Arvioitu lukuaika: 0 minuuttia

Näin paljon keikkatyöstä tienaa joulusesonkina – laskutusmäärät enteilevät koronaa edeltävien vuosien tasoa

pikkujouluna laskuttaneiden määrä viikottain

Bilebändit, trubaduurit, taikurit, DJ:t ja koomikot – esiintyvien taitelijoiden vuoden kuumin sesonkin on juuri nyt.

Pikkujoulukausi on monelle esiintyvälle taiteilijalle vuoden vilkkain aika, ja sen vaikutus näkyy myös keikkatyön laskutuksessa. UKKO.fi-palvelun kautta laskutettavien pikkujoulukeikkojen määrä alkaa kasvaa marraskuun puolivälistä lähtien, kun yritykset ja yhteisöt aloittavat pikkujoulukauden vieton. Laskutus on korkeimmillaan joulukuun alussa ja jatkuu kuun loppuun asti.

Pikkujouluihin liittyvä keikkatyö tuo keskimäärin 500 euron tienestin tekijälleen. Pikkujoulun sesonkityöstä tuleva lisätienesti vaihtelee satasen keikoista useiden tuhansien eurojen tapahtumatuotantoihin. Vuosina 2021–2023 pikkujoulusesonkiin liittyvää työtä on selkeästi laskutettu vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana. Tämän vuoden tilastot viittaavat kuitenkin siihen, että pikkujoulukauden keikkatyö on palaamassa koronaa edeltävälle tasolle.

– Tähän mennessä kertyneet laskutustiedot tältä vuodelta vaikuttaisivat siltä, että tänä vuonna olemme saavuttamassa koronaa edeltävän tason pikkujouluihin liittyvissä laskutusmäärissä. Laskujen määrä on nyt korkeampi kuin yhtenäkään vuonna koronan jälkeen tähän aikaan. Keskimääräisistä laskutussummista on hauska huomata, että valokuvaajat ovat osanneet nostaa hintojaan vuosien varrella, kertoo analyytikko Petteri Kaikkonen UKKO.fi:ltä.

Pikkujoulusesonki työllistää erityisesti muusikoita, laulajia, esiintyviä taiteilijoita, tiskijukkia, näyttelijöitä, juhlapalveluissa keikkatyötä tekeviä, valokuvaajia, tanssijoita, järjestysmiehiä, catering-työntekijöitä, äänitarkkailijoita ja valaistusmestareita.

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

  • Ajankohtaista Mikä ihmeen UKKO?

    ”Mikä ihmeen UKKO.fi?” Tämä kysymys nousee mieleen lähes kaikille, jotka kuulevat yrityksemme nimen ensimmäistä kertaa. Nyt on aika nostaa kissa pöydälle ja paljastaa suuri totuus. Asiaa kysellään meiltä lähes päivittäin, joten lienee parempi vastata julkisesti teille kaikille. Tässä yleisimmät virheelliset olettamukset, jotka liittyvät palvelumme nimeen: UKKO.fi ei ole vain miehille suunnattu palvelu. Emme syrji ketään. UKKO.fi ei ole Ukko ylijumala, ukkosen herra. Emme valitettavasti hallitse säätä. UKKO.fi-hahmon…

    Lue lisää
  • Ajankohtaista Kävimme YrittäjäTV:ssä avaamassa kevytyrittäjyyden ja y-tunnuksellisen yrittäjyyden eroja

    UKKO.fi:n toimitusjohtaja Sami Ranta kävi lokakuussa YrittäjäTV:n haastattelussa Pasilassa. Puolituntisen keskustelun aiheena oli "Milloin yrittäjä tarvitsee y-tunnuksen?". Mikael Vuorisen asiantuntijahaastattelussa pohdittiin yrittäjyyden aloittamista monesta eri näkökulmasta ja annetaan vastauksia muun muassa siihen, että millainen yritysmuoto kannattaa valita ja sopii kenellekin. Katso jakso YrittäjäTV:stä. YrittäjäTV on uusi podcast-sarja ja osa Puhemediaa. 

    Lue lisää
  • Ajankohtaista Naisyrittäjän euro on 85 senttiä – näissä tehtävissä naisyrittäjät tienaavat miesyrittäjiä paremmin

    Naistenpäivän kunniaksi haluamme nostaa esille naisyrittäjyyttä ja tarjota UKKO-datan pohjalta ajantasaisen katsauksen aiheeseen. Naisyrittäjien määrä UKKO.fi palveluiden käyttäjänä ja toiminimiyrittäjinä on kasvussa koronavuosien jälkeen. Vertasimme nais- ja miesyrittäjien tuntihintoja ja saimme selville, että vuonna 2023 naisyrittäjän euro on 85 senttiä eli 15 % pienempi kuin miesyrittäjän. Nais- ja miesyrittäjien välinen ero on kasvanut hieman viime vuodesta, jolloin ero oli 13…

    Lue lisää