över 80 000 användare. För oss är det viktigt att lättföretagande är rättvist för alla. Som den viktigaste aktören inom branschen är vi också vägvisare för andra företag inom branschen.

Vi vill vara en lättföretagares partner under hela resan.

Du kan ladda ner ett stort antal kurser och guider som vi producerat, till exempel inom prissättning och marknadsföring. Vi hoppas att dessa guider är till nytta för dig när du funderar på att börja som lättföretagare.

När du har registrerat dig får du tillgång till en egen kontrollpanel där du kan skapa och skicka fakturor. I kontrollpanelen hittar du dessutom ett urval prisvärda förmåner, till exempel i anslutning till co-working-lokaler, biluthyrningstjänster och vissa utbildningar – dessa förmåner kan du utnyttja genast efter att du registrerat dig!

hur-fungerar-det

Hur fungerar det?

Som UKKO.fi-lättföretagare har du inte ett eget FO-nummer och behöver således inte ha t.ex. komplicerad bokföring.

Lättföretagande lämpar sig för jobb som utförs i uppdragsförhållande (inte i anställningsförhållande). Du kommer själv överens om arbetsprestationer och priser med din respektive uppdragsgivare.

Det uppstår alltså inte ett anställningsförhållande enligt arbetsavtalslagen mellan UKKO.fi-faktureringstjänsten och lättföretagaren. UKKO.fi sköter i enlighet med användningsvillkoren den betalningsrörelse som baserar sig på avtalet mellan användaren och uppdragsgivaren.

 • Fakturera på 5 minuter!

  UKKO.fi är en lättanvänd tjänst för att du enkelt kan fakturera utan eget företag. Inga registrerings- eller månadsavgifter.

 • Över 100 000 nöjda användare

  UKKO.fi startades 2012 och är pålitlig finsk faktureringstjänst som har över 100 000 aktiva användare.

 • Säker inhemsk tjänst sedan 2012

  UKKO.fi är helt finsk tjänst. Därför har vi fått äran att använda Nyckelflaggan.

UKKO.fi och lättföretagande passar dig om…

 • Du vill arbeta självständigt som frilansare

  UKKO.fi är en bra lösning om du vill fungera som frilansare och fakturera dina kunder utan firma och överflödigt pappersarbete.

 • Du vill prova på företagandet innan du grundar ett eget företag

  Tjänsten lämpar sig väl för den som vill prova på företagandet före grundandet av ett eget företag. UKKO.fi möjliggör att man provar på sin affärsidé genast utan att behöva bekanta sig med lagstiftning, beskattning och bokföring.

 • Du är student eller jobbar vid sidan av ditt egentliga arbete

  UKKO.fi erbjuder en enkel lösning för att fakturera arbeten som utförs vid sidan om det egentliga jobbet. Du kan alltså vara verksam som en företagare utan en firma. Tjänsten lämpar sig även väl för fakturering av arbete vid sidan av studier.

 • Du arbetar sporadiskt och det lönar sig inte att grunda ett eget företag

  Det lönar sig antagligen inte att grunda ett eget företag ifall du endast fakturerar sporadiskt och små summor åt gången.
  UKKO.fi passar dig som enkelt och fiffigt vill fakturera för hobbymässiga eller sporadiska arbeten.

 • Har du tröttnat på att driva eget företag?

  Ibland kan det kännas tungt att driva ett eget företag med allt pappersarbete som det innebär. Som lättföretagare får du tid över också för annat. Lämna över pappersarbetet till UKKO.fi och koncentrera dig i lugn och ro på det du kan bäst.

För vem lämpar sig tjänsten?

UKKO.fi har användare verksamma inom många olika branscher. Gemensamt för alla våra användare är att de vill arbeta enklare och utkontraktera byråkratirelaterade pappersarbeten till oss.

Vi exkluderar nästan inga yrkesgrupper från vår verksamhet med undantag för vissa verksamhetsområden med tillstånds- och anmälningsplikt. Av tjänstens användare kräver vi dock att de är professionella och pålitliga arbetare. Vi vill att användarnas kunder får det som lovats..

Så här enkelt är det att vara lättföretagare!

 1. Kom överens om uppdraget med din kund
 2. Gör arbetet och skapa faktura
 3. Din kund betalar fakturan och du får pengarna på kontot