Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Jyri Tirroniemi luo uutta ja korjaa vanhaa

viikon-kevytyrittaja-jyri-tirroniemi

Olen Jyri Tirroniemi, 22-vuotias maanrakennuksen ja LVI-asennuksen ammattilainen.

Mitä teet?

Työskentelen UKKO.fi-palvelun kautta erilaisissa maanrakennustöissä ja LVI-asentajana. Teen töitä sekä yksityisille asiakkaille että yrityksille.

Pääsääntöisesti minun tulee ajettua kaivinkonetta ja pyöräkonetta. LVI-asennuksia suoritan myös pienessä mittakaavassa; teen esimerkiksi tiskikoneiden asennuksia, hanan vaihtoja ja erilaisia korjaustöitä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Ryhdyin kevytyrittäjäksi, koska haluan olla niin sanotusti oman itseni herra ja tehdä juuri sitä työtä, mitä tahdonkin.

UKKO.fi -palvelun kautta kevytyrittäminen on erittäin helppoa ja vaivatonta!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäiväni alkaa kuuden tai seitsemän aikaan aamulla. Yleensä aamu alkaa koneen tarkastelulla; varmistan, että kaikki on kunnossa. Työpäivän aikana suoritan maanrakennustöitä kaivinkoneella ja pyöräkoneella. Mikäli työmaa on sopiva, teen siellä myös LVI-töitä.

Kehittämistä löytyy aina asiassa kuin asiassa. Aina tulee eteen jotain uutta ja mielenkiintoista.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Omasta mielestäni hienointa työssäni on, että saan nopeasti näkyvää aikaan. Saan toteuttaa itseäni ja tehdä töitä niin sanotusti omalla silmällä. Hyvä asiakaspalaute on myös hienoa ja antaa minulle lisää energiaa työntekoon.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Kehittämistä löytyy aina asiassa kuin asiassa. Aina tulee jotain uutta ja mielenkiintoista eteen. Mielestäni aina on parantamisen varaa; se myös jollain tapaa motivoi entistäkin enemmän, kun kehittää itseään uusissa tehtävissä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Muille kevytyrittäjille toivotan myös työntäyteisiä päiviä. Tehkää sitä työtä, josta pidätte!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat “Joskus unohdan, että teen tärkeää ja arvokasta työtä” – Kevytyrittäjä ja valokuvaaja Teemu Parta

    Olen Teemu, osa-aikainen valokuvaaja, perheenisä sekä pesäpallo- ja jääkiekkofani Kouvolasta. Mitä teet? Olen prosessinhoitajana UPM:llä. Olen valokuvannut “aina”, siis noin 20 vuoden ajan. RC-lennokit on läheisesti harrastuksissa myös. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Jossain vaiheessa opetin valokuvausta kansalaisopistolla ja kuvauksia kyseltiin suuntaan jos toiseen. Mietin, että miksei kysyntää voisi kokeilla myös kevytyrittäjänä. Sitten aloin googletellen selvittää, millaisia kokemuksia ihmisillä on kevytyrittäjyydestä ja…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Kääntäjä Aino vaihtoi palkkatyöstä freelanceriksi: ”Tämä on hyvin antoisaa”

    Kielet kiinnostivat turkulaista Aino Halmea aina, ja hän lähti opiskelemaan niitä myös yliopistoon. Siellä kääntäjän työ alkoi tuntua hänelle uravaihtoehdoista kaikkein omimmalta. Nyt hän tekeekin englannin kielen kääntäjän ja kielentarkastajan töitä kevytyrittäjänä, ja nauttii työstään: ”Oli hienoa huomata, että työt voi saada rullaamaan, vaikka ne tekisi omasta olohuoneesta käsin!” Aino suosittelee itsensä työllistämistä muillekin työtavasta kiinnostuneille, mutta huomauttaa, että palautuminen…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Freelancer sisällöntuottaja Anna-Katariina: "Jokainen kevytyrittäjänä laskutettu työ vie minua kohti unelmaani"

    UKKO-kevytyrittäjä Anna-Katariina Maksimoff toimii päivätyönsä ohessa sisällöntuottajana ja toimittajana. Muille alan freelancer-töistä kiinnostuneille hän haluaa huomauttaa, että eteen saattaa tulla keikkoja miltä aihealueelta tahansa; siksi kannattaa varautua jatkuvaan taustatyöhön, asioiden selvittelyyn ja uuden opetteluun. Hei! Olen Anna-Katariina, 29-vuotias tamperelainen sisällöntuottaja, jonka juuret ovat journalismissa ja mieli tiukasti markkinoinnissa. Päivätyönäni teen asiakasviestintää, ja kevytyrittäjänä työni koostuvat sisällöntuotannosta ja toimittajan töistä. Kirjoitan…

    Lue lisää