Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Bloggaaja – mainostulot suoraan tilillesi!

bloggaaja-525x354

Aiheuttaako blogitulojen verotus päänvaivaa? Haluaisitko keskittyä kirjoittamaan, eikä byrokratia innosta?

UKKO.fi auttaa. Liity ilmaiseksi palvelumme käyttäjäksi. Me hoidamme blogitulojen laskutuksen asiakkailtasi. Saat rahat helposti itsellesi ilman omaa yritystä. Helppoa ja vaivatonta!

Palvelun edut

 • Helppo ja vaivaton laskutus
 • Hoidamme kaikki ilmoitukset ja maksut
 • Ei aloitus- tai kuukausimaksuja
 • Rekisteröidy ilmaiseksi tästä!

UKKO.fi sopii mainiosti bloggaajille

Saatko jatkuvasti kyselyjä mainostajilta, jotka haluaisivat ostaa tilaa blogistasi? Yleisin syy näistä tarjouksista kieltäytymiseen on oman yrityksen puute.

Mainostajat eivät suostu maksamaan pieniä summia verokortille. Toisaalta yrityksen perustaminen satunnaisia tuloja varten on turhan vaivalloista.

Älä tue harmaata taloutta – me hoidamme verojen ja viranomaismaksujen eteenpäin tilittämisen puolestasi.

UKKO.fi:n kautta voit laskuttaa kuin yrittäjä

UKKO.fi-laskutuspalvelun avulla voit laskuttaa samaan tapaan kuin yrittäjä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia byrokratiasta tai paperitöistä, vaan saat rahat suoraan palkkana tilillesi.

Olemme tehneet yhteistyötä monien suomalaisten bloggaajien kanssa. Kauttamme onnistuu helposti niin suorien mainosdiilien laskuttaminen, kuin affiliate-tulojenkin tilitys.

Testaa palvelua jo tänään!

Liity mukaan!

Rekisteröidy nyt ja tutustu palveluun ilmaiseksi!

 • Rekisteröidy ja luo lasku
 • Lasku lähtee sähköpostitse, verkkolaskuna tai postitse asiakkaalle
 • Kun asiakas on maksanut laskun, maksamme palkkion palkkana tilillesi

 

Affiliate-tulot palkkana tilille
Nosta affiliateverkkojen tulot palkkana tilillesi, UKKO.fi hoitaa verojen ja vakuutusmaksujen tilittämisen. Et tarvitse yritystä!

Lue lisää

bloggaa tekee affiliate viestiä

 

Bloggaaja Maiju

"Olin opiskeluaikana todella tyytyväinen palveluun, sillä laskutus tapahtui oikeasti minuuteissa eikä muista paperitöistä tarvinnut stressata."

Lue lisää

bloggaaja maiju markkanen

 

 

Bloggaaja – Näin tienaat rahaa blogillasi – laillisesti!

Blogin pitäminen on hauska harrastus, josta muutamat onnekkaat ovat Suomessakin saaneet ammatin. Harva voi elättää itsensä blogin kirjoittamisella, mutta kaikki voivat tienata sillä pienempiä tai isompia lisätuloja. Kerron nyt miten saat blogistasi mainostuloja laillisesti.

Blogimainokset

Blogeissa olevat mainokset voidaan jakaa kolmeen osaan:

1. Suora yhteistyö mainostajan kanssa

Mainostajat ottavat usein suoraan yhteyttä bloggaajiin ja tarjoavat erilaisia yhteistyömalleja. Mainostaja voi tarjota ilmaisia tuotteita tai rahaa omien tuotteidensa esilletuomisesta. Palkkioiden koko riippuu yleensä blogin suosiosta sekä bloggaajan omista neuvottelutaidoista. Kannattaa aina kysellä ensimmäisen tarjouksen jälkeen vähän kovempia palkkioita tai vaikkapa tuotteita arvottavaksi blogin lukijoille.

Suorassa yhteistyössä parasta on se, että rahat saa heti. Tämä on toisaalta sopimusten negatiivinen puoli. Saatat tuottaa mainostajalle kymmenien tuhansien myyntiä vuosien ajan ja saat tästä vain yhden kertakorvauksen.

Verot ja byrokatia
Bloggaajan tulee aina ilmoittaa tekstissään, jos hän tekee mainosyhteistyötä. Kuluttaja-asiamies on antanut oman ohjeensa blogimainontaan: Piilomainonta blogeissa kielletty.

Mainostuloista tulee myös ilmoittaa verottajalle omassa henkilökohtaisessa veroilmoituksessa. Vaihtoehtoisesti voit myös laskuttaa mainostajaa UKKO.fi:n kautta, jolloin me hoidamme byrokratian ja paperityöt.

2. Affiliate-mainonta

Kumppanuusmarkkinointi eli Affiliate-mainonta tarkoittaa sitä, että mainostaja maksaa sinulle blogisi kautta syntyneestä myynnistä. Laitat blogiisi linkin esimerkiksi Boozt.com-verkkokauppaan ja saat 10% kauttasi tulleiden ostosten arvosta.

Suomessa on useita yrityksiä, jotka tarjoavat Affiliate-mainontaa bloggaajille. Me suosittelemme mm. TradeTracker ja EuroAds affiliate-verkkoja.

Affiliate-mainonnan etu on se, että voit itse valita satojen mainostajien joukosta yritykset jotka sopivat parhaiten omaan blogiisi. Saat myös tuloja vanhoista kirjoituksistasi. Toisaalta Affiliate-mainonnassa et saa rahoja ennakkoon.

Parhaiten Affiliate-mainonta toimii silloin kun lisäät linkin suoraan esittelemäsi tuotteen tuotesivulle. Tämä vaati vaivannäköä, mutta tuottaa myös parhaan lopputuloksen.

Verot ja byrokratia
Affiliate-mainonnan tuloista tulee ilmoittaa henkilökohtaisessa veroilmoituksessa.

Suomessa toimivista affiliate-verkoista TradeTrackerilla ja EuroAdsillä on mahdollisuus tulojen tilittämiseen suoraan UKKO.fi:n kautta. Tällöin UKKO.fi hoitaa paperityöt puolestasi ja tilittää nettopalkan tilillesi. Lisätietoja: Affiliate-verkkojen tulot palkkana tilille ilman omaa yritystä.

3. Google Adsense

Adsense on Googlen mainosohjelma. Kun asetat sivuillesi Adsense-koodin, saat sivuillesi automaattisesti kirjoituksen aiheeseen näkyviä mainoksia. Adsense-mainosten etuna on niiden vaivattomuus. Blogiin asetettu mainosbanneri tuottaa tulovirtaa tasaisesti.

Adsense-mainoksista saat tuloja aina klikkausmäärän mukaan. Yhdestä klikkauksesta saatava tulo riippuu mainoksesta. Mainostajat kilpailevat näkyvyydestä huutokauppa-mallin mukaan. Mitä enemmän mainostajia alalla on, sitä kovemman hinnan saat klikkauksesta.

Verot ja byrokratia
Google Adsense tulot ovat myös veronalaista tuloa josta on ilmoitettavan omassa veroilmoituksessaan. Vaihtoehtoisesti voit syöttää Adsenseen UKKO.fi:n yhteystiedot jolloin me hoidamme verot ja paperityöt puolestasi.

UKKO.fi:tä käyttävät bloggaajat

Monet suositut bloggaajat ovat jo ottaneet UKKO.fi:n käyttöönsä. Tässä muutama esimerkki:

Voit lukea lisää UKKO.fi:stä bloggaajien käytössä: tästä artikkelista.

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

 • Ammatit Puuseppä kevytyrittäjänä

  Oletko puuseppä? Kokeile kevytyrittäjyyttä! Vaikka digitalisaatio muuttaa tätäkin perinteistä alaa, on vielä paljon tehtäviä, joita tekemään tarvitaan päteviä ja taitavia käsityöosaajia. Työtä saattaa löytyä joko tehtaalta- tai verstaalta, mutta moni ottaa ainakin silloin tällöin vastaan yksittäisiä toimeksiantoja myös päätyön ohelle. Toiselle freelancer toimeksiannot ovat taas koko homman ydin. Silloin resursseja on käytettävä myös hallinnollisiin tehtäviin ja varmistuttava, että tekemästään työstä…

  Lue lisää
 • Ammatit Haaveena kampaamoyrittäjyys? Näillä vinkeillä pääset alkuun

  Melkein jokainen meistä on jossain elämänsä vaiheessa unelmoinut kampaamoyrittäjäksi ryhtymisestä. Liian usein byrokratia, paperityöt ja kirjanpitoasioiden pyörittely on pysäyttänyt hyvät suunnitelmat. Tässä artikkelissa kerromme, miten toteutat unelmasi kauneudenhoitoalan yrityksen perustamisesta. Lue rohkeasti eteenpäin ja aloita jo tänään! Tärkeintä on intohimo Yrittäjyys on rohkea valinta – hyppy tuntemattomaan. Se vaatii uuden opettelua ja avointa mieltä.  Palkintona rohkeudesta saa tehdä rakastamaansa työtä…

  Lue lisää
 • Ammatit Hoida toimeksiantona tehty diplomityö helposti – laskuta ilman yritystä

  Aiheuttaako diplomityö ja palkkio päänvaivaa? Turhaan! UKKO.fi:n kautta voit laskuttaa tekemästäsi työstä ilman omaa toiminimeä. Toimeksiannolla tehtävä diplomityö tuo tutkimusta lähemmäs konkretiaa ja auttaa luomaan työelämän tärkeitä kontakteja ja verkostoja. Onnistunut toimeksianto hyödyttääkin niin opiskelijaa, kuin tomeksiantajaa! Kun sopiva yhteistyökumppani löytyy, on aika sopia palkkiosta. Monet yritykset suosivat laskuttamista, mutta pelkkää diplomityötä varten yrityksen pystyyn laittaminen kuulostaa turhan työläältä –…

  Lue lisää