Sattuma kuljetti Hennan kevytyrittäjäksi – “Olen vahva ja määrätietoinen nainen”

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Henna-kevytyrittaja

Kuka olet?

Olen oululainen sisällöntuottaja ja copywriter. Aikaisempi ammattini on äidinkielen lehtori, mutta mielenkiintoni ja intohimoni sisällöntuottamiseen vei minut tähän suuntaan. Koen itseni enemmänkin viestinnän monitoimijaksi kuin opettajaksi.

Taitoni eivät rajoitu vain tekstiin, vaan myös visuaalinen sisällöntuotanto ja graafinen suunnittelu luonnistuvat minulta. Olen aina ollut kiinnostunut valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä, joten ajan saatossa minusta on tullut siinä oiva ammattilainen. Olen itsenäinen osaaja, jolle viestinnällinen sisältöjen tuottaminen visuaalisesti niin sanojen kuin grafiikan kautta on erityistaito.

Mitä teet?

Tuotan tällä hetkellä hyvin laaja-alaisesti erilaisia viestintäpalveluja. Olen toiminut kustannustoimittajana, some-asiantuntijana, verkkotekstien tuottajana sekä kääntäjänä. Tarinallistan ja rakennan jokaisen viestintäpalveluni asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Koen olevani monialainen yhden hengen viestintätoimisto. Koska olen tehnyt päivätyökseni myös lehtorin töitä ammatillisella puolella, teen myös työelämäviestinnän koulutuksia yrityksille, esimerkiksi neuvottelutaidoista, esimiesviestinnästä sekä kriisiviestinnästä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi sattumien kautta. Maalasin edellisen asuntoni seinää ja pohdin, mitä tekisin työkseni. Edellinen työsopimukseni oli loppunut ja edessä oli jälleen työnhakujakso. Opettajamaailmassa nykyään vakinaisen paikan saaminen on hyvin tiukassa, ja elämä on yhtä hyppimistä sijaisuudesta sijaisuuteen. Olen vahva ja määrätietoinen nainen. En ole koskaan halunnut tehdä vain opettajan työtä, vaan olen ollut mukana myös hallinnossa ja muussa toiminnassa.

Mietin silloin maalatessani yhä enemmän ja enemmän sitä, mitä asioita haluan tehdä. Rakensin päässäni listaa huomioistani. Huomasin, että tekstit, viestit ja yleensäkin erilaiset markkinointiviestit pullahtivat usein mieleeni. Siitä lähti ajatus, mitä jos tekisin sitä työkseni – yrittäjänä?

Halusin kokeilla asiaa aluksi niin sanotusti riskittä, joten valitsin kevytyrittäjyyden. Kyselin aluksi tutultani hieman toiminnasta ja koin, että tämä on oikea tapani tehdä työtä. Työni on kuitenkin projektiluontoista ja sitä ei voi sanoa tekevänsä kahdeksan tunnin työpäivinä, vaan deadline-hengessä. Siksi valitsin kevytyrittäjyyden ja en voisi olla valinnasta onnellisempi.

Kevytyrittäjä Henna

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Koska työni on deadline-henkistä, minulla ei varsinaisesti ole tavallista työpäivää. Jos kuitenkin tavallisesta työpäivästä tulee kertoa, on se minulla yleensä aamupainotteista. Yleisesti teen töitä aamuisin noin klo 7–12. Silloin mykistän puhelimeni sekä somen ja tuotan asiakkaiden tarpeisiin tilatut viestit.

Iltapäivästä avaan somen, avaan puhelimeni ja hoidan markkinointiasiat, sähköpostit sekä verkkosivujeni päivitykset. Illalla hoidan jälleen kiireisimpiä töitäni, mutta samalla otan aikaa myös itselleni – suunnittelen ja ideoin koulutuksia sekä uusia töitäni ja markkinointiani.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Rakastan työssäni sen moninaisuutta. Toisaalta rakastan myös sitä, että teen sitä vain itselleni ja olen oma herrani. Työni on jokapäiväistä ympäristön seurantaa, ideoiden kirjailua sekä inspisten hakua. Kuljen bullet journal kourassani ja kirjoitan ylös ajatuksiani. Tutustun asiakkaitteni alaan ja ympäristöön, asiakaskuntaan ja kaikkeen, mistä vain voisin saada apua tuottamistöihini. Työni monipuolisuus on siis hienointa.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan aina oppia lisää, joten kanssani kulkee aina jokin kirja liittyen markkinointiin, viestinnän tehokkuuteen tai muuhun viestinnän alaan liittyvään ilmiöön.

Tulevaisuudessa haluan olla yrittäjä, mutta en sulje pois mitään vaihtoehtoja. Tarkoitukseni on haistella tätä uutta tietäni, tutustua sen jokaiseen kohtaan. Näen uuden opiskelun tärkeänä osana ammattitaitoani. Haluan pysyä ajankohtaisista asioista tietoisena. Siksi luen paljon ja kehitän samalla sanavarastoani, ilmaisuani.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Rohkeasti vain kokeilemaan ja yrittämään. Tällä tavalla on helppo kokeilla yrittäjyyttä ja opiskella siihen liittyviä asioita. UKKO.fi ei ole vain palvelu rahanvaihdolle, vaan täältä saa myös vinkkejä ja oppeja, miten hoitaa työt. Olenkin saanut ja oppinut paljon.

Klikkaa Hennan kotisivuille täältä! 

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

 • Ammatit Sesonkitöihin Lappiin? – Laskuta työsi ilman omaa yritystä!

  Laskuttaminen UKKO.fi:n kautta onnistuu muutamassa minuutissa Tartu sesonkitöihin ja nosta palkka talteen! UKKO.fi tarjoaa myös sesonkityöntekijöille helpon tavan laskuttaa asiakastyöt ilman oman yrityksen perustamista. Tämä on mahdollista UKKO.fi:n helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla. UKKO.fi:n käyttäjänä sinun ei tarvitse tehdä paperitöitä, vaan voit keskittyä tekemään sitä mitä rakastat. Vuonna 2012 perustetulla palvelulla on jo yli 100 000 käyttäjää. Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset…

  Lue lisää
 • Ammatit Matkaopas – tee unelmasta totta!

  Matkaopas – laskuta työstäsi ilman omaa yritystä Matkailuoppaat ovat sesonkiluonteisen työn sankareita. Työtä on tarjolla, mutta usein siitä pitäisi pystyä laskuttamaan esimerkiksi omalla toiminimellä. UKKO.fi tarjoaa helpon tavan laskuttaa matkaopastyöt ilman oman yrityksen tai toiminimen perustamista. Helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla luot laskun yksityishenkilönä, helposti ja muutamassa minuutissa. Vastaanottaja maksaa laskun, me hoidamme byrokratian, jonka jälkeen sinä nostat palkan. UKKO.fi:n käyttäjänä voit keskittyä…

  Lue lisää
 • Ammatit Blokkari! Tienaa keikoista kevytyrittäjänä

  Blokkarina ekstratienestiä! Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai keikkailla eri toimeksiantajien välillä. Blokkarin homma on simppeli ja keikkoja löytyy. Mikset siis sinä lähtisi tekemään blokkarin hommia, kun sinulle sopii? Ilmoittele itsestäsi ravintoloille, kahviloille ja baareille ja ryhdy töihin! Voit lähettää tekemästäsi työstä laskun ilman omaa yritystä. Me hoidamme puolestasi kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut…

  Lue lisää