Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Eliisa Tuisku ja tubettaminen – Omat duunit -podcast

eliisa-tuisku

Maaliskuun Omat duunit -jaksomme vieraana on käyttäjämme Eliisa Tuisku, joka oli tammikuussa myös viikon kevytyrittäjämme! Eliisa tekee luovaa työtä kuvataiteilijana ja sisällöntuottajana; tämän ohella hän toimii tubettajana, mikä onkin jakson keskeisenä puheenaiheena.

Pääset kuuntelemaan jakson kirjoituksen lopusta! Löydät sen lisäksi SoundCloudista.

Eliisa on lähtöisin yrittäjäperheestä, joten yrittäjähenkisyys on iskostunut häneen jo varhain. Taide on taas ollut aina osana hänen urapolkuaan, sillä koulutukseltaan hän on kuvataiteilija.

”Pääsin tämän pohjalta unelmieni työpaikkaan läänintaiteilijaksi. Sen jälkeen jättäydyin vapaaksi taiteilijaksi ja sitten yksityisyrittäjäksi.”

Vuonna 2015 Eliisa huomasi kuitenkin olevansa lähellä loppuunpalamista; taiteellisen uran ja yritystoiminnan lisäksi hänen elämäänsä kuului myös lapsiperhearki, ja tämä yhdistelmä alkoi käydä kuormittavaksi. Tahtia oli pakko hidastaa.

”Tämän kautta päädyin kevytyrittäjäksi. Pystyin tällöin paremmin säätelemään työpainettani, sovittamaan yhteen elämäntilanteeni ja työn tekemisen!”

Nykyinen tyyli löytyi kokeilujen kautta

Tubettamista – eli videosisällön tuottamista YouTubeen – Eliisa on tehnyt puolentoista vuoden ajan. Hän aloitti tämän nimeomaan bisnesmielessä; tarkoituksena oli hänen palveluidensa ja teostensa markkinointi sekä viestin välittäminen potentiaalisille asiakkaille. Sittemmin keskiöön ovat nousseet taide ja elämysten tuottaminen.

”Teen tällä hetkellä esteettisiä, taidefilmimäisiä minivlogeja. En puhu niissä ollenkaan, eivätkä kasvonikaan välttämättä näy.”

Videoiden tarkoituksena on saada katsojat hetkeksi pysähtymään ja rauhoittumaan; niillä onkin meditatiivinen vaikutus.

”Haluan tarjota seuraajilleni ja tilaajilleni hengähdyspaikan, missä he saavat upota siihen estetiikkaan ja hitaaseen elämäntyyliin; kun Excelin kärventämillä aivoilla katsoisi videoitani, niin tulisi virkistynyt olo."

Suomessa tällaiset kanavat ovat vielä harvinaisia. Eliisa onkin saanut inspiraatiota kansainvälisistä tubettajista, jotka tekevät esteetisellä tyylillä videoita arkisistakin asioista, kuten ruoanlaitosta. Näistä kanavista hän nimeää muun muassa seuraavat:

  • Girl in Calico
  • The Michalaks
  • Fairyland Cottage
  • Peaceful Cuisine
  • Northern Heart

Eliisan nykyinen tyyli on syntynyt vähitellen nimeomaan kokeilujen kautta. Heti alkuun hän huomasi, että vaikka puhuminen on aina ollut hänelle mieluista, ei kameralle juttelu sujunutkaan niin luontevasti kuin hän oli ajatellut. Pettymystä tuotti sekin, että katsojamäärät eivät videoiden hyvästä sisällöstä huolimatta kasvaneet heti suuriksi.

Nyt Eliisa on oivaltanut vahvuudekseen videot, jossa voi puheen sijaan hyödyntää taidetta, esteettisyyttä ja musiikkia; hän on myös oppinut olemaan kiinnittämättä katsojalukuihinsa liikaa huomiota. Tästä huolimatta hän toki pitää tärkeänä jokaista katsojaa ja tilaajaa, ja on heille kiitollinen.

”Motiivini on puhdas, kun en jahtaa enää katsojia, vaan teen tätä täydestä sydämestäni ja pyyteettömästi, koska pidän siitä!”

Tämän lisäksi puhumme Eliisan kanssa muun muassa näistä:

  • Tarkemmin Eliisan taustasta ja kokemuksista
  • Mitä tubettamisessa kannattaa ottaa huomioon – niin tekniikan kuin tyylin osalta
  • Mistä tubettamisen ja vloggauksen viehätys johtuu, ja mikä tekee tubettajista niin suosittuja
  • Millaista lisäarvoa hyvin arkisiakin asioita käsittelevät vlogit voivat tuoda katsojille

Kuuntele jakso!

 

https://soundcloud.com/kevytyrittajyys/k2j8-eliisa-tuisku

Vieraile myös Eliisan kanavilla:

Milla-Maria Karvinen

Milla on teräväkynäinen sisällöntekijä, joka innostuu uuden ideoinnista, vanhan kehittämisestä ja vaikuttavasta viestinnästä. Vapaa-ajalla hän rentoutuu lenkkeilemällä lähimetsässä hyvä podcast tai musiikki kuulokkeissa.

Muita artikkeleita aiheesta Podcastit:

  • Podcastit Kasper Strömman – Kevytyrittäjyys-podcast

    Kevytyrittäjyys-podcastissa vieraili viime viikolla merkkihenkilö eli vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman. Graafikko ja bloggaja Kasper Strömman tekee itse myös Suomen suosituinta podcastia, joten tässä vapputunnelmaisessa jaksossa keskustellaan totta kai podcasteista. Tämän viikon jaksossa Kasper ja Olli juttelevat myös lemmikeistä, Aku Ankasta, freelancerina olemisesta, blogimaailmasta ja henkilöbrändäyksestä – ironisesti toki. Kuuntele tämänkertainen Kevytyrittäjyys-podcastin jakso, niin saat vastauksen ainakin näihin kiperiin kysymyksiin: Kuka…

    Lue lisää
  • Podcastit Petri Rajaniemi – Kevytyrittäjyys-podcast

    Kevytyrittäjyys-podcastin uudessa jaksossa vieraana on yrittäjä ja puhuja Petri Rajaniemi. Petri on tunnettu puhuja ja yrittäjänä hän on toiminut viisi vuotta. Petrillä on myös oma Ponder Nobs -niminen yritys. "Työkseni autan muita ihmisiä. Vahvuuteni on ollut lapsesta asti havainnoida tilannetta ulkopuolelta." Podcastin juontaja Olli Kopakkala ja Petri Rajaniemi keskustelevat puheiden pitämisestä, hyvän puheen rakenteesta sekä puhumisen kulttuurista Suomessa. Kuuntele Kevytyrittäjyys-podcastin…

    Lue lisää
  • Podcastit Futuristi Perttu Pölönen ja tulevaisuuden työelämäosaaminen – kuuntele Omat duunit -podcast!

    On Omat duunit -podcastimme vuoden viimeisen jakson aika! Vieraanamme on innostava puhuja sekä futuristi, keksijä, säveltäjä ja yrittäjä Perttu Pölönen. Milla ja Perttu keskustelevat paitsi Pertun monivaiheisesta taustasta, myös tulevaisuuden työelämästä; mitä inhimillisiä taitoja itse kukin tulee siinä tarvitsemaan ja kuinka teknologia vaikuttaa kaikkeen. Kuuntele jakso kirjoituksen lopusta tai SoundCloudista! Sekä Piilaaksossa että Sibelius-Akatemiassa opiskellut Perttu on ollut  viime vuosina…

    Lue lisää