Tietoa yrityksestä

UKKO.fi lyhyesti

Olemme Suomen kattavin itsenäisten yrittäjien palvelu. Suomeen tarvitaan enemmän yrittäjiä ja sen takia UKKO.FI tekee yrittämisestä helppoa.

 • 2019 Tunnettuus 50% + ja liikevaihto 100 MEUR+
 • 2020 100 000 käyttäjää: yhteensä 115 MEUR maksettuja veroja, 500 000 toimeksiantoa ja 377 MEUR maksettuja palkkioita
 • 2021 UKKO.fi uudistui. Kolme eri palvelua itsenäisille yrittäjille: kevytyrittäjyys, toiminimiyrittäjyys ja Yrittäjyyskoulu. Tunnettuus 64%

 

UKKO.fi yrityksenä

Työelämä on muuttunut ja yrittäjyys on murroksessa. UKKO.fi mahdollistaa yrittäjyyden kaikille ja tekee yrittämisestä helppoa. Yhdeksän vuoden aikana UKKO.fi on saattanut yli 100 000 kevytyrittäjää yrittäjyyden polulle, heidän tekemästään työstä on maksettu veroja yli 115 miljoonaa euroa ja työtä on tehty yli 500 000 toimeksiannon verran. UKKO.fi on ollut tärkeässä roolissa myös harmaan talouden ehkäisemisessä. Tänä päivänä UKKO.fi auttaa myös toiminimiyrittäjiä ja lisäksi tarjoaa helppotajuista ja ymmärrettävää tietoa yrittäjyydestä kaikille avoimessa Yrittäjyyskoulussa. Koska aina kannattaa yrittää ja ilman yrittämistä UKKO.fikin olisi ollut vain yksi baarissa keksitty idea muiden joukossa.

Lue lisää vastuullisuudestamme >>

UKKO.fi haluaa luoda ihmisille mahdollisuuksia yrittää ja toimia osana työelämän muutosta. Itsenäisten yrittäjien määrä Suomessa kasvaa joka vuosi ja kevytyrittäjyys on noussut merkittäväksi itsensä työllistämisen muodoksi. Suomessa on paljon osaavia ammattilaisia, joiden tietotaitoa ja kokemusta tulisi pystyä hyödyntämään työelämässä helpommin. UKKO.fi tekee tästä mahdollista.

Alan suurimpana ja tunnetuimpana toimijana olemme UKKO.fissä ottanneet kantaa työelämän muutoksesta käytävään keskusteluun sekä asiantuntijana antaneet lausuntoja alaa koskevaa lainsäädäntöä uudistettaessa. Kehitämme UKKO.fi:tä aktiivisesti, jotta palvelumme pystyy vastaamaan yhteiskunnassa tapahtuviin muutoksiin.

Me teemme Suomesta paremman paikan yrittää. Ymmärrämme, miten  työelämä muuttuu ja me autamme toimimaan tässä muuttuneessa maailmassa. Teemme yrittäjyydestä helpompaa ja kannustamme ihan kaikkia yrittämään.

Vuonna 2020 UKKO.fi:n liikevaihto oli noin 95 miljoonaa ja vuosi 2020 oli yritykselle voitollinen. Tällä hetkellä yritys työllistää Suomessa noin 70 työntekijää.

Keitä me olemme?

Teemme yrittäjyydestä helppoa – aina kannattaa yrittää

Olli Kopakkala, Ukko Kumpulainen, Antti Turpeinen ja Marko Yli-Paavola perustivat UKKO.fi:n vuonna 2012 helpottamaan itsensätyöllistäjien työllistämistä. Nyt UKKO.fi on alan johtava toimija ja se on muuttanut suomalaista työelämää lyhyessä ajassa.

Lue lisää UKKO.fin syntytarinasta >> 

Mikä on UKKO.fi?

UKKO.fi toimii tänä päivänä kaikkien itsenäisten yrittäjien apuna. Kevytyrittäjyyspalvelumme on saattanut yli 100 000 kevytyrittäjää yrittäjyyden polulle. Suomen suosituimman kevytyrittäjyyspalvelun lisäksi toiminimipalvelumme auttaa kun on tarve perustaa y-tunnuksellisen yritys ja tarvitsee apua sen taloushallinnon kanssa. Verkossa toimiva Yrittäjyyskoulumme opastaa yrittäjyyteen kokoamalla helppotajuisimmat ja ammattitaitoisimmat sisällöt kaikesta yrittämiseen liittyvästä kaikkien saataville.

UKKO.fi toimii yrittäjämentorina ja sparrausapuna, olipa kyseessä pienempi pyrähdys yrittäjyyden maailmaan tai koko  elämän mittainen matka. Me teemme yrittäjyydestä äärimmäisen helppoa ja  yksinkertaista. Me tiedämme, että aina kannattaa yrittää.

Arvomme

UKKO.fi:n arvot ohjaavat yrityksemme kaikkea toimintaa sekä suhtautumistamme palvelumme käyttäjiin, heidän asiakkaisiinsa, yhteistyökumppaneihimme ja ympäröivään yhteiskuntaan.

Arvomme näkyvät päivittäisessä työssämme ja siinä, kuinka näemme toisemme, kollegamme, täällä UKKO.fi:ssä.

UKKO.fi on työelämän muutoksen etujoukoissa kulkeva palvelu, joka haluaa, että Suomessa olisi enemmän kannattavia yrityksiä ja yrittäjiä, jotta ihmiset saisivat yhä enemmän tehdä sitä, mitä rakastavat. Palvelumme tarkoituksena on tehdä yrittäjämäisen toiminnan aloittamisesta mahdollisimman helppoa madaltamalla kynnystä lähteä tavoittelemaan omia unelmia.

Tee sitä mitä rakastat

Tee sitä mitä rakastat on ollut yrityksemme slogan jo useamman vuoden ajan, sillä siihen kiteytyy olennaisesti sekä kevytyrittäjyyden työn ydin että UKKO.fi:n työntekijöiden toiminnan keskeisin ajatus. Yrittäjyys ja yrittäjämäinen tapa tehdä työtä kertovat meille ennen kaikkea siitä, että työn tekijä on motivoinut, sitoutunut ja innoissaan siitä, mitä hän tekee.

Toivomme kaikille rohkeutta tavoitella omia unelmiaan. Kannustammekin kevytyrittäjiä sekä kollegoitamme rohkeisiin, kunnianhimoisiin ja omannäköisiin ratkaisuihin työssä ja elämässä.

Intohimo omaan työhön takaa myös jatkuvan kehittymisen. Me UKKO.fi:llä näemme työssämme jatkuvasti asioita, joita voimme tehdä vieläkin paremmin. Uskallamme etsiä uusia ratkaisuja ja kyseenalaistaa vanhaa – samaa toivomme myös palvelumme käyttäjiltä.

Olemme ylpeitä siitä, miten muutamme suomalaista työelämää ja siitä, kuinka voimme tarjota tuhansille kevytyrittäjille mahdollisuuden päästä tavoittelemaan omia unelmiaan avullamme. Kun myös käyttäjämme ovat ylpeitä omista saavutuksistaan, ovat heidän asiakkaansakin tyytyväisiä työn tuloksiin.

Yritysjohto:

toimitusjohtaja Sami Ranta
markkinointijohtaja Olli Kopakkala
talousjohtaja Antti Pukero
lakiasiainjohtaja Outi Rajaniemi
teknologiajohtaja Jari Majaniemi
henkilöstö Olli Saukola

Viestintä:

viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri

Hallitus:

Petri Kalliokoski
Lasse Järvinen
Lasse Larvanko
Anita Ojala
Antti Turpeinen
Tapani Varjas
Marko Yli-Paavola

Kevytyrittäjäpalvelu – yrittämisen ei tarvitse olla hankalaa.

UKKO.fin kevytyrittäjyyspalvelu mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan ilman oman yrityksen perustamista. Palvelumme huolehtii kaikesta laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvistä paperitöistä sekä viranomaisilmoitusten ja maksujen hoitamisesta. Näin kevytyrittäjämme voi keskittyä tekemään töitä itse valitsemilleen asiakkaille UKKO.fi:n huolehtiessa byrokratiasta.

UKKO.fin kevytyrittäjyyspalvelua käyttää Suomessa jo 100 000 kevytyrittäjää.

Toiminimiyrittäjyyspalvelu – ota seuraava askel kohti yrittäjyyttä.

UKKO.fin toiminimipalvelu auttaa ottamaan seuraavan askeleen yrittäjyyden polulla. Toiminimipalvelu tekee yrittäjyydestä helpompaa. Toiminimipalvelustamme saa kaikki toiminimen taloushallintopalvelut; nykyaikaiset työkalut pitävät sisällään muun muassa kirjanpidon, myynti- ja ostolaskutuksen sekä reaaliaikaisen talouden seurannan. Palvelun kautta pääsee eroon exceleistä, kansioista sekä lipuista ja lapuista. Toiminimen taloushallintopalvelu nykyaikaistaa taloushallintosi digitaaliseksi, jolloin säästyy reilusti omaa aikaa ja yrityksen reaaliaikainen taloustilante on aina näkyvillä.

UKKO.fin toiminimipalvelua käyttää jo yli 4000 suomalaista itsenäistä yrittäjää.

Yrittäjyyskoulu – selkokielinen ja ymmärrettävä oppaasi yrittäjyyteen

Yrittäjyyden perusasioihin liittyy paljon huolenaiheita ja pelkoja, jotka ovat  voitettavissa ihan asiallisella tiedolla. Tuota asiallista tietoa Yrittäjyyskoulu juuri  tarjoaa, mutta se tekee sen helpossa muodossa, jopa mukavan rennosti.  Kysymme tyhmäksi koetut kysymykset lukijoiden puolesta ja  selvitämme sopivissa paloissa vaikeaksi koettua liiketoiminnan  byrokratiaa.

Yrittäjyyskoulussa vietetty aika sataa suoraan yrittäjien ja yrittäjyydestä  haaveilevien pankkiin, koska meillä asiat väännetään tarvittaessa rautalangasta.  Se johtaa parhaaseen ymmärrykseen ja siihen, että omassa arjessaan yrittäjä voi säästää koulumme vinkeillä aikaa, euroja ja ennen kaikkea itseään.  Olemme olemassa jo aloittaneille kevyt- ja toiminimiyrittäjille, mutta palvelemme aiheillamme kaikkia, joita yrittäjyys ja sen eri muodot ylipäätään houkuttavat.  Sisällöistämme voi oppia paljon uutta, mutta samalla inspiroimme  yrittäjätarinoilla sekä muistuttelemme myös ajankohtaisista muutoksista.

Palettimme on tulevaisuudessa yhä monipuolisempi kattaus uteliaita ja  mielenkiintoisia yrittäjyysaiheita, joiden pariin haluaa palata yhä uudelleen.

Yrittäjyyskoulussa on oppaita useita oppaita muun muassa myyntiin, markkinointiin, hinnoitteluun ja vaikkapa verotukseen.

Me olemme yrittäjän tukena. Kirittämässä, kannustamassa ja auttamassa – viemässä eteenpäin. Aamusta iltaan – joka ikinen päivä. 

 

 • Ketteryys

  Ketteryys näkyy kaikessa tekemisessämme. Kehitämme palveluamme aktiivisesti, huomioimme käyttäjiemme erikoisimmatkin pulmat ja vastaamme kysymyksiin ripeästi. Emme vain puhu, vaan saamme asioita aikaiseksi. Myös kevytyrittäjät toimivat ketterästi palvellessaan omia asiakkaitaan keskittyen siihen, minkä parhaiten osaavat ja jättäen monimutkaiset paperityöt meidän huoleksemme.

 • Luotettavuus

  Finanssialalla ei ole mahdollista toimia ilman yrityksen ja sen asiakkaiden keskinäistä luottamusta. Olemme huolellisia, hienotunteisia ja huomaavaisia käsitellessämme käyttäjiemme ja heidän asiakkaidensa rahoja. Haluamme myös aina pitää kiinni siitä, mitä lupaamme.

 • Yhteisöllisyys

  Me UKKO.fi:n työntekijät muodostamme yhdessä palvelumme kevytyrittäjien kanssa yhden suuren UKKO.fi-jengin. Kuljemme yhdessä muuttuvan työelämän kärkijoukoissa tekemällä asioita, joita muut eivät ole vielä tehneet. Kehitämme palveluamme kuuntelemalla alan parhaita asiantuntijoita eli käyttäjiämme, sillä yhdessä saamme aikaan enemmän.