Looking for courier specific details?

Kevytyritys

Kevytyrityksessä yhdistyy kevytyrittäjyyden helppous ja yrittäjyyden mahdollisuudet. UKKO Kevytyrittäjänä voit luoda Y-tunnuksen ja laskuttaa, kun haluat!

Ei juoksevia kuluja! Maksat vain palvelua käyttäessäsi

Yrityksen perustaminen ja laskun luonti 0 €
  • Palveluun rekisteröityminen on helppoa. Perustamme sinulle Y-tunnuksen ilmaiseksi muutamassa minuutissa.
  • Saatuasi tunnukset pääset heti luomaan laskuja asiakkaillesi ja lisäämään liiketoimintaasi liittyviä kulukuitteja palvelussa. Emme veloita erikseen kuittien lisäämisestä.
  • Olet aina vakuutettu UKKO-turvalla (tapaturma- ja vastuuvakuutus).
Laskutuksesta 5 %
  • Asiakkaan maksun kirjautuessa pidätetään palvelumaksu, joka on 5 % laskutuksesta.
  • Käteen jäävään osuuteen vaikuttaa myös UKKO-turva 3 %, arvonlisävero ja ennakonpidätys oman veroprosenttisi mukaan.
tlp

Oma Y-tunnus kevyesti ja vaivattomasti

Onko yritystoimintasi satunnaista, etkä haluaisi maksaa juoksevia kuluja? UKKO Kevytyrittäjänä maksat palvelumaksua vain asiakkaasi maksamista laskuista riippumatta siitä, onko sinulla Y-tunnusta vai ei.

Haluatko päästä hyödyntämään Y-tunnuksen tuomat verohyödyt tai haaveiletko vaikkapa tuotemyynnistä, mutta haluat samalla säilyttää kevytyrittämisen helppouden?

Tällöin Y-tunnuksellinen kevytyrittäjyys on erinomainen vaihtoehto sinulle

Se yhdistää oivalliset mahdollisuudet kummastakin yritysmuodosta. Palvelu sopii henkilöille, joilla ei vielä ole Y-tunnusta.

Mietityttääkö sinua jokin?

Olemme keränneet moniin yrittäjää askarruttaviin kysymyksiin vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tänne, joten käythän lukemassa!

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Vastaamme kysymyksiisi mielellämme ja autamme sinut eteenpäin!

1. Tee työsi2. Luo lasku3. Nosta rahat

Tee töitä silloin kun sinulle sopii, ilman pitkäaikaisia sitoumuksia. Emme veloita erikseen laskun lähettämisestä tai työhön liittyvien kulujen käsittelemisestä. Rekisteröityminen on täysin maksutonta.
Aloita nyt
kevytyritys

Mistä tiedän, sopiiko UKKO Kevytyrittäjän Y-tunnuksellinen palvelu minulle?

Y-tunnuksellinen kevytyrittäjyys sopii erinomaisesti pienimuotoiseen ja satunnaiseen laskuttamiseen, sillä juoksevia kuluja ei ole, vaan maksat ainoastaan, kun käytät palvelua.

Jos autolla ajosta yli 50 % on yritysajoa

Jos kuitenkin käytät autoa siten, että ajat 50 % auton ajoista yritysajoa, auto pitää kirjata kirjanpitoon eikä se valitettavasti onnistu UKKO Kevytyrittäjänä. Samoin, jos sinulla on paljon vähennettävää tai laskutat ulkomaille, suosittelemme UKKO Yrittäjä -palvelua, jossa nämä kaikki onnistuu helposti!

Jos sinulla on aktiivinen Y-tunnus

Y-tunnuksellinen kevytyrittäjyys sopii henkilöille, joilla ei vielä ole Y-tunnusta tai joiden Y-tunnus ei ole ollut aktiivisena hetkeen. Mikäli sinulla on aktiivinen toiminimen Y-tunnus tai osakeyhtiö, suosittelemme UKKO Yrittäjä -palvelua, jossa hoidamme myös tilitoimiston vaihdon ilmaiseksi puolestasi!

Tietopankki Y-tunnuksellisesta kevytyrittäjyydestä

UKKO Kevytyrittäjän Y-tunnuksellinen palvelu yhdistää kevytyrittäjyyden helppouden yrittäjyyden etuihin. Voit toimia satunnaisesti ja tehdä töitä silloin kun sinulle sopii. Maksat palvelusta vain silloin kun saat maksun asiakkaaltasi. Palvelussa ei siis ole jatkuvia kuluja tai kuukausimaksuja. Saat kauttamme toiminimen Y-tunnuksen heti rekisteröinnin yhteydessä ja me hoidamme paperityöt puolestasi.

Verotus Y-tunnuksellisessa palvelussa

Y-tunnuksellinen yrittäjä maksaa pääsääntöisesti kahdenlaisia veroja, sekä ennakkoveroja että arvonlisäveroja. Palvelumme hoitaa nämä veroasiat uusien yrittäjien puolesta ja ilmoitamme sinut ALV- ja ennakkoperintärekistereihin, kun perustat Y-tunnuksen kauttamme.

Yrityksen tuloista maksetaan ennakkoveroa. OmaVerosta voit tilata itsellesi uuden verokortin, mihin ilmoitetaan sekä ansiotulot että yrittäjänä saamasi tulot. Ilmoita veroprosenttisi palvelussamme ja me pidätämme ennakkoveron osuuden lähettämistäsi laskuista ja tilitämme ne Verohallinnolle vuoden lopussa.

Arvonlisävero on puolestaan kulutusvero, joka lisätään myytäviin tuotteisiin ja palveluihin. Tämän veron maksaa siis ostaja ja myyjä tilittää sen eteenpäin Verohallinnolle. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tästä huolehtia, sillä me pidätämme mahdollisen arvonlisäveron osuuden laskuistasi ja tilitämme ne puolestasi eteenpäin. Sinun tarvitsee siis vain ilmoittaa meille veroprosenttisi ja me hoidamme loput.

Palvelun lopetus – lopeta milloin vain

Voit lopettaa UKKO Kevytyrittäjä -palvelun käytön milloin haluat. Toiminimen Y-tunnuksen voi myös helposti laittaa tauolle tai lopettaa tekemällä muutosilmoituksen kaupparekisteriin. Tarkemmat ohjeet Y-tunnuksen lopettamisesta.

Kevytyritys – helpoin tapa laskuttaa Y-tunnuksella

Kevytyrittäjyyden helppous yhdessä yrittäjän etujen kanssa! Saat Y-tunnuksen heti käyttöösi.