Looking for courier specific details?

Kirvesmies, laskuta työsi kevytyrittäjänä

Laskuta remontit ja rakennustyöt kevytyrittäjänä – ilman yrittäjän paperitöitä!

Hei! Huomaathan, että emme jatka Internet Explorer -selaimen tukemista rekisteröitymisessä mm. tietoturvasyiden takia. Suosittelemme, että otat käyttöösi jonkun muun selaimen (esim. Microsoft Edge, Chrome, tai Firefox).

Työskentele kirvesmiehenä ja kevytyrittäjänä UKKO.fi:n kautta

Kevytyrittäjyys on helpoin ja nopein tapa saada rahat tilille töistä!

Kirvesmiehen palkkion laskutus on kevytyrittäjänä helpompaa kuin koskaan

Pyysikö tutun tuttusi taas palvelusta? Ymmärtäähän sen – taitosi ovat korvaamattomat! Älä kuitenkaan tee pimeitä keikkoja, vaan anna UKKO.fi:n hoitaa byrokratia puolestasi.

Kevytyrittäjänä et tarvitse omaa yritystä, vaan voit laskuttaa yksityishenkilönä. Me hoidamme puolestasi verot, vakuutukset, lakisääteiset ilmoitukset ja muut paperityöt.

 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin
 • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
 • Saat rahat tilille
 • Et ole kirjanpitovelvollinen
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa

Palvelumme käytön aloittaminen on ilmaista ja maksat vain palkan nostamisen yhteydessä. Käy tutustumassa hinnastoomme.

Kuulostaako hyvältä? Hienoa, selaa alaspäin ja lue lisää!

UKKO.fi sopii loistavasti kirvesmiehen töitä tekeville!

Teetkö jo töitä kirvesmiehenä  tai haaveiletko niistä – joko sivutyönä tai kokoaikaisesti? Jos haluat itse päättää asiakkaistasi ja aikataulustasi sekä hinnoitella työsi itse, on palvelumme sinua varten.

 • Et tarvitse omaa y-tunnusta
 • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle ne teet ja mihin hintaan
 • Saat palkkaa
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa
  UKKO.fi hoitaa byrokratian puolestasi
 • Maksat meille palvelumaksun vain silloin, kun sinulla on ollut keikkoja – kiinteitä kuluja ei ole

Kevytyrittäjyys on joustava työmuoto, joka mahdollistaa helpon yrittäjämäisen toiminnan. Se  sopii hyvin toimeksiantosuhteissa tehtäviin työkeikkoihin; voit sopia työsuorituksista ja hinnoista itse kulloisenkin toimeksiantajasi kanssa.

Saat vapauden toimia omilla ehdoillasi varmistuen samalla, että laskutukseesi liittyvät maksut ja ilmoitukset tulevat hoidetuiksi. Koska me hoidamme paperityöt, jää sinulle enemmän aikaa keskittyä itse työhön.

Aloita kevytyrittäjänä jo tänään!

1. Tee työt2. Luo lasku3. Saa palkkaa

Näin helppoa se kevytyrittäjänä on! Me huolehdimme verot, vakuutukset ja paperityöt. Sinä teet sitä minkä osaat parhaiten.
Aloita kevytyrittäjänä nyt!

Kirvesmiehen työ – millaista se on, kuinka siihen pääsee?

Nimitys ”kirvesmies” juontaa vanhoilta ajoilta, jolloin kirves oli taloja rakentavan miehen tärkein työkalu. Vaikka ammattinimike on säilynyt, on työnkuva muuttunut: nykyisin kirvesmies on rakennustyöntekijä, joka tekee hyvin monenlaisia puurakennustöitä.

Työnimikkeen alla työskentelee sekä naisia että miehiä.

Kirvesmies voi työskennellä uudis- tai korjausrakennustyömailla. Tehtäviin voi kuulua muun muassa rakennuksen mittaukseen ja rakennustuotteiden asennukseen liittyvät työt – kuten laudoittaminen, ovien ja ikkunoiden asennus sekä aitojen ja terassien rakentaminen.

Kirvesmiehet voivat olla erikoistuneita tietynlaisiin rakennustehtäviin. Tällöin ammattinimikkeenä voi olla muun muassa elementtiasentaja, hirsirakentaja, mittakirvesmies, sisustuskirvesmies ja rakennuspuuseppä.

Tärkeitä ominaisuuksia kirvesmiehen ammatissa toimivalle ovat monipuoliset kädentaidot, hyvä tyylitaju ja erinomainen tilallinen hahmotuskyky. Hyvä keskittymiskyky, kärsivällisyys suunnitteluun ja tunnollinen asenne ovat nekin ehdottomia.

Myös hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky työskennellä saumattomasti muiden kanssa ovat tärkeitä, sillä työssä toimitaan usein tiimissä; toki siihen saattaa kuulua paljon myös itsenäistä työskentelyä, joten tähänkin on oltava valmiukset.

Ammattiin on mahdollista opiskella toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa, joissa tutkinto on rakennusalan perustutkinto. Opinnoissa on muutama erikoistumisvaihtoehto ja ne antavat ammattiin hyvän pohjakoulutuksen.

Kuinka kirvesmiehet työllistyvät?

Kirvesmies voi työskennellä esimerkiksi rakennusliikkeessä kiinteistöhuoltoyhtiössä tai rakennustuoteteollisuudessa. Työskentely-ympäristö voi vaihdella rakennuskohteesta riippuen paljonkin, ja työt voivat tapahtua niin sisällä kuin ulkona. Työ voi sisältää myös matkustelua.

Moni kirvesmies toimii myös itsenäisenä yrittäjänä; tällöin hän voi myydä osaamistaan useille eri tahoille ja päättää asiakkaistaan itse.

Työ tapahtuu tavallisesti päivisin, mutta ilta- ja ylityötkin ovat mahdollisia. Rakennuskohteet saattavat sijaita kauempanakin, jolloin työhön voi sisältyä myös matkustelua.

Vasara ja nauloja – ja palkka suoraan tilille!

Teitpä remonttihommia kokopäiväisesti tai sivutoimisesti vaikkapa opiskeluiden ohessa, töiden määrään vaikuttaa ammattitaidon ja referenssien lisäksi laskutustapa. Verokortilla toimiminen voi heikentää työnsaantimahdollisuuksia etenkin yksityissektorilla, koska työnantajavelvoitteet koetaan usein hankaliksi.

UKKO.fi:n kautta teet keikkaluonteisia remonttitöitä juuri silloin ja sen verran kuin haluat.

Oli sitten kyseessä iso tai pieni urakka, töiden laskutus hoituu helposti ja kätevästi UKKO.fi:n kautta ja saat rahat tilillesi nopeasti ja luotettavasti. Jos haluat myöhemmin perustaa oman yrityksen, käy se helposti, sillä palvelun käyttö ei sido sinua mitenkään.

Unohda pimeät remontit

Ammattitaitoiselle remonttimiehelle tai -naiselle on aina töitä. Ammattitaidosta kertoo myös se, miten työsi laskutat – ja että tosiaankin laskutat ne.

Harmaata taloutta ei kannata tukea, sillä kuititta tehty työ ei kartuta eläkettä. Pimeä työ ei myöskään oikeuta työnantajaa kotitalousvähennykseen, joten kumpikin osapuoli hyötyy rehellisyydestä.

Tilaajavastuulain mukaisen selvitysvelvollisuuden täyttäminen kevytyrittäjän kanssa on kätevää eikä kuormita kumpaakaan osapuolta.

Toimeksiantaja eli työn tilaaja voi esimerkiksi pyytää kevytyrittäjää toimittamaan veronmaksuasioita koskevan todistuksen sähköpostitse. Samalla kevytyrittäjä voi viestikentässä ilmoittaa vapaamuotoisesti, ettei hänellä ole Y-tunnusta, eikä siksi verorekisterimerkintöjä tai kaupparekisteriotetta ole saatavilla. Tällä tavoin toimittaessa työn tilaaja on täyttänyt selvitysvelvollisuutensa.

Lue lisää täältä!

UKKO.fi:n käyttäjänä voit luottaa siihen, että viranomaismaksut ja -velvoitteet on hoidettu.

UKKO.fi hoitaa paperityöt puolestasi

Kun haluat toimia kuin yrittäjä, mutta ilman yrittämiseen liittyviä paperitöitä ja riskejä, kannattaa tutustua UKKO.fi-palveluun. Asiakkaiden kannalta palvelu on selkeä, koska asiakkaan ei tarvitse laskea palkkaa ja tehdä siihen liittyviä viranomaisilmoituksia.

Toisin sanoen työnsuorittaja laskuttaa työt UKKO.fi:n kautta, ja asiakas saa työstä laskun aivan kuin asioisi yrityksen kanssa. UKKO huolehtii palkanmaksuun liittyvästä byrokratiasta.

Laskuta remonttikeikat nyt Kevytyrittäjänä

“Työskentelen UKKO.fi-palvelun kautta erilaisissa maanrakennustöissä ja LVI-asentajana. Teen töitä sekä yksityisille asiakkaille että yrityksille. Ryhdyin kevytyrittäjäksi, koska haluan olla niin sanotusti oman itseni herra ja tehdä juuri sitä työtä, mitä tahdonkin.”

Jyri Tirroniemi, maanrakennus ja LVI-ammattilainen

“Rohkeasti kokeilemalla totesin palvelun selkeyden; helppo tie kokeilla yrittäjyyttä kevyesti, ilman suurempaa paperisotaa. Palvelun käyttö oli mieluisaa ja sivuston ohjeistuksen avulla erittäin selkeää – tämän vuoksi valitsinkin UKKO.fi:n.”

Pauli Tiitinen, Maalari

Aloita rakennusalan kevytyrittäjänä!

Se on helppoa ja nopeaa. Rekisteröityminen ei sido, eikä velvoita mihinkään. Voit rauhassa tutustua palveluun. Tee hyvä päätös: