Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

“Vaihtelu ja luovuus ovat työssäni hienoa” – livekuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä Aino Sutinen

viikon-kevytyrittaja-Aino-Sutinen

Aino Sutinen, helsinkiläinen livekuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä.

Mitä teet?

Teen asiakkaille livekuvituksia tapahtumiin sekä erilaisia asioita selittäviä infosarjakuvia. Teen myös tavallisia kuvituksia ja esimerkiksi karikatyyrimuotokuvia, videopiirrosta ja käsintekstausta. Olen erikoistunut yhdistämään tietoa, dokumentointia, viestintää ja huumoria työssäni.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen tehnyt sarjakuvia kauemmin ja sarjakuvablogini kautta aloin tallentaa itseäni kiinnostavia puhetilaisuuksia sarjakuva-/livekuvitusmuotoon. Huomasin tällaisen nopean, keskittymistä vaativan muistiinpanopiirtämisen sopivan itselleni ja pian aloin saada asiakkaita blogini ja verkostojeni kautta.

Dokumentaarinen sarjakuva ja infosarjakuva kiinnostavat itseäni myös ja olen opettanutkin niiden ja matkasarjakuvien tekemistä Sarjakuvakeskuksella Helsingissä.

Aino Sutinen kuvitus

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Teen erilaisia asioita lomittain: livekuvituksia, tilaussarjakuvia, lehtisarjakuvia, omaa luovaa työtä, kuvituksia ja kirjoja. Lisäksi teen osa-aikaisesti järjestötiedotustöitä ja päätoimitan Sarjainfo-kulttuurilehteä. Piirrän ja kirjoitan, pidän työhuonetta siellä missä milloinkin tarvitaan, kun en ole valopöytäni ääressä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Rakastan sarjakuvaa ja uskon, että siinä on paljon käyttämätöntä potentiaalia myös tiedonvälityksessä. Vaihtelu ja luovuus ovat työssäni hienoa. Tapahtumia livekuvittaessa aika menee siivillä ja aina oppii uutta. Tykkään piirtää mallista ja mielikuvituksesta, tehdä tutkimusta, välittää informaatiota visuaalisesti ja keksiä vitsejä.

Aino Sutinen livekuvitus

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Pyrin aina kehittämään itseäni piirtäjänä, kirjoittajana ja viestijänä. Kokeilen uusia välineitä ja lähestymistapoja. Kehittelen erilaisia tyylejä erilaisiin käyttötarkoituksiin, mutta en halua matkia muiden tekemiä asioita vaan luoda jotain omaa. Sivistän itseäni, luen kirjoja, opiskelen kieliä ja matkustelen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Yhteydenottoja ja kontakteja voi tulla yllättävistä paikoista, kun verkostoituu!

Tutustu Ainon kotisivuihin ja hänen töihinsä:

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: