Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Tilitoimiston vaihtaminen

tilitoimiston-vaihtaminen-nainen-kirjoittaa-muistiinpanoja

Joskus saattaa tulla eteen tilanne, jolloin tilitoimiston vaihtaminen on syystä tai toisesta järkevää. Me kerromme yleisimpiä syitä, joissa vaihto voi tulla ajankohtaiseksi. 

Oikea tilitoimisto on kaiken a ja o

Hyvä tilitoimisto on jokaiselle yrittäjälle kullanarvoinen. Asiantunteva, aikaansa edellä oleva ja mahdollisesti yrityksen toimialaan erikoistunut tilitoimisto hoitaa kirjanpidon, laskutuksen ja yrityksen muun taloushallinnon sujuvasti ja virheettömästi. Lisäksi ominaista hyvälle tilitoimistolle on, että he välittävät neuvoja sekä mikä tärkeintä, vapauttavat yrittäjän itsensä keskittymään täysipainoisesti yrityksen tarjoamien tuotteiden tai palvelujen tuottamiseen. Sopivan tilitoimiston etsiminen on yksi ensimmäisistä asioista, joita aloittavan yrittäjän kannattaa tehdä, sillä mitä varhaisemmassa vaiheessa tukena on eri alojen ammattilaisia, sitä vakaammalle pohjalle uuden yrityksen toiminta alkaa rakentua. Myös kaikki maksuihin, verotukseen ja erilaisiin lakisääteisiin ilmoituksiin liittyvät asiat tulevat varmasti hoidettua ajallaan ja asianmukaisesti.

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpitäjä, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja tarjoamme kirjanpidon reilulla hinnalla alkaen 0€/kk!
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Joskus tilitoimiston vaihtaminen on kannattavaa

Joskus voi käydä myös niin, että yrityksen perustamiskiireiden keskellä eri tilitoimistoja ei tule vertailtua riittävän tarkasti, tai jostakin muusta syystä tulee tehtyä hätiköity tai muuten vain vääräksi osoittautuva valinta. Harkintaa kannattaa toki käyttää myös silloin, kun mieleen alkaa nousta epäilyksiä, mutta mikäli tunne jatkuu ja vahvistuu, on suositeltavaa alkaa etsiä uutta ja omalle yritystoiminnalle paremmin soveltuvaa tilitoimistoa/vaihtoehtoa. Syyt vaihtaa kirjanpitäjää voivat vaihdella tilanteesta riippuen, mutta seuraavaksi käymme läpi tyypillisimpiä yhteistyötä hankaloittavia asioita yrittäjän ja kirjanpitäjän välillä.

tilitoimiston vaihtaminen kyllästynyt yrittäjä

Yleisimmät syyt tilitoimiston vaihtamiseen

  • Yhteydenpidon hitaus ja hankaluus. On ensiarvoisen tärkeää, että kirjanpitäjä on riittävän helposti ja nopeasti tavoitettavissa ja että tieto kulkee sujuvasti ja avoimesti molempiin suuntiin. Mikäli heti alkuun ei löydy molemmille osapuolille sopivaa viestikanavaa ja yhteydenpito takkuaa, on syytä alkaa harkita muita vaihtoehtoja.
  • Kirjanpitäjän ammattitaito ei tunnu olevan täysin ajan tasalla. Lainsäädäntö ja erilaiset ohjeet ja vaatimukset kirjanpitoon liittyen muuttuvat ja päivittyvät jatkuvasti, ja kirjanpitäjän on jatkuvasti kyettävä päivittämään tietojaan ja opettelemaan uutta. Väärät tai puutteelliset tiedot esimerkiksi verotukseen tai ilmoitusten jättämiseen liittyen voivat olla pienyrittäjälle jopa kohtalokkaita, joten kirjanpitäjän on pystyttävä antamaan niihin liittyen ajantasaista ja varmasti oikeaa tietoa.
  • Tilitoimisto ja oman yrityksen toimiala eivät tunnu soveltuvan yhteen. Joskus yrityksen toimialaan voi liittyä niin paljon erikoisuuksia ja poikkeavuuksia, että kirjanpitäjältä vaaditaan todellista perehtymistä ja erityisosaamista, jotta työn pystyy hoitamaan vaaditulla tarkkuudella ja asiantuntemuksella. Mikäli alkaa tuntua siltä, että muuten sinänsä laadukas tilitoimisto ei pysty tarjoamaan riittävän erikoistunutta palvelua, on se vaihdettava johonkin toiseen.
  • Kirjanpitäjäsi ei puhu samaa kieltä kanssasi. Tuntuuko sinusta, että kirjanpitäjäsi vastaukset ovat hepreaa? Yksi yhteistyön tärkeimmistä tekijöistä on kommunikaatio. Tällöin yrittäjällä on myös oikeus vaatia selkokielisiä vastauksia talousasioistaan. UKKO Prolla sinun ei tarvitse olla perillä kirjanpidon termiviidakosta, sillä me puhumme asioista ymmärrettävällä kielellä.

Mikäli siis yllämainituista tai joistakin muista syistä tuntuu, että nykyinen tilitoimisto ei parhaalla mahdollisella tavalla istu oman yrityksen toimintaan, on syytä ryhtyä toimiin. Asiassa ei pidä olla liian kiltti tai ymmärtäväinen, sillä kyseessä on yrityksen kannattavuuteen ja koko tulevaisuuteen merkittävästi liittyvä asia, jolloin tunteiden ei saa antaa vaikuttaa päätöksentekoon. Etukäteen mahdollisesti työläältä tuntuva vaihdos on täysin mahdollista toteuttaa ilman, että se heikentää yrityksen tuottavuutta tai muulla tavoin vaikuttaa sen jatkuvaan toimintaan, ja siihen on myös mahdollista saada neuvoja ja apua.

UKKO Pro tarjoaa turvallista ja helppoa yrittämistä

Jos haluat vaihtaa UKKO Prolle, me hoidamme vanhan tilitoimiston yhteistyön päättämiseen liittyvät rutiinit puolestasi sekä yhteydenpidon vanhan tilitoimistosi kanssa. Sinulle jää vain tehtäväksi rekisteröityä UKKO Pro -palveluun, ja ilmoittaa rekisteröitymisen yhteydessä vanhan tilitoimistosi yhteystiedot sekä halukkuutesi vaihtaa vanha tilitoimistosi UKKO Pro- palveluun. Me hoidamme ikävät asiat puolestasi. Et myöskään maksa kahdesta palvelusta päällekkäin, vaan UKKO Prosta maksat vasta siinä vaiheessa, kun yhteistyö vanhan tilitoimiston kanssa on päättynyt.

Ei murheita kirjanpidon hinnasta

UKKO Pro on jokaiselle yrittäjälle sopivaksi hinnoiteltu digitaalinen tilitoimisto.

Mikäli vaihdat tilitoimistoa, niin kuukausihinta määräytyy yrityksesi tämänhetkisen kumulatiivisen liikevaihdon mukaan. Esimerkiksi, mikäli tämänhetkinen liikevaihtosi on 5 400€, maksat ensimmäiseltä kuukaudelta 20€ + alv. Kuukausihinta nousee 40€ + alv, kun yhteenlaskettu liikevaihtosi yrityksen perustamisesta lähtien saavuttaa 6 000€ rajapyykin. Maksimissaan maksat siis 60€ + alv. Kuukausihinta ei nouse koskaan tätä suuremmaksi. Lisätietoa löydät hinnasto sivulta.

Kiinteä kuukausihinta pitää sisällään kirjanpidon, laskutuksen sekä alv- ja veroilmoitukset. Saat yhdestä palvelusta kaikki, mitä tarvitset yrittämiseen sekä tiedät mistä maksat.

Palvelumme tarkoitus on tehdä yrittäjyydestä helppoa ja turvallista sekä vapauttaa yksinyrittäjä kirjanpidon ja tositteiden käsittelyn aikaa vievistä rutiinitöistä. UKKO Pron avulla kirjanpito on reaaliaikaista, ja kassavirtaa pystyy helposti seuraamaan.

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpitäjä, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja tarjoamme kirjanpidon reilulla hinnalla alkaen 0€/kk!
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Muita artikkeleita aiheesta Kirjanpito: