Viikon kevytyrittäjä Mikael toteuttaa unelmiaan graafisen suunnittelun parissa – “saan valtavia onnistumisen fiiliksiä”

viikon-Kevytyrittäjä-Mikael-Heinz

Kuka olet?

Mikael Heinz, 31-vuotias kiemuraviiksinen taiteilija Vaasasta.

Mitä teet?

Olen päätynyt elämän eri mutkien kautta Vaasan Setlementtiyhdistyksen tarjoamaan kuntouttavaan työtoimintaan. Hienointa on kuitenkin se, että saan samalla toteuttaa työunelmiani tekemällä graafisen alan töitä (mainoksia, nettisivujen ulkoasu) kevytyrittäjänä.

Pääosin olen tehnyt mainoksia (standi yms.) vaasalaiselle kahvilalle sekä nyt viimeisimpänä olen päivittänyt heidän kotisivujensa ulkoasun.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Taisin nähdä televisiossa UKKO.fi:n mainoksen, joka herätti mielenkiintoni. Rupesin tutkimaan, mistä on kysymys ja riemuhan siitä syntyi. Kevytyrittäjänä saan tehdä töitä oman jaksamisen puitteissa, valita työajat ja saada valtavia onnistumisen fiiliksiä.

Näin saan myös helpolla tavalla maksettua verot ja kannettua oman korteni kekoon yhteiskunnassamme. Näin voin stressittömästi “kasvattaa” yrittäjyyttäni ja harjoitella, kunnes ehkä jonain päivänä työtä on tarjolla niin, että voin siirtyä kokopäiväisesti graafikoksi.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Iltaihmisenä työtekoni tuppaa yleensä menemään päivän ehtoopuolelle ja “yövuoroja” tulee tehtyä. Työnteon määrä riippuu asiakkaan kanssa sovitusta deadlinesta ja päivän muista askareista. Toisina päivinä saan tehtyä enemmän, toisina vähemmän.

Se kevytyrittäjyydessä onkin mahtavaa, ettei tarvitse orjallisesti katsoa kelloa, vaan voi mennä myös fiiliksen mukaan; aikatauluista tietysti kiinni pitäen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Saan toteuttaa luovaa itseäni. Olen leikkinyt kuvankäsittelyohjelmilla jo yläasteelta asti ja muutenkin aina tykännyt piirtää. Näin saan yhdistettyä työn ja huvin. Onnistumisen tunteet ovat mahtavia silloin, kun joutuu ensin funtsimaan asiakkaan materiaalin puitteissa työtä, ja saa sitten nähdä hymyn asiakkaan kasvoilla ja kuulla sanat: “Oi, että kun tuli hieno!”.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Graafisessa osaamisessa. Usein vain mielikuvitus on teoreettisena rajana, mutta oma osaaminen ei aina välttämättä kohtaa, joutuu esimerkiksi YouTube-tutoriaalien kautta opettelemaan uusia juttuja, joita haluaa tehdä asiakkaan työhön.

Myös oman osaamisen markkinointi on asia, joka vaatii tietynlaisia taitoja ja niissäkin on totta kai kehittämisen varaa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Kehittäkää taitojanne, harjoitelkaa, ylittäkää tämän hetkinen osaamisenne ja muistakaa markkinoida itseänne mahdollisimman monen eri kanavan kautta!

Mikaelin valittuja töitä voit käydä kurkkaamassa täällä!

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Rakennusmestari Eero Mononen, 72, löysi kevytyrittäjyydestä toimivan ratkaisun – ”hyvän rakentamisen tavoite on yhteinen”

  Outokumpulaisella rakennusmestarilla Eero Monosella riittää työtä rakennustyön valvonnassa. Eläkkeelläkin on mukava jatkaa työntekoa kevytyrittäjänä, kun voi keskittyä siihen, mitä parhaiten osaa ja paperiasiatkin hoituvat vaivattomasti. Mononen, 72, näkee työnsä jäljen kaikkiaan noin 500 kohteessa, valtaosan niistä Joensuun seudulla. Yli 50 työvuoden aikana hän on ehtinyt olla monessa mukana. ”Jo 10-vuotiaana olin kirvesmiehenä toimineen isän mukana työmailla. Myös ukki oli moniosaava…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tea Sirén on englannin kielen ammattilainen, joka työllistää itsensä taidollaan

  Kuka olet? Olen Tea, 26-vuotias englannin kielen taitaja. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja englannin opettaja; lisäksi olen eläinrakas, liikunnasta nautiskelija ja elokuvafriikki. Mitä teet? Olen tehnyt UKKO.fi:n kautta suomi–englanti-käännöstöitä muun muassa muotialan yritykselle. Opetan myös englantia yksityisesti kaikille eri ikäisille, jotka haluavat syystä tai toisesta ekstrapreppausta. Opetan esimerkiksi aikuisia, jotka haluavat parantaa englantiaan työelämää varten ja nuoria, jotka reenaavat yo-…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä on visualistiksi opiskellut Annika, jolla on monta ammattia

  Kuka olet? Olen Annika, 25-vuotias salolainen nainen. Asun avopuolisoni ja koirani kanssa. Olen juuri valmistunut koulusta visualistiksi ja koitan selvittää mahdollisuuksiani ja taitojani työelämässä, niin palkallisena kuin kevytyrittäjänä. Pohjalla on myös myynnin ammattitutkinto sekä lähihoitajan koulutus. Mitä teet? Olen töissä Kultajousessa osa-aikaisena työntekijänä, viikonloppuöisin ravintolassa karaokejuontajana ja kevytyrittäjänä teen kaikkea mitä koulutukseeni kuuluu. Teen kuvauskeikkoja, markkinointisuunnittelua, uuden logon suunnittelua yritykselle…

  Lue lisää