Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Vietätkö sinä tänään unelmien työpäivää?

hyvinvoiva-kevytyrittäjä

Tänään 5.10. vietetään Suomessa toista kertaa valtakunnallista Unelmien työpäivää, jota ovat yhdessä rakentaneet Yksi elämä -verkosto ja Work goes happy -työhyvinvointiverkosto. Unelmien työpäivän tarkoitus on nostaa esiin pieniä ja suuria tekoja, joiden avulla työpaikoilla ja työyhteisöissä voidaan kehittää omaa arkea.

On kaikkien etu, että töissä voidaan hyvin ja työelämä muuttuu yhä parempaan suuntaan! Mikä voisikaan syksyisenä perjantaina olla parempi keskustelun aihe työpaikan kahvipöytään kuin ajatukset unelmien työpäivästä?

Työelämässä vuorovaikutuksella tehdään ihmeitä

Suomalainen työelämä on kaikilla mittareilla katsottuna verrattain hyvällä mallilla, vaikka tekemistä toki riittää täälläkin. Viime vuosina työelämään on tullut lisää erilaisia työnteon muotoja ja ihmisillä on yhä enemmän erilaisia rooleja työelämässä; oma ura ei ole vain yksisuuntainen polku vaan monihaarainen tie, jossa on mutkia ja levähdyspaikkoja.

Työn tekemisen paikat vaihtuvat, työyhteisöt muuttavat muotoaan ja teknologia mahdollistaa sen, että kollegat, asiakkaat tai toimeksiantajat voivat sijaita fyysisesti hyvinkin kaukana toisistaan. Yhteydenpidon ja vuorovaikutuksen on silti toimittava ja siksi erinomaiset vuorovaikutustaidot korostuvatkin 2010-luvun työelämässä.

Hyvällä vuorovaikutuksella tehdään hyvää työelämää – tästä kirjoitimmekin artikkelissamme viime viikolla, käy lukemassa tuore tekstimme aiheesta täältä.

Pysähdy ja pohdi, millainen on sinun unelmiesi työpäivä

Työhyvinvointi on sekä yhteisön että yksilön asia. Monet työnantajat ovatkin tarttuneet aktiivisesti tähän teemaan, sillä työntekijöistä halutaan välittää ja pitää huolta. Nykyisin on kuitenkin entistä tärkeämpää, että jokainen huomioi omaa jaksamiseen yhteiskunnan kiihdyttäessä vauhtiaan.

Jokainenhan meistä haluaa voida hyvin. Lehdet, some ja podcastit ovat pullollaan toinen toistaan parempia vinkkejä oman jaksamisen ja hyvinvoinnin kehittämiseen – neuvojen määrästä tämän ei siis pitäisi jäädä kiinni.

Emme kuitenkaan aina toimi oman hyvinvointimme parhaaksi. Nukumme liian vähän, hoidamme työasioita vielä viimeisenä illalla ja taas heti ensimmäisenä aamulla, emme kiireessämme ehdi liikkua tai ylipäänsä levätä ja hengähtää. Elämme hetkessä ja sen vuoksi kokonaiskuvan hahmottaminen saattaa jäädä tekemättä.

Iloinen kokous

Kannustankin sinua pysähtymään tänään hetkeksi ja miettimään omia työntekemisen tapojasi, omaa hyvinvointiasi ja omaa elämääsi.

  • Oletko tyytyväinen?
  • Voitko hyvin?
  • Mitä haluaisit muuttaa?
  • Teetkö riittävästi oikeita valintoja?

Vastaamalla näihin kysymyksiin ehkä löydät vastauksen myös siihen, millainen olisi sinun unelmiesi työpäivä.

Itse vietän unelmien työpäivää toimistolla kollegoiden parissa ja iltapäivällä asiakaspalvelun sulkeuduttua suuntaamme koko porukka virkistäytymään ja rentoutumaan yhdessä.

Toivotan oikein lämpöistä unelmien työpäivää sinulle!

Kirjoittaja Piia Peiponen on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

  • Työelämä Miten naisten palkoista ja töistä on vuosien saatossa väännetty? Yrittäjyyskoulu kokosi naistenviikolle puhuttelevan aikajanan

    Yrittäjyyskoulun kokoama aikajana paljastaa mielenkiintoisia poimintoja siitä, miten naisten palkkoja on selvitetty ja edistetty reilun sadan vuoden ajanjaksolla. 1919 Naimisissa olevat naiset saavat Suomessa oikeuden ansiotyöhön ilman aviomiehen suostumusta. No jo oli aikakin! 1930 Uusi avioliittolaki vapauttaa aviovaimon miehensä holhouksesta. Hienoa! Hieman myöhemmin sotien aikana naiset pitävät Suomen rattaat käynnissä miesten taistellessa rintamalla. Naiset pyörittävät suuriakin maatiloja, sekä ahertavat tehtaissa…

    Lue lisää
  • Työelämä Fintech, alustatalous ja jakamistalous – mitä ne tarkoittavat?

    UKKO.fi on esitelty monessa tapahtumassa Fintech-yrityksenä. Mitä ihmettä se Fintech sitten oikein tarkoittaa? Ja mitä tarkoittavat usein juhlapuheissa esiintyvät alustatalous ja jakamistalous? Kerron tässä artikkelissa selvällä suomen kielellä, mitä nämä trendisanat oikeasti tarkoittavat. Fintech-yritykset ovat nyt kuumia Fintech tulee sanoista Financial Technology eli suoraan suomeksi käännettynä finanssiteknologia. Fintech-yritykset ovat siis yrityksiä, jotka toimivat aloilla, joissa käsitellään rahaa. Fintech-yritykset ovat juuri…

    Lue lisää
  • Työelämä Yhä useampi työskentelee eläkkeellä

    Kesken vanhuseläkkeen töihin palaa, syystä tai toisesta, jatkuvasti kasvava joukko suomalaisia, uutisoi tänään Yle. Artikkelin mukaan osa palaa töihin joutilaisuuttaan, osa huomattuaan olevansa edelleen haluttua työvoimaa. Kokeneet ja pitkän työuran jo tehneet ammattilaiset ovat yksi UKKO.fi:nkin nopeimmin kasvavista asiakasryhmistä. Viimevuotisen kyselytutkimuksen perusteella kevytyrittäjyys on senioreille sopiva tapa tehdä töitä omiin nimiin. Ylen uutisessa haastateltiin Eila Kaijärvi-Pekkolaa, joka perusti muutaman eläkkeellä…

    Lue lisää