Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Vietätkö sinä tänään unelmien työpäivää?

hyvinvoiva-kevytyrittäjä

Tänään 5.10. vietetään Suomessa toista kertaa valtakunnallista Unelmien työpäivää, jota ovat yhdessä rakentaneet Yksi elämä -verkosto ja Work goes happy -työhyvinvointiverkosto. Unelmien työpäivän tarkoitus on nostaa esiin pieniä ja suuria tekoja, joiden avulla työpaikoilla ja työyhteisöissä voidaan kehittää omaa arkea.

On kaikkien etu, että töissä voidaan hyvin ja työelämä muuttuu yhä parempaan suuntaan! Mikä voisikaan syksyisenä perjantaina olla parempi keskustelun aihe työpaikan kahvipöytään kuin ajatukset unelmien työpäivästä?

Työelämässä vuorovaikutuksella tehdään ihmeitä

Suomalainen työelämä on kaikilla mittareilla katsottuna verrattain hyvällä mallilla, vaikka tekemistä toki riittää täälläkin. Viime vuosina työelämään on tullut lisää erilaisia työnteon muotoja ja ihmisillä on yhä enemmän erilaisia rooleja työelämässä; oma ura ei ole vain yksisuuntainen polku vaan monihaarainen tie, jossa on mutkia ja levähdyspaikkoja.

Työn tekemisen paikat vaihtuvat, työyhteisöt muuttavat muotoaan ja teknologia mahdollistaa sen, että kollegat, asiakkaat tai toimeksiantajat voivat sijaita fyysisesti hyvinkin kaukana toisistaan. Yhteydenpidon ja vuorovaikutuksen on silti toimittava ja siksi erinomaiset vuorovaikutustaidot korostuvatkin 2010-luvun työelämässä.

Hyvällä vuorovaikutuksella tehdään hyvää työelämää – tästä kirjoitimmekin blogissamme viime viikolla, käy lukemassa tuore tekstimme aiheesta täältä.

Pysähdy ja pohdi, millainen on sinun unelmiesi työpäivä

Työhyvinvointi on sekä yhteisön että yksilön asia. Monet työnantajat ovatkin tarttuneet aktiivisesti tähän teemaan, sillä työntekijöistä halutaan välittää ja pitää huolta. Nykyisin on kuitenkin entistä tärkeämpää, että jokainen huomioi omaa jaksamiseen yhteiskunnan kiihdyttäessä vauhtiaan.

Jokainenhan meistä haluaa voida hyvin. Lehdet, some ja podcastit ovat pullollaan toinen toistaan parempia vinkkejä oman jaksamisen ja hyvinvoinnin kehittämiseen – neuvojen määrästä tämän ei siis pitäisi jäädä kiinni.

Emme kuitenkaan aina toimi oman hyvinvointimme parhaaksi. Nukumme liian vähän, hoidamme työasioita vielä viimeisenä illalla ja taas heti ensimmäisenä aamulla, emme kiireessämme ehdi liikkua tai ylipäänsä levätä ja hengähtää. Elämme hetkessä ja sen vuoksi kokonaiskuvan hahmottaminen saattaa jäädä tekemättä.

Iloinen kokous

Kannustankin sinua pysähtymään tänään hetkeksi ja miettimään omia työntekemisen tapojasi, omaa hyvinvointiasi ja omaa elämääsi.

 • Oletko tyytyväinen?
 • Voitko hyvin?
 • Mitä haluaisit muuttaa?
 • Teetkö riittävästi oikeita valintoja?

Vastaamalla näihin kysymyksiin ehkä löydät vastauksen myös siihen, millainen olisi sinun unelmiesi työpäivä.

Itse vietän unelmien työpäivää toimistolla kollegoiden parissa ja iltapäivällä asiakaspalvelun sulkeuduttua suuntaamme koko porukka virkistäytymään ja rentoutumaan yhdessä.

Toivotan oikein lämpöistä unelmien työpäivää sinulle!

Kirjoittaja Piia Peiponen on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

 • Työelämä Empatia ja muut pehmeät taidot – näitä tulevaisuuden töissä tarvitaan!

  Kun maailma ympärillämme teknistyy ja automatisoituu, kasvaa samalla pehmeiden ja inhimillisten työtaitojen arvo. Tekniset työvälineet ja niihin liittyvät vaatimukset kehittyvät ja muuttuvat alinomaa, mutta pehmeät taidot pysyvät samanlaisina ja niitä voi soveltaa käytännössä missä työssä tahansa. Kerromme tässä kirjoituksessa osasta niistä taidoista, jotka tulevat olemaan tärkeitä 2020-luvun työelämässä – ja ovat sitä oikeastaan jo nytkin! Työilmoituksissa keskitytään monesti teknisten taitojen…

  Lue lisää
 • Työelämä 4 vinkkiä, joilla yhteishengen luominen onnistuu etätyöyhteisössä!

  Hyvää ilmapiiriä ja työtyytyväisyyttä pidetään nykyisin korkeassa arvossa työpaikoilla, ja ne ovat tärkeimpiä kriteereitä myös työnhakijoilla. Nyt fyysinen etäisyys on tuonut työyhteisöille uusia haasteita, kuten yhteishengen luominen ja ylläpitäminen etätöissä. Oikeanlaisella viestinnällä tämä kuitenkin onnistuu! Koronavirusepidemia ja poikkeustila ovat pakottaneet meidät pysyttelemään kotioloissa, ja moni tekee työnsäkin sieltä käsin. Useat organisaatiot – kuten myös UKKO.fi – ovat siirtäneet toimintansa kokonaan työntekijöiden…

  Lue lisää
 • Työelämä Millaista on sujuva työ?

  Kun työ sujuu, tulee yleensä kokonaisvaltaisen hyvä fiilis ja toisin päin: kun töissä on hyvä olla, työ myös yleensä sujuu. Tämä ei toki ole kiveen hakattu fakta. Työ voi sujua hyvin, vaikka se ei toisikaan sen suurempaa iloa arkipäiviin. Työ kuitenkin on usein edes jokseenkin mielekästä, kun sen saa sujumaan hyvin ja mutkattomasti. Mielekkyys omaa työtä kohtaan luo erityisen hyvän…

  Lue lisää