Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Joogaohjaajaksi kevytyrittäjänä

Haaveiletko joogaohjaajaksi tulemisesta? Moni tekee haaveesta totta kevytyrittäjänä.

Taidokkailla joogaohjaajilla ja kouluttajilla on Suomessa kysyntää, mutta joogaohjaajaksi työllistyminen vaatii usein oman toiminimen ja salin perustamista. Jos keikka on satunnaista ja toiminta alussa, ei yrityksen tai toiminimen perustaminen välttämättä heti tunnu oikealta.

Kevytyrittäjyys mahdollistaa laskutuksen pitämistään tunneista ja opetuksesta yksityishenkilönä. Tämä tarkoittaa, että  omaa y-tunnusta ja toiminimeä ei tarvita laskujen luomiseen ja lähettämiseen. Kevytyrittäjän byrokratian hoitaa laskutuspalvelu, eikä kevytyrittäjänä itse ole esimerkiksi kirjanpitovelvollinen. Tällöin oman ajan voi keskittää haluamaltaan osin itse ohjaukseen ja tuntien suunnitteluun.

Suomen suurin kevytyrittäjyyspalvelu UKKO.fi hoitaa puolestasi palkanmaksuun liittyvät paperityöt ja tilittää vaadittavat maksut, kuten verot ja vakuutukset. Sinä määräät itse asiakkailta veloittamat hintasi ja saat rahat tilillesi palkkana.

Mikäli tunteja ei jossain kuussa olisikaan, ei palvelusta tällöin tarvitse maksaa. Tutustu hinnastoomme!

  • ei juoksevia maksuja
  • ei tarvetta y-tunnukselle
  • päätä itse oma hinta, sekä milloin ja kenelle töitä teet
  • nosta palkkaa
  • unohda paperityöt

Lue alta Christan tarina ja lisää siitä, kuinka joogaohjaajana toimiminen onnistuu kevytyrittäjänä!

"Ihanaa tämä on, vaikkakin hullua" – Crista teki joogasta ammatin

Crista joogayrittäjä

Crista Soskolne on joogaohjaaja ja vijnanajoogan opettaja. Yliopisto-opintojen myötä Crista kiinnostui joogasta ja kouluttauduttuaan joogaohjaajaksi ja –opettajaksi teki hän niistä ammatin ensin kevytyrittäjänä ja sitten yrittäjänä.

Crista kertoo joogan parhaiksi puoliksi sen, että saa jakaa sen avulla kehotietoisuutta, stressinsäätelyä, iloa ja rauhaa mitä erilaisimpien oppilaiden kanssa. Työn sydämenä hän pitää oivalluksen hetkiä ihmisten kanssa.

”Oli hyvä kokeilla ensin kevytyrittäjyyttä, koska se mahdollisti sen, että oli aikaa oppia omasta alasta.”

Yrittäjyyden Crista aloitti ensin kevyemmin eli hän ohjasi joogaa ja laskutti tekemästään työstä laskutuspalvelun kautta. Crista ehti kokeilla ennen UKKO.fi:lle siirtymistä toistakin alan toimijaa, mutta toimijan korkeamman palvelumaksun vuoksi hän liittyi pian UKKO.fi:n kevytyrittäjäksi.

Crista käytti laskutuspalvelua omista joogatunneista laskuttamiseen kaksi ja puoli vuotta. Ensimmäisenä vuonna laskutus oli vähäisempää, mutta vähitellen ohjaustuntien ja asiakkaiden määrä kasvoivat ja laskutus lisääntyi.

Lue Kristan koko tarina.

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

  • Ammatit Kevytyrittäjyys opettajille

    Kevytyrittäjyys opettajille – hyödynnä tietotaitoasi laajemmin Opettajilla on tunnetusti paljon ammattitaitoa. Vaativa lukuvuosi vaatii veronsa, mutta moni kaipasi perus opetustyön rinnalle tai tilalle jotakin muuta. Kuinka hyödyntää omaa omaa ammattitaitoa laajemmin? Miltä kuulostaisi oman ammattitaidon hyödyntäminen ja lisätienestien hankkiminen omien aikataulujen, innostuksen ja jaksamisen mukaan? Kevytyrittäjänä opettaja voi jakaa omaa pitkän koulutuksen ja työkokemuksen kerryttämään osaamistaan ilman oman yrityksen perustamista. Voit…

    Lue lisää
  • Ammatit Sattuma kuljetti Hennan kevytyrittäjäksi – “Olen vahva ja määrätietoinen”

    Kuka olet? Olen oululainen sisällöntuottaja ja copywriter. Aikaisempi ammattini on äidinkielen lehtori, mutta mielenkiintoni ja intohimoni sisällöntuottamiseen vei minut tähän suuntaan. Koen itseni enemmänkin viestinnän monitoimijaksi kuin opettajaksi. Taitoni eivät rajoitu vain tekstiin, vaan myös visuaalinen sisällöntuotanto ja graafinen suunnittelu luonnistuvat minulta. Olen aina ollut kiinnostunut valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä, joten ajan saatossa minusta on tullut siinä oiva ammattilainen. Olen itsenäinen…

    Lue lisää
  • Ammatit Käsitöiden myynti kevytyrittäjänä

    Käsitöiden myynti kevytyrittäjänä Villasukat, torkkupeitot, kaulaliinat ja neulepuserotkin syntyvät innokkaalta neulojalta käden käänteessä ja syksyn kolkuttaessa ovella alkaa kysyntäkin jälleen vilkastua. Jos puikot pysyvät käsissä voi käsitöiden myynti tuoda omalla harrastuksella helposti myös sivutuloja. Kun itsevalmistettua tavaraa myy voitolla eteenpäin, pitäisi tuotteet pystyä kuitenkin jollain tapaa myös laskuttamaan, sillä kyseessä on veronalainen tulo. Oman yrityksen tai edes toiminimen perustaminen on…

    Lue lisää