Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Eliisa Tuisku ja tubettaminen – Omat duunit -podcast

eliisa-tuisku

Maaliskuun Omat duunit -jaksomme vieraana on käyttäjämme Eliisa Tuisku, joka oli tammikuussa myös viikon kevytyrittäjämme! Eliisa tekee luovaa työtä kuvataiteilijana ja sisällöntuottajana; tämän ohella hän toimii tubettajana, mikä onkin jakson keskeisenä puheenaiheena.

Pääset kuuntelemaan jakson kirjoituksen lopusta! Löydät sen lisäksi SoundCloudista.

Eliisa on lähtöisin yrittäjäperheestä, joten yrittäjähenkisyys on iskostunut häneen jo varhain. Taide on taas ollut aina osana hänen urapolkuaan, sillä koulutukseltaan hän on kuvataiteilija.

”Pääsin tämän pohjalta unelmieni työpaikkaan läänintaiteilijaksi. Sen jälkeen jättäydyin vapaaksi taiteilijaksi ja sitten yksityisyrittäjäksi.”

Vuonna 2015 Eliisa huomasi kuitenkin olevansa lähellä loppuunpalamista; taiteellisen uran ja yritystoiminnan lisäksi hänen elämäänsä kuului myös lapsiperhearki, ja tämä yhdistelmä alkoi käydä kuormittavaksi. Tahtia oli pakko hidastaa.

”Tämän kautta päädyin kevytyrittäjäksi. Pystyin tällöin paremmin säätelemään työpainettani, sovittamaan yhteen elämäntilanteeni ja työn tekemisen!”

Nykyinen tyyli löytyi kokeilujen kautta

Tubettamista – eli videosisällön tuottamista YouTubeen – Eliisa on tehnyt puolentoista vuoden ajan. Hän aloitti tämän nimeomaan bisnesmielessä; tarkoituksena oli hänen palveluidensa ja teostensa markkinointi sekä viestin välittäminen potentiaalisille asiakkaille. Sittemmin keskiöön ovat nousseet taide ja elämysten tuottaminen.

”Teen tällä hetkellä esteettisiä, taidefilmimäisiä minivlogeja. En puhu niissä ollenkaan, eivätkä kasvonikaan välttämättä näy.”

Videoiden tarkoituksena on saada katsojat hetkeksi pysähtymään ja rauhoittumaan; niillä onkin meditatiivinen vaikutus.

”Haluan tarjota seuraajilleni ja tilaajilleni hengähdyspaikan, missä he saavat upota siihen estetiikkaan ja hitaaseen elämäntyyliin; kun Excelin kärventämillä aivoilla katsoisi videoitani, niin tulisi virkistynyt olo."

Suomessa tällaiset kanavat ovat vielä harvinaisia. Eliisa onkin saanut inspiraatiota kansainvälisistä tubettajista, jotka tekevät esteetisellä tyylillä videoita arkisistakin asioista, kuten ruoanlaitosta. Näistä kanavista hän nimeää muun muassa seuraavat:

 • Girl in Calico
 • The Michalaks
 • Fairyland Cottage
 • Peaceful Cuisine
 • Northern Heart

Eliisan nykyinen tyyli on syntynyt vähitellen nimeomaan kokeilujen kautta. Heti alkuun hän huomasi, että vaikka puhuminen on aina ollut hänelle mieluista, ei kameralle juttelu sujunutkaan niin luontevasti kuin hän oli ajatellut. Pettymystä tuotti sekin, että katsojamäärät eivät videoiden hyvästä sisällöstä huolimatta kasvaneet heti suuriksi.

Nyt Eliisa on oivaltanut vahvuudekseen videot, jossa voi puheen sijaan hyödyntää taidetta, esteettisyyttä ja musiikkia; hän on myös oppinut olemaan kiinnittämättä katsojalukuihinsa liikaa huomiota. Tästä huolimatta hän toki pitää tärkeänä jokaista katsojaa ja tilaajaa, ja on heille kiitollinen.

”Motiivini on puhdas, kun en jahtaa enää katsojia, vaan teen tätä täydestä sydämestäni ja pyyteettömästi, koska pidän siitä!”

Tämän lisäksi puhumme Eliisan kanssa muun muassa näistä:

 • Tarkemmin Eliisan taustasta ja kokemuksista
 • Mitä tubettamisessa kannattaa ottaa huomioon – niin tekniikan kuin tyylin osalta
 • Mistä tubettamisen ja vloggauksen viehätys johtuu, ja mikä tekee tubettajista niin suosittuja
 • Millaista lisäarvoa hyvin arkisiakin asioita käsittelevät vlogit voivat tuoda katsojille

Kuuntele jakso!

 

https://soundcloud.com/kevytyrittajyys/k2j8-eliisa-tuisku

Vieraile myös Eliisan kanavilla:

Milla-Maria Karvinen

Milla on kynäniekka ja esteetikko, joka innostuu uuden oppimisesta ja näyttävästä sisältömarkkinoinnista. Tuottamallaan sisällöllä hän haluaa inspiroida ihmisiä löytämään sen oman juttunsa ja hyödyntämään kykyjään työelämässä.

Muita artikkeleita aiheesta Podcastit:

 • Podcastit Sallamaari Muhonen – Kevytyrittäjyys-podcast

  Kevytyrittäjyys-podcastin uudessa jaksossa vieraana on viestintäkonsultti ja hallitusammattilainen Sallamaari Muhonen. Tässä jaksossa keskustellaan viestinnästä, markkinoinnista ja sosiaalisesta mediasta sekä toki myös Sallamaarin tuoreesta kirjasta Somekohut ja mainekriisit. Podcastissa puhutaan lisäksi kriisiviestinnästä, Yhdysvaltain vaalikampanjoista ja Cambridge Analytica -tapauksesta. Kuuntele uusin Kevytyrittäjyys-podcastin jakso, niin löydät vastauksen seuraaviin kysymyksiin: Voiko viestintäkonsultin tilata aiheuttamaan somekohun? Millaista mainontaa viestintäkonsultti toivoisi itse näkevänsä? Haluaako Olli matkustaa…

  Lue lisää
 • Podcastit Timo Hyväri – Valmentaja-akatemia – Kevytyrittäjyys-podcast jakso 2

  Vuosi 2017 on kuulemma podcastien vuosi. Tästä innostuneena olemme päättäneet perustaa UKKO.fi:n oman Kevytyrittäjyys-podcastin. Ensimmäisessä osassa käymme toimitusjohtaja Ukko Kumpulaisen kanssa läpi UKKO.fi-palvelun historiaa sekä sitä, minkä vuoksi palvelun toimitusjohtajalla on sama nimi kuin laskutuspalvelulla. Voit kuunnella ensimmäisen jakson tästä: Kevytyrittäjyys podcast Jakso 1. Toisessa osassa vieraana on Valmentaja-akatemian Timo Hyväri. Valmentaja-akatemia on yritys, joka auttaa eri alojen kouluttajia ja…

  Lue lisää
 • Podcastit Roosa Hirvonen – Omat duunit -podcast

  Omat duunit -podcastin uusimman jakson vieraana on entinen alppihiihtäjä, nyt yrittäjäksi ryhtynyt Roosa Hirvonen. Puheenaiheina ovat suorittavasta elämäntyylistä vapautuminen ja yhtäläisyydet yrittäjyydessä ja urheilussa. Roosalla itsellään on aiheesta kokemusta, ja tähän liittyen hän kirjoitti blogiimme viime kesänä. Nyt hän on lanseeraamassa verkkovalmennusta niille, jotka kamppailevat samojen ongelmien parissa. Ennen varsinaisen keskustelun aloittamista teemme Roosan opastamana rentoutusharjoituksen; suljemme silmät ja hengitämme…

  Lue lisää