Vietätkö sinä tänään unelmien työpäivää?

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

hyvinvoiva-kevytyrittäjä

Tänään 5.10. vietetään Suomessa toista kertaa valtakunnallista Unelmien työpäivää, jota ovat yhdessä rakentaneet Yksi elämä -verkosto ja Work goes happy -työhyvinvointiverkosto. Unelmien työpäivän tarkoitus on nostaa esiin pieniä ja suuria tekoja, joiden avulla työpaikoilla ja työyhteisöissä voidaan kehittää omaa arkea.

On kaikkien etu, että töissä voidaan hyvin ja työelämä muuttuu yhä parempaan suuntaan! Mikä voisikaan syksyisenä perjantaina olla parempi keskustelun aihe työpaikan kahvipöytään kuin ajatukset unelmien työpäivästä?

Työelämässä vuorovaikutuksella tehdään ihmeitä

Suomalainen työelämä on kaikilla mittareilla katsottuna verrattain hyvällä mallilla, vaikka tekemistä toki riittää täälläkin. Viime vuosina työelämään on tullut lisää erilaisia työnteon muotoja ja ihmisillä on yhä enemmän erilaisia rooleja työelämässä; oma ura ei ole vain yksisuuntainen polku vaan monihaarainen tie, jossa on mutkia ja levähdyspaikkoja.

Työn tekemisen paikat vaihtuvat, työyhteisöt muuttavat muotoaan ja teknologia mahdollistaa sen, että kollegat, asiakkaat tai toimeksiantajat voivat sijaita fyysisesti hyvinkin kaukana toisistaan. Yhteydenpidon ja vuorovaikutuksen on silti toimittava ja siksi erinomaiset vuorovaikutustaidot korostuvatkin 2010-luvun työelämässä.

Hyvällä vuorovaikutuksella tehdään hyvää työelämää – tästä kirjoitimmekin artikkelissamme viime viikolla, käy lukemassa tuore tekstimme aiheesta täältä.

Pysähdy ja pohdi, millainen on sinun unelmiesi työpäivä

Työhyvinvointi on sekä yhteisön että yksilön asia. Monet työnantajat ovatkin tarttuneet aktiivisesti tähän teemaan, sillä työntekijöistä halutaan välittää ja pitää huolta. Nykyisin on kuitenkin entistä tärkeämpää, että jokainen huomioi omaa jaksamiseen yhteiskunnan kiihdyttäessä vauhtiaan.

Jokainenhan meistä haluaa voida hyvin. Lehdet, some ja podcastit ovat pullollaan toinen toistaan parempia vinkkejä oman jaksamisen ja hyvinvoinnin kehittämiseen – neuvojen määrästä tämän ei siis pitäisi jäädä kiinni.

Emme kuitenkaan aina toimi oman hyvinvointimme parhaaksi. Nukumme liian vähän, hoidamme työasioita vielä viimeisenä illalla ja taas heti ensimmäisenä aamulla, emme kiireessämme ehdi liikkua tai ylipäänsä levätä ja hengähtää. Elämme hetkessä ja sen vuoksi kokonaiskuvan hahmottaminen saattaa jäädä tekemättä.

Iloinen kokous

Kannustankin sinua pysähtymään tänään hetkeksi ja miettimään omia työntekemisen tapojasi, omaa hyvinvointiasi ja omaa elämääsi.

 • Oletko tyytyväinen?
 • Voitko hyvin?
 • Mitä haluaisit muuttaa?
 • Teetkö riittävästi oikeita valintoja?

Vastaamalla näihin kysymyksiin ehkä löydät vastauksen myös siihen, millainen olisi sinun unelmiesi työpäivä.

Itse vietän unelmien työpäivää toimistolla kollegoiden parissa ja iltapäivällä asiakaspalvelun sulkeuduttua suuntaamme koko porukka virkistäytymään ja rentoutumaan yhdessä.

Toivotan oikein lämpöistä unelmien työpäivää sinulle!

Kirjoittaja Piia Peiponen on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

 • Työelämä Kesäduuni kevytyrittäjänä

  Intoa työn tekemiseen olisi, mutta et silti ole löytänyt kesäduunia itsellesi? – Mitä jos työllistäisitkin itsesi kesän ajan kevytyrittäjänä? Kesäduunin saaminen ilman suhteita tai juuri osuvaa työkokemusta voi olla hankalaa. Erityisesti vasta työelämään siirtyville nuorille kokemuksen kerryttäminen olisi tärkeää, mutta mistä oikein aloittaa, kun kesätyöt tuntuvat olevan kiven alla? Miltä kuulostaisi kesätyö, jossa saisit olla oman itsesi pomo, päättää omat…

  Lue lisää
 • Työelämä Elä hyvää arkea – tee sitä mitä rakastat

  Ajatteletko usein, että elämäsi on kaikkea muuta kuin täydellistä? Älä huoli – sellaista se ei kenelläkään meistä ole, eikä tarvitse ollakaan. Helpottava tieto, eikö vain? Elämän ei kuitenkaan kuulu myöskään kulua kiireeseen ja stressiin. Oman arjen voi tehdä mukavaksi kohdistamalla energiaa oikeisiin asioihin ja opettelemalla ottamaan rennommin. Kun tuttavat vaihtavat keskenään kuulumisia, menee keskustelu usein suunnilleen näin: ”Moikka, mitä kuuluu?”…

  Lue lisää
 • Työelämä Mitä on inbound-rekrytointi ja miksi siitä tulisi tietää?

  Miksi ja milloin sinun kannattaa lukea tämä kirjoitus? Tämä kirjoitus on sinua varten, jos sinulla on rooli yrityksesi rekrytoinneissa, ja tiedät, että hyvät työntekijät ovat yrityksesi tärkein voimavara. Ja ei, tämä artikkeli ja inbound-markkinointi ei koske vain IT-alaa tms. alaa siihen viittaavasta nimestään huolimatta, vaan tämä kirjotus koskee juuri nyt kaikkia, jotka miettivät miten voisi saada osaavaa ja hyvää työvoimaa…

  Lue lisää