Viikon kevytyrittäjä Jukka Postila puunaa autoja sivutyönään

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-Jukka-Postila

Kuka olet?

Olen Jukka Postila, perheenisä ja ammatiltani lähihoitaja. Olen innostunut autoista, erityisesti sähköisistä kulkupeleistä ja autojen puunaaminen on yksi arjen iloni. Taloudestamme löytyykin yksi ladattava hybridi ja yksi täyssähköauto.

Mitä teet?

Helpompi autopesu on konsepti, jossa haen auton pestäväksi ja palautan auton pestynä. Pesun voin tehdä esimerkiksi asiakkaan työpäivän aikana. Asiakkaan ei tarvitse tällöin miettiä, milloin ehtisi pesemään tai pesettämään autoaan, eikä tarvitse huolehtia osaako käyttää automaattipesuloita. Tarvittaessa pesen auton itse käsin paikallisessa tee se itse -hallissa ja teen pyydetyt käsittelyt auton pinnoille.

Tarvittaessa voin myös käyttää auton vaikkapa katsastuksessa, eikä silloinkaan autonomistajan tarvitse kuin antaa avain.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Puhtaat autot ovat intohimoni ja mietin, mikä olisi helpoin ja taloudellisesti riskittömin tapa kokeilla yrittäjyyttä tällä alalla ja vieläpä oman työn ohella.

UKKO.fi oli tähän siinä mielessä täydellinen, että homma on yksinkertainen ja jos ei ole asiakkaita, niin kevytyrittäjänä minulla ei ole myöskään kuluja.

Yritysidea tuli mieleeni omia ja toisten autoja pestessä. Nyt pystyn tällä rahoittamaan hieman omaa harrastusta ja tekemään sitä, mistä tykkäänkin, eli pesemään autoja.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Haen auton asiakkaan luota ja pesen tai pesetän auton ja palautan puhtaan auton asiakkaalle. Tämän lisäksi menee aikaa asioihin, jotka ei näy asiakkaille, kuten alan seuraamiseen, välineiden hankintaan ja pesuaikojen varaamiseen.

Sitä palkitsevampaa työ on, mitä likaisempi auto on aluksi. Näin näkee oman työn jäljen heti!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Yksi parhaista puolista on se, että näen työn jäljen heti. Melkeinpä niin, että sitä palkitsevampaa työ on, mitä likaisempi auto on aluksi. On todella mukavaa viedä puhdas auto asiakkaalle, yleensä asiakkaan ilme jo kertoo kiitoksen työstä. Lisäksi voin aikatauluttaa itse omat työni.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin oppia paremmaksi työssäni. Auton pinnoille on kehitetty valtava määrä eri aineita ja välineitä eri työvaiheisiin ja koko ajan kehitetään lisää. Välinekirjon ja menetelmien opettelu ja parhaiden välineiden löytäminen sopivalla hinta-laatusuhteella vaatii jatkuvaa itsensä kehittämistä ja vanhojen tapojen kyseenalaistamistakin.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjäksi ryhtyville?

Tällä yrittäjyys on yksinkertaista aloittaa, eikä kuluja tule palvelun käytöstä, jos ei ole laskutettavaakaan.

Tutustu Helpompi autopesuun Facebookissa!

Lue lisää autoalan kevytyrittäjyydestä.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: