Looking for courier specific details?

Bloggaaja- ja mainostulot helposti tilillesi

Aiheuttaako blogitulojen verotus päänvaivaa? Haluaisitko keskittyä sisältöön, eikä byrokratia innosta? Liity käyttäjäksemme maksutta – hoidamme asiakkaidesi laskutuksen, ja saat rahat itsellesi helposti!

  • Helppo ja vaivaton laskutus
  • Hoidamme kaikki ilmoitukset ja maksut
  • Ei aloitus- tai kuukausimaksuja
  • Rekisteröidy ilmaiseksi!

Bloggaaja – Näin tienaat rahaa blogillasi – laillisesti!

Blogin pitäminen on hauska harrastus, josta muutamat onnekkaat ovat Suomessakin saaneet ammatin. Harva voi elättää itsensä blogin kirjoittamisella, mutta kaikki voivat tienata sillä pienempiä tai isompia lisätuloja. Kerron nyt miten saat blogistasi mainostuloja laillisesti.

Mainostulot

Blogeissa olevat mainokset voidaan jakaa kolmeen osaan:

1. Suora yhteistyö mainostajan kanssa

Mainostajat ottavat usein suoraan yhteyttä bloggaajiin ja tarjoavat erilaisia yhteistyömalleja. Mainostaja voi tarjota ilmaisia tuotteita tai rahaa omien tuotteidensa esilletuomisesta. Palkkioiden koko riippuu yleensä blogin suosiosta sekä bloggaajan omista neuvottelutaidoista. Kannattaa aina kysellä ensimmäisen tarjouksen jälkeen vähän kovempia palkkioita tai vaikkapa tuotteita arvottavaksi blogin lukijoille.

Suorassa yhteistyössä parasta on se, että rahat saa heti. Tämä on toisaalta sopimusten negatiivinen puoli. Saatat tuottaa mainostajalle kymmenien tuhansien myyntiä vuosien ajan ja saat tästä vain yhden kertakorvauksen.

Verot ja byrokatia
Bloggaajan tulee aina ilmoittaa tekstissään, jos hän tekee mainosyhteistyötä. Kuluttaja-asiamies on antanut oman ohjeensa blogimainontaan: Piilomainonta blogeissa kielletty.

Mainostuloista tulee myös ilmoittaa verottajalle omassa henkilökohtaisessa veroilmoituksessa. Vaihtoehtoisesti voit myös laskuttaa mainostajaa UKKO.fi:n kautta, jolloin me hoidamme byrokratian ja paperityöt.

2. Affiliate-mainonta

Kumppanuusmarkkinointi eli Affiliate-mainonta tarkoittaa sitä, että mainostaja maksaa sinulle blogisi kautta syntyneestä myynnistä. Laitat blogiisi linkin esimerkiksi Boozt.com-verkkokauppaan ja saat 10% kauttasi tulleiden ostosten arvosta.

Suomessa on useita yrityksiä, jotka tarjoavat Affiliate-mainontaa bloggaajille. Me suosittelemme mm. TradeTracker ja EuroAds affiliate-verkkoja.

Affiliate-mainonnan etu on se, että voit itse valita satojen mainostajien joukosta yritykset jotka sopivat parhaiten omaan blogiisi. Saat myös tuloja vanhoista kirjoituksistasi. Toisaalta Affiliate-mainonnassa et saa rahoja ennakkoon.

Parhaiten Affiliate-mainonta toimii silloin kun lisäät linkin suoraan esittelemäsi tuotteen tuotesivulle. Tämä vaati vaivannäköä, mutta tuottaa myös parhaan lopputuloksen.

Affiliate markkinointi – verotus ja byrokratia
Affiliate-mainonnan tuloista tulee ilmoittaa henkilökohtaisessa veroilmoituksessa.

Suomessa toimivista affiliate-verkoista TradeTrackerilla ja EuroAdsillä on mahdollisuus tulojen tilittämiseen suoraan UKKO.fi:n kautta. Tällöin UKKO.fi hoitaa paperityöt puolestasi ja tilittää nettopalkan tilillesi. Lisätietoja: Affiliate-verkkojen tulot palkkana tilille ilman omaa yritystä.

3. Google Adsense

Adsense on Googlen mainosohjelma. Kun asetat sivuillesi Adsense-koodin, saat sivuillesi automaattisesti kirjoituksen aiheeseen näkyviä mainoksia. Adsense-mainosten etuna on niiden vaivattomuus. Blogiin asetettu mainosbanneri tuottaa tulovirtaa tasaisesti.

Adsense-mainoksista saat tuloja aina klikkausmäärän mukaan. Yhdestä klikkauksesta saatava tulo riippuu mainoksesta. Mainostajat kilpailevat näkyvyydestä huutokauppa-mallin mukaan. Mitä enemmän mainostajia alalla on, sitä kovemman hinnan saat klikkauksesta.

Verot ja byrokratia
Google Adsense tulot ovat myös veronalaista tuloa josta on ilmoitettava omassa veroilmoituksessa. Jos tuloja alkaa olla enemmän, kannattaa niitä varten perustaa toiminimi. Tällöin voit esimerkiksi vähentää yritystoimintaan liittyviä kuluja kirjanpidossasi, ja maksat verot vain voittojen osuudesta.

Katso myös vinkit blogiyhteistöiden hinnoitteluun!

UKKO.fi:tä käyttävät bloggaajat

Olemme tehneet yhteistyötä monien suomalaisten bloggaajien kanssa. Kauttamme onnistuu helposti niin suorien mainosdiilien laskuttaminen, kuin affiliate-tulojenkin tilitys.

Monet suositut bloggaajat ovat jo ottaneet UKKO.fi:n käyttöönsä. Tässä muutama esimerkki: