Viikon kevytyrittäjä Jukka Postila puunaa autoja sivutyönään

viikon-kevytyrittaja-Jukka-Postila

Kuka olet?

Olen Jukka Postila, perheenisä ja ammatiltani lähihoitaja. Olen innostunut autoista, erityisesti sähköisistä kulkupeleistä ja autojen puunaaminen on yksi arjen iloni. Taloudestamme löytyykin yksi ladattava hybridi ja yksi täyssähköauto.

Mitä teet?

Helpompi autopesu on konsepti, jossa haen auton pestäväksi ja palautan auton pestynä. Pesun voin tehdä esimerkiksi asiakkaan työpäivän aikana. Asiakkaan ei tarvitse tällöin miettiä, milloin ehtisi pesemään tai pesettämään autoaan, eikä tarvitse huolehtia osaako käyttää automaattipesuloita. Tarvittaessa pesen auton itse käsin paikallisessa tee se itse -hallissa ja teen pyydetyt käsittelyt auton pinnoille.

Tarvittaessa voin myös käyttää auton vaikkapa katsastuksessa, eikä silloinkaan autonomistajan tarvitse kuin antaa avain.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Puhtaat autot ovat intohimoni ja mietin, mikä olisi helpoin ja taloudellisesti riskittömin tapa kokeilla yrittäjyyttä tällä alalla ja vieläpä oman työn ohella.

UKKO.fi oli tähän siinä mielessä täydellinen, että homma on yksinkertainen ja jos ei ole asiakkaita, niin kevytyrittäjänä minulla ei ole myöskään kuluja.

Yritysidea tuli mieleeni omia ja toisten autoja pestessä. Nyt pystyn tällä rahoittamaan hieman omaa harrastusta ja tekemään sitä, mistä tykkäänkin, eli pesemään autoja.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Haen auton asiakkaan luota ja pesen tai pesetän auton ja palautan puhtaan auton asiakkaalle. Tämän lisäksi menee aikaa asioihin, jotka ei näy asiakkaille, kuten alan seuraamiseen, välineiden hankintaan ja pesuaikojen varaamiseen.

Sitä palkitsevampaa työ on, mitä likaisempi auto on aluksi. Näin näkee oman työn jäljen heti!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Yksi parhaista puolista on se, että näen työn jäljen heti. Melkeinpä niin, että sitä palkitsevampaa työ on, mitä likaisempi auto on aluksi. On todella mukavaa viedä puhdas auto asiakkaalle, yleensä asiakkaan ilme jo kertoo kiitoksen työstä. Lisäksi voin aikatauluttaa itse omat työni.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin oppia paremmaksi työssäni. Auton pinnoille on kehitetty valtava määrä eri aineita ja välineitä eri työvaiheisiin ja koko ajan kehitetään lisää. Välinekirjon ja menetelmien opettelu ja parhaiden välineiden löytäminen sopivalla hinta-laatusuhteella vaatii jatkuvaa itsensä kehittämistä ja vanhojen tapojen kyseenalaistamistakin.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjäksi ryhtyville?

Tällä yrittäjyys on yksinkertaista aloittaa, eikä kuluja tule palvelun käytöstä, jos ei ole laskutettavaakaan.

Tutustu Helpompi autopesuun Facebookissa!

Lue lisää autoalan kevytyrittäjyydestä.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Opettaja Mari Hakanen viettää pitkät kesälomansa valokuvaustyön parissa

  Kuvaaja: Lauri Hakanen Joensuussa asuva Mari on ammatiltaan maantiedon ja biologian opettaja, mutta sen ohessa hän toimii valokuvaajana. ”Nämähän ovat sinänsä hyvin samanlaisia töitä: molemmissa saa tavata ihmisiä ja tutustua heihin”, toteaa Mari tyytyväisenä. Ensimmäisen kameransa Mari sai joululahjaksi jo 6-vuotiaana, jolloin hän muistelee ottaneensa taiteellisia kuvia lähinnä ovenkahvoista. Varsinainen kiinnostus valokuvausta kohtaan alkoi syntyä vasta myöhemmin opiskeluaikoina, ja Mari…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Haave sarjakuvapiirtäjän ammatista teki Eerosta kevytyrittäjän – “itselleni juuri sopiva työ”

  Olen Eero Oinonen, Tampereella asuva 27-vuotias, kiltti, rauhallinen ja tunteikas persoona. Mitä teet? Piirtelen sarjakuvia ja muita piirroksia. Unelmani on tulla ammattisarjakuvapiirtäjäksi ja myydä omia teoksiani. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Päädyin kevytyrittäjäksi, kun kuulin muutamilta ystäviltäni UKKO.fi:stä. He kehottivat minua ryhtymään kevytyrittäjäksi ja lopulta ryhdyinkin. Halusin tehdä sitä mitä parhaiten osaan. Millainen on tavallinen työpäiväsi? Piirrän kaiken koneella. Käytän piirtämiseen useita…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Vuosien kokemus yritysten myynnin ja viestinnän parissa siivitti Mari Tastulan kevytyrittäjäksi

  Mari on tehnyt pitkän uran yritysten myynnin, markkinoinnin, viestinnän ja liiketoiminnan kehittämisen saralla. Hän on toiminut sekä kansainvälisissä että kotimaisissa yrityksissä. Nykyään hän toimii kevytyrittäjänä hyödyntäen pitkällä työurallaan saamiaan oppeja. -Ennen kevytyrittäjyyttä työskentelin pitkään teknologiateollisuudessa sekä tukku- ja maahantuontiyritysten parissa. Tein monipuolisesti markkinoinnin ja myynninjohtamisen tehtäviä. Työni keskiössä oli asiakaskokemusten parantaminen ja liiketoiminnan kehittäminen. -Avasin ovia uusille yrityksille ja tuotteille.…

  Lue lisää