Tilitoimiston vaihtaminen

Helppoa ja nopeaa – UKKO.fi hoitaa vaihdon puolestasi. Lue lisää alempaa!

Iloinen nainen selaa älypuhelinta

Tilitoimiston vaihtaminen on helppoa UKKO Yrittäjässä

Oletko tyytymätön nykyiseen kirjanpidon ratkaisuusi? Onko suunnitelmanasi tilitoimiston vaihtaminen? Vaikka vaihtamista pidetään usein työläänä, se hoituu osaavissa käsissä muitta mutkitta.

UKKO Yrittäjän toiminimipalvelu on tehnyt vaihtamisesta vaivatonta!

 • Hoidamme edeltävän kirjanpitoratkaisusi irtisanomisen
 • Lisäämme alkusaldot palveluumme
 • Hoidamme yhdenkertaisen kirjanpitosi
 • Teemme ALV- ja veroilmoitukset puolestasi
 • Saat käyttöösi helppokäyttöisen laskutustyökalun ja kirjanpidon palvelun
 • Ei tosite- tai laskutuskohtaisia maksuja vaan kaikki oleellinen kuuluu edulliseen kuukausihintaan
 • Liity tuhansien muiden toiminimiyrittäjien joukkoon!

Varaa aika palvelun esittelyyn

ja totea itse kuinka helppoa asioiden hoitaminen on silloin kun yrittäjä on ollut palvelun suunnittelun keskiössä! Esittely ei sido sinua mihinkään.
 • Varaa-aika palvelun esittelyyn

  Selvitetään yhdessä, kuinka hyvin palvelumme soveltuu sinulle

 • Me hoidamme tilitoimiston irtisanomisen

  Me hoidamme ikävät työt puolestasi

 • Aloita palvelun käyttö

  Luo laskut ja lisää menot, me hoidamme loput!

Varaa kalenterista aika palvelun esittelyyn


UKKO Yrittäjän kuukausihintaan kuuluu kaikki olennainen

Kaipaatko nopeaa ja vaivatonta kirjanpitoa? Ratkaisuna on UKKO Yrittäjä!

Palvelumme lisäksi et tarvitse muita kirjanpidon työkaluja; samasta paketista löytyy niin laskutustyökalu, ajopäiväkirja, kuin asiakas- ja tuoterekisteritkin. Palvelu myös lukee automaattisesti tiedot lisäämistäsi kuvista, joten kuittien lisäys käy nopeasti. UKKO Yrittäjässä ei ole erillisiä tositekohtaisia rajoituksia, vaan kuukausihintaan kuuluu rajaton laskutus sekä tositteiden lisäys. Myös ALV- ja veroilmoitukset sisältyvät kuukausihintaan.

Me tunnemme yrittäjän haasteet ja tarpeet, ja järjestelmämme on suunniteltu ne huomioiden. Saat myös helposti yhteyden maksuttomaan asiakaspalveluumme, jos kysymyksiä herää!

Tilitoimiston vaihtaminen käy kanssamme helposti – teemme sen puolestasi

Kun ryhdyt käyttäjäksemme, hoidamme kaikki tilitoimiston vaihtamiseen liittyvät rutiinit aina nykyisen toimistosi irtisanomisesta lähtien. Sinun ei tarvitse kuin rekisteröityä palveluumme ja ilmoittaa siinä samalla vanhan tilitoimistosi yhteystiedot. Et myöskään maksa kahdesta palvelusta yhtä aikaa; maksat UKKO Yrittäjästä vasta sitten, kun yhteistyösi vanhan tilitoimiston kanssa on päättynyt.

 • Toiminimen kirjanpito

  Hoidamme yhdenkertaisen kirjanpidon puolestasi.

 • Laskutustyökalu

  Rajaton laskutus. Käytössäsi myös verkkolaskutus.

 • Helppokäyttöinen järjestelmä

  Suunniteltu yrittäjien tarpeisiin.

 • Viranomaisilmoitukset

  ALV- ja veroilmoitukset kuuluvat kuukausihintaan.

 • Hankintojen vähennys

  Hankintojen ja poistojen lisäys sujuu helposti.

 • Ajopäiväkirja

  Autokulujen vähennys ja ajopäiväkirja palvelussa.

Reilu kuukausihinta ilman yllätyksiä

Kiinteä kuukausihinta sisältää toiminimen yhdenkertaisen kirjanpidon, rajattoman laskutuksen ja tositteiden lisäyksen, ALV- ja veroilmoitukset sekä muita näppäriä ominaisuuksia, jotka helpottavat laskutusta, tositteiden lisäystä ja taloutesi seurantaa. Kuukausihinta määräytyy yrityksesi koko elinkaaren aikana kerryttämän liikevaihdon mukaan.

Paljon laskuttaville edullinen määräaikainen sopimus

Onko liikevaihtosi jo saavuttanut 50 000 € rajapyykin? Säästä 228 euroa ja ota palvelumme käyttöön 12 kk määräaikaisella sopimuksella – kuukausihinta on tällöin 69 €+alv/kk! Voit koska vain ottaa määräaikaisen sopimuksen käyttöön asetukset osiosta.

Käydään yhdessä läpi miten helppoa tilitoimiston vaihto voikaan olla

Milloin tilitoimiston vaihtaminen kannattaa? Yleisimpiä syitä

1. Tilitoimisto ja yrityksen toimiala eivät sovi yhteen

Yrityksen toimialaan voi liittyä paljon poikkeavuuksia ja erikoisuuksia, joista kirjanpitäjän on oltava hyvin perillä. Jos muuten laadukas tilitoimisto ei pysty tarjoamaan yrittäjälle riittävän erikoistunutta palvelua, kannattaa yrittäjän miettiä jotain toista ratkaisua.

2. Yhteydenpito on hidasta ja hankalaa

On tärkeää, että kirjanpitäjä on riittävän helposti tavoitettavissa, ja että tieto kulkee sujuvasti hänen ja yrittäjän välillä. Yhteistyö ei suju, jos sopivaa viestikanavaa ei löydy ja yhteydenpito takkuaa.

3. Haasteet viestinnässä

Selkeä viestintä on olennaista yrittäjän ja kirjanpitäjän yhteistyön onnistumisessa. Kertooko oma kirjanpitäjäsi sinulle yrityksesi talousasioista ymmärrettävästi? Saatko taloushallintaohjelmastasi varmasti kaiken irti? Käyttekö säännöllisesti läpi yrityksesi tulevaisuudennäkymiä? Jos epäröit näiden kysymysten kohdalla, on kirjanpitäjälläsi mahdollisesti petrattavaa työssään.

4. Hinnasto on epäselvä.

Joidenkin tilitoimistojen hinnat pohjautuvat transaktioiden määrään, ja veroilmoituksestakin saattaa tulla yllättäviä laskuja; nämä ovat monen yrittäjän kauhu. UKKO Yrittäjä -palvelun käyttäjänä tiedät aina, paljonko maksat eikä yllättäviä kuluja tule!

5. Muut puutteet kirjanpitäjän ammattitaidossa

Lainsäädäntö ja erilaiset kirjanpidon ohjeet sekä vaatimukset päivittyvät jatkuvasti. Kirjanpitäjän onkin pysyttävä ajassa mukana päivittämällä tietojaan jatkuvasti. Väärät tai puutteelliset tiedot esimerkiksi verotukseen tai ilmoitusten jättämiseen liittyen voivat olla pienyrittäjälle kohtalokkaita; siksi hänen kirjanpitäjänsä on pystyttävä antamaan hänelle niistä oikeaa ja ajantasaista tietoa.

Jos sinusta siis tuntuu, että nykyinen tilitoimistosi ei istu yrityksesi toimintaan parhaalla tavalla, kannattaa ryhtyä toimiin. Kyseessä on asia, joka vaikuttaa yrityksesi toimintaan ja kannattavuuteen merkittävästi, joten sen suhteen ei kannata olla liian joustava tai ymmärtäväinen.

Tilitoimiston vaihtaminen saattaa tuntua etukäteen työläältä; sen toteuttaminen on kuitenkin täysin mahdollista ilman, että se heikentää yrityksen tuottavuutta tai vaikuttaa muulla tavoin sen jatkuvaan toimintaan. Uuden kirjanpidon ratkaisun löytämiseen on myös mahdollista saada neuvoja ja apua.

UKKO Yrittäjässä saat tueksesi kokonaisen tiimin taloushallinnon ja lainsäädännön asiantuntijoita. Me huolehdimme, että kirjanpitosi on aina tehty voimassa olevien lakien ja säädösten mukaisesti!

tilitoimiston-vaihtaminen-kaksi-naista-keskustelee

Toimi näin, kun vaihdat tilitoimistoa – Vältä turhat riskit

Tilitoimiston vaihtaminen on hyvä aloittaa sillä, että määrittelet omat tarpeesi. Millaisia asioita kaipaat ja tarvitset omalta kirjanpitäjältäsi? Tiedät myös, mitkä asiat eivät miellyttäneet sinua nykyisessä tilitoimistossasi; varmista siis, että vältät ne jatkossa.

Kannattaa tutustua ajan kanssa eri vaihtoehtoihin ja niiden ominaisuuksiin. Mitä haluat ja et halua kirjanpidon ratkaisultasi? Paljonko olet valmis maksamaan siitä? Kannattaa myös selvittää, maksetaanko palvelusta kpl määrien mukaan ja kuuluuko hintaan toiminimiyrittäjän veroilmoitus – nämä kun vaikuttavat kustannusten arviointiin.

UKKO Yrittäjä -palvelun kuukausihintaan kuuluu rajaton laskutus ja tositteiden lisäys sekä ALV- ja veroilmoitukset. Tiedät siis tarkalleen, paljonko maksat palvelun käytöstä. Järjestelmä on tehty helpoksi ja suunniteltu asiakkaan näkökulmasta. Sinun ei siis tarvitse hankkia muita kirjanpidon työkaluja palvelumme lisäksi!

Tilitoimistojen työskentelytavoissa on niin ikään paljon eroja. Osaava toimisto pysyy kiinni ajassa, hyödyntää uusimpia digitaalisia työkaluja ja kasvaa asiakasyritystensä mukana. Kun valitset toimistoa, kannattaa siis arvioida niiden kyvykkyyttä kehittää palvelutarpeitaan; näin voit jatkaa yhteistyötä saman toimiston kanssa, vaikka yrityksesi tulevaisuudessa kasvaisi ja muuttuisi.

On ehdoton etu, jos tilitoimistollasi on kokemusta ja osaamista yrityksesi toimialasta. Kun ala on toimistolle tai kirjanpitäjälle tuttu jo etukäteen, ei sen toimintatapojen ja erikoisuuksien selvittelyyn tarvitse käyttää aikaa yhteistyön alussa; tämä tekee vaihtoprosessista ja yhteistyön käynnistämisestä sujuvampaa. Mitä vakiintuneemmat toimintatavat tilitoimistolla on samankaltaisten yritysten kanssa toimimiseen, sitä pienempi riski tilitoimiston vaihtoon liittyy.

Varmista myös, että tilitoimistosi tuntee käytössä oleva taloushallinnon ohjelmiston läpikotaisin, ja että kirjanpitäjä voi perehdyttää sinut tai tiimiläisesi ohjelmiston käytön saloihin.

Mitä muuta vaihdossa on hyvä ottaa huomioon?

 • Miten tositteet lisätään kirjanpitoon: edellyttääkö kirjanpitäjä tai tilitoimisto sinua käyttämään erillistä ohjelmaa, jonne lisäät tositteet? Jos kyllä, huomioi ohjelman hinta.
 • Järjestelmän helppokäyttöisyys: kuinka yksinkertaista kirjanpidon järjestelmän käyttäminen on? Onko järjestelmässä hyödynnetty tositteiden automaattista lukemista, jotta säästät aikaasi?
 • Asiakaspalvelu: miten ja milloin voit tavoittaa kirjanpitäjän tai asiakaspalvelun? Koituuko yhteydenotoista lisämaksu?
 • Tukeeko uusi tilitoimisto yritystäsi vaihtoprosessissa? Jos joudut itse hoitamaan vaihdon, voi se viedä runsaasti resursseja ja tuntua ajatuksenakin raskaalta. Ihanteellisessa tilanteessa sinun ei tarvitse murehtia vaihdosta; tämä on usein mahdollista tilitoimistoissa, joille on kokemuksen myötä kertynyt selkeä ja asiakaslähtöinen toimintatapa siirtoon. UKKO Yrittäjä -palvelun kautta tämä onnistuu!
 • Ole valmis: valitse uusi tilitoimisto valmiiksi jo ennen, kuin irtisanot sopimuksen nykyisen toimistosi kanssa.

Tilitoimiston vaihtaminen ajoittuu usein tilinpäätöskauden päättymisen jälkeiseen aikaan. Jos yhteistyössä on ollut haasteita, on asia helppo ottaa työpöydälle kauden vaihtuessa. Tilitoimiston vaihdon ei kuitenkaan tarvitse ajoittua tilikauden tai vuoden vaihteeseen, vaan se voidaan toteuttaa milloin tahansa.

Hallittu tilitoimiston vaihto toteutetaan yleensä noin 1–2 kuukauden aikana. Yrityksen talousdata siirretään uuden tilitoimiston järjestelmiin, tarvittavat oikeudet järjestetään uusille tahoille ja uuden järjestelmän käyttö otetaan haltuun. Jos taloushallinnon ohjelmisto vaihtuu tilitoimiston vaihdon yhteydessä, uuden tilitoimiston tehtäviin kuuluu perehdyttää yrityksen edustajat perusteellisesti ohjelman käyttöön.

Muista myös, että vaihtoa tehdessä vanhalle tilitoimistolle kannattaa antaa palautetta niin hyvistä kuin huonoista asioista. Aina tilitoimiston vaihtaminen ei ole tarpeen, jos samasta toimistosta löytyy toinen, paremmin tarpeitasi vastaava kirjanpitäjä. Jos yhteistyösi tilitoimiston kanssa ei kuitenkaan muutu toivottavaan suuntaan, tuo huonossa yhteistyössä pysyminen arkeesi vain ylimääräistä stressiä ja haastetta.

tilitoimiston-vaihtaminen-kaksi-ihmistä-tyoskentelee-tietokoneella

Oikea kirjanpidon ratkaisu on kaiken a ja o

Hyvä kirjanpidon ratkaisu on jokaiselle yrittäjälle kullanarvoinen. Asiantunteva, aikaansa edellä oleva ja mahdollisesti yrityksen toimialaan erikoistunut palveluntarjoaja hoitaa kirjanpidon, laskutuksen ja yrityksen muun taloushallinnon sujuvasti ja virheettömästi. Tärkeää on myös, että saat peruspalvelun lisäksi vielä neuvoja ja tärkeää tietoa juuri silloin kun se sinulle on ajankohtaista. Nämä toimet vapauttavat yrittäjän itsensä keskittymään täysipainoisesti yrityksen tarjoamien tuotteiden tai palvelujen tuottamiseen.

Käydään yhdessä läpi, miten UKKO Yrittäjä voi helpottaa yrityksesi arkea! Palveluumme kuuluu kaikki oleellinen. Me hoidamme myös nykyisen tilitoimistosi irtisanomisen ja kaikki vaihtoon liittyvät rutiinit, jotta sinulla on mahdollisuus vaihtaa tilitoimistoa helposti, silloin kun itse haluat.

Kaikki mitä toiminimiyrittäjänä tarvitset

Toiminimiyrittäjän kokonaisvaltainen palvelu ilman tositekohtaisia maksuja