Arvioitu lukuaika: 0 minuuttia

Näin paljon keikkatyöstä tienaa joulusesonkina – laskutusmäärät enteilevät koronaa edeltävien vuosien tasoa

pikkujouluna laskuttaneiden määrä viikottain

Bilebändit, trubaduurit, taikurit, DJ:t ja koomikot – esiintyvien taitelijoiden vuoden kuumin sesonkin on juuri nyt.

Pikkujoulukausi on monelle esiintyvälle taiteilijalle vuoden vilkkain aika, ja sen vaikutus näkyy myös keikkatyön laskutuksessa. UKKO.fi-palvelun kautta laskutettavien pikkujoulukeikkojen määrä alkaa kasvaa marraskuun puolivälistä lähtien, kun yritykset ja yhteisöt aloittavat pikkujoulukauden vieton. Laskutus on korkeimmillaan joulukuun alussa ja jatkuu kuun loppuun asti.

Pikkujouluihin liittyvä keikkatyö tuo keskimäärin 500 euron tienestin tekijälleen. Pikkujoulun sesonkityöstä tuleva lisätienesti vaihtelee satasen keikoista useiden tuhansien eurojen tapahtumatuotantoihin. Vuosina 2021–2023 pikkujoulusesonkiin liittyvää työtä on selkeästi laskutettu vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana. Tämän vuoden tilastot viittaavat kuitenkin siihen, että pikkujoulukauden keikkatyö on palaamassa koronaa edeltävälle tasolle.

– Tähän mennessä kertyneet laskutustiedot tältä vuodelta vaikuttaisivat siltä, että tänä vuonna olemme saavuttamassa koronaa edeltävän tason pikkujouluihin liittyvissä laskutusmäärissä. Laskujen määrä on nyt korkeampi kuin yhtenäkään vuonna koronan jälkeen tähän aikaan. Keskimääräisistä laskutussummista on hauska huomata, että valokuvaajat ovat osanneet nostaa hintojaan vuosien varrella, kertoo analyytikko Petteri Kaikkonen UKKO.fi:ltä.

Pikkujoulusesonki työllistää erityisesti muusikoita, laulajia, esiintyviä taiteilijoita, tiskijukkia, näyttelijöitä, juhlapalveluissa keikkatyötä tekeviä, valokuvaajia, tanssijoita, järjestysmiehiä, catering-työntekijöitä, äänitarkkailijoita ja valaistusmestareita.

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

  • Ajankohtaista Asiakaspalvelussa puhelimeen vastaa myös Teemu

    Olen Teemu, savolainen Helsingissä jo toistakymmenettä vuotta. Tervehdys! Toimin pitkään lastenhoitajana päiväkodeissa ympäri pääkaupunkiseutua, mutta tuumailin sitten kaipaavani vaihtelua ja ryhtyväni opiskelemaan toiselle alalle. Päädyin Suomen Liikemiesten Kauppaopistoon kouluttautumaan merkonomiksi finanssialalle asiakaspalvelun – ja myynnin koulutusohjelmasta, sillä olen aina rakastanut numeroita ja tykkään toimia ihmisten kanssa. Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt parissa eri vakuutusyhtiössä vakuutuskorvauskäsittelijänä sekä vakuutusmyyntineuvottelijana. Huomasin UKKO.fi:n hakevan uutta…

    Lue lisää
  • Ajankohtaista Itkonen & Hynynen-videosarjan 3. osa: “Kevytyrittäjyys sopii nuorille”

    UKKO.fi:n uusi videosarja avaa nuorien kevytyrittäjien elämää! Sarjaa luotsaa kaksi 17-vuotiasta kevytyrittäjää, Aatu Itkonen ja Jari Hynynen. Alkuun kolmesta videosta koostuva sarja antaa vinkkejä nuorena kevytyrittäjänä toimimiseen eri näkökulmista. Kuinka kannattavaa kevytyrittäjyys on opiskelijalle? Mitä nuoren kevytyrittäjän olisi hyvä huomioida? Entä kuinka yhdistää koulu ja työt? Julkaisemme uuden videon viikoittain joulukuussa – tilaa siis UKKO.fi YouTube ja seuraa blogia! Alku…

    Lue lisää
  • Ajankohtaista Näin pääset alkuun Youtubessa – poimi tästä vinkit videon tekemiseen

    Edellisessä Youtube-aiheisessa blogissa Älä pelkää Youtubea annoimme askelmerkit videomarkkinoinnin aloittamiseen. Olet ehkä jo ehtinyt luoda Google-tilin ja Youtube-profiilin itsellesi – hyvä, nyt voidaan ryhtyä tuumasta toimeen. Jaamme tässä blogipostauksessa vinkkejä, miten pääset alkuun Youtubessa. Myös videoiden tekemisessä hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Taustatyöhön kannattaa käyttää aikaa, jotta lopputulos erottuu edukseen. Ensimmäiset stepit Alkuun päästäkseen on hyvä miettiä, kenelle video suunnataan,…

    Lue lisää