Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Korvakorut innostivat yrityksen perustamiseen

Ruotsalainen työnantaja toivoi Michaela von Kügelgenin laskuttavan heitä, joten Michaela päätyi UKKO.fi:n käyttäjäksi. Vuotta myöhemmin hän perusti oman yrityksen.

– Olin pitkään miettinyt toiminimen perustamista, mutta en jostain syystä vielä ollut valmis siihen vuonna 2014, joten UKKO.fi tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Michaela laskutti noin vuoden ajan ruotsalaista työnantajaansa UKKO.fi:n kautta, mutta syksyllä 2014 syntyi uusi idea puolivahingossa.

– Tein itselleni korvakorut skumppakorkeista ja laitoin niistä kuvan Instagramiin. Moni kaveri innostui ja päätinkin alkuvuodesta 2015 perustaa yrityksen. Kaikki tapahtui nopeasti, yhtäkkiä minulla oli kommandiittiyhtiö, 29-vuotias Michaela kertoo.

Näin jälkikäteen ajateltuna yrityksen olisi voinut perustaa jo kauan aikaisemmin, Michaelan mielestä oli kuitenkin hienoa saada harjoitella Ukon kautta.

– Sain paremman kuvan yrittäjälle kuuluvista maksuista, ja kuinka paljon oikeasti pitää laskuttaa saadakseen järkevän summan käteen. Nyt hinnoitellessa leikin vielä välillä Ukon palkkalaskurin kanssa, sen kautta hintoja on helppo hahmottaa.

Yrittäjyys ei ollut yllätys

Askel omaan yritykseen oli loppupeleissä pieni. Michaelan vanhemmat ovat yksityisyrittäjiä, ja Michaela on aina ollut se joka pitää lankoja käsissään. Vanhemmilta sai apua ja vinkkejä. Michaela kävi myös Naisyrittäjyyskeskuksen ilmaisessa yrittäjäinfossa.

– Yksi kavereistani sanoikin ”vihdoin, olen odottanut tätä”, kun ilmoitin yrityksen perustamisesta. Kai se on minulla vähän veressä.

Yksi Michaelan monista korvakorumalleista

Vaikka korvakorujen myynti oli yrityksen lähtölaukaus, suurin osa Michaelan yrityksen tuotoista tulee free-toimittajan töistä. Michaela kirjoittaa muun muassa akateemisesta tutkimuksesta Suomessa ja Ruotsissa Addeto-nimiseen verkkoportaalin ja tekee mielellään juttuja yllättävistäkin teemoista.

– Parasta toimittajan työssä on kun saa tavata uusia ihmisiä ja koko ajan oppia uutta. Haastateltavat inspiroivat minua haastamaan itseäni koko ajan uudestaan ja uudestaan.

Yrityksen perustamista helpotti myös tieto siitä, että Michaela voi laskuttaa verkkoportaalia 50 prosenttia kuukaudessa.

– Tämän lisäksi teen töitä Ylen ruotsinkielisissä radiouutisissa, josta saan ihan tavallista palkkaa. Ne työt toimivat myös tietynlaisena varmuutena.

Tulevaisuudessa Michaela toivoo kuitenkin lisää asiakkaita omalle yritykselle.

– Tekisin mielelläni lisää käännöstöitä. Haaveena on mahdollisuus elää täysin oman firman tuotoilla, mutta en stressaa. Vastahan minä yritykseni perustin!

Tee suunnitelma

Yrittäjyydestä haaveilevia Michaela ei halua varoittaa vaikeuksista mitenkään erityisen paljon. Hänen mukaansa on hyvä olla muutama varma asiakas. Tärkeää on myös oman ajan hallinta.

– Päivät menevät helposti Facebookissa pyörimiseksi ellei minulla ole hyvää suunnitelmaa tai omia deadlineja. Ilman kirjanpitäjää olisin myös hukassa. Monet jutut ovat vielä hakusessa, mutta tuskin kukaan olettaa, että heti pitää osata kaikki.

Michaelan mielestä UKKO.fi on hyvä mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä ilman suurempaa byrokratiahässäkkää.

– Asiakaspalvelu auttoi, jos jokin asia askarrutti. Muutenkin kaikki sujui hienosti palvelun kanssa. Olisin varmasti perustanut yrityksen joka tapauksessa, mutta UKKO.fi:n jälkeen kaikki tuntui selkeämmältä.

Parasta yrittäjyydessä on oman ajan hallinta ja sen mukana tuleva vapaus, vastuuta unohtamatta.

– Olen aikaansaava ihminen ja teen yleensä töitä pari tuntia putkeen, pidän pidemmän tauon ja käyn vaikka lenkillä ja jatkan sitten iltapäivällä töitä. Olisi vaikeaa sopeutua normaaliin työrytmiin tämän jälkeen.

Entä korvakorut, onko niitä kukaan ostanut?

– Yllättävän moni! Korviksia on verkkopalvelu Etsyn lisäksi myynnissä muun muassa Iso Omenan Decanterissa. Sain myös juuri tietää, että Decanter aikoo myydä niitä Viini, ruoka ja hyvä elämä -messuilla lokakuussa, se tuntuu todella hurjalta, Michaela kertoo.

Lisätietoja Michaelasta ja hänen töistään:

Kotisivut: http://www.pinions.fi/fi-FI

Facebook-sivut: https://www.facebook.com/pages/Pinions/1543676899222461

Michaelan sähköposti: michaela@pinions.fi

Addeton sivut: http://www.addeto.com/

UKKO.fi haluaa toivottaa Michaelalle menestystä yrittäjyyden polulle!

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yrittäjätarina: Hellevi Karppinen oikolukee ja tuottaa tekstejä

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Hellevi Karppinen, 54-vuotias entinen äidinkielen opettaja Rovaniemeltä. Teen toiminimellä Kielikeino ”tekstiduunia” eli erilaisia töitä suomen kielen ja kirjallisuuden parissa, esimerkiksi kielentarkistusta, editointia, sisällöntuottoa ja kustannustoimitusta. Kutsun itseäni mielelläni tekstityöläiseksi. Palvelen kaikkia kirjoittajia. Asiakkaina on ollut yrittäjiä, harrastajakirjoittajia, kirjailijoita, tutkijoita, opiskelijoita, kustantamoja, käännöstoimistoja ja mainostoimistoja. Miten päädyit yrittäjäksi? Jäin pois työelämästä tapaturman vuoksi v. 2015…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Riitta Nyberg on monipuolisen ja inhimillisen markkinoinnin ammattilainen

  Olen Riitta, joensuulainen jokapaikanhöylä. ? Lastuja lentelee verkkosivuille, esitteisiin ja radioon mainoksina. Äänimainokset ovatkin ollut loistava ytimöittämisen koulu – kertoa ydinviesti 20 sekuntiin käyttäen hyödyksi äänimaisemia, efektejä, musiikkia, arjen tilanteita tai dialogia! Pohjimmiltaan olen humanisti, jota kiinnostaa maailmanparannus myös markkinoinnissa. Kevytyrittäjyys sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseen ja aikaa jää myös ihmetellä maailman vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mitä teet? Toimin sisältötuottajana freelancer-pohjalla Tähti…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Bloggaaja Janina toimi kolme vuotta kevytyrittäjänä ennen seuraavaa siirtoa - "yrittäjyydessä kaikki oli alkuun uutta minulle"

  Espoolainen bloggaaja Janina Koskenniska siirtyi loppuvuodesta 2020 kevytyrittäjästä sivutoimiseksi yrittäjäksi. Jotkut yrittäjyyteen liittyvät asiat tuntuivat alkuun hankalilta – mutta ne alkoivat selkiytyä Janinalle nopeasti, kun hän otti niistä selvää soittelemalla ja neuvoa kysymällä. "Apua kannattaakin aina pyytää; tyhmiä kysymyksiä ei olekaan!" Janina K. -blogissaan Janina Koskenniska, 23, kirjoittaa muun muassa omasta arjestaan ja ajatuksistaan erilaisiin aiheisiin liittyen. Sen lisäksi hän…

  Lue lisää