Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Kerttu Komulainen päätti valjastaa sisällöntuotannon tietotaitonsa kevytyrittäjänä

viikon-kevytyrittaja-kerttu-komulainen

Hei! Olen Kerttu, 29- vuotias kuhmolainen nainen.

Olen ammatiltani luonto-ohjaaja. Olen opiskellut myös muotoilua, mutta jätin koulun kesken. Valokuvausta olen harrastanut 7 vuotta, joten pikkuhiljaa uskallan kutsua itseäni myös valokuvaajaksi. Lisäksi olen pitänyt luontoaiheista blogia pari vuotta.

Mitä teet?

Kevytyrittäjänä teen kaikenlaista sisällöntuotantoa, enimmäkseen pienten yritysten someen ja kotisivuille.

Yrittäjän halutessa otan hänen somekanavansa kokonaan hallintaani, jotta yrittäjä itse saa keskittyä niihin “varsinaisiin” töihin. Otan mainoskuvia, kirjoittelen FB-julkaisuja ja blogimerkintöjä sekä päivitän Instagramia.

Alussa analysoin, millaista sisältöä yritys tarvitsisi. Kerron ideani yrittäjälle ja jos hän pitää niitä hyvinä, ryhdyn tuottamaan materiaalia. Tarkoituksena on kasvattaa yrityksen myyntiä, uskottavuutta ja näkyvyyttä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Normaalisti työskentelen talvet turistioppaana ja kesät baarimikkona. Olin miettinyt kevytyrittäjyyttä jo kauan, mutta rohkeus ei meinannut riittää.

Sitten tuli korona, joka vei työt. Päätin, että olkoon korona minulle se potku persauksille, mitä tarvitsin – nyt jos koskaan on aika kokeilla itsensä työllistämistä! Blogia pitäessä on tullut opiskeltua digimarkkinointia, joten päätin valjastaa tietouteni yrittäjien auttamiseen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Teen töitä enimmäkseen kotoani käsin. Syön aamiaisen, sitten teen yleensä somepäivitykset.

Saatan lähteä kesken työpäivän käymään metsässä inspiraatiokävelyllä, jos tuntuu, että ajatus ei kulje. Iltapäivällä palaan koneelle ja kirjoittelen lisää. Saatan tehdä töitä vähän miten sattuu pitkin päivää, joskus illallakin.

Kevytyrittäjänä minun ei tarvitse pakottaa aivojani luomaan silloin, kun sieltä ei saa mitään irti, vaan töitä tulee tehtyä “luonnollisemmin.” Tämä tekee työnteosta paljon mielekkäämpää, ja uskon sen näkyvän myös lopputuloksessa!

Joskus täytyy lähteä johonkin paikan päälle kuvaamaan; silloin koko päivä menee yrittäjän kanssa touhutessa, ihan kuin kenellä tahansa valokuvaajalla.

valokuva metsästä

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Kun saan tehdä omaa juttuani omassa tahdissani ja saan käyttää luovuuttani. Kaikki minuun yhteyttä ottaneet yrittäjät ovat aivan mahtavia tyyppejä, ja molemmat osapuolet kuuntelevat toistensa ideoita!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Seuraavaksi haluan opetella videoiden tekoa. Olemmekin menossa kaverini kanssa ensi viikolla Kolille kuvaamaan tubesarjaa, jossa kerrotaan Suomen muinaisuskosta.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Kevytyrittämistä harkitseville: Lähtekää rohkeasti kokeilemaan! Tulette yllättymään, kuinka paljon kannustusta saatte ja kuinka helppoa homma loppujen lopuksi on.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Capturing dreams and a journey from Poland to Finland

    Klaudia Cieplinska is a visual storyteller whose narrative revolves around the realms of entrepreneurship and photography. Her journey as an entrepreneur began in 2014, when she decided to turn her inner passion for photography into a thriving business. The story originated in Poland and continued successfully as she reached Finland, and founded her company, Musta Mäki Media. However, entrepreneurship wasn’t…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Annina kipuili yrityksensä keulakuvana olemista, mutta sitten uskaltamisesta seurasi tuhansien kiitosten vyöry

    Menestynyt nurmijärveläinen kynttiläyrittäjä Annina Rosenström piiloutui vuosien ajan tuotteidensa taakse, kunnes hän päätti ettei anna pelon sanella tekemisiään. Matka tähän pisteeseen oli pitkä. Annina Rosenström, 37, painoi nappulaa ja julkaisi kuvan itsestään Candle Light Story -yrityksensä Instagram-tilille. Kuvassa Rosenström kävelee hymyillen puhtaiden hankien reunustamaa kävelytietä ja pitelee tunikansa reunoista kiinni. Vaaleilla kutreilla istuu näyttävä kukkaseppele, valkoisia kerberoita ja vaaleanpunaisia ruusuja.…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Santeri Sorasahi tekee sivutyönään juuri sitä mitä eniten rakastaa

    Kuka olet? Olen Santeri Sorasahi, 24-vuotias tradenomi, PT-opiskelija ja fitness-urheilija. Alunperin tamperelainen Kiinan kautta PK-seudulle koukannut intohimoinen somettaja ja terveellisten elämäntapojen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestajapuhuja. PT-opinnoista valmistun toukokuussa 2019, mutta teen niitä töitä jo nyt. Mitä teet? Tarjoan personal trainer -palveluita ja valmennusta kaikille lähtötasosta ja tavotteista riippumatta. Ominta osaamisalaani on kuntosaliharjoittelu, painon pudottaminen ja lihasmassan kasvattaminen. Minulla on etävalmennettavia,…

    Lue lisää