Melina Aikala on projektijohtaja, joka nauttii toimeksiantajiensa vaihtuvuudesta

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-melina-aikala

Kuka olet?

Olen projektipäällikkö, tuottaja, freelancer, äiti, vaimo, tytär, sisko, ystävä sekä Airbnb-superhost.

Oikeastaan kaikki alat tarvitsevat satunnaisesti projektijohtajaa, joka hoitaa sovitut asiat maaliin tehokkaasti. Resurssit eivät aina riitä talon sisällä ja silloin minua tarvitaan.

Mitä teet?

Olen ulkoistettu projektijohtaja ja teen tällä hetkellä töitä tapahtumatoimistoille sekä mainostoimistoille.

Voisin hyvin kuvitella tekeväni projektiluonteisia töitä myös muille aloille. Toivon saavani myös töitä tuottajana filmiyhtiöille. Oikeastaan kaikki alat tarvitsevat satunnaisesti projektijohtajaa, joka hoitaa sovitut asiat maaliin tehokkaasti. Resurssit eivät aina riitä talon sisällä ja silloin minua tarvitaan.

Hoidan agendat palavereihin, olen aktiivisesti läsnä palavereissa, kirjoitan muistiot sekä teen ”to do” -listat alkuviikosta ja statuslistat loppuviikosta. Pidän siis huolen aikatauluista, budjeteista sekä sovituista asioista.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen 20 vuotta pyörinyt toimistoissa sekä käyttänyt työmatkoihin noin kaksi tuntia päivässä. Onko siinä järkeä, kun työt voi hoitaa missä vain? Koen työni mielekkäämmäksi, kun voin tehdä projekteja eri työnantajille. Opin valtavasti jokaisesta toimeksiannosta ja näitä kokemuksia voin jakaa muiden kanssa.

Koen, että tämä vapaus kaikessa mitä teen ei uuvuta, vaan päinvastoin – se antaa voimavaroja!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei ole!

Kohtaan ihmisiä, osallistun palavereihin, Skype, Teams, Trello etc. Kirjoitan agendoja, muistioita, statuksia, mietin prosessiaikatauluja Exceliin ja rakennan presentaatioita Powerpointiin. Hoidan lisäksi kilpailutukset, alihankinnat, kustannusarviot, laskutukset sekä jälkimarkkinoinnin. Luonnollisesti teen myös uusasiakashankintaa itselleni, jotta töitä olisi riittävästi myös tulevaisuudessa.

Melina Aikala kuva 2

Ehdin myös nauttia luonnosta ja liikkua sekä antaa huomiota perheelleni. Tiskit ja pyykit hoituvat työpäivän ohessa ketterästi. Lomailen, kun työtilanne antaa sille myöten. Toisaalta en ole loman tarpeessa samalla lailla kuin ennen. Koen, että tämä vapaus kaikessa mitä teen ei uuvuta, vaan päinvastoin – se antaa voimavaroja.

Rohkeus tehdä asioita ja laittaa itseni epämukavuusalueelle on tärkeää.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

VAPAUS! Voin aikataluttaa omaa työtäni ja vapaa-aikaani sekä toimia joustavasti myös perheen ehdoilla. Saan voimavaroja siitä, että tapaan uusia ihmisiä ja tutustun uusiin aloihin ja brändeihin.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Jokainen kohtaaminen ja tilanne opettaa itselleni uutta. Kehityn ja opin, kun olen avoin ja rehellinen. Rohkeus tehdä asioita ja laittaa itseni epämukavuusalueelle on tärkeää.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Ole rohkea ja laita itsesi epämukavuusalueelle! En koskaan valitse vaihtoehdoksi sitä tuttua ja turvallista – se ei kehitä minua. Meillä on tuntosarvet, käytä niitä!

Ota yhteyttä Melinaan ja tilaa hänet vetämään projektiasi!

Melinan tavoitat mailiste:

 • melina.aikala@gmail.com
 • melina.aikala@superson.fi
 • melina@sisters.fi.

Löydät hänet myös LinkedInistä.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yrittäjä-Erkin tarina

  Tässä on Erkki. Erkki on ahkera suomalainen rakennusmies. Harrastaa vapaa-ajallaan mökkeilyä ja kalastusta. Tai harrasti aikaisemmin. Nykyään Erkki on oikea yhteiskunnan tukiranka. Erkki perusti yrityksen rakennusalalle. Erkki on yksi niistä ihmisistä, jotka tulevat pelastamaan tämän maan. Erkki ja kymmenet tuhannet muut pienyrittäjät tulevat työllistämään seuraavien vuosikymmenten aikana yhä kasvavan joukon suomalaisia. Isot yritykset ”tehostavat toimintojaan”, mutta Erkki se vaan palkkaa lisää…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat “Toimittaja tai tiedottaja ei ole enää vain kirjoittaja, vaan moniosaaja” – Sirpa Pääkkönen

  Sirpa Pääkkönen, freelancer-toimittaja, yhteiskuntatieteiden maisteri, humanistististen tieteiden kandidaatti Helsingistä. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Työskentelin Helsingin Sanomissa yli 30 vuotta monella eri osastolla. Pitkän toimittajan uran jälkeen siirryin viime syksynä freenlaceriksi. Nyt yksi työni on ammattimainen blogin kirjoittaminen. Tällä hetkellä kirjoitan kahta eri blogia. Mitä teet? Oman blogini Taidetta, tarinoita, journalismia perustin jo syksyllä 2015. Siinä on ilmestynyt pari sataa lähinnä taidetta,…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Taru aloitti kevytyrittäjyyden opintojen ohella – “Tätä tulen käyttämään jatkossakin”

  Kuka olet? Olen 32-vuotias iloinen kevytyrittäjänaisen alku Lahdesta. Harrastan crossfittia, ulkoilua ja käyn silloin tällöin kuntosalilla. Mitä teet? Opiskelen koulutetuksi hierojaksi Vierumäen urheiluopistolla ja teen samanaikaisesti hierontoja EMA Sportilla Lahdessa. Joulukuun puolessa välissä valmistun ja tarkoitus olisi jatkaa hommia sivutyönä ainakin nyt aluksi. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Alkuvuodesta, kun olin EMA Sportilla kuntonyrkkeilyn alkeiskurssilla, tiedustelin EMA:n omistajalta olisiko heillä tarvetta hierojalle…

  Lue lisää