Opiskelija – työllistä itsesi toiminimiyrittäjänä

Perusta toiminimi ilmaiseksi

Opiskelija tekee muistiinpanoja

Toiminimiyrittäjäksi helposti

Moni opiskelija tekee töitä opintojensa ohella, jotta rahaa jäisi muuhunkin käyttöön kuin aivan välttämättömiin menoihin. Työkokemuksen kartuttaminen on myös tärkeää jo tulevan uran kannalta. Työn hakeminen ei kuitenkaan aina ole helppoa, ja se koetaan usein hankalana. Nimittäin kaikki eivät pääse itselle mieluisaan osa-aikatyöhön, kesätyöhön tai harjoitteluun runsaan hakijamäärän vuoksi. Tällöin onkin mietittävä löytyisikö muita vaihtoehtoja työkokemuksen kartuttamiseen.

Tässä tapauksessa toiminimiyrittäjyys on loistava vaihtoehto, jota voi harjoittaa myös sivutoimisesti, ja näin saada arvokasta työkokemusta omalta alaltaan sekä samalla tienata opintojen ohella. Toiminimiyrittäjyys on myös hyvä tapa huomioida oma jaksaminen opintojen aikana, sillä olet oman työsi herra. Voit itse päättää, kuinka paljon haluat toiminimelläsi tehdä töitä. Ehkä yrittäjyytesi kääntyy vielä uraksi – ken tietää, jos ei koskaan kokeile! Perusta toiminimi ilmaiseksi!

Opintojen ohella toiminimiyrittäjänä?

Onko sinulla jokin harrastus tai intohimon kohde? Osaatko kirjoittaa tai valokuvata? Tai tykkäätkö tuottaa sisältöjä sosiaaliseen mediaan? Tai kenties haluaisit kokeilla verkkokaupan perustamista? Mieti, voisitko saada näistä tuloa itsellesi. Mahdollisuuksia on monia!

Toiminimiyrittäjyys UKKO palvelun kautta on loistava vaihtoehto opiskelijana työllistymiseen.  Voit toimia yrittäjänä joko sivutoimisesti tai päätoimisesti opintojesi ohella ja me hoidamme puolestasi kirjanpitoon liittyvät pakolliset rutiinityöt. Sinä voit keskittyä markkinointiin, asiakkaiden hankkimiseen ja tekemään sitä mistä nautit eniten!

UKKO Toiminimiyrittäjyyden avulla voit myös kehittää ja kasvattaa yritystoimintaasi. Olemme laatineet toiminimiyrittäjille lukuisia blogeja, oppaita sekä kursseja. Löydät nämä yrittäjyyskoulustamme Olemme aina apunasi, kun tarvitset.

Toiminimiyrittäjyyden edut:

 • Vapaus päättää itse työajat
 • Toiminimen perustaminen on helppoa ja ilmaista kauttamme
 • Voit vähentää verotuksessa liiketoimintaasi liittyvät kulut, kuten esimerkiksi tietokoneen, puhelimen ja tulostimen
 • Toiminimen perustaminen ei vaadi alkupääomaa
 • Yrittäjänä saat pitää kaiken laskuttamasi arvonlisäveron, jos laskutuksesi on kalenterivuoden aikana alle 15 000 €
 • Et joudu maksamaan laskutuspalkkiota kenellekään, palveluumme kuuluu rajaton laskutus
 • Halutessasi voit aina laittaa toiminimen tauolle tai lopettaa
 • Kirjanpito on mahdollista pitää yksinkertaisena
 • Helpompi markkinoida ja myydä palveluita (toiminimi sopii kaikille aloille)

Perusta y-tunnus ilmaiseksi

Opiskelijan kokonaisvaltainen palvelu – toiminimen perustaminen ilmaiseksi.

Toiminimiyrittäjyys opiskelijana

Toiminimiyrittäjyys lyhyesti

Toiminimiyrittäjä eli yksityinen elinkeinoharjoittaja on varsinaisista yritysmuodoista byrokratian kannalta helpoin ratkaisu. Sen perustaminen on myös täysin ilmaista UKKO Toiminimiyrittäjyyden kautta.

Toiminimi sopii erityisen hyvin pienimuotoiseen yritystoimintaan. Perustamalla toiminimen rupeat yrittäjäksi mahdollisimman vähäisellä vaivalla: et tarvitse erillisiä perustamisasiakirjoja, tai pääomaa. Toimit itse yrityksen puolesta, eli et tarvitse yritykselle myöskään erillistä hallintoa. Kun alat toiminimiyrittäjäksi, lasketaan käytännössä henkilökohtainen taloutesi mukaan toiminimiyrityksen talouteen. Verotus on samankaltainen kuin yksityishenkilön verotus.

Toiminimiyrittäjyys opettaa sinulle myös arvokkaita taitoja, joita arvostetaan tänä päivänä työelämässä: oma-aloitteisuutta, kokonaisuuksien hallintaa, verkostoitumista sekä riskinottoakykyä. Yritykset mielellään palkkaavat näitä ominaisuuksia omaavia henkilöitä töihin.

Toiminimen perustaminen askel askeleelta

Toiminimen perustaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Saat kaikki toiminimen tarvitsemat palvelut yrittäjyyden alkutaipaleelle yhdestä paikasta.

 • Täytä toiminimen perustamislomake ja me hoidamme loput.
 • Toiminimen perustaminen tapahtuu lähtökohtaisesti omalla nimelläsi, jos haluat perustaa yrityksen eri nimellä, tulee silloin ilmoitus tehdä myös kaupparekisteriin. Voit ilmoittautua kaupparekisteriin myös y-tunnuksen saatuasi tekemällä muutosilmoituksen YTJ:n sivuilla.
 • Perustaaksesi toiminimen ja Y-tunnuksen kauttamme, sinun tulee olla vähintään 18-vuotias.
 • Tunnistautumiseen tarvitaan verkkopankkitunnus tai mobiilivarmenne.
 • Rekisteröinnin yhteydessä sinulla on myös mahdollisuus hankkia kauttamme yrittäjän eläkevakuutus, eli YEL-vakuutus.
 • Saat myös alustan kirjanpidon- ja laskutuksen hoitamiseen. Sinun tehtäväsi on laskuttaa asiakkaitasi ja lisätä kuitit järjestelmäämme, me hoidamme kirjanpitosi
 • Mikäli mietit maksupäätteen hankkimista, voit tilata Zettlen heidän sivuiltaan ja yhdistää sen palveluumme. Näin saat myynnit automaattisesti kirjanpitoon!
UKKO-Toiminimiyrittäjyys-kannettava-dashboard

Mitä tehdä kun yritys on perustettu?

Toiminimiyrittäjänä sinulla on velvollisuus huolehtia yrityksesi kirjanpidosta. Jotta yrittäjyytesi olisi mutkatonta, täytyy sinulla olla järkevät työkalut myös taloudenhallintaan. UKKO Toiminimiyrittäjyys on suunniteltu toiminimiyrittäjille helppokäyttöiseksi. Palvelu kokoaa samaan ohjelmaan laskutuksen ja kirjanpidon. Palvelussa lähetetyt ja vastaanotetut laskut siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon. Sinun tarvitsee ottaa vain kuvat kuiteista ja syöttää tiedot joko puhelimella tai tietokoneella. Näin kirjanpitosi on aina ajan tasalla ja kuitit ovat tallessa digitaalisessa kuittivarastossa.

UKKO Toiminimiyrittäjyyden hinnoittelu perustuu kertyneeseen liikevaihtoon. Aloittavana yrittäjänä maksat palvelusta vasta kun saat ensimmäisen maksun asiakkaaltasi. Hinnasto tukee aloittavaa yrittäjää ja nousee portaittain liikevaihtosi mukaan. Hinnasto -sivultamme voit lukea tarkemmin hinnoittelustamme.

Liikevaihdosta riippumatta, palveluun sisältyy kaikki ominaisuudet, mitä toiminimen kirjanpitoon voisi kaivata. Palvelun kuukausihintaan kuuluu jopa alv- ja veroilmoitukset, mistä muut palveluntarjoajat ottavat lähes poikkeuksetta lisähintaa! Haemme myös asiakkaillemme maksutta alv-alarajahuojennuksen heidän puolestaan.

Työllisty toiminimiyrittäjänä!

Liittyminen on täysin maksutonta. Kannattaa tarttua haasteeseen ja kokeilla jotain uutta!