Tuija Vaittinen on luontaishoitojen ammattilainen

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-tuija-vaittinen

Moikka! Olen Tuija Vaittinen – vyöhyketerapeutti, kosmetologi ja lähihoitaja. Kotoisin olen Pohjois-Karjalasta, mutta sittemmin muutin Hattulaan, Hämeenlinnan kupeeseen.

Mitä teet?

Olen työskennellyt aiemmin kosmetologina sekä myynnillisissä että hoidollisissa tehtävissä ja lähihoitajana vanhusten parissa. Useiden sattumien (ja omasta mielestäni myös kohtalon) kautta päädyin opiskelemaan vyöhyketerapeutiksi, joksi valmistuin marraskuussa.

Koin, että UKKO.fi on helppo tapa ottaa askel kohti omia unelmia!

Vyöhyketerapialla voidaan hoitaa ihmistä niin kattavasti ja monipuolisesti, että tämä maailma on vienyt minut täysin mukanaan! Asiakkailta saamani palaute ja tulokset puhuvat myöskin puolestaan.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen aina haaveillut yrittäjyydestä, mutta kosmetologiksi valmistuessani koin, että rahkeet eivät vielä täysin riitä siihen. Halusin kerätä sekä työ- että elämänkokemusta ja kartoittaa omaa tietämystäni ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja hoitamisesta.

Vyöhyketerapiaopintojen myötä ajatus yrittäjyydestä alkoi vahvistua ja tuntua juuri oikealta. Koin, että UKKO.fi on helppo tapa ottaa askel kohti omia unelmia!

Jo opiskeluaikana tein opiskelijahoitoja kevytyrittäjänä ja valmistumisen jälkeen olen jatkanut samalla linjalla. Tarkoitus on vähitellen rakentaa tästä ihan ikioma yritys!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Otan asiakkaita vastaan joko omassani tai asiakkaan kotona. Olen käynyt myös työpaikoilla tekemässä hoitoja työntekijöille. Ihmistä hoitaessa mikään päivä tai asiakas ei ole samanlainen – jokainen on oma yksilönsä.

Toki työ itsessään opettaa – erilaisten asiakkaiden ja kokemusten myötä oppii jatkuvasti uutta.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ihanat asiakkaat ja heiltä saamani palaute ovat tämän työn suola! Olen päässyt hoitamaan kaikenikäisiä asiakkaita, mikä on myöskin rikastuttanut hoitotyötä.

Isoimman sykähdyksen sisälleni saan silloin, kun kuulen asiakkaalta, että hän on saanut avun vaivaansa. Sekin tuntuu ihanalta, kun samat ihmiset haluavat tulla hoitoon uudelleen ja uudelleen!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Tämä luontaishoitojen maailma on vienyt minut täysin mukanaan, joten tarkoitus olisi jossain vaiheessa opiskella sillä saralla lisää! Toki työ itsessään opettaa – erilaisten asiakkaiden ja kokemusten myötä oppii jatkuvasti uutta. Vaikka koulusta valmistuinkin, ei oppiminen lopu ikinä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

”Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.”

Joten pelolle kyytiä ja omia unelmia kohti – mitä ikinä ne ovatkaan!

Varaa Tuijalta vyöhyketerapia itsellesi tai vaikkapa työporukan illanviettoon!

Sähköpostia Tuijalle: tuijavaittinen@hotmail.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Maarit Liukolampi: ”Keikkatöissä minulla on utelias ja tutkiva suhtautuminen töihin”

  Maarit on tehnyt pitkän työuran toimimalla 29 vuotta yrittäjänä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla. Hän kokee kyseisen alan itselleen merkitykselliseksi, ja pitää sen kehittämistä tärkeänä. Nykyisin Maarit on päätoimisena työnään opettajana ammattioppilaitoksessa. Hän ei ole kuitenkaan halunnut jättää kenttätyötä täysin, ja hyvä ratkaisu päätyön ja sivutoimiston kiinteistöpalvelualan töihin löytyi kevytyrittäjyydestä. Työssäkäyntiä tasapainottavat urheiluharrastukset ja sivutoimiset työt. ”Olisi mahtavaa, jos voisi tuplata päivät…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Niko Saarela: “Tehkää sellaista työtä mikä antaa matkanne varrelle elämyksiä joista nautitte.”

  Kuka olet? Olen Niko Saarela, intohimoinen kamppailu-urheilija, tietokirjailija, SLU:n koulutettu valmentaja, sekä kahvakuulatreeni.com:n sertifioitu kahvakuulaohjaaja. Lisäksi toimin itsenäisenä jälleenmyyjänä Pm International:in hyvinvointi- ja ravintolisien parissa. Liikunta ja urheilu on kuulunut elämääni jo lähes kahden vuosikymmenyksen ajan. Kokeilujen myötä lajien kirjo ja oman tiensä löytäminen on ollut huikea matka minuuteen, jolla on jokainen päivä jotain uutta annettavaa ja opittavaa loppu elämään. Harrastuksina…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Miikka toteutti unelmansa – kevytyrittäjyydestä vauhtia omaan puusepänverstaaseen

  Joensuulainen Miikka Kotilainen päätyi monen mutkan kautta perustamaan oman puusepänverstaan. Yrittäjä Miikasta tuli kevytyrittäjyyden ja yrityshautomon kautta. Miikan mielestä yrittäjyydessä on parasta omien ja asiakkaiden visioiden toteuttaminen konkreettiseksi kalusteeksi tai rakenteeksi. "Se on parasta, että saa itse pitää lankoja omissa käsissä ja tähdätä korkeammalle, kun mikä tuntuu edes mahdolliselta. Hienoa on myös vastuun jälkeinen vapaus tehdä mitä haluaa." Puualassa nimenomaan käytännön tekeminen on kiehtonut…

  Lue lisää