Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Kosmetologi ja bloggaaja Charlotta Takkula

charlotta

Viikon Kevytyrittäjä Charlotta Takkula tekee kosmetologin ja meikkaajan töitä sekä kirjoittaa blogia.

Kuka olet?

Olen Charlotta, 21-vuotias yrittäjänalku Helsingistä. Ammatiltani olen kosmetologi.

Mitä teet?

Tällä hetkellä teen keikkaluontoisesti kosmetologin ja meikkaajan töitä sekä kirjoitan blogia. Kauneudenhoito on aina ollut lähellä sydäntäni, samoin kirjoittaminen, joten näiden kahden yhdistäminen on täydellinen työ minulle.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin kokeilla siipiäni yrittäjänä, ja eräs asiakas halusi minun laskuttavan heitä, joten UKKO.fi oli helppo vaihtoehto.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on se, että saa olla oman itsensä pomo. Itsestään saa paljon irti, kun on yksin vastuussa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Herään seitsemältä ja teen ihan tavallisen eli noin 6-8 tunnin työpäivän. Kuuntelen kuitenkin itseäni, ja joskus teen lyhyempää päivää tai vain neljän päivän työviikon. Saan itsestäni eniten irti, kun muistan ottaa myös rennosti. Pidän arjesta ja rutiineista, joten pyhitän mielelläni viikkoni työlle ja viikonloput levolle.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan aina kehittää itseäni. Kehitys loppuu siihen, jos uskoo olevansa jo valmis. Minulla on vielä paljon opittavaa niin yrittäjyydestä kuin elämästäkin, mutta onneksi uuden oppiminen on kivaa. Haluan olla tehokkaampi ja parempi kaikin tavoin, mutta samalla muistaa palkita itseäni pienistäkin saavutuksista.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Kevytyrittäjyys on hyvä ponnahduslauta oikealle yrittämiselle. Kannattaa uskaltaa!

Yhteystiedot

charlottaeve.com

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tietojenkäsittelyn tradenomi Saga Moisio loi itselleen oman näköisen työn

  Saga Moisio on työskennellyt yrittäjänä alle puoli vuotta, mutta tuona aikana hän on oppinut hallitsemaan kokonaisuuksia ja johtamaan omaa työtään. Sagalla on rohkeutta tarttua asiakkaidensa haasteisiin ja hänen tehtävänään on auttaa heitä hyödyntämään dataa liiketoiminnan päätöksenteossa. Alussa ajattelin, että yrittäjyys liittyy paljolti paperitöihin, joista en pidä ollenkaan, ja mietin, että yrittäjyys ei ole minun juttuni. Sitten tuli vastaan projekti, joka…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Oululainen Jarno Tuovinen: parissa vuodessa kevytyrittäjästä sarjayrittäjäksi

  Hakukoneoptimointia tarjoavan Kranun perustaja ja toimitusjohtaja Jarno Tuovinen syttyy, kun asiakas haluaa näkyä verkossa ja lisätä myyntiään. Jarno Tuovisen hakukoneoptimointiin erikoistunut yritys Kranu Oy on Oulussa sijaitseva, palveluiltaan koko maan kattava asiantuntijayritys. Perustajansa lisäksi Kranu työllistää yhden kokoaikaisen ja yhden osa-aikaisen työntekijän. Tuovisen tie hakukonenäkyvyyden ja digimarkkinoinnin asiantuntijaksi sai alkunsa tietotekniikan diplomi-insinööriopinnoista. Kolmantena opiskeluvuotenaan Tuovinen sai ensimmäisen oman alansa työpaikan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon Kevytyrittäjämme Heidi on paitsi muistihoitaja, myös ammattijärjestäjä – mitä se oikein tarkoittaa?

  Kuka olet? Olen Heidi, 25-vuotias lähihoitaja, muistihoitaja ja ammattijärjestäjä. Arjenlomatila on sivutyöni henkilökohtaisen avustajan työn rinnalla. Mitä teet? Arjenlomatila-palveluni tarjontaan kuuluu kotiapu- ja ammattijärjestäjäpalvelut. Autan ihmisiä luopumaan turhasta tavarasta ja järjestelemään jäljelle jääneet tavarat ja esineet. Autan paitsi kodin tekemättömien töiden kanssa, myös ikäihmisiä arjen sujumisessa mm. siivouksessa, ulkoilussa ja peseytymisessä. Tämän lisäksi toimin someassistenttina pienille yrityksille/yrittäjille. Autan heitä sosiaalisen…

  Lue lisää