Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Lotto lopetetaan ja muut aprillipilat

ukko-cool-aprillipila

Tänään olemme saaneet taas lukea hulluja ja outoja uutisia aprillipäivän kunniaksi.

Aprillipäivänä on tapana huijata muita ihmisiä keksimällä mitä ihmeellisimpiä uutisia. Seuraavassa muutama poiminta tämän päivän vedätyksistä.

Lotto on tullut tiensä päähän

Veikkaus ilmoitti omassa tiedotteessaan, että he ovat päättäneet lopettaa Loton vähäisen pelaajamäärän takia. “Emme edes tuplaa pelaajamäärässä Putouksen katsojalukuja, harmittelee Veikkauksen varatoimitusjohtaja Olli Sarekoski.”, tiedotteessa kerrotaan.

Alkolukko Facebookiin

Turun Sanomat puolestaan kirjoitti Facebookin alkolukosta, jota ihmiset ovat olleet jonottamassa erään tavaratalon edustalla. Jutun mukaan Facebookin alkolukko kirjoituksessa esiintyvän henkilön mielestä tarpeellisin keksintö sitten kännykän.

Tampereelle jääkiekkoareena maan alle

Aamulehden mukaan rantaväylän tunneli on peruttu ja tilalle on tulossa maan alle jääkiekkoareena. Hankkeen taustalla ovat Kalervo Kummola ja Chaim “Poju” Zabludowicz. Katsomon ylimmistä riveistä näkee myös Näsijärvelle, joten katsojat voivat nähdä otteluiden aikana valonpilkahduksia.

Elop on myynyt Xboxin Facebookille

Stephen Elop on tänään myös myynyt Xboxin Facebookille Pelit.fi-sivuston mukaan. Kauppahinta on huimat 10,5 miljardia dollaria, josta 8 miljardia maksettiin kätevästi Facebookin osakkeilla.

HIFK jättämässä myös Liigan

HIFK on seuraamassa Jokereita ja lähtemässä pois Liigasta. HIFK on ei ole kuitenkaan siirtymässä KHL:ään, vaan Ruotsin SHL:ään. Uutisen mukaan SHL haluaa saada liigalleen enemmän ulottovuutta idästä ja muutosta kohti KHL:n nykyistä toimntaa.

Nokia 3310 tekee paluun

Nokian sivujen mukaan heidän suosittu mallinsa 3310 tekee näyttävän paluun. Puhelimessa on 41 megapikselin kamera ja käyttäjärjestelmänä toimii tuttu Windows Phone 8. Kaikki tämä löytyy uudesta mallista. Aiotko sinä ostaa tämän uuden puhelimen? Sivusto voi aueta hitaasti suuren kävimäärän takia.

Gmail Shelfie

Google esittelee uutta palveluaan nimeltään Gmail Shelfie, missä käyttäjät voivat ottaa itsestään kuvia ja jakaa niitä Gmailin kautta muille ihmisille.

Night People Group avaa päiväkotitoiminnan

Yökerhoja pyörittävä Night People Group on tekemässä uutta aluevaltausta ja aloittamassa oman päiväkotitoiminnan Helsingin kaivopuistossa. Kesällä monet päiväkodit ovat kiinni Kaivopuiston ympäristössä, joten Kaivopuiston päiväkoti avataan tämän takia. Tilojen yösiivoukseen aiotaan panostaa enemmän, jotta lapset voivat leikkiä päivisin turvallisesti.

Muita poimintoja edellistä vuosilta

Miten olisi vasenkätisille oma hampurilainen? Tai maustettu sanomalehti? Ilta-Sanomien sivuilta löydät aprillipäivien parhaimpia vetoja menneiltä vuosilta.

Miten sinua on vedätetty vuosien saatossa? Mitkä huijaukset ovat jääneet sinulle parhaiten mieleen? Kerro niistä kommentoimalla!

Veikeää aprillipäivää kaikille!

Kirjoittaja: Taneli Pasanen

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

 • Työelämä Empatia ja muut pehmeät taidot – näitä tulevaisuuden töissä tarvitaan!

  Kun maailma ympärillämme teknistyy ja automatisoituu, kasvaa samalla pehmeiden ja inhimillisten työtaitojen arvo. Tekniset työvälineet ja niihin liittyvät vaatimukset kehittyvät ja muuttuvat alinomaa, mutta pehmeät taidot pysyvät samanlaisina ja niitä voi soveltaa käytännössä missä työssä tahansa. Kerromme tässä kirjoituksessa osasta niistä taidoista, jotka tulevat olemaan tärkeitä 2020-luvun työelämässä – ja ovat sitä oikeastaan jo nytkin! Työilmoituksissa keskitytään monesti teknisten taitojen…

  Lue lisää
 • Työelämä Projektiluontoisuus ja itsensätyöllistyminen lisääntyvät – graafinen ala esimerkkinä murroksessa

  Olin kesäkuussa panelistina Grafia ry:n “Jutellaan vähän työn tulevaisuudesta”-tapahtumassa. Tapahtumassa kanssani panelisteina olivat Tiina Latva Werkligistä, Matti Vesanen Veli Creativesta ja Mikko Koivisto Hellonista. Moderaattorina toimi Kaarle Hurtig Kaarle & Kumppanista. Käsittelimme paneelissa melko laajasti sekä graafisen alan että työn tulevaisuutta. Puhuimme muun muassa siitä, miltä alan tulevaisuudennäkymät näyttävät, kuinka organisaatiot tulevat muuttumaan, minkälaisia organisaatiot tulevat jatkossa olemaan ja millaiset…

  Lue lisää
 • Työelämä Viisas pääsee vähemmällä – Tehoa työntekoon!

  Freelancerina tai yksityisenä yrittäjänä työskentelyssä on se mahtava puoli, että töiden tekemiseen ei tarvitse käyttää aikaa yhtään enempää kuin töiden tekeminen vaatii. Aikaa ei kulu henkilöstöpalavereihin eikä toimistolla tarvitse notkua, jos hommat ovat jo valmiita. Toisaalta työsuojeluvaltuutettu ei vihellä peliä poikki tilanteessa, jossa töitä on tullut hamstrattua liikaa ja se alkaa syödä koko elämän. Tämän vuoksi erityisesti freelancerin kannattaa panostaa…

  Lue lisää