Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Timo yhdistää työssään taiteen ja jalkahoidon – kevytyrittäjyys antoi vauhtia yrittäjyyteen!

Timo-Tahkanen-jalkahoitaja-vaaka

Olen Timo Tähkänen, lähihoitaja vanhustyön ja jalkojenhoidon osaamisalalta sekä kuvataiteen maisteri. Olen työskennellyt taiteilijana vuodesta 2007 lähtien valmistuttuani ensimmäisestä taidekoulusta.

Koin voimakkaasti, ettei taiteellinen työ tyydyttänyt kaikkia tarpeitani. Lopulta kaipasin taiteilijan työn rinnalle toista ammattia ja valmistuin lähihoitajaksi 2011. Keväällä 2019 suoritin jalkojenhoidon osaamisalan sen jälkeen, kun olin keskittynyt taiteelliseen työhöni kolme vuotta Suomen Kulttuurirahaston myöntämän apurahan turvin.

Valmistuttuani jalkahoitajaksi perustin yrityksen, mikä tarjoaa hoiva- ja taidepalveluita. Yritykseni nimi on Hoi-Tai, jonka keskiössä on jalkahoitola, jossa tarjoan jalkojenhoidon palveluita terveydenhuollon näkökulmasta sekä erilaiset esitykset, joita puolestaan tarjoaa drag alter egoni runoilija Maimu Brushwood o.s. Huolirinta.

Ryhdyin kevytyrittäjäksi laskuttaakseni drag-esityksiäni ja kuvataiteen puolelta tulleita tilaustöitä. UKKO.fi vastasi näihin tarpeisiin.

Timo Tähkänen sarjakuva

Sain selkeästi tietoa palvelusta, apua tarvittaessa ja palvelua oli helppo käyttää. Kevytyrittäjyys tarjosi tarvittavat palvelut ja pystyin kokeilemaan yrittäjämäistä toimintaa ilman riskiä.

En olisi uskaltanut perustaa yritystä taiteen varaan, mutta kevytyrittäjyys madalsi kynnystä, kun yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi jalkojenhoidon kautta. Alusta asti minulle oli selvää, että haluan liittää yritykseeni kaiken osaamiseni.

Olen tehnyt palkkatöitä ja ollut apurahalla. Yrittäjyys tuntuu näiden välimuodolta, mikä sopii minulle. Minulla on vapaus päättää kaikesta ja saan tehdä työtäni niin kuin itse haluan.

Haluan keskittyä nykyisen tilanteeni hyviin puoliin, mutta toki olen huolestunut riittävästä toimeentulon saannista, sillä yrittäjyydellä on tiettyjä kiinteitä kuluja ja päälle vielä yritys- ja opintolainan lyhennykset. Olen toisin sanoen nähnyt aika paljon aikaa ja vaivaa luodakseni itselleni työpaikan.

Maimu Brushwood o.s. Huolirinta

En ole ehkä malliesimerkki etenkään taloudelliselta kannalta, sillä olen valinnut kaksi valitettavasti hyvin matalapalkkaista ammattia. Toisaalta olen saavuttanut kaiken sen mistä olen osannut haaveilla. On tärkeää uskaltaa unelmoida ja olla riittävän rohkea.

Timon Jalkahoitola Hoi-Tai löytyy Helsingin Alppilasta osoitteesta Viipurinkatu 1. Jalkahoitolan verkkosivuja pääset kurkkaamaan täältä.

Timon drag-hahmon verkkosivuille puolestaan tästä linkistä!

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä markkinointi@ukko.fi, niin pääset kertomaan tarinasi.

Kirjoittaja: Timo Tähkänen

Timo Tähkänen on lähihoitaja vanhustyön ja jalkojenhoidon osaamisalalta sekä kuvataiteen maisteri. Yrittäjänä Timo tarjoaa sekä hoiva- että taidepalveluita.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yksityinen: Mira Forsberg hoitaa sisustusliikettä kevytyrittäjänä

  Olen Mira Forsberg, suomenruotsalainen sisustussuunnittelija kotoisin rannikkokylästä Etelä-Suomessa. Tällä hetkellä asun poikaystäväni ja kissamme Herbertin kanssa Turussa. Ennen kuin muutin tänne asuin ja opiskelin Pietarsaaressa neljä vuotta. Mitä teet? Tällä hetkellä olen töissä sisustusliikkeessä Turussa. Täällä toimin myyjänä ja pidän kauppaa siistinä. Vapaa-ajallani suunnittelen erilaisia kortteja, huonekaluja ja luen blogeja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Äitini näki jutun sanomalehdessä uudesta sisustusliikkeestä Turussa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Mia Tarkiainen on apunasi asuntokaupoissa

  Maaliskuun kuukauden yrittäjämme on Mia Tarkiainen. Hän toimii yrittäjänä omassa kiinteistönvälitystoimistossaan Helsingin Lauttasaaressa. Hänen yrityksensä täyttää pian vuoden. Työuransa Mia on aloittanut leikkaussalisairaanhoitajana ja sen jälkeen hän on tehnyt myynti- ja markkinointitöitä 14 vuotta. Sairaanhoitajan työn kautta olen oppinut kohtaamaan erilaisia ihmisiä sekä hoitotyö antoi asioille syvällisemmän merkityksen. Pidän myös ihmisten kanssa työskentelystä ja minulle on luontaista löytää ratkaisu asioihin.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Ammattibloggaaja ja toiminimiyrittäjä Emilia Huttunen kirjoittaa Mutsis on -blogia ja pyörittää pian neljän lapsen perhettä

  Emilia Huttunen odottaa neljättä lastaan ja laskuttaa samalla sievoisia summia bloggaamisella. Iso perhe, raskausajan haasteet ja kymmeniä tuhansia lukijoita keräävä blogi ovat melkoinen yhtälö. UKKO Toiminimiyrittäjänä Emilia voi kuitenkin päättää itse, minkä verran tekee töitä ja sovittaa työskentelynsä perheen aikatauluihin. Millaista on olla ammattibloggaaja ja mistä keksit aiheita uusiin kirjoituksiin? Blogini sisältö on aina kummunnut aidosta arjestani, joten ideoin uusia kirjoituksia…

  Lue lisää