Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Kosmetologi ja bloggaaja Charlotta Takkula

charlotta

Viikon Kevytyrittäjä Charlotta Takkula tekee kosmetologin ja meikkaajan töitä sekä kirjoittaa blogia.

Kuka olet?

Olen Charlotta, 21-vuotias yrittäjänalku Helsingistä. Ammatiltani olen kosmetologi.

Mitä teet?

Tällä hetkellä teen keikkaluontoisesti kosmetologin ja meikkaajan töitä sekä kirjoitan blogia. Kauneudenhoito on aina ollut lähellä sydäntäni, samoin kirjoittaminen, joten näiden kahden yhdistäminen on täydellinen työ minulle.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin kokeilla siipiäni yrittäjänä, ja eräs asiakas halusi minun laskuttavan heitä, joten UKKO.fi oli helppo vaihtoehto.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on se, että saa olla oman itsensä pomo. Itsestään saa paljon irti, kun on yksin vastuussa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Herään seitsemältä ja teen ihan tavallisen eli noin 6-8 tunnin työpäivän. Kuuntelen kuitenkin itseäni, ja joskus teen lyhyempää päivää tai vain neljän päivän työviikon. Saan itsestäni eniten irti, kun muistan ottaa myös rennosti. Pidän arjesta ja rutiineista, joten pyhitän mielelläni viikkoni työlle ja viikonloput levolle.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan aina kehittää itseäni. Kehitys loppuu siihen, jos uskoo olevansa jo valmis. Minulla on vielä paljon opittavaa niin yrittäjyydestä kuin elämästäkin, mutta onneksi uuden oppiminen on kivaa. Haluan olla tehokkaampi ja parempi kaikin tavoin, mutta samalla muistaa palkita itseäni pienistäkin saavutuksista.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Kevytyrittäjyys on hyvä ponnahduslauta oikealle yrittämiselle. Kannattaa uskaltaa!

Yhteystiedot

charlottaeve.com

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Timo yhdistää työssään taiteen ja jalkahoidon – kevytyrittäjyys antoi vauhtia yrittäjyyteen!

    Olen Timo Tähkänen, lähihoitaja vanhustyön ja jalkojenhoidon osaamisalalta sekä kuvataiteen maisteri. Olen työskennellyt taiteilijana vuodesta 2007 lähtien valmistuttuani ensimmäisestä taidekoulusta. Koin voimakkaasti, ettei taiteellinen työ tyydyttänyt kaikkia tarpeitani. Lopulta kaipasin taiteilijan työn rinnalle toista ammattia ja valmistuin lähihoitajaksi 2011. Keväällä 2019 suoritin jalkojenhoidon osaamisalan sen jälkeen, kun olin keskittynyt taiteelliseen työhöni kolme vuotta Suomen Kulttuurirahaston myöntämän apurahan turvin. Valmistuttuani jalkahoitajaksi…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Korvakorut innostivat yrityksen perustamiseen

    Ruotsalainen työnantaja toivoi Michaela von Kügelgenin laskuttavan heitä, joten Michaela päätyi UKKO.fi:n käyttäjäksi. Vuotta myöhemmin hän perusti oman yrityksen. – Olin pitkään miettinyt toiminimen perustamista, mutta en jostain syystä vielä ollut valmis siihen vuonna 2014, joten UKKO.fi tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Michaela laskutti noin vuoden ajan ruotsalaista työnantajaansa UKKO.fi:n kautta, mutta syksyllä 2014 syntyi uusi idea puolivahingossa. – Tein itselleni korvakorut…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Crista löysi joogan ja teki siitä ammatin – “Ihanaa tämä on, vaikkakin hullua”

    Crista Soskolne on joogaohjaaja ja vijnanajoogan opettaja. Yliopisto-opintojen myötä Crista kiinnostui joogasta ja kouluttauduttuaan joogaohjaajaksi ja -opettajaksi teki hän niistä ammatin ensin kevytyrittäjänä ja sitten yrittäjänä. Crista kiinnostui joogasta jo 90-luvulla; Helsingin yliopiston kulttuuriantropologian ja filosofian opintoihin sisältyi muun muassa taolaisuuden opetuksia ja ne johdattivat Cristan joogan ääreen. Ennen vuosituhannen vaihdetta ei Helsingissä ollut kovinkaan montaa paikkaa, joissa olisi joogaa…

    Lue lisää